Moderators matrixxx Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Off-topic(αλλά δεν μπορώ όταν διαβάζω συνέχεια για το πόσο "γαμάτες" είναι οι LED): LED TVs = LED LCDs γνωστές ως LED-backlit LCD television Κοινώς είναι απλώς LCD οθόνες (ίδιο panel, cpu, κυκλώματα κλπ) μόνο που έχουν διαφορετικά "λαμπάκια" (led) ως οπίσθιο φωτισμό για να φωτίζουν το Panel και όχι cold cathode fluorescent lamps (CCFLs), κοινώς λάμπες φθορισμού, όπως έχουν οι απλές LCD. Και για όποιον γνωρίζει, οι λεπτές LED-backlit (αυτές που μας πλασάρουν οι "φανταστικοί" πωλητές), οι οποίες ανήκουν στην κατηγορία edge-LED δεν παράγουν πολύ καλό φωτισμό στην μέση της οθόνης (σε μεγάλες διαστάσεις αυτό), ενώ οι "καλές" full-array LED δεν είναι και ιδιαίτερα πιο λεπτές από τις απλές LCD. http://en.wikipedia....t_LCD_televisio Μην τις μπερδεύετε με τις O-LED που μιλάμε για πολλές χιλιάδες ευρώ κόστος... πχ η 15αρα LG: http://www.amazon.co...02373101&sr=8-5 Καλα χαλαρωσε, οποιος δεν ξερει την διαφορα OLED και LED "καλα να παθει"... Τι μασας και αρπαζεσαι; Ποσο καιρο θα τα λεμε; Το νετ ειναι για ολους με το google κλπ, οποιος θελει να μαθει μπορει και πρεπει να το κανει μονος του. Και αυτη τη στιγμη η ανωτερη τεχνολογια εξακολουθει να ειναι το plasma ειτε αρεσει σε καποιους ειτε οχι. Οταν ερθουν οι OLED, οι laser κλπ, βλεπουμε... edit/add: @Dannie Φιλε, μην τα παρεις προσωπικα οσα ειπα, δεν ειχα εσενα στο μυαλο μου, απλα ησουν η αφορμη να πει ο φιλος ninos30 καποια πραγματα και να σχολιασω κατι που βλεπω συχνα. Μου εισαι συμπαθης και ηρθα τωρα στο pc μονο για να γραψω αυτη τη διευκρινηση ωστε να μην σε στεναχωρησω χωρις να το θελω!
SOCRATIS1000 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Μας έφαγε η κρίση παιδιά.Όποιος τα έχει να την πάρει χωρίς δεύτερη σκέψη.Την έχω δει απο κοντά την συγκεκριμένη και είναι απίστευτη τηλεόραση ακόμα και για τα 1749.Τώρα στα 1149 δεν υπάρχει καλύτερο value for money.Οι καλές 55άρες led έχουν πάνω απο 2500 τη στιγμή που αυτή η plasma έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας. Μα αυτο λεω.Απο τις κορυφαιες 60αρες που κυκλοφορουν.Η καλυτερη 60αρα της lg. Αυτη ειναι πλασμα παντως. Μην ακουω για led .Lcd τηλεορσαεις ειναι ολες αλλα με φωτισμο led.Οι περισσοτερες ειναι edge led ,οι οποιες ειναι ιδιες με τις lcd χωρις led[marketing περισσοτερο]και μονο οι local ειναι πολυ καλες αλλα πανακριβες.
mpokwsths Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Οι τηλεοράσεις/οθόνες LED χωρίζονται σε 3 κατηγορίες: Edge LED Full (White) LED Full RGB LED Η τελευταία κατηγορία, η οποία μπορεί να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα και από τις Plasma, δεν χρησιμοποιείται πλέον γιατί κρίθηκε ασύμφορη. Η τελευταία τηλεόραση που θυμάμαι ήταν η Sharp LC-52XS1E η οποία εμπορικά δεν τα πήγε τόσο καλά αφού ενσωμάτωνε την εν λόγω σοφιστικέ και πολύ ακριβή τεχνολογία και αναγκαστικά κόστιζε τα 3πλάσια από τον ανταγωνισμό (10.000€ vs 3.000€). Έχει χρησιμοποιηθεί και σε ορισμένες επαγγελματικές οθόνες με εντυπωσιακά αποτελέσματα κυρίως στη χρωματική απόδοση. Ενώ μία καλή Wide Color Gamut οθόνη αποδίδει 115% του NTSC μία καλή RGB LED πάει στο 135%. Μιλάμε δηλ. για βάθος και ένταση χρώματος που σχεδόν πλησιάζει την ικανότητα αντίληψης του ανθρώπινου ματιού. Η τεχνολογία Full RGB LED διαφέρει από τη Full LED στις λάμπες που χρησιμοποιούνται. Όπως λέει και το όνομα στις RGB Full LED υπάρχουν λάμπες LED και των τριών χρωμάτων, όχι μόνο άσπρου χρώματος όπως στις απλές Full και Edge LED. Πιστεύω ότι αν σήμερα έβγαινε μία τέτοια TV με Full RGB LED και καλή υλοποίηση Local Dimming δε θα είχε αντίπαλο καμία plasma και θα κοντραριζόταν στα ίσια με τις OLED. Απλά, είναι θέμα κόστους. Για τις Edge LED θα συμφωνήσω με τους παραπάνω. Δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω από μία απλή LCD (και σε κάποιες περιπτώσεις είναι και αρκετά χειρότερες μάλιστα).
efo355 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Σε αυτά τα λεφτά είναι must Απλά για όσους ενδιαφέρονται να ξέρουν ότι τα πανελ της lg είναι αργά περίπου στα 50 ms οπότε για fps λίγο δύσκολο. Εχουν game mode αλλά panasonic δεν είναι! Οσοι δεν ενδιαφέρονται για παιχνίδια και δεν έχουν πρόβλημα να βλέπουν image retention κάθε βράδυ που θα τη κλείνουν μετά από ταινία η τηλεοραση είναι κορυφή. Για να μην παρεξηγηθώ το IR δεν είναι μόνιμο και το επόμενο πρωί δε θα φαίνεται τίποτα πιο πολύ ψυχολογικό είναι το θέμα αλλά εντάξει panasonic δεν είναι. Σε αυτή τη τιμή μονόδρομος!
MacPhisto Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Ερώτηση απο εναν μη γνώστη όπως εγω. Πέρα απο τον μύθο της μικρής διαρκείας ζωής των plasma ,υπάρχει άλλος ένας που έχει να κάνει με την κατανάλωση ρεύματος. Καίνε τελικά τόσο πολυ ρεύμα ώστε θα δω διαφορά στο λογαριασμό της ΔΕΗ ή απλά έχει να κάνει με μια οικολογική ευαισθησία; Έχω μια 42αρα LCD LG και η αλήθεια είναι ότι την καλοβλεπω την 60αρα.... Thanks.
king2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Ερώτηση απο εναν μη γνώστη όπως εγω. Πέρα απο τον μύθο της μικρής διαρκείας ζωής των plasma ,υπάρχει άλλος ένας που έχει να κάνει με την κατανάλωση ρεύματος. Καίνε τελικά τόσο πολυ ρεύμα ώστε θα δω διαφορά στο λογαριασμό της ΔΕΗ ή απλά έχει να κάνει με μια οικολογική ευαισθησία; Έχω μια 42αρα LCD LG και η αλήθεια είναι ότι την καλοβλεπω την 60αρα.... Thanks. Αυτό με το ρεύμα με τις νέες γενιές plasma είναι απλά παρελθόν.Η διαφορά απο μια led που καίει πολύ λίγο είναι 30-40 ευρο το χρόνο σε σχέση με μια plasma.Το θέμα είναι ότι 1149 με μια καλή led 55αρα στα 2500 είναι μεγάλη διαφορά.+ ότι έχεις και 5" μεγαλύτερη tv.Ας βάλουμε ότι καίει και 50 ευρό το χρόνο παραπάνω(το max έτσι και πολλά έβαλα) απο μια led 55άρα, θα φτάσεις σε 25 χρόνια την τιμή της led που έχει 2500.Οπότε τα 30-40 ευρό παραπάνω δεν είναι καθόλου πολλά σε σχέση με τις τιμές των led τώρα. Και εγώ την καλοβλέπω την 60άρα και η τιμή της με ψήνει πολύ να την αγοράσω.
efo355 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Έχω panasonoc plasma 46" και καεί σε true cinema mode που την έχω συνέχεια 130-160 βατ. Για gaming που είναι πιο φωτεινά και έντονα χρώματα κινείται περίπου στα 220-250 βατ. Η lg 23" που έχω γιαμτον υπολογιστή καεί 40-50 βατ.
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Έχω panasonoc plasma 46" και καεί σε true cinema mode που την έχω συνέχεια 130-160 βατ. Για gaming που είναι πιο φωτεινά και έντονα χρώματα κινείται περίπου στα 220-250 βατ. Η lg 23" που έχω γιαμτον υπολογιστή καεί 40-50 βατ. Ατυχης η συγκριση λογω ιντσων... Μια 46αρα lcd καιει τουλαχιστον τα ιδια με την plasma σου σε cinema mode για να μην σου πω παραπανω... Οταν θα δεις μια ταινια η πλασμα σου θα καψει λιγοτερο ρευμα αφου οταν βλεπουμε σκοτεινες σκηνες οι πλασμα ριχνουν την καταναλωση (σε μια σκοτεινη σκηνη η πλασμα φτανει στα 50-60W) ενω οι LCD αναβουν συνεχως το ιδιο τις λαμπες τους, σκοτεινη ή φωτεινη σκηνη κολλημένα στα πχ 150 ή 200 watts. Moνο καποια πολυ ακριβα μοντελα lcd ρυθμιζουν αυτοματα το backlight οπως η παραπανω στις σκοτεινες σκηνες. Στις led που εχουν ρυθμιση backlight ειναι καλυτερα τα πραγματα στην καταναλωση. Δεν ειναι ομως μονο η καταναλωση, αν ηταν ετσι κανεις δεν θα επαιρνε αυτοκινητο ή μηχανακι, ολοι θα ειχαμε ποδηλατα.
CENTAURUS Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 όντως καλή η τιμή της, θα την σκεφτομουν και εγω σοβαρά, αλλά η λειτουργεία που την κάνω εγώ 40/60 τηλεοραση/ιντερνετ θα εχει προβλημα με στατικες εικονες μιας και ειναι πλασμα...δεν μπορουμε να τα εχουμε και ολα βεβαια!
efo355 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Ατυχης η συγκριση λογω ιντσων... Μια 46αρα lcd καιει τουλαχιστον τα ιδια με την plasma σου σε cinema mode για να μην σου πω παραπανω... Οταν θα δεις μια ταινια η πλασμα σου θα καψει λιγοτερο ρευμα αφου οταν βλεπουμε σκοτεινες σκηνες οι πλασμα ριχνουν την καταναλωση (σε μια σκοτεινη σκηνη η πλασμα φτανει στα 50-60W) ενω οι LCD αναβουν συνεχως το ιδιο τις λαμπες τους, σκοτεινη ή φωτεινη σκηνη κολλημένα στα πχ 150 ή 200 watts. Moνο καποια πολυ ακριβα μοντελα lcd ρυθμιζουν αυτοματα το backlight οπως η παραπανω στις σκοτεινες σκηνες. Στις led που εχουν ρυθμιση backlight ειναι καλυτερα τα πραγματα στην καταναλωση. Δεν ειναι ομως μονο η καταναλωση, αν ηταν ετσι κανεις δεν θα επαιρνε αυτοκινητο ή μηχανακι, ολοι θα ειχαμε ποδηλατα. Καθόλου ατυχής η σύγκριση. Η 23αρα ουσιαστικά καίει πιο πολύ από την plasma μη ξεχνάμε ότι η πλάσμα έχει 4 φορές το πάνελ της 23αρας. Και επειδή εγώ έχω μετρήσει σε πραγματικές συνθήκες την δική μου τηλεόραση σου λέω ότι κινείται στα 120 με 150 βατ όταν βλέπεις ταινία σε cinema mode. Αν αλλάξω και βάλω dynamic η κατανάλωση εκτοξεύεται στα 250 βατ κάτι που συμβαίνει και όταν την έχω σε gaming mode. Οσο για τις σκοτεινές σκηνές η τηλεόραση μπορεί να πάει στα 90 βατ αλλά για πολύ λίγο. Στο ξαναλέω κινείται στα 120 με 150 βατ. 50-60 βατ στη δική μου πλάσμα δεν έχω δει ποτέ. Τώρα αν κάποιος μέτρησε το εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου δε θα κάτσω να το πάρω και πολύ σοβαρα!
gregdel Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Πάντως η δική μου 50ρa LG έχει περίπου 400-450w ισχύ (μετρημένα) και καταναλώνει περίπου 250-300KWh (μερημένα) το τετράμηνο!!... κοντά στο 15% του ρεύματος που καταναλώνω (1600-1900Kwh το τετράμηνο)!!!!
kanari Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Πάντως η δική μου 50ρa LG έχει περίπου 400-450w ισχύ (μετρημένα) και καταναλώνει περίπου 250-300KWh (μερημένα) το τετράμηνο!!... κοντά στο 15% του ρεύματος που καταναλώνω (1600-1900Kwh το τετράμηνο)!!!! ...μια ταβέρνα λιγότερη το χρόνο ... να σκεφτόσουν να πάρεις αυτή να πω εντάξει να το σκεφτείς(1550 Watt είναι αυτά)γιατί θα χρειαστείς και ένα έξτρα καλώδιο για να συνδέσεις το σπίτι σου με το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Αλλά τώρα για 30-40 € δεν νομίζω οτι αξίζει να συζητάμε...
king2009 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Καθόλου ατυχής η σύγκριση. Η 23αρα ουσιαστικά καίει πιο πολύ από την plasma μη ξεχνάμε ότι η πλάσμα έχει 4 φορές το πάνελ της 23αρας. Και επειδή εγώ έχω μετρήσει σε πραγματικές συνθήκες την δική μου τηλεόραση σου λέω ότι κινείται στα 120 με 150 βατ όταν βλέπεις ταινία σε cinema mode. Αν αλλάξω και βάλω dynamic η κατανάλωση εκτοξεύεται στα 250 βατ κάτι που συμβαίνει και όταν την έχω σε gaming mode. Οσο για τις σκοτεινές σκηνές η τηλεόραση μπορεί να πάει στα 90 βατ αλλά για πολύ λίγο. Στο ξαναλέω κινείται στα 120 με 150 βατ. 50-60 βατ στη δική μου πλάσμα δεν έχω δει ποτέ. Τώρα αν κάποιος μέτρησε το εκατομμυριοστό του δευτερολέπτου δε θα κάτσω να το πάρω και πολύ σοβαρα! Ο matrixxx το είπε με την άλλη έννοια απο ότι το εννοείς εσύ.Εσύ έβαλες το ποστ να δείξεις ότι με 23άρα lcd καίει περισσότερο απο μια46άρα plasma.Ο matrixxx κατάλαβε ότι την έβαλες για να δείξεις ότι η plasma πολύ καίει περισσότερο.Το νόημα και των 2 πάντως είναι ότι οι plasma δεν καίνε πολύ παραπάνω απο τις led,lcd τηλεοράσεις.Και αυτό είναι και το σωστό.
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Πάντως η δική μου 50ρa LG έχει περίπου 400-450w ισχύ (μετρημένα) και καταναλώνει περίπου 250-300KWh (μερημένα) το τετράμηνο!!... κοντά στο 15% του ρεύματος που καταναλώνω (1600-1900Kwh το τετράμηνο)!!!! Με ΔΥΟ 42αρες πλασμα (panasonic) στο σπιτι εχω συνολικη καταναλωση με κουζινες, φωτα, λιγο aircondition, 2μετρο ψυγειοκαταψυκτη και αλλον ενα μεγαλο καταψυκτη, 1-2 pc 24/7, και τα λοιπα, 800-900ΚWh το τετραμηνο. Η μια TV παιζει 5-6 ωρες την ημερα, η αλλη καπου 1 ωρα. Contrast στο minimum το βραδυ που και παλι ειναι πολυ, στην μεση το μεσημερι. Μετρημενες οι Plasma μου στο μινιμουμ η αντιθεση καινει 120W. Σε σκοτεινες σκηνες πεφτει 60-70Watt οση ωρα ειναι η σκοτεινη σκηνη, οχι nsec! Δεν κανει την διαφορα η τηλεοραση, πριν 3 χρονια (πριν παρω τις πλασμα) ειχα μονο μια 32αρα lcd (100w ετρωγε) και παλι τα ιδια KWh ειχα ανα τετραμηνο. Αλλαξα λαμπες σε ολο το σπιτι και ειμαι με τις 2 πλασμα στα ιδια και πιο κατω καποιες φορες. "Πρασινος" φωτισμος, "πρασινα" τα pc μου, το router και ολα οσα μπορω τα "πρασινισα" εδω και 5-6 χρονια σιγα σιγα!
www_simos Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Παρήγγειλα μια, στις τρεις το μεσημεράκι και μόλις μου ήρθε απάντηση ότι "παρουσιάστηκε θέμα διαθεσιμότητας σε ορισμένα από τα υλικά που επιλέξατε". Οπότε.... χλωμά τα πράματα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.