MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 MiDi_MiLiZ οι ΔΥ μας ειναι ασπουδαστοι ομως,τουλαχιστον στην πλειοψηφια.και θα προτιμησουν να δουλεψουν με λιγα παρα να απολυθουν διοτι μετα δεν προκειται να βρουν δουλεια καπου αλλου. ξανα μανα Γενικευεις. Και με γενικευσεις οδηγεισαι σε λαθος συμπερασματα (fact). Χωρια οτι αρχισες να αντιφασκεις. Στο προηγουμενο ποστ ελεγες οτι ειναι καλοπληρωμενοι οι ΔΥ με αυτα που τρωνε με τις φορολογιες στον ιδιωτικο τομεα και σε αυτο το ποστ λες οτι παιρνουν λιγα και οτι βολευονται με τα λιγα επειδη ειναι αμορφωτοι... ΥΓ. Στον ιδιωτικο τομεα ειναι οι μορφωμενοι δηλαδη? Εγω εχω δει ουκ ολιγα τζιμανια και στον ενα και στον αλλο τομεα. ΥΓ2. Η μορφωση δεν μεταφραζεται παντα σε αξια στην αγορα εργασιας. Αλλοι παραγοντες παιζουν μεγαλυτερο ρολο απο τη μορφωση, αναλογως βεβαια και τη θεση εργασιας. Το λεω επειδη αποτι βλεπω το χρησιμοποιεις ως το μοναδικο σου κριτηριο. ΥΓ3. Εδω και καμποσα χρονια με τον ΑΣΕΠ δεν νομιζω να ειναι ολοι οι ΔΥ αμορφωτοι, αν τελικα αυτο που σε ενδιαφερει τοσο πολυ ειναι η μορφωση του καθε υπαλληλου.
KilliK Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 νοπε.διαβασε τι εγραψα.ειπα οτι θα προτιμησουν να δουλεψουν με λιγα παρα να απολυθουν.θα.μελλοντικος χρονος.κατι που θα συμβει στο μελλον αν ειχαν την επιλογη. επισης δεν εγραψα πουθενα οτι ειναι ακριβοπληρωμενοι.μιλησα για μειωσεις μισθων χωρις να με ενδιαφερει τι παιρνουν.εκτος και αν εσυ θεωρεις εσυ ως δεδομενο οτι ηδη παιρνουν πολλα λεφτα. γενικολογω; ισως. αλλαααααααα με συζητησεις που κανω συχνα για την κριση της ελλαδας με 3 φιλους μου που ειναι ΔΥ ,οταν τους ειχα ρωτησει μια φορα το ιδιο πραμα: τι θα επιλεγανε να δουλευουν για 300ε στο δημοσιο η να χασουν την δουλεια τους; ε μαντεψε τι επιλεξανε και οι τρεις.αχα αχα. Γ. Στον ιδιωτικο τομεα ειναι οι μορφωμενοι δηλαδη? Εγω εχω δει ουκ ολιγα τζιμανια και στον ενα και στον αλλο τομεα. Ε κανενα προβλημα τοτε για τους ΔΥ.μπορουν ανετα να πανε να δουλεψουν στον ιδιωτικο τομεα.Γιατι αρνουνται να απολυθουν απο το δημοσιο,εφοσων μπορουν να βρουν δουλεια στον ιδιωτικο.whats their problem dude? ΥΓ2. Η μορφωση δεν μεταφραζεται παντα σε αξια στην αγορα εργασιας. Αλλοι παραγοντες παιζουν μεγαλυτερο ρολο απο τη μορφωση, αναλογως βεβαια και τη θεση εργασιας. Το λεω επειδη αποτι βλεπω το χρησιμοποιεις ως το μοναδικο σου κριτηριο. μιλας για τον ιδιωτικο τομεα; συμφωνων απολυτα μαζι σου.γιαυτο τον λογο ειναι πολυ δυσκολος ο ιδιωτικος τομεας αν θες να πετυχεις με αυτο που θελεις να ασχοληθεις. ομως στον δημοσιο τομεα ποια ειναι τα κριτηρια για να γινεις δημοσιος; please do tell me. ΥΓ3. Εδω και καμποσα χρονια με τον ΑΣΕΠ δεν νομιζω να ειναι ολοι οι ΔΥ αμορφωτοι, αν τελικα αυτο που σε ενδιαφερει τοσο πολυ ειναι η μορφωση του καθε υπαλληλου. εφοσων δεν ειναι αμορφωτοι,θα εχουν τουλαχιστον καποια εφοδια να δοκιμασουν την τυχη τους στον ιδιωτικο τομεα.STRANGELY ENOUGH οταν λες να απολυθουν οι ΔΥ, αυτοι το εξισωνουν αμεσως και αποκλειστικα με του οτι θα πεθανουν στην πεινα και θα ζουν κατω απο τα ορια της φτωχης και θα ειναι μεχρι να πεθανουν ανεργοι. ΔΕΝ εχω ακουσει καποιον τοση ωρα εδω περα αλλα και οπουδηποτε αλλου να λεει οτι ξερεις τι θα απολυθω,θαναι τα πραματα στην αρχη δυσκολα αλλα δεν θα μεινω στην ψαθα,εντελει και αφου εχω και μια μορφωση, θα παω να δουλεψω στον ιδιωτικο τομεα οπου μπορεσω οποτε και θα μπορω να βγαζω τουλαχιστον τα προς τα ζην εστω για πρωτο σταδιο. strange ε;
devil-ji Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Το οτι οι ιδιωτικου υπ. αμοιβονται με πολυ λιγα στην Ελλαδα ειναι κατι που δεν το δημιουργησαν οι κακοι δυ. Απλα μας εχουν καταντησει στον ιδιωτικο να σου λεει ο αλλος θα παρεις 600 το μηνα με υπερωριες,χωρις ασφαλιση και να του λες ευχαριστω. Εδω δε φται ν καθολου οι δυ(που αν το δεις αντικειμενικα παιρνουν μισθο+ασφαλιση για αυτα που (πρεπει να)δουλευουν συμφωνα με την συμβαση εργασιας τους) αλλα οι ιδιωτικοι γιατι δεν οργανωνονται σοβαρα και να απαιτησουν αυτα που αξιζουν. Αλλα πες στον ελληνα ιδιωτικο που εχει επιχειρηση(δεν λεω οτι δεν εργαζεται) να δουλεψουν οι υπαλληλοι του με ασφαλιση+δωρα+οτι αλλο ειναι συνταγματικα κατοχυρωμενο στους δυ και γενικα στην ευρωπη να δω τι θα σου πει. ΟΚ να γινει ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ στους δημοσιους αλλα ΠΩΣ;Την αξιολογηση θα την κανουν ατομα της καθε κυβερνησης και θα απολυσουν αυτους που μπηκαν στο δημοσιο ΧΩΡΙΣ βυσμα. Ναι πιστεψτε το οτι μπαινουν στο δημοσιο ΚΑΙ απλα ατομα, απλα μη ζητατε το κεφαλι τους επειδη ηταν πιο τυχεροι/ικανοι απο σας. Το μεγαλο προβλημα ειναι τα κομματα και οι στρατοι τους στην ελλαδα και οχι οι μισθοι των δυ. Παντως ο τροπος επιχειρηματολογιας ορισμενων μελων ειναι ......
yanc Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δε με ενδιαφερει "ποσα" παιρνουν οι ΔΥ αλλα με ενδιαφερει και πολυ μαλιστα το δυσαναλογα μεγαλο ποσοστο του εκαστοτε προυπολογισμου που παει στους μισθους/επιδοματα τους. Εχουμε υπερβολικα πολλους οχι τοσο για το μεγεθος της χωρας οσο και κυριως για το μεγεθος των εσοδων της χωρας. Νομιζω.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 νοπε.διαβασε τι εγραψα.ειπα οτι θα προτιμησουν να δουλεψουν με λιγα παρα να απολυθουν.θα.μελλοντικος χρονος.κατι που θα συμβει στο μελλον αν ειχαν την επιλογη. γενικολογω; ισως. αλλαααααααα με συζητησεις που κανω συχνα για την κριση της ελλαδας με 3 φιλους μου που ειναι ΔΥ ,οταν τους ειχα ρωτησει μια φορα το ιδιο πραμα: τι θα επιλεγανε να δουλευουν για 300ε στο δημοσιο η να χασουν την δουλεια τους; ε μαντεψε τι επιλεξανε και οι τρεις.αχα αχα. Με τα πραγματα οπως ειναι ΤΩΡΑ στην Ελλαδα ολοι θα θελανε να δουλεψουν στο δημοσιο ως μονιμοι για 300ε. Αμορφωτοι η μορφωμενοι. Αχρηστοι η χρησιμοι. Τεμπεληδες η εργατικοι. Γιατι πολυ απλα στον ιδιωτικο τομεα οι επιχειρησεις κλεινουν η μια πισω απτην αλλη, οι απολυσεις αυξανονται με γεωμετρικη προοδο, οπως επισης και η ανεργια. Ακομα και ΑΞΙΟΙ για μια θεση ειναι απιθανο να βρουν δουλεια συντομα αρα γιατι να μην προτιμησουν τις 3 και 60 του δημοσιου ΣΥΝ την σιγουρια που εχει ανεκτιμητη αξια? Δεν εχει να κανει με αυτο που λες οτι "επειδη ειναι αχρηστοι βοελυονται και με τα λιγα". Αχρηστοι και χρησιμοι πλεον βολευονται με τα λιγα στην Ελλαδα. Και το δημοσιο, πιστεψε με, εχει πολλους χρησιμοτατους και ευσυνειδητους υπαλληλους που κρατανε το χαρακτηρα τους ατοφιο μεσα στη φωλια της γενικοτερης διαφθορας (και γιαυτο το λογο τους αξιζουν 2 μπραβο). Το point μου ειναι, πως αδικουμε πολλους οταν γενικευουμε με απολυτο τροπο. ΥΓ. Εξαιτιας αυτης της καταστασης στην Ελλαδα αναγκαστηκα να μεταναστευσω εκτος χωρας. Επισης ειμαι υπαλληλος του ιδιωτικου τομεα. Μην θεωρησεις δηλαδη οτι τρεφω σκοπιμα καποια συμπαθεια για τους ΔΥ, καθε αλλο. Ειμαι στη γενια που πληρωνει τα σπασμενα της γενιας που καθιερωσε το "ΔΥ=ζωη και κοτα", την καλοπεραση και τον νεοπλουτισμο με δανεικα.
Critter Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δεν αναφέρομαι στα 2500 του σχεδόν συνταξιούχου με 30 χρόνια προυπηρεσία,αναφέρομαι στα 2500 Δ/Υ που κάθονται,που παίρνουν 2500 με ούτε καν 10ετη προυπηρεσία,μη μπερδευόμαστε. Εγώ αυτό που λέω είναι το εξής,να πληρώσουμε την κρίση ισόποσα.Αν διαφωνείς πες μου γιατί Γιατί όταν λέω (χοντροκομμένο παράδειγμα) "Ρε συ μου έκοψαν τον μισθό λόγω κρίσης απο 800 ευρά σε 600 και δεν βγαίνω,εσύ που παίρνεις 2500 γιατί δεν θες να πάρεις 2200,2000 ξέρω γω ώστε να ζήσω κι εγώ σαν άνθρωπος" είμαι κακός αλλά ο Δ/Υ που λέει "Δεν μου φτάνουν τα 2500 κόψε το λαιμό σου" είναι ο λογικός και ο καλός της υπόθεσης,είδες πουθενά να λέω να ρίξουν τους μισθούς των Δ/Υ στα 600; Εννοείται ότι θα ήθελα να πλησιάσει ο "ιδιωτικός" μισθός των δημοσίων με σύγκλιση προς τα πάνω Μα το προβλημα είναι οτι τα 2,3,5,10 κατοσταρικα που θα κόψουν απο τον ΔΥ, ΔΕΝ θα τα δώσουν σε σένα. Έχεις δει να γίνεται κάτι τέτοιο(η τροικα τα παίρνει); Αντιθέτως, μειόνονται οι μισθοί στον ΔΤ και το ίδιο γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα. Κάνω λάθος? Και είναι λογικό να συμβαίνει αυτό καθώς αν το μέσο εισόδημα μειώνεται, μειώνεται η μέση κατανάλωση, μειόνονται τα έσοδα των επιχειρήσεων και συνεπως και η μισθοδοτική τους ικανότητα. Όλα όπως έχω ξαναπει είναι συστημικα σε μία οικονομία. Επίσης να σε ενημερώσω οτι οι περικοπές γίνονται και σε αυτους που ειναι 30 χρόνια στο δημόσιο και επομένως αν θεωρεις οτι αυτός που δουλευει τόσα χρόνια,τα αξίζει τα 2500, τώρα σημαίνει οτι παίρνει λίγα. Αυριο βράδυ νέες απαντήσεις μου...γλιτώσατε απο μενα για λίγο
chiderboy Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Ο μόνος τρόπος να πάμε κάποια στιγμή σε ανάπτυξη ξανά είναι να ανθίσει ο ιδιωτικός τομέας και η πρωτογενής παραγωγή. Με μια γερή μείωση μισθών στο δημόσιο τομέα όλο και περισσότεροι θα στραφούν σε ιδιωτικό και πρωτογενή παραγωγή ενώ παράλληλα θα είναι και ένα γερό πλήγμα στις πελατειακές σχέσεις με τα κόμματα. Επειδή τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι δε θα έχουν την ίδια αγοραστική δύναμη για να στηρίξουν τον ιδιωτικό τομέα (ξένων χωρών περισσότερο) τα λεφτά από τις περικοπές μπορούν να δοθούν σαν επιδοτήσεις σε νέες επιχειρήσεις και νέους αγρότες (με αυστηρούς ελέγχους)
Dropsreef Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 οι ΔΥ μας ειναι ασπουδαστοι ομως,τουλαχιστον στην πλειοψηφια.και θα προτιμησουν να δουλεψουν με λιγα παρα να απολυθουν διοτι μετα δεν προκειται να βρουν δουλεια καπου αλλού Ιδιωτικός τομέας δεν είναι μόνο η ernst and young,η deloitte,η Grant Thornton και η Singular Logic όπου εκ των πραγμάτων απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό.Ιδιωτικός τομέας είναι και το κατάστημα ένδυσης,ιδιωτικός τομέας είναι και το μπακάλικο,ιδιωτικός τομέας είναι και η καφετέρια ...και...και... Τί σε κάνει να πιστεύεις πως ο (πρώην) ασπούδαστος ΔΥ και νυν άνεργος δεν θα αναζητήσει εργασία σε ένα κατάστημα ένδυσης? Ο εργοδότης του συγκεκριμένου καταστήματος με υπερ-προσφορά εργασίας γιατί να δώσει υψηλότερο μισθό όταν ξέρει πως ανα πάσα ώρα και στιγμή θα βρει έναν άλλον ανειδίκευτο υπάλληλο. Άντε και δεν τους διώχνουμε τους ΔΥ αλλά μειώνουμε τον μισθό τους στα 500 γιούρια. Tι θα καταφέρουμε ? Η αγοραστική δύναμη μειώνεται,η μαύρη εργασία αυξάνεται,οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται και τα λουκετα αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό
FilipposMD Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Αυτός που είναι 30 χρόνια στο δημόσιο μπορεί να αξίζει 2500, μπορεί να αξίζει 4000 ή μόνο 500 ευρώ. Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να το μάθουμε με κανέναν τρόπο, γιατί εκτός από τη δεδομένη διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις κτλ, στην ελληνική κοινωνία δεν υπάρχει η νοοτροπία της αξιολόγησης του έργου που παράγει ο καθένας. Μας έχει γίνει βίωμα ότι αυτός που είναι πολλά χρόνια σε μια δουλειά πρέπει να παίρνει περισσότερα από τον καινούργιο. Γιατί; Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό. Αν ο καινούργιος είναι γατόνι και κάνει καλή δουλειά, να πάρει τα αντίστοιχα. Ακόμα κι αν πείσουμε τους πολίτες αυτής της χώρας και κοπεί μαχαίρι η διαφθορά, ποιος θα αξιολογήσει άσχημα έναν υπάλληλό του, αν ξέρει ότι αυτό μπορεί να στοιχίσει τη δουλειά του υπαλλήλου/συναδέλφου του ή να του μειώσει τον μισθό; Εγώ δεν ξέρω πολλούς.
KilliK Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Με τα πραγματα οπως ειναι ΤΩΡΑ στην Ελλαδα ολοι θα θελανε να δουλεψουν στο δημοσιο ως μονιμοι για 300ε. Αμορφωτοι η μορφωμενοι. Αχρηστοι η χρησιμοι. Τεμπεληδες η εργατικοι. Αρα συμφωνεις να καταργηθει ο ιδιωτικος τομεας και να υπαρχουν μονο ΔΥ.μαζι σου ειμαι.το ειπα και πιο πανω.να γινουμε ολοι ΔΥ. Γιατι πολυ απλα στον ιδιωτικο τομεα οι επιχειρησεις κλεινουν η μια πισω απτην αλλη, οι απολυσεις αυξανονται με γεωμετρικη προοδο, οπως επισης και η ανεργια. συμφωνω.τωρα βεβαια γιατι κλεινουν οι επιχειρησεις ειναι αλλο θεμα,μην το πιασουμε εδω. Ακομα και ΑΞΙΟΙ για μια θεση ειναι απιθανο να βρουν δουλεια συντομα αρα γιατι να μην προτιμησουν τις 3 και 60 του δημοσιου ΣΥΝ την σιγουρια που εχει ανεκτιμητη αξια? Δεν εχει να κανει με αυτο που λες οτι "επειδη ειναι αχρηστοι βοελυονται και με τα λιγα". Αχρηστοι και χρησιμοι πλεον βολευονται με τα λιγα στην Ελλαδα. Και το δημοσιο, πιστεψε με, εχει πολλους χρησιμοτατους και ευσυνειδητους υπαλληλους που κρατανε το χαρακτηρα τους ατοφιο μεσα στη φωλια της γενικοτερης διαφθορας (και γιαυτο το λογο τους αξιζουν 2 μπραβο). οι ΔΥ βολευονται με τα λιγα αλλα παρολα αυτα βγαινουν στους δρομους να φωναξουν για τις περικοπες... χμμμ. Εφοσων η κατασταση ειναι τοσο τραγικη ωστε στον ιδιωτικο τομεα δνε βρισκεις δουλεια αλλα στον δημοσιο την εχεις εξασφαλισμενη εστω και με τα λιγα,γιατι τοτε βγαινουν στους δρομους και φωναζουν για τις μειωσεις και απεργουν,μεχρι και εδω περα αυτη την στιγμη στο φορουμ καποιοι εχουν βαλθει να μας πεισουν οτι οι μειωσεις δεν πρεπει να γινουν διοτι δεν λυνουν κανενα προβλημα. τι στο καλο,καποιος θα ελεγε οτι η πιο λογικη αντιδραση σε μια περιοδο μεγαλης κρισης οπως τωρα, θα ηταν ολοι του δημοσιου να το ραψουν αφου τουλαχιστον για την ωρα εχουν μια εξασφαλισμενη δουλεια παρα να διαμαρτυρονται για τις περικοπες που πρεπει να υποστουν. what gives και υπαρχει αυτη η σταση μονα-ζυγα ολα δικα μας εκ μερους τους; οσο αφορα στην περιπτωση των φιλων μου,αστο αγαπητε μου. δεν εχουν σπουδασει κατι σημαντικο, γραφιαδες ειναι που το μονο που ξερουν ειναι να υπογραφουν τα κωλοχαρτα που φτυνει ενας αβυσαλλεος γραφειοκρατικος μηχανισμος.δεν εχουν τα προσοντα για μια πιο κερδοφορα δουλεια στον ιδιωτικο τομεα.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Αρα συμφωνεις να καταργηθει ο ιδιωτικος τομεας και να υπαρχουν μονο ΔΥ.μαζι σου ειμαι.το ειπα και πιο πανω.να γινουμε ολοι ΔΥ. Ελα? Πως βγηκε αυτο το συμπερασμα ακριβως οτι συμφωνω να καταργηθει ο ιδιωτικος τομεας και να γινουν ολοι ΔΥ? wtf? οι ΔΥ βολευονται με τα λιγα αλλα παρολα αυτα βγαινουν στους δρομους να φωναξουν για τις περικοπες... χμμμ. Εφοσων η κατασταση ειναι τοσο τραγικη ωστε στον ιδιωτικο τομεα δνε βρισκεις δουλεια αλλα στον δημοσιο την εχεις εξασφαλισμενη εστω και με τα λιγα,γιατι τοτε βγαινουν στους δρομους και φωναζουν για τις μειωσεις και απεργουν,μεχρι και εδω περα αυτη την στιγμη στο φορουμ καποιοι εχουν βαλθει να μας πεισουν οτι οι μειωσεις δεν πρεπει να γινουν διοτι δεν λυνουν κανενα προβλημα. Εχεις ιδεα πως ειναι να χανεις κεκτημενα? Επισης ως φαν του ιδιωτικου τομεα εχεις ιδεα πως οι περικοπες στο δημοσιο επηρεαζουν αμεσα και με χειροτερο τροπο τους εργαζομενους στον ιδιωτικο τομεα? Στο μεταξυ δε νομιζω οτι εχουν και καποιο αδικο να διαμαρτυρονται για τα δεδομενα μεχρι προτινος δικαιωματα και κεκτημενα τους. Νομιζω οτι και σενα αν ερχοντουσαν αν σου παρουνε το σπιτι μια μερα, θα αντιδρουσες και δε θα σκεφτοσουν οτι ο απεναντι μενει στο ενοικιο. Και καλα θα εκανες, δεν ειναι τροπος σκεψης αυτος οταν μιλαμε για κατοχυρωμενα και νομιμα δικαιωματα. Το ανησυχιτικο και περιεργο θα ηταν να ΜΗΝ αντιδρουσες. τι στο καλο,καποιος θα ελεγε οτι η πιο λογικη αντιδραση σε μια περιοδο μεγαλης κρισης οπως τωρα, θα ηταν ολοι του δημοσιου να το ραψουν αφου τουλαχιστον για την ωρα εχουν μια εξασφαλισμενη δουλεια παρα να διαμαρτυρονται για τις περικοπες που πρεπει να υποστουν. Ναι και μετα θα εγραφες οτι ειμαστε προβατα σαν λαος και μας αξιζει που μας πετσοκοβουν τα παντα απτα κεκτημενα
Physics_Rulez Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Το οτι οι ιδιωτικου υπ. αμοιβονται με πολυ λιγα στην Ελλαδα ειναι κατι που δεν το δημιουργησαν οι κακοι δυ. φυσικά και συνέβαλαν με την αδιαφορία τους. Έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, διότι αυτοί είναι που πρέπει να κάνουν τους κατάλληλους ελέγχους έτσι ώστε να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες πρόσληψης και εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Αν κάναν σωστά τη δουλειά τους οι δημόσιοι υπάλληλοι στην εφορία, στο ικα και στην επιθεώρηση εργασίας, οι συνθήκες εργασίας στον ιδιωτικό τομέα θα ήταν πολύ καλύτερες και οι μισθοί θα ήταν οι νόμιμοι. Αν κάναν σωστά τη δουλειά τους οι εκπαιδευτικοί, δε θα κάναν ιδιαίτερα τα απογεύματα στα ίδια παιδιά που έχουν την ημέρα στην τάξη του σχολείου τους. κοκ.
KilliK Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Ιδιωτικός τομέας δεν είναι μόνο η ernst and young,η deloitte,η Grant Thornton και η Singular Logic όπου εκ των πραγμάτων απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό.Ιδιωτικός τομέας είναι και το κατάστημα ένδυσης,ιδιωτικός τομέας είναι και το μπακάλικο,ιδιωτικός τομέας είναι και η καφετέρια ...και...και... επομενως κανενα προβλημα για τον δημοσιο υπαλληλο να βρει μια δουλεια στον ιδιωτικο τομεα αφου υπαρχουν δουλειες που δεν απαιτουν εξειδικευση.σωστα; ομως γιατι σκουζουν οι ΔΥ οταν λεμε οτι μια απο τις λυσεις του προβληματος ειναι να απολυθουν για να ξαλαφρωσουν λιγοι οι ιδιωτικοι υπαλληλοι απο τους φορους; γιατι καλοι μου δημοσιοι; Τί σε κάνει να πιστεύεις πως ο (πρώην) ασπούδαστος ΔΥ και νυν άνεργος δεν θα αναζητήσει εργασία σε ένα κατάστημα ένδυσης? Ο εργοδότης του συγκεκριμένου καταστήματος με υπερ-προσφορά εργασίας γιατί να δώσει υψηλότερο μισθό όταν ξέρει πως ανα πάσα ώρα και στιγμή θα βρει έναν άλλον ανειδίκευτο υπάλληλο. Αφου ο ΔΥ δεν εχει προβλημα να δουλεψει με 300ε στο δημοσιο,δεν θα εχει προβλημα να δουλεψει με 300ε στο ιδιωτικο. Ετσι δεν παει; Άντε και δεν τους διώχνουμε τους ΔΥ αλλά μειώνουμε τον μισθό τους στα 500 γιούρια. Tι θα καταφέρουμε ? Η αγοραστική δύναμη μειώνεται,η μαύρη εργασία αυξάνεται,οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται και τα λουκετα αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό Απολυσε τους αντι να μειωθουν οι μισθοι τους.Και με τα δανεια που παιρνεις ριξε κανα χρημα να αναπτυχθει λιγο η γεωργια.οι ΔΥ ξερουν να χρησιμοποιουν την τσαπα σωστα; ε θα μπορουν να βγαζουν καμια ντοματιστα και πατατουλα για να ζουν.ειναι και αυτη μια δουλεια.συμφωνεις; και εφοσων ειναι και αυτη μια δουλεια,σημαινει οτι η αγοραστικη δυναμη και οι οι ασφαλιστικες εισφορες δεν θα μειωνονται αναγκαστικα. Ελα? Πως βγηκε αυτο το συμπερασμα ακριβως οτι συμφωνω να καταργηθει ο ιδιωτικος τομεας και να γινουν ολοι ΔΥ? wtf? Αφου εσυ μολις τωρα δεν μου ειπες οτι στο δημοσιο ειναι καλυτερα διοτι εχεις μαι εξασφαλισμενη δουλεια ακομα και αν εισαι αναξιος και δεν παιρνεις και μεγαλο μισθο; πλακα μου κανεις; Εχεις ιδεα πως ειναι να χανεις κεκτημενα?Επισης ως φαν του ιδιωτικου τομεα εχεις ιδεα πως οι περικοπες στο δημοσιο επηρεαζουν αμεσα και με χειροτερο τροπο τους εργαζομενους στον ιδιωτικο τομεα? Ε μα γιαυτο λεω να το δοκιμασουμε πρωτα. να δουμε βρε αδερφε τι θα γινει αν απολυθουν οι ΔΥ.διοτι την θεωρια την φαγαμε στην μαπα επι 40χρονια,ας κανουμε και κανα τεστ αλλου τυπου. Στο μεταξυ δε νομιζω οτι εχουν και καποιο αδικο να διαμαρτυρονται για τα δεδομενα μεχρι προτινος δικαιωματα και κεκτημενα τους. Νομιζω οτι και σενα αν ερχοντουσαν αν σου παρουνε το σπιτι μια μερα, θα αντιδρουσες και δε θα σκεφτοσουν οτι ο απεναντι μενει στο ενοικιο. Και καλα θα εκανες, δεν ειναι τροπος σκεψης αυτος οταν μιλαμε για κατοχυρωμενα και νομιμα δικαιωματα. Το ανησυχιτικο και περιεργο θα ηταν να ΜΗΝ αντιδρουσες. ποια κεκτημενα; τα επιδοματα που παιρνουν επειδη ηρθανε στην ωρα τους στην δουλεια.το 7ωρο που εγινε 8ωρο.τις ατελειωτες αδειες και τα ιδιωτικα τους εξοδα που βγαινανε απο το δημοσιο χρημα.τα λαδωματα,οι μιζες και οι κλεψιες ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ αυτα πεστα σε καποιον αδαη mate.
Dropsreef Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Σε λίγο ρε Killlik θα μας πεις πως η ανεργία σε υψηλά ποσοστά αποτελεί σημάδι ανάπτυξης και ευημερίας για μία χώρα....Εκτός αν όλοι οι απολυμένοι ΔΥ εξαφανιστούν από τον πλανήτη Γη οπότε no problem.Τις συνέπειες της ανεργίας πάντως ελπίζω να τις βλέπεις γύρω σου. (Πάρε για παράδειγμα τους υπαλλήλους του Σκαι,Μείωση μισθων ή απολύεσαι.Διαλέγεις και παίρνεις)
The_Judas Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Βασικά πρέπει να κοπούν χρήματα από όλους αναλογικά. Δεν είναι δυνατόν να δίνουν πάλι χρήματα στις τράπεζες... γιατί δεν βάζουν οι επενδυτές και οι μέτοχοι κεφάλαια; Πάλι το κράτος θα τους σώσει; Ας δούμε τι έκαναν οι Σουηδοί για να περάσουν την τραπεζική κρίση πριν από πολλά χρόνια. http://www.nytimes.com/2008/09/23/business/worldbusiness/23krona.html Αλλά και από τους ΔΥ είναι μονόδρομος οι περικοπές. Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν 3πλάσιο+ από τον βασικό. Μην κοιτάτε πόσα παίρνουν οι ΔΥ στο Λονδίνο ή στην Στοκχόλμη. Εκεί με 3000 ευρώ το μήνα είσαι χαμηλόμισθος. Επίσης εδώ δεν υπάρχει κανένα κίνητρο παραγωγικότητας. Ας παίρνουν τα επιδόματα όσοι τα δικαιούνται βάσει απόδοσης και οι άλλοι ας παίρνουν λίγο πάνω από τον βασικό. Στην Ελλάδα ακόμη και ο ιδιωτικός τομέας είναι μη παραγωγικός. Οι υπάλληλοι είναι μονίμως βαριεστημένοι και οι επενδυτές κυνηγάνε και αυτοί τις συμβάσεις με το δημόσιο. Να μην μιλήσω για το βύσμα που πέφτει στον εργασιακό τομέα. Με εξαίρεση κάποιες νευραλγικές θέσεις εργασίας, οι υπόλοιπες κλείνουν προτού καν γίνουν οι συνεντεύξεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.