Προς το περιεχόμενο

Για το Δημόσιο και τους ΔΥ - ξανά

De@th L0rd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κατηγορηματικά ΝΑΙ,υπάρχει Έλληνας που δεν θέλει να μπει στο δημόσιο αλλά είναι ισχνή μειοψηφία

Κατηγορηματικά ΝΑΙ υπάρχουν πολλοί Έλληνες που δεν θα δεχόντουσαν να στηθούν στα 4 σε κάθε κομματόσκυλο αλλά κατηγορηματικά ΝΑΙ θα ήθελαν να πιάσουν δουλειά στο δημόσιο με αξιοκρατικές διαδικασίες.

Τείνεις να το ξεχνάς αυτό μου φαίνεται και έχεις φτιάξει μια κατηγορία για όλους.

Πες μου 1 λογο που καποιος θα προτιμησει να κανει καριερα στον ιδιωτικο τομεα με 1000 ρισκα και δυσοιωνο μελλον οταν η ανεργια οι απολυσεις και το κλεισιμο επιχειρησεων αυξανονται με γεωμετρικη προοδο, αντι για το δημοσιο που εχει 3 και 60 στο τσεπακι μαζι με την μονιμοτητα φυσικα.

Ενα λογικο λογο πες μου, πχ για τον εαυτο σου που υποστηριζεις οτι δε θα θελες να εισαι στο δημοσιο και θα προτιμουσες τη ζουγκλα και την αβεβαιοτητα του ιδιωτικου τομεα. Βασικα καμια αβεβαιοτητα. Αν δεν εισαι σε κανα κολοσσο, το μελλον ειναι προδεγιαγραμενο. Λουκετο/απολυση/μειωση ωραριου και μισθου/0νικη εξελιξη/ανεργια. Παιζεις τζοκερ και οτι σου κατσει, εκτος αν εχεις την τυχη να πεσεις σε καμια υγιη μικροεπιχειρηση.

ΥΓ. Στον ιδ τομεα εργαζομαι μη νομισεις οτι απο προσωπικο συμφερον γραφω κατι απτα παραπανω. Καρφακι δε μου καιγεται για τους Δ/Υ απλα διορθωνω διαφορες ανακριβειες που διαβαζω.

• Απαντ. 145
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ισχνή μειοψηφία

ακριβώς αυτό.

όταν 9+ στους 10 είναι με τη μια πλευρά ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα.

παντού υπάρχουν εξαιρέσεις οκ.

αλλα να συζητήσεις τι; για το 1%;

Δημοσ.

@Midi 1 λόγος,θέλει να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο απο έναν απλό υπαλληλάκο.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας φαίνεται τόσο παράξενο να θέλει κάποιος να δημιουργήσει

ακριβώς αυτό.

όταν 9+ στους 10 είναι με τη μια πλευρά ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα.

παντού υπάρχουν εξαιρέσεις οκ.

αλλα να συζητήσεις τι; για το 1%;

Φίλε μου άλλο εννοώ.

Κάποιος πάει για παράδειγμα και δίνει ΑΣΕΠ (αξιοκρατικά LOL) γιατί θέλει τη σιγουριά του δημοσίου και 1000 άλλα που προσφέρει ΑΛΛΑ δεν καταδέχεται να σκύψει το κεφάλι και να στηθεί σε κάποιο "αφεντικό" για να την πάρει,αυτό λέγεται περηφάνεια.Κατάλαβες;Αυτός δεν είναι στην κατηγορία "κατηγορούνε το δημόσιο για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, γκρινιάζουν πως πρέπει να απολυθούν πολλοί ΔΥ, να μειωθεί ο μισθός τους και άλλα παρόμοια... και είναι αυτοί οι ίδιοι που κοιτάνε να γλύψουν κανένα κώλο για να μπούνε στο δημόσιο.

στην ουσία δηλαδή χεστήκανε για την κατάσταση της χώρας και απλά κοιτάνε πως θα βολευτούνε αυτοί. γκρινιάζουν επειδή τρώνε άλλοι και δεν τρώνε και αυτοί. και μετά σου λένε ασυναρτησίες για το που έφτασε η ελλάδα εξαιτίας των ΔΥ. μόλις γίνουν όμως ΔΥ τα ξεχνάνε όλα."

Δημοσ.

1 λόγος,θέλει να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο απο έναν απλό υπαλληλάκο.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας φαίνεται τόσο παράξενο να θέλει κάποιος να δημιουργήσει

Ο δρομος σε αυτην την περιτπωση δεν ειναι ο ιδιωτικος τομεας, εκτος αν θεωρεις οτι στο σημερινο ελληνικο ιδιωτικο τομεα δινονται οι ευκαιριες που περιγραφεις σε εναν εργαζομενο. Σιγουρα παντως με απληρωτες υπερωριες, μισθους των 740 ευρω, πολλες φορες μαυρη εργασια και μονιμο εκβιασμο και φοβο για απολυση, ΔΕΝ μπορεις να εξελιχθεις η να δημιουργησεις, γιατι δεν εχεις κινητρο.

Ο δρομος στην περιπτωση αυτη ειναι ελευθερος επαγγελματιας. Αλλα ποιος τολμα να βαλει θηλια στο λαιμο του με την υπαρχουσα καταασταση στη χωρα? Ελαχιστοι.

Οι υπολοιποι θα θελαν να ειναι Δ/Υ προφανεστατα

Φίλε μου άλλο εννοώ.

Κάποιος πάει για παράδειγμα και δίνει ΑΣΕΠ (αξιοκρατικά LOL) γιατί θέλει τη σιγουριά του δημοσίου και 1000 άλλα που προσφέρει ΑΛΛΑ δεν καταδέχεται να σκύψει το κεφάλι και να στηθεί σε κάποιο "αφεντικό" για να την πάρει,αυτό λέγεται περηφάνεια.Κατάλαβες;Αυτός δεν είναι στην κατηγορία "κατηγορούνε το δημόσιο για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, γκρινιάζουν πως πρέπει να απολυθούν πολλοί ΔΥ, να μειωθεί ο μισθός τους και άλλα παρόμοια... και είναι αυτοί οι ίδιοι που κοιτάνε να γλύψουν κανένα κώλο για να μπούνε στο δημόσιο.

στην ουσία δηλαδή χεστήκανε για την κατάσταση της χώρας και απλά κοιτάνε πως θα βολευτούνε αυτοί. γκρινιάζουν επειδή τρώνε άλλοι και δεν τρώνε και αυτοί. και μετά σου λένε ασυναρτησίες για το που έφτασε η ελλάδα εξαιτίας των ΔΥ. μόλις γίνουν όμως ΔΥ τα ξεχνάνε όλα."

Υπαρχουν αξιοκρατικοτατοι διαγωνισμοι ΑΣΕΠ.

Και ποιος σου ειπε οτι στον ιδιωτικο τομεα προσλαμβανεσαι με αξιοκρατικες διαδικασιες? Η οτι δε θα εχεις μονιμα σκυμμενο κεφαλι σε καποιο αφεντικο, τις περισσοτερες φορες πιο αμορφωτο και πιο αχρηστο απο σενα που απλα ειναι ανωτερος σου λογω συγγενειας με τον ιδιοκτητη της επιχειρησης πχ? Ζειτε σε κοσμο αγγελικα πλασμενο, πραγματικα.

Δημοσ.

ΥΓ1:Μάλλον οι επιτυχόντες των οποίων μένουν αδιόριστοι

ΥΓ2:Φυσικά δεν υπάρχει πουθενά αξιοκρατία,όχι στον βαθμό του δημοσίου όμως

εκανες edit και δεν φαίνεται ωραία τώρα :P

Σε κανέναν αγγελικό κόσμο δεν ζούμε,το να πας να μου παρουσιάσεις την κατάσταση στον ιδιωτικό χειρότερη απο τον δημόσιο σε έμα ρουσφετιου είναι αστείο,έστω ένας πιάνει αξιοκρατικά στον ιδιωτικό.

Η κατάσταση στον ιδιωτικό είναι χάλια δεν είπα ότι είναι παράδεισος,αυτό λέμε τόσα posts,ότι ο ιδιωτικός είναι χάλι μάυρο γιατί πληρώνει ΚΑΙ για τον δημόσιο (ένας λόγος,κυρίως λόγω κράτους που αφήνει τις εταιρίες να αλωνίζουν)

Δημοσ.

Πανω κατω οι ιδιοι κανονες ισχυουν στο δημοσιο τομεα και τον ιδιωτικο τομεα.

Ο γλυφτης, ο ρουφιανος, ο συγγενης συγκεντρωνει περισσοτερες πιθανοτητες εξελιξης απο τον αξιο που δεν ειναι γλυφτης ρουφιανος και συγγενης.

Απλα στον ιδιωτικο τομεα πονταρεις οτι ισως πεσεις σε κανα εργοδοτη που θα ειναι τιμιος, αξιοκρατικος, ανθρωπιστης κλπ κλπ και οτι σε αυτην την περιπτωση ως αξιος εργαζομενος θα παρεις προαγωγη αντι εντος γλυφτη του/συγγενη του. Στον δημοσιο τομεα, συμφωνω οτι δεν παιζει ευκολα τετοια πιθανοτητα.

Ο ιδιωτικος τομεας αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα ειναι dead και δεν αποτελει πολο ελξης για κανεναν εργαζομενο. Οσοι ψαχνουν δουλεια στον ιδιωτικο τομεα (αναμεσα σε τοση ανεργια) την ψαχνουν για βιοποριστικους βραχυπροθεσμους λογους, να δουλεψουν κανα χρονο να συντηρηθουν και μετα βλεπουμε... Κανεις δεν σκεφτεται εξελιξη καριερα κλπ. Τουλαχιστον εγω εχοντας στειλει καμια 200ρια βιογραφικα παιρνοντας το τριτο το μακρυτερο και στις 200 περιπτωσεις, σιγουρα δεν σκεφτομουν την εξελιξη μου...

Δημοσ.

Μιλάμε για μικροεπιχειρήσεις;Δεν αναφέρω όνομα αλλά μιας κι έκανα πέρασμα απο πολυεθνική (ιδιωτική εταιρία δεν είναι;),συγγενείς και προαγωγές μεταξύ των δεν παίζανε

Συμφωνώ στο τελευταίο με 1000 (με την τωρινή κατάσταση ισχύει)

Δημοσ.

@ gnsX

μάλλον σε χαλασε η φράση μου "να γλύψουν..."

καλά δεν έχουν σκοπό να γλύψουν όλοι, αλλά ακόμα και αυτοί οι υπερήφανοι που λες ψάχνουν κάποιο μέσο.

Υ.Γ δε σας προλαβαίνω ρε παιδιά

Δημοσ.

Και ποιος σου ειπε οτι στον ιδιωτικο τομεα προσλαμβανεσαι με αξιοκρατικες διαδικασιες? Η οτι δε θα εχεις μονιμα σκυμμενο κεφαλι σε καποιο αφεντικο, τις περισσοτερες φορες πιο αμορφωτο και πιο αχρηστο απο σενα που απλα ειναι ανωτερος σου λογω συγγενειας με τον ιδιοκτητη της επιχειρησης πχ? Ζειτε σε κοσμο αγγελικα πλασμενο, πραγματικα.

so true

so true

ελληινκα θες καλο μου φορουμ

Δημοσ.

Οι αριθμοι ειναι εκτος πραγματικοτητας παντως.

Απτη μια τα 2000 ευρω για ΔΥ ειναι απτους ανωτατους μισθους (αν εξαιρεσουμε το ειδικο καθεστως που ισχυει στις ΔΕΚΟ), ενω ΠΟΛΛΟΙ δημοσιοι υπαλληλοι Πανεπιστημιακης Εκπαιδευσης δεν ειδαν/δεν βλεπουν/δεν θα δουν τετοιο μισθο ουτε στην 35ετια.

Απτην αλλη τα 750 ευρω ειναι ο ελαχιστος βασικος μισθος νεοπροσλαμβανομενου εργαζομενου στον ιδιωτικο τομεα, που φυσικα δεν μενει εκει για μια ζωη. Συνηθως -αν δεν απολυθεις- θα δεις αυξηση εντος 12-24 μηνων.

Ενω μεχρι στιγμης το βαρος των περικοπων το σηκωνουν αναμφισβητητα οι Δ/Υ.

Τα 750 ευρω για τους Ι.Υ ειναι ο ελαχιστος μισθος στα χαρτια μονο. Που και να ηξερες τι ειδους περικοπες κανουν οι απανταχου "αφεντικαδες" προκειμενου να σου πανε τον μισθο στα 600 - 650 ή ακομα και λιγοτερο.

Εδιτ: Απο την αλλη δεν ειναι δυνατον ενας ΔΥ για την ιδια θεση να παιρνει περισσοτερα λεφτα απο καποιον ΙΥ. Αν ενας ΙΥ σε δουλεια "υπαλληλος γραφειου" παιρνει 700 ευρω τοτε για την ιδια θεση ενας ΔΥ θα επρεπε να παιρνει 500 - 600 ευρω.

Δημοσ.

Τα 750 ευρω για τους Ι.Υ ειναι ο ελαχιστος μισθος στα χαρτια μονο. Που και να ηξερες τι ειδους περικοπες κανουν οι απανταχου "αφεντικαδες" προκειμενου να σου πανε τον μισθο στα 600 - 650 ή ακομα και λιγοτερο.

Δεν αμφιβαλλω καθολου στο οτι οι νομοι δεν τηρουνται στον ιδιωτικο τομεα. Αλλα μιλαμε για νομους. Τωρα για τις καταπατησεις των νομων απο τους εργοδοτες δε νομιζω να φταινε οι Δ/Υ και σε αυτο...Ισα ισα ειναι ενδεικτικο οτι το κραξιμο το χρειαζονται και καποιοι αλλοι πλην των Δ/Υ και οτι μπουρδ*** σε αυτη τη χωρα δεν ειναι μονο ο δημοσιος τομεας. Στα λογια μου ερχεσαι δηλαδη.

Εδιτ: Απο την αλλη δεν ειναι δυνατον ενας ΔΥ για την ιδια θεση να παιρνει περισσοτερα λεφτα απο καποιον ΙΥ. Αν ενας ΙΥ σε δουλεια "υπαλληλος γραφειου" παιρνει 700 ευρω τοτε για την ιδια θεση ενας ΔΥ θα επρεπε να παιρνει 500 - 600 ευρω.

Με ποιο σκεπτικο ο Δ/Υ πρεπει να πληρωνεται λιγοτερο απο τον Ι/Υ?

Δημοσ.

Οι αριθμοι ειναι εκτος πραγματικοτητας παντως.

Απτη μια τα 2000 ευρω για ΔΥ ειναι απτους ανωτατους μισθους (αν εξαιρεσουμε το ειδικο καθεστως που ισχυει στις ΔΕΚΟ), ενω ΠΟΛΛΟΙ δημοσιοι υπαλληλοι Πανεπιστημιακης Εκπαιδευσης δεν ειδαν/δεν βλεπουν/δεν θα δουν τετοιο μισθο ουτε στην 35ετια.

Απτην αλλη τα 750 ευρω ειναι ο ελαχιστος βασικος μισθος νεοπροσλαμβανομενου εργαζομενου στον ιδιωτικο τομεα, που φυσικα δεν μενει εκει για μια ζωη. Συνηθως -αν δεν απολυθεις- θα δεις αυξηση εντος 12-24 μηνων.

Ενω μεχρι στιγμης το βαρος των περικοπων το σηκωνουν αναμφισβητητα οι Δ/Υ.

Θα αστειεύεσαι βέβαια. Πες μου ότι αστειεύεσαι.

Οι περικοπές στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα, χωρίς να γίνονται ανατολικό ζήτημα στα δελτία ειδήσεων.Οι ρυθμίσεις που έχουν γίνει μόλις πέρσι από το κράτος, έχουν προκαλέσει κύματα μειώσεων αποδοχών και φυσικά απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Έχουν δώσει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να μειώνουν στο πιτς φιτίλι τους μισθούς, χωρίς πολλά πολλά. Είναι νόμος πλέον, όχι καταπάτηση. Οπότε φαντάσου τι καταπάτηση γίνεται στους υπάρχοντες νόμους.

Εκτός πραγματικότητας το συμπέρασμά σου.

Είναι τουλάχιστον αστείο να υποστηρίζεις ότι το βάρος των περικοπών το σηκώνουν αναμφισβήτητα οι Δ/Υ.

Μ;

Δημοσ.

Θα αστειεύεσαι βέβαια. Πες μου ότι αστειεύεσαι.

Οι περικοπές στον ιδιωτικό τομέα λαμβάνουν χώρα κάθε μέρα, χωρίς να γίνονται ανατολικό ζήτημα στα δελτία ειδήσεων.

Δες το παραπανω ποστ μου. Αναφερομαι στις νομιμες περικοπες και οχι τις περικοπες τυπου εργοδοτης: "λοιπον λογω κρισης παμε για κλεισιμο, αποδεχεσαι μειωση μισθου αλλιως πρεπει να σε απολυσω".

Οι περικοπες στον ιδιωτικο τομεα ειναι αλλου χαρακτηρα, δηλαδη δινουν ελευθερο στους εργοδοτες να δρουν κατα του εργαζομενου οπως επιθυμουν. Να απολυουν/να σε πανε σε ημιαπασχοληση κλπ. Αυτο ομως δεν ειναι περικοπη μισθου/επιδοματος or something.Απο κει και περα ειναι θεμα εργοδοτη το πως δρα και δεν μπορουμε να γενικευουμε οτι σε ΟΛΟ τον ιδιωτικο τομεα ειχαμε αλλαγες.

Απτην αλλη ολοι οι Δ/Υ εχουν υποστει σημαντικες περικοπες σε μισθους και επιδοματα.

Πχ εχω φιλο ΙΥ που δεν εχει υποστει καμια μειωση σε τιποτα, αντιθετα εχω συγγενη δημοσιο υπαλληλο που εισπρατει περιπου 4000 ευρω το χρονο λιγοτερα απο τις περικοπες.

Φυσικα εχω και φιλους που απολυθηκαν απτον ιδιωτικο τομεα -αυτοι ειναι η πλειοψηφια βασικα-, αλλα αυτο δεν ειναι περικοπη ακριβως...

Δημοσ.

Απτην αλλη ολοι οι Δ/Υ εχουν υποστει σημαντικες περικοπες σε μισθους και επιδοματα.

plz δώσε ένα link Να διαβάσω τις σημαντικές περικοπές και να τις συγκρίνω με τις περικοπές του ιδιωτικού τομέα (απο την πλευρά της κυβέρνησης και όχι του κάθε ιδιώτη για να σε προλάβω)

Δημοσ.

Δες το παραπανω ποστ μου. Αναφερομαι στις νομιμες περικοπες και οχι τις περικοπες τυπου εργοδοτης: "λοιπον λογω κρισης παμε για κλεισιμο, αποδεχεσαι μειωση μισθου αλλιως πρεπει να σε απολυσω".

Οι περικοπες στον ιδιωτικο τομεα ειναι αλλου χαρακτηρα, δηλαδη δινουν ελευθερο στους εργοδοτες να δρουν κατα του εργαζομενου οπως επιθυμουν. Να απολυουν/να σε πανε σε ημιαπασχοληση κλπ. Αυτο ομως δεν ειναι περικοπη μισθου/επιδοματος or something. Απλα δινουν την διακριτικη ευχερεια στον εργοδοτη να δρα ελευθερα. Απο κει και περα ειναι θεμα εργοδοτη το πως δρα και δεν μπορουμε να γενικευουμε οτι σε ΟΛΟ τον ιδιωτικο τομεα ειχαμε τις αλλαγες αυτες.

edit: Τωρα ειδα το edit σου αλλα σε προλαβα ηδη.

Και πάλι όμως δεν γνωρίζεις καλά τα πράγματα. Ο μισθός πλέον στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να είναι κάτω από τον "νόμιμο" που ορίζει η συλλογική σύμβαση. Κανονικά και με τον νόμο. Αυτό είναι περικοπή, και συμβαίνει από την πρώτη μέρα της εφαρμογής σε πολλές επιχειρήσεις.

Πέρα από τους μισθούς, έχουν έρθει και άλλες 1002 περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, όσον αφορά στις αποδοχές κατά την απόλυση πχ.

Στις ειδήσεις φυσικά, οι από έξω (όπως φαντάζομαι και εσύ), μαθαίνουν μόνο των δε και όχι των μεν.

Τι άλλο να σου πω...

Να σου πω για την μονομερή απόφαση του εργοδότη για μετατροπή της σύμβασης σε εκ περιτροπής απαχόληση χωρίς τη συγκατάθεση του εργαζόμενου; Είναι και αυτή νόμιμη.

Αυτό πχ το γνώριζες; Από πέρσι ισχύει.

Ξέρεις τι μείωση μπορεί να είναι αυτή; 50 και 60 τοις εκατό. Αν θες. Αν δε θες, σπίτι σου. Κανονικά και με τον νόμο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...