ANHLIKOS Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Οσο για το "Μαζί τα Φάγαμε" Δηλαδή το οτι είμαστε όλοι, ώς ένα βαθμό, συνυπεύθυνοι για την κυβέρνηση, αν και δεν συγκυβερνούμε. Εχω να πω πως η συνυπευθυνότητά μας απαιτεί ελευθερία - πολλές ελευθερίες: ελευθερία λόγου, ελευθερία πρόσβασης στην πληροφόρηση, ελευθερία παροχής στην πληροφόρηση, ελευθερία των ι δεών και πολλές άλλες. Κατι που ως γνωστόν δεν πολυαπολαμβάνουμε. Κανείς δεν ειναι άμοιρος ευθυνών, αλλα δεν λεει να τσουβαλιάζονται ολοι στο ίδιο σακί.
FilipposMD Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Το διάβασα λίγο διαγώνια το θέμα, αλλά θέλω να πω κάτι για τον αριθμό των Δημοσίων Υπαλλήλων. Νομίζω ότι το πόσοι είναι συνολικά δεν μας δίνει καμιά σπουδαία πληροφορία. Τεράστια σημασία έχει το πώς είναι κατανεμημένοι και το αν έχουν τα προσόντα για τη δουλειά που υποτίθεται ότι κάνουν. Για παράδειγμα, τα νοσοκομεία λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Πολλά νοσοκομεία δουλεύουν ουσιαστικά με προσωπικό ασφαλείας, ενώ όλοι έχετε ακούσει για κλίνες εντατικής που δεν μπορούν να λειτουργήσουν επειδή δεν υπάρχει προσωπικό. Επίσης, οι Έλληνες ειδικευόμενοι γιατροί, που ουσιαστικά βγάζουν την περισσότερη δουλειά, εργάζονται περίπου 75 ώρες την εβδομάδα, κατά παράβαση της ευρωπαϊκής οδηγίας που λέει ότι κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 48 (αν θυμάμαι καλά) ώρες. Οι νοσηλευτές είναι επίσης σε τραγική κατάσταση. Στον τομέα της δικαιοσύνης, χωρίς να το έχω ψάξει, υποθέτω ότι επίσης υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού, γι' αυτό και κάνεις 5 χρόνια να δικαστείς. Αντίθετα, όλοι μας έχει τύχει να μπούμε σε υπηρεσίες (εγώ έχω στο μυαλό μου δημαρχείο και στρατιωτική υπηρεσία), όπου βλέπουμε 8-10 άτομα να κάθονται και να κοιτάνε το ταβάνι και ενίοτε να μην υπάρχουν αρκετές καρέκλες για να κάτσουν. Ως προς τα προσόντα, θα πω παράδειγμα από συγγενή μου που δούλευε σε κρατική τράπεζα. Ήταν λοιπόν σε τμήμα, όπου χρειάζονταν νομικές γνώσεις. Η συγγενής μου ήταν απόφοιτος νομικής. Οι δύο συνάδελφοί της, στο ίδιο γραφείο ήταν, η μία μεταταγμένη από τα Olympic catering και η άλλη καθαρίστρια συμβασιούχος, που μονιμοποιήθηκε και την έβαλαν σε γραφείο. Καταλαβαίνετε ότι από τους 3 υπαλλήλους, οι 2 ήταν αναγκαστικά άεργοι. Άντε να έβγαζαν καμιά φωτοτυπία στην καλύτερη περίπτωση. Άλλη μία παράμετρος, όταν συγκρίνουμε με άλλες χώρες, είναι και οι υπηρεσίες που παρέχονται. Για παράδειγμα, σε μια χώρα μπορεί σε κάθε σχολείο να υπάρχει ψυχολόγος, νοσηλεύτρια και φύλακας. Αυτό σημαίνει ότι έχουν αρκετές χιλιάδες παραπάνω Δ.Υ. από την Ελλάδα, αλλά παρέχουν και υπηρεσίες που εδώ δεν υπάρχουν καν. Για να καταλήξω, το πρόβλημα για μένα είναι ότι έχουμε ακατάλληλα άτομα σε ακατάλληλες θέσεις και δεν ξέρω πώς μπορεί να λυθεί αυτό. Μακάρι να μπορούσαν να απολυθούν 5.000 κηφήνες που πληρώνονται για να κάθονται και στη θέση τους να προσλαμβάνονταν 5.000 νοσηλευτές. Αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αντικειμενικής αξιολόγησης, οι κηφήνες αυτοί θα είναι οι τελευταίοι που θα φύγουν. Οπότε... αδιέξοδο.
Dropsreef Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Αν ως πρωτοετής φοιτητής,ο καθηγητής σε μία διάλεξη του μας έλεγε: α)Θα αυξήσουμε τον Φ.Π.Α β)Θα κόψουμε τα επιδόματα στον Δημόσιο Τομέα(ο Critter με κάλυψε απόλυτα στην έννοια του επιδόματος) γ)Θα στηρίξουμε για ακόμη μια φορά τις αποτυχημένες ενέργειες των τραπεζών δ)Θα "μειώσουμε" με άμεσο ή έμμεσο τρόπο τις αμοιβές των ιδιωτικών υπαλλήλων και με όλες αυτές τις ενέργειες θα επιτύχουμε ανάπτυξη/υψηλότερο βιοτικό επίπεδο τότε μάλλον θα τον περνούσαμε για τρελό....
Ntinaras Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 φαγωνονται ολοι που δουλευουν στον ιδιωτικο τομεα να μειωθουν τα λεφτα στο δημοσιο να δω μετα ποιος θα παταει στα μαγαζια τους.
KilliK Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 δεν πειραζει.ας μειωθουν τα λεφτα στο δημοσιο και μετα βλεπουμε αν θα πατανε στα μαγαζια η οχι. ουτως η αλλως λεφτα δεν υπαρχουν,ε ας τα μειωσουμε για να μεινουν στις τσεπες μας.σωστα;
Ntinaras Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 στις τσεπες ποιανων? οτι λεφτα εχουν απομεινει πανε εξω...
KilliK Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 στην τσεπες των ιδιωτικων υπαλληλων.οι οποιοι δουλευουν και παραγουν αγαθα η παρεχουν υπηρεσιες.μια φραντζολα ψωμι,το καζανακι που τρεχει,κτλ κτλ. με λιγα λογια δημιουργουν και ανακυκλωνουν το χρημα,συντηρουν και αυξανουν το κεφαλαιο. και εφοσων πλεον εχουμε κριση και τα λεφτα δεν περισσευουν,αντι οι ιδιωτικοι να τα σκορπανε ανωφελως στους ΔΥ,καλυτερα ειναι να τα κρατανε για την παρτη τους. dont ya agree?
Gigenis Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Οι ΔΥ είναι κι αυτοί κάτοικοι αυτής της χώρας. Πελάτες των μαγαζιών που έχετε ή δουλεύετε. Των εταιρειών που έχετε ή δουλεύετε. Δεν είναι εξωγήινοι!!! Μάλλον τα έχετε έχετε μπερδέψει λίγο!! Εκτός κι αν το τι είναι οικονομία και πως δουλεύει το γνωρίζετε μόνο από κείμενα μερικών ακριβοπληρωμένων δημοσιογραφουππαλλήλων. Δηλαδή άνθρωποι όπως ο Βαρουφάκης ή ο Καζάκης είναι χαζοί που λένε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που πάει να γίνει; ή μήπως δεν έχουν ιδέα από οικονομικά;
KilliK Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 κατσε να δοκιμασουμε και αυτο το συστημα. να πεσουν οι μισθοι και να απολυθουν μερικοι χιλιαδες δυ. και αν αποτυχει,εδω ειμαστε βρε αδερφε να τους ξαναπροσλαβουμε και να κανουμε αυτα που λενε οι Βαρουφακης και Καζακης..ουτως η αλλως η κατασταση χειροτερα δεν προκειται να γινει. σωστα;
Gigenis Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Κι όμως υπάρχουν χειρότερα!! Υπολογίζουν ότι το 2012 θα έχουμε 1.200.000 και αυτό χωρίς να προχωρήσουμε σε σενάρια απόλυσης ΔΥ. Φαντάσου λοιπόν πόσο χειρότερα θα είναι αν απολυθούν και ΔΥ. Ξέρεις τι είναι να είσαι 35 και να σε συντηρούν οι άλλοι.... να κάθεσαι και να μετράς τα άστρα στην πιο παραγωγική σου ηλικία; Το ζω εδώ και 7 μήνες και ξέρω ότι υπάρχουν και χειρότερα!! Όταν φτάσουμε να κυνηγούμε τα ζώα στα χωράφια όπως οι Αργεντινοί τότε θα είναι αργά... γιατί οι Αργεντινοί παρήγαγαν τροφή για 300 εκατομμύρια κόσμο... εμείς που δεν παράγουμε τίποτα φαντάσου πόσο χειρότερα θα είμαστε!!!!
KilliK Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 επομενως θα κατσουν οι ιδιωτικοι υπαλληλοι για να δουλευουν και να πληρωνουν φορους για να συντηρουν 1.5m 35χρονους ΔΥ που δεν σπουδασαν τιποτα ωστε να μπορουν να ανταπεξελθουν απο μονοι τους στην ζωη και να γινουν ωφελιμα μελης της κοινωνιας. μμμμμμ ναι εχεις δικιο,υπαρχουν χειροτερα,για τους ιδιωτικους υπαλληλους ομως.επομενως γυρναμε πανω σε αυτο που ειπα ηδη: απολυση και μειωση μισθων και αν δεν πετυχει το κολπο-γκροσο το κανουμε και με τον τροπο σας. τι λες; εγω λεω ναι.
Critter Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 critter,αν ο CEO της εταιρίας πριν απο 150 χρόνια θέσπιζε την μονιμότητα και λόγω πελατειακών σχέσεων ευνοούσε την ασυδοσία και σήμερα 150 χρόνια μετά ο νέος CEO θέλει να διορθώσει τα κακώς κείμενα αλλά 1)Δεν μπορεί να κάνει απολύσεις 2)Με το που σκέφτεται το ενδεχόμενο αλλαγής του καθεστώτος γίνεται 48μηνη απεργία 3)Με το που σκέφτεται την αξιλόγηση και κρίση των υπαλλήλων γίνεται 3ετη στάση εργασίας Βασικά πάλι δεν μου απαντάς σε αυτα που ρωτάω. Να απολυθουνε ολοι!Συμφωνουμε!Εντάξει? Έκλεισε το θέμα? Αντε και απολυθήκανε.Απο εκεί και πέρα, εσύ θα είσαι ευχαριστημένος με το οτι οι 2,5 στους 3 θα ζουν κατω απο τα όρια της φτωχειας (1 στους 3 είναι ήδη)?Γιατι δεν καταλαβαίνεις οτι θα επηρρεαστει ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ η δικιά σου ζωη και του κάθε άξιου σπουδαγμένου-πανέξυπνου ανθρώπου; Γιατι δεν καταλαβαίνεις οτι θα σε στίψουν σαν λεμονόκουπα γιατι θα εισαι υπερσουπερντουπερ αναλώσιμος (το απλα αναλώσιμος είναι καλό..πρεπει να υπάρχει ανταγωνισμός) και μάλιστα με 3+60; Είναι απλά μαθηματικά ρε παιδιά. 1+1=2. Στις σχολες οικονομικών, τον καπιταλισμό μας διδάσκουν. Τη συστημική λογική που περιγραφω και τους νόμους προσφοράς και ζήτησης, στο πανεπιστήμιο μας τους μάθανε. Δεν τους διάβασα στο μανιφέστο του Χ κομμουνισταρά-αναρχικού κτλ. Εϊναι απλούστατα πράγματα. Αν εσύ είσαι ένας επιτυχημένος ευκατάστατος (όχι πλουσιος) επιχειρηματίας στο χώρο του εμπορίου, που έχεις πάει καλά επειδη έκανες σωστά τη δουλειά σου, ποιος θα έρθει να αγοράσει τα προίοντα σου? Ο 40+% άνεργος ή ο κάτω απο τα όρια της φτώχειας? Και στο φινάλε, εξηγησέ μου το εξης (ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ) : Αφου η λύση για σένα είναι αυτή που περιγράφεις, σημαίνει οτι προφανώς οδηγεί σε βελτιστοποίηση της κοινωνικής ευημερίας. Σωστά? Δεν νομίζω να προτείνεις σαν λύση κάτι που τη χειροτερεύει, καθώς το ζητούμενο είναι να πάει καλύτερα η χώρα και συνεπώς να ευημερεί ο λαός της. Εξήγησε μου λοιπόν αναλυτικά (όπως κάνω εγώ) πως οι απόλυσεις - μαζική ανεργία και κατα συνέπεια η δραστική μειωση της αγοραστικής δύναμης (ας πουμε οτι αυτό ειναι το αρχικό σταδιο και με κάποιον τροπο θα μετατραπούν σε ευημερία) θα οδηγήσουν μελλοντικά στην ευημερία του λαου. Θέλω ανάλυση όμως. Όχι οπως το μνημόνιο (που το έχω διαβάσει) που λέει οτι βασίζεται στο μοντέλο της αρνητικής ανάπτυξης προβλέποντας ύφεση -4% (-6,6% είναι τώρα) χώρις να εξηγεί πως θα έρθει η ανάπτυξη. Και για να απαντήσω στο ερωτημα σου επειδη δεν μου αρεσει να αφήνω αναπάντητα ερωτήματα : α)Μην παπαγαλίζεις. Η μονιμότητα είναι μια ονομασία που έχουν δώσει στη σύμβαση αορίστου χρόνου. Στη σύμβαση αυτή φυσικά και προβλέπεται απόλυση του υπαλλήλου αν δεν συμμορφώνεται με την εργασία του. Δεν είναι λοιπόν οτι δεν μπορούν να απολύσουν αλλα οτι δεν θελουν καθώς οι περισσότεροι ανήκουν στους πελατειακούς στρατούς τους. β)Ακόμα και αν η μονιμότητα ισχύε υπο την έννοια που νομίζεις εσύ οτι ισχύει, θα μπορούσαν να την καταργήσουν όπως έχουν κάνει σε τόσους νόμους, ακομα και στο σύνταγμα. Τι ειπες? Θα ξεσηκωθούν οι συνδικαλισταράδες? Σου δινω τα links με τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ. Googlare τους έναν έναν και έλα μετά να μου πείς σε ποιες παρατάξεις ανήκει πλειοψηφία και φυσικά οι πρόεδροι.ΓΣΕΕ,ΓΣΕΒΕΕ. Και στην ΕΣΕΕ αμα μπεις και στους λοιπους κοινωνικούς εταίρους που συνυπογράφουν τις συλλογικές συμβασείς εργασίας θα δείς οτι όλοι είναι ελέγχομενοι απο την ηγεσία του κράτους. Πως άλλωστε δικαιολογείται σε μία τόσο δυσκολη κατάσταση να υπάρχει 1 γενική απεργία ανα 2 μήνες? Τρελή υποκρισία. γ)Πες οτι ξυπνάς ενα πρωί και ακους ότι αποφάσισαν να κάνουν 100.000 απολύσεις. Πανυγηρισμοί, χαμος κτλ. Ποιους νομίζεις οτι θα απολύσουν? Τους λίγδες που μπήκαν μέσα γλείφοντας και τους στηρίζουν ή αυτούς που δεν έχουν κομματικό βύσμα και μπήκαν στο δημόσιο με διαγωνισμό? Δεν σε ενδιαφέρει right? Εν κατακλείδει, ο ceo δεν το ξεκίνησε αυτό πριν 150 χρόνια αλλα πριν απο καμμια 40αρια χρόνια και μάλιστα δια της διαδοχής διατηρήθηκε μέχρι και σήμερα όπου και διατηρείται. Ο τρέχον CEO μάλιστα δεν βγαίνει να παραδεχτει οτι οι προηγούμενοι CEO κάνανε "λάθη" αλλα τα ρίχνει σε όποιον βρει. Εκτός αυτου, οι επιχειρήσεις επηρρεάζονται σφόδρα απο το εξωτερικό περιβάλλον τους, που αποτελείται απο την αγοραστική δύναμη, τον ανταγωνισμό, την οικονομικοπολιτική κατάσταση κτλ. Αν λοιπόν ο πανεξυπνος CEO, περίμενε να φτάσει στην πτώχευση για να αντιληφθεί μετά απο 40 χρόνια οτι το πράγμα δεν πάει κάλα, τότε πρέπει να απολυθεί καθώς το έχει ήδη χάσει το παιχνίδι και ιδιαιτερα όταν το κομμάτι του εξωτερικού του περιβάλοντος, που λέγετε οικονομική κατάσταση και αγοραστική δύναμη έχει συρρικνωθεί. Αυτό διότι, αν αποφασίσει να περικόψει θέσεις εργασίας και να μειώσει τους μισθούς, τοτε θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο η αγοραστική δύναμη των πελατών του καθώς οι εργαζόμενοι μιας επιχείρησης είναι δυνητικοί πελάτες όλων των επιχειρήεων συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας. Αυτο θα έχει σαν αποτέλεσμα ΝΑΙ ΜΕΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ. Σου θυμίζει κάτι αυτο που περιέγραψα? Μα είναι αυτο, που ακούς κάθε μέρα στις ειδήσεις περι υστέρησης των εσόδων. Και φαντασου οτι αυτό έχει δημιουργηθει μόνο με απολυσεις στον ιδιωτικό τομέα. Φαντάσου να γίνουν και στον δημόσιο. Με το παραδειγμα αυτό θέλω να σου αποδείξω οτι δεν περιγράφω θεωρητικές μλκιες που διάβασα κάπου αλλα πράγματα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή χωρίς καμμία αμφιβολια. Εκ του αποτελέσματος ανάλυση σου κάνω. Η συνταγή λοιπόν αυτη ΠΛΕΟΝ δεν μπορει να αποδώσει. Για το β ,καταλαβαίνω ότι τα οικονομικά είναι τα χωράφια σου και δεν έχω να προσθέσω κάτι γιατί σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ. Δεν θέλω να απολυθεί το σύνολο των Δ.Υ αλλά θα ήθελα να γίνουν τα εξής για τον δημόσιο τομέα 1)Να απολυθούν οι τύποι με τα χαλιά 2)Να απολυθούν οι εφοριακοί που έπιασαν προσφάτως να υπεξαιρούν χρήματα (σύνολο 15 άτομα,δεν νομίζω να αυξηθεί η ανεργία αν προστεθούν 15 άεργοι) 3)Κατάργηση της νομιμότητας ή τουλάχιστον να υπάρχει αξιολόγηση και παραπτώματα που να οδηγούν σε απόλυση (να εφαρμόζεται) 4)Να υπάρχει αξιολόγηση,δες 3 5)Όλοι οι άεργοι να μεταφερθούν σε τμήματα που υπάρχουν ελλείψεις 6)Να σταματήσουν οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν 16 μισθούς 7)Κόψιμο γελοίων επιδομάτων 8)Να δουλεύουν 8ωρο προς το παρών αυτά μου ρχονται,σε ποιο διαφωνείς; 1.Συμφωνώ απόλυτα. Παρόλο που ο CEO τους άφησε ασύδοτους, έκλεψαν περιουσία του δημοσίου και δεν πρέπει μόνο να απολυθουν αλλα και να αποζημιώσουν το ελληνικο δημόσιο γιατί προκειται για λεφτά των φορολογουμένων. Αλλο το να μην δουλεύεις και αλλο το να κλέβεις κι'απο πάνω. 2.Ισχύει οτι και στο 1 και όχι μόνο για 15 άτομα αλλα για πολύ περισσότερους. 3.Σε αυτο το κομμάτι ανέφερα οτι απολύσεις μπορουν να γίνουν..προκειται απλα για έναν τίτλο. Συμφωνω λοιπον στον έλεγχο των ΔΥ και στην σωστή διοίκηση τους ώστε να ελέγχονται και να δουλεύουν. 4.Επίσης συμφωνω βλ.3. Αλλα μιλάμε για σωστή αξιολόγηση, όχι του στυλ "Τι ψηφίζει αυτος?α!είναι εξαιρετικος γιατι τότε σημαίνει οτι ο CEO δεν έβαλε μυαλό" 5. Σωστόν 6.Σωστόν επίσης..εκτός αν μπορούν να τους δικαιολογήσουν που δεν νομίζω. 7.Κόψιμο επιδομάτων αλλα αύξηση μισθού. Δηλαδη στο παράδειγμα που είπα και πριν δεν μπορει ο άλλος να δουλευει 30 χρόνια με 1100€ μισθό και 1400 επιδόματα τα οποία και θα του κόψουν. Ας πάει 1900 ας πουμε ο μισθός και ας μην παίρνει καθόλου επιδόματα. Είναι κοροιδία όμως να κόβουν επιδόματα και να μην αυξάνεται ακομα και σε αυτη τη δυσανάλογη μορφή ο μισθός. 8.Αυτό είναι παγίδα. Το προβλημα δεν ειναι ποσοτικό αυτη τη στιγμη.Δηλαδη τις 7,5 ώρες που δουλεύουν κάνουν τίποτα (δεν μιλάμε για εξαιρέσεις); Αν δουλέψουν 8ωρο θα κάνουν περισσότερα? Το ζήτημα λοιπόν είναι ΠΡΩΤΟΝ να δουλέψουνε, εστω και τις 7,5 ώρες και κατα δεύτερο να πάει 8ωρο. Εγώ συμφωνω με το 8ωρο αλλα δεν είναι αυτο κύριο θέμα. Στο β λοιπόν κομμάτι συμφωνουμε και ΑΝ όταν εσύ λες να απολυθουμε δημόσιοι υπάλληλοι εννοείς τις κατηγορίες που περιέγραψες δεν μπορω να συμφωνήσω περισσότερο. Το θέμα ειναι οτι οι περισσότεροι μιλανε για απολύσεις αδικρίτως απλα και μόνο με το πρόσχημα οτι οι ΔΥ είναι πολλοί. Εγω σε αυτους απαντάω και λεω οτι το πρόβλημα δεν ειναι ο αριθμός τους (ακόμα και αν είναι, προκειται για δευτερεύον ζήτημα) αλλα οτι ο εργοδότης του, τους αφήνει να κάθονται και δεν τους δίνει αντικείμενο εργασίας.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Μην τσακωνεστε χωρις λογο για χιλιοειπωμενα πραγματα. Στην τελικη η Ελληνικη οικονομια ειτε με 1 δημοσιο υπαλληλο ειτε με 10.000.000, δεν θα κανει απολυτως τιποτα αν δεν γινει παραγωγικη χωρα. Και απο παραγωγη, παραγουμε αερα κοπανιστο προς το παρον... Απο εκει ξεκινουν πολλα που φυσικα επιδεινωνονται με το φαγοποτι στο δημοσιο, την ανεργια στον ιδιωτικο τομεα, τις περικοπες κλπ κλπ. ΥΓ. Και σε αυτο δεν φταιει ο φαινομενικα τεμπελης Ελληνας υπαλληλος. Εργαζομαστε τις περισσοτερες ωρες στην ΕΕ και αμοιβομαστε με τους χαμηλοτερους σχεδον μισθους. (εργαζεστε βασικα, οσι εργαζεστε, μιας κι εγω δεν ζω στην Ελλαδα). Θα μου πεις οτι ο Ελληνας μπορει να θελει 4 ωρες να φτιαξει ενα προιον ενω ο Γερμανος να θελει 20 λεπτα, οποτε ενα και το αυτο... Οπως και να χει χωρα χωρις παραγωγη θα ζει με δανεικα. Ειναι σαν τον ανεργο. Δεν παραγει τιποτα, ε πως θα φερει λεφτα σπιτι? Αν εχει και καμια γκομενα (πολιτικοι/υπουργοι/στελεχη κλπ) που του τρωει τα δανεικα σε ακριβη ζωη ε τοτε χεσε μεσα, καλυτερα να φουνταρει.
Gigenis Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 το 35χρονος πήγαινε σε μένα κι όχι στους δημοσίους υπάλληλους... εγώ είμαι άνεργος κι όχι αυτοί... αυτοί μια χαρά περνάνε Απλά έχω την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να ζητάω την βελτίωση της δικής μου ζωής κι όχι την καταστροφή της ζωής των άλλων... αν εσύ είσαι της νοοτροπίας να πεθάνει ο γάιδαρος του γείτονα... τότε είσαι από αυτούς που τόσα χρόνια ψήφιζαν στα τυφλά και μας οδήγησαν εδώ που φτάσαμε! Μόνο μια λύση υπάρχει... να πάμε προς τα πάνω.. το προς τα κάτω απορρίπτεται απορρίπτεται!!!!!!!!!!!!!!!!
Ntinaras Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 στην τσεπες των ιδιωτικων υπαλληλων.οι οποιοι δουλευουν και παραγουν αγαθα η παρεχουν υπηρεσιες.μια φραντζολα ψωμι,το καζανακι που τρεχει,κτλ κτλ. με λιγα λογια δημιουργουν και ανακυκλωνουν το χρημα,συντηρουν και αυξανουν το κεφαλαιο. και εφοσων πλεον εχουμε κριση και τα λεφτα δεν περισσευουν,αντι οι ιδιωτικοι να τα σκορπανε ανωφελως στους ΔΥ,καλυτερα ειναι να τα κρατανε για την παρτη τους. dont ya agree? ωραια ακουγονται αυτα που λες αλλα συνηθως στον ιδιωτικο τομεα ο υπαλληλος ειναι ο ανασφαλιστος που παιρνει ψιχουλα και το αφεντικο τα κονομαει χοντρα και φοροδιαφευγει μπορει οι δυ να παιρνουν περισσοτερα απ οσα αξιζουν αλλα τουλαχιστον φορολογουνται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.