Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όλα καλά και ευχαριστώ, αλλά αν πούμε ότι θέλω να κάνω ένα μικρό overclock (π.χ. να φτάσω στα 4Ghz), χωρίς να προσθέσω ψύκτρες/ανεμιστήρες, γίνεται και με ασφάλεια; (δεν ψάχνομαι να κάψω ολοκαίνουργιο pc που "φεσώθηκα" να φτιάξω!)

Τί θα πρέπει να κάνω σε σχέση με αυτά που έγραψε ο φίλτατος Lionheart; (που τον χιλιοευχαριστώ που μπήκε στον κόπο να γράψει αυτό το κατεβατό).

Δημοσ.

Εντάξει, δεν το 'πα για να αναιρέσω το δικό σου τρόπο :-)

Οχι γι'αυτο το ειπες και δεν θα σου ξαναμιλησω.μαλιστα ουτε θα ξαναασχοληθω μαζι σου.δεν θα διαβασω ουτε ποστ ξανα δικο σου. :P :P :P :P

Τωρα γι'αυτο που ρωτας φιλε dolph....περιμενε τον lion.θα τελειωνει κανενα safari στην σαχαρα και θα απαντησει.

Αλλα η γνωμη μου ειναι να μην μεινεις με την στοκ ψυκτρα.και overclock να μην κανεις,μια του 25ευρου ειναι πολυ καλη γιατι ερχετε και καλοκαιρι.

Ασε που μαλλον αυτον τον υπολογιστη θα χρειαστει να τον κρατησεις πολλα χρονια ετσι οπως παμε οποτε κανε του την χαρη και δουλευε τον σε λιγοτερες θερμοκρασιες.

Θα του αρεσει.....

Δημοσ.

Όπως είπα ήδη η αγορά ψύκτρας είναι περισσότερο ψυχολογική απο την στιγμή που αποφασίζεις να κλοκάρεις έναν cpu των 200€.

Επίσης το 1.3v δεν αποτελεί κάποια extreme τάση στον 2500k ούτε τα 4500Mhz αποτελούν κάποιο extreme O/C, τουναντίον.

Πρόκειται για έναν πολύ ψυχρό επεξεργαστή και με τιμές vcore μέχρι το 1.35v (4700Mhz - 4800Mhz) οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Mε μια αξιοπρεπή ψύκτρα μπορείς να διατηρηθείς κοντά στους 70 βαθμούς σε load και να είσαι μέσα σε ασφαλή όρια.

Με 1.3v που παίζω πλέον 24/7 οι θερμοκρασίες μου σε idle είναι κάτω απο 30 βαθμούς (25-26) και σε load κάτω απο τους 70 (65-66) με Ibt. Θερμοκρασία που δεν πρόκειται να έρθει ποτέ στην πράξη με κάποια εφαρμογή. Βέβαια δεν είμαι με την στόκ ψύκτρα.

Εφόσον το παλικάρι λοιπόν θέλει να μείνει με την στόκ ψύκτρα (αν και μία hyper 212+ τουλάχιστον του αξίζει όπως είπε και ο Φάνης, κρίμα είναι), μπορεί άνετα να τον πάει στα 4000Mhz - 4200Mhz αλλάζοντας απλά το multi (στο 42) και δοκιμάζοντας με χαμηλότερη τάση απο την default που δίνει η μητρική, βάζοντας manually ~1.20v στο cpu voltage. Σε εμένα με 1.2v στο bios είναι σταθερός στα 4200Mhz. Βλέποντας και κάνοντας λοιπόν.

Δεν θα έχει θέμα με θερμοκρασίες. :)

Edit:

Όλες οι υπόλοιπες ρυθμίσεις που έγραψα παραμένουν ίδιες. Απλά στο multi βάζει 42 και στο core voltage 1.20v. (εννοείται ότι ρυθμίζει και τις μνήμες όπως περιέγραψα πρίν).

Τρέχει intel burn test (high ή maximum stress level) και παρακολουθεί ταυτόχρονα θερμοκρασίες των πυρήνων με το core temp και real temp που θα έχει ανοιχτά κατά το στρεσσάρισμα. Αν οι θερμοκρασίες του είναι κοντά στους 70 (+ -) και βγάλει το τεστ επιτυχώς είναι μια χαρά. Δεν πρόκειται να τις πιάσει αυτές τις θερμοκρασίες στην πράξη. :)

Δημοσ.

ειναι κριμα να εχεις τον 2500Κ και να μην τον φτασεις στα 4,5 ghz ..... αλλωστε οι περισσοτεροι τον αγοραζουν διοτι μπορει να κλοκαριστει υπερβολικα .......

Αγορασε και μια ψυκτρα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και δωστου να καταλαβει........

Δημοσ.

Να σου πω την αλήθεια από αυτά που διάβασα με μια γρήγορη, υπάρχει πιθανότητα να μην ανέβει ούτε 5%, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Ας πει κάποιος άλλος που γνωρίζει από πρώτο χέρι για το Η67.

Δημοσ.

νομιζω αν θυμαμαι καλα οι H67 δεν εxουν multi support για πιο πανω οπως οι P67..τι να το κανεις το 2500k se h67 και ενα 2500 το ιδιο θα ηταν!μονο με το bckl αν παιξεις μεχρι 105-107..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...