gnsX Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Αναφέρομαι στον μ.ο,εσύ αν θες πες αυτό που έκανες bold μιας και σου άρεσε.Συγκεκριμένα για Δανία *Για Ελλάδα μη ξεχάσεις τα επιδόματα
agpr Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Αναφέρομαι στον μ.ο,εσύ αν θες πες αυτό που έκανες bold μιας και σου άρεσε.Συγκεκριμένα για Δανία *Για Ελλάδα μη ξεχάσεις τα επιδόματα Πες μου εσύ. Αν έχεις ένα επιχείρημα, διατύπωσε το. Περιμένω με αγωνία.
gnsX Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Κάνεις την εκπληκτική διόρθωση με bold για τους δημόσιους της Δανίας ότι παίρνει 2200 κατώτατο όταν ο κατώτατος ιδιωτικού τομέα ακόμα και χωρίς πλαίσιο είναι Denmark's Minimum Wage is the lowest amount a worker can be legally paid for his work. Most countries have a nation-wide minimum wage that all workers must be paid. While there is no government-mandated minimum wage in Denmark, the average negotiated minimum wage is 103.15 kroner per hour (according to statistics released on March 1, 2009). Denmark's minimum wage was last changed in 2009 . http://www.minimum-wage.org/international/en/Denmark Θες converter; Τώρα πες μου για Ελλάδα να δούμε αν είναι ευνοημένα τα δικά μας βλαστάρια απο αυτά της Δανίας,γιατί με το bold σου υποστηρίζεις ότι οι δικοί μας είναι ριγμένοι.Είναι;
Tilemaxx Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Σε λίγο εδώ μέσα θα ακούσουμε οτι "και λίγους Δ/Υ" έχει η Ελλάδα, ας προσλάβει και άλλους.
gnsX Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Σε λίγο εδώ μέσα θα ακούσουμε οτι "και λίγους Δ/Υ" έχει η Ελλάδα, ας προσλάβει και άλλους. Eννοείται πως πρέπει να γίνουν νέες προσλήψεις στο δημόσιο,εγώ δεν διαφωνώ με αυτό. Διαφωνώ με 1.Την δουλειά που κάνουν ή καλύτερα που δεν κάνουν 2.Την μονιμότητα όπως είναι σήμερα 3.Τα 5,5 εκαταμμύρια διαφορετικά επιδόματα
agpr Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Κάνεις την εκπληκτική διόρθωση με bold για τους δημόσιους της Δανίας ότι παίρνει 2200 κατώτατο όταν ο κατώτατος ιδιωτικού τομέα ακόμα και χωρίς πλαίσιο είναι http://www.minimum-w...onal/en/Denmark Θες converter; Τώρα πες μου για Ελλάδα να δούμε αν είναι ευνοημένα τα δικά μας βλαστάρια απο αυτά της Δανίας,γιατί με το bold σου υποστηρίζεις ότι οι δικοί μας είναι ριγμένοι.Είναι; Δυσκολεύομαι να σε παρακολουθήσω. Τι προσπαθείς να πεις;
Critter Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Critter μαζί σου για τις απολύσεις,κρίμα να γίνουν κτλ,αλλά ορισμένοι πρέπει να φύγουν.Για πες γιατί θα πρέπει να λυπηθώ τους 10 που πουλούσαν χαλιά του Υπ. Υγείας νομίζω και δεν είχαν πατήσει ποτέ εκεί;Με λυπήθηκε κανείς απο αυτούς που τους πλήρωνα τόσα χρόνια; Να μην απολυθούν αλλά γιατί να πληρώνω το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης,το επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου και άλλα χίλια γελοία επιδόματα.Ή μήπως δουλεύει κάποιος απο αυτούς 8ωρο για να δικαιούται τέτοιο μισθό που τον παίρνει απο την τσέπη την δικιά μου; α)Ξαναρωτω για πολλοστή φορα και πραγματικα δεν μπορω να καταλάβω γιατι ενώ απαντάω σε όλους, κανείς δεν απαντάει στις ερωτήσεις μου : Όταν σε μία εταιρία οι υπαλληλοι πουλάν τα χαλιά της εταιρίας και ο εργοδότης τους, τους δίνει αύξηση, ΠΟΙΟΣ φταίει; Όταν ο εργοδότης ενός υπαλλήλου, τον αφήνει και χαλαρώνει χωρίς να του τραβάει τα χαλινάρια και του δίνει και επίδομα, ΠOIOΣ φταίει; Πες μου ρε παιδι μου ενας ανθρωπος. Μια απάντηση θέλω. Η απάντηση δίνεται σε όλες τις πανεπιστημιακές αίθουσες στο μάθημα της διοίκησης επιχειρήσεων και ορίζει οτι φταίει ο εργοδότης. Αυτός φταίει που φαλήρισε η επιχειριση του καθως αυτός οργάνωσε το χάλι. Θέλω όμως και κάποιος απο εσάς να το παραδεχτεί. Δεν μπορω να βλέπω όλη αυτή την υποκρισία των σωτήρων του έθνους που ενώ αυτοι τα δημιούργησαν (ως εργοδότες) να τα βάζουν με τους πολίτες λες και αυτοί αποφάσισαν απο μόνοι τους μια μέρα να ανοίξουν την πορτα ενός υπουργείου και να αυτοπροσληφθουν. Δηλαδη ορισμένες απόψεις-αναπαραγωγες κασσετών πολιτικών χώρων έχουν και τα όρια τους. Δείτε επιτέλους το δάσος (τους δημιουργους του σάπιου αυτού συστήματος) και όχι το δέντρο (τους ΔΥ). β)Απο εκεί και πέρα εγω φίλε μου θες να σου πω κάτι; Να απολύθουν πολλοι δημόσιοι υπάλληλοι γιατι προσελήφθησαν με μέσο και είναι ξύστες. Επίσης να κλείσουν όσες εταιρίες δεν αντέχουν στην κρίση, που σημαίνει οτι δεν είναι υγιείς επιχειρήσεις. Και στις 2 αυτές απόψεις υπάρχει μια οικονομική λογική και το εννοω. Δες όμως τη φαυλότητα του συστήματος : Αν κλείσουν οι μη υγιείς επιχειρήσεις, απολυθούν και πολλοι δημόσιοι υπάλληλοι, τοτε μαθηματικότατα θα προκληθει το φαινόμενο που περιεγραψα παραπάνω με την ανεργία στο θεό, την υπερπροσφορά εργασίας και την καταβαραθρωση των μισθών. Μα είναι απλη οικονομική και συστημική λογικη. Η συνέπεια αυτών θα είναι ακομα και εσύ να χάσεις χρήματα απο τη δουλειά σου ή ακομα και να αντικατασταθεις καθώς θα μπορουν να βρουνε 1000αδες καλύτερους απο σένα. Για να αποφύγεις να πάθεις κάτι τέτοιο, θα δουλέψεις ακόμα πιο σκληρα με ακομα περισσοτερες απλήρωτες υπερωρίες (αυτο ειναι που περιγράφεις right?), ταυτοχρονα όμως με τη μείωση του μισθου σου (απλός νόμος προσφοράς-ζήτησης). Αντιλαμβάνεσαι τη συστημικότητα του θέματος; Μην βλέπετε ρε παιδιά τα πραγματα επιφανειακά. Ναι, οκ και γω με είχα πιασει να λέω για τους δημόσιους υπαλλήλους και για τους μ@λακες ελληνες επιχειρηματίες που δεν ξέρουν να managaρουν τις επιχειρησεις τους, απορώντας πως υπάρχουν ακόμα οι επιχειρήσεις τους. Δυστυχώς όμως αν όλος αυτός ο κόσμος μείνει στο δρόμο, τοτε συστημικά θα επηρρεαστούμε όλοι σε όλα τα επίπεδα. Ήδη εκτός απο τη μείωση του βιωτικού επιπέδου, η μιζερια που κυκλοφορεί, ειναι ζωγραφισμένη στα προσωπα τις πλειοψηφίας. Ακόμα και καλά αμοιβόμενος να έισαι, βλέπεις το περιγυρο σου και μιζεριάζεις και συ. Η λύση λοιπον για την κοινωνική ευημερία δεν ειναι να μεινουν όλοι στο δρόμο. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να αυξηθεί η απασχόληση και αυτό δυστυχώς δεν μπορει να γίνει μέσω του ιδιωτικού τομέα για τους γνωστούς λόγους. Πρέπει να υπάρξει βιώσιμο και σωστα διαχειρίσιμο κοινωνικό κράτος μαζί φυσικά με τον ιδιωτικό τομέα που θα αποδώσει ακόμα περισσότερο αν το δημόσιο δουλεύει σωστα, καθως μην ξεχναμε οτι το δημόσιο έχει άμεση σχέση με τον ιδιωτικο τομέα (εφορίες, ταμεία κτλ). Δεν μπορω να τα γράψω πιο τεκμηριωμένα. Τέλος επειδη είδα κάτι χώρες και ιστορίες, να πω οτι το άντρο του συστήματος είναι οι ΗΠΑ, που ακόμα και η ασφάλιση είναι ιδιωτικη, κάτι που πολλοί έχουμε ευχηθεί να ίσχυε και στην Ελλαδα. Επίσης πολλοι εξυμνουν το φορολογικό σύστημα, τους φοροεισπρακτικους τους μηχανισμούς κτλ. Ασχοληθείτε λοιπόν λίγο με την ειδησεογραφία και διαπιστώστε οτι guess what, η Αμερική αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και είναι στα όρια του μη διαχειρίσιμου χρέους. Προχθές στον κονγκρέσο υπήρξε έντονη κινητικότητα σχετικά με το θέμα αυτό. Επίσης απο την Αμερική το 2008 ξεκίνησε η παγκοσμια χρηματοπιστωτική κρίση. Όλα αυτα γίναμε απο τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης η φαυλότητα του συστήματος προκύπτει απο τις ΚΥΚΛΙΚΕΣ κρίσεις του. Οι κρίσεις ιστορικά κάνουν κύκλο. Τέλος να προσθέω οτι ο Adam Smith είχε ορίσει ως θεμελιώδη βαση του καπιταλισμού την ανταμοιβή σύμφωνα με την απόδοση, το μυαλο και τα προσόντα. Αυτο που συμβαίνει σήμερα και αποδεικνύει επιπροσθέτως τη φαυλότητα του συστήματος είναι οτι ανταμείβονται αυτοι, που κάνουν χειρότερα τη δουλειά τους απ'όλους.Guess what, δεν λέω για τους ΔΥ, αυτοι είναι δεύτεροι, μιλάω για τις τράπεζες οι οποίες ενώ φτάνουν στο σημείο της κατάρρευσης (που σημαίνει οτι χρεοκοπούν και άρα δεν κάνουν σωστα τη δουλειά τους) εισπράτουν δις € στο όνομα λέει της μη χρεοκοπίας. Την ώρα που πολίτες με απίστευτα προσόντα απο σπουδές, μυαλό και εμπειρία, αμοίβονται με 3+60 στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα. Αυτά απο μένα. Σας παρακαλώ διαβάστε πριν απαντήσετε προσεκτικα. Υ.Γ : Αν και τα έχω ξαναπει και πολλοι τα ξέρουν, δεν είμαι ΔΥ και δεν έχω ασχοληθεί ΠΟΤΕ με κανέναν κομματικό χώρο. Τα επισημαίνω αυτα γιατι συνηθίζεται όποιος κατακρίνει το σύστημα να αποκαλείται με διαφορους προσδιορισμούς σε -ιστής και λοιπές ασυναρτησίες. Αυτες είναι ταμπέλες για τα κομματικοποιημένα πρόβατα που αναπαράγουν κασσέτες. Ότι γράφω, το γράφω στα πλαίσια της κριτικής σκέψης και του γνωστικού μου αντικειμένου. Edit : Ήθελα παρεπιμπιπτόντως να πω κάτι για τα επιδόματα των ΔΥ. Τα επιδόματα είναι μια επινόηση του κράτους για να κλέβει τον ίδιο του τον ευατό. Πως; Ένα δημόσιος υπάλληλος που παίρνει 2500€, ο πραγματικός του μισθός είναι 1100-1200 και όλα τα υπόλοιπα είναι επιδόματα. Τι σημαίνει αυτο; Ότι οι ασφαλιστικές εισφορές που αποδίδει το κράτος στα ταμεία είναι για μισθό 1100€ και όχι για 2500€. Συνεπώς τα επιδόματα με τα διάφορα χαριτωμένα ονόματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κομμάτι της ταυτότητα της σαπίλας του Ελληνικού κράτους.
Tilemaxx Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Eννοείται πως πρέπει να γίνουν νέες προσλήψεις στο δημόσιο,εγώ δεν διαφωνώ με αυτό. Διαφωνώ με 1.Την δουλειά που κάνουν ή καλύτερα που δεν κάνουν 2.Την μονιμότητα όπως είναι σήμερα 3.Τα 5,5 εκαταμμύρια διαφορετικά επιδόματα 1. Συρρίκνωση του σάπιου δημοσίου τομέα. 2. Μαζική μείωση των ΔΕΚΟ. 3. Σοβαρή αξιολόγηση των υπαλλήλων. Θα είναι ένα βήμα για καλύτερες μέρες στην Ελλάδα. Όταν όμως έχεις τα καρτέλ και τους συνδικαλιστές να κουμαντάρουν ένα ολόκληρο κράτος, και να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις όποτε θέλουν, καταλαβαίνεις οτι μια ζωή θα είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά.
Critter Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 1. Συρρίκνωση του σάπιου δημοσίου τομέα. 2. Μαζική μείωση των ΔΕΚΟ. 3. Σοβαρή αξιολόγηση των υπαλλήλων. Θα είναι ένα βήμα για καλύτερες μέρες στην Ελλάδα. Όταν όμως έχεις τα καρτέλ και τους συνδικαλιστές να κουμαντάρουν ένα ολόκληρο κράτος, και να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις όποτε θέλουν, καταλαβαίνεις οτι μια ζωή θα είμαστε βουτηγμένοι στα σκατά. Μα οι συνδικαλιστές είναι οι κυβερνήσεις. Πιαστους εναν έναν και δες τις κομματικές τους ταυτότητες. Και δεν φτάνει που δουλεύουν τον κόσμο με το δήθεν συνδικαλιστικό τους έργο, αμοίβονται και πλουσιοπάροχα για να κάθονται.
kage Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 υπαρχει καπου ανεβασμενο αφου ειναι free σε brrip,dvdrip?
labros1988 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 υπαρχει καπου ανεβασμενο αφου ειναι free σε brrip,dvdrip? Δεν έχει ανέβει ακόμα σε torrent κλπ γιατί πρέπει πρώτα να φτιάξουν κάτι μικροπροβλήματα. Σε λίγες μέρες πρέπει να έχει ανέβει
Gigenis Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Κάποιοι δυστυχώς συνεχίζουν να αναπαράγουν τις μπούρδες του Πρετεντέρη και του Παπαδημητρίου.... Το πρόβλημα της χώρας είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι;; τότε να τους απολύσουμε όλους και γιατί όχι να τους κάνουμε και ευθανασία!! Μάλλον κάποιοι δεν έχουν βγει ακόμη στην αγορά εργασίας γι' αυτό πετάνε τόσο εύκολα κουβέντες στον αέρα. Γιατί αναμασάτε το θέμα των επιδομάτων; Έχετε ιδέα τι είναι τα επιδόματα και πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε; 30 χρόνια τώρα όταν κάποιος ζητούσε αύξηση τις περισσότερες φορές του την έδιναν σε μορφή επιδόματος... γι' αυτό έγιναν τόσα πολλά και με τόσα γελοία ονόματα!! Και γιατί επιδόματα;; μα γιατί το επίδομα το κόβεις όποτε θέλεις (καλή ώρα τώρα) και κυρίως δεν μετράει στα δώρα και συντάξιμα!!! Ο εργαζόμενος αύξηση ήθελε όπως όλοι... το αφεντικό το βάφτισε επίδομα γιατί έτσι τον βόλευε.... οπότε σταματήστε να πιπιλάτε την κατάργηση των επιδομάτων γιατί πολύ απλά ζητάτε την μείωση των μισθών! Αν και πολύ λίγη σημασία θα έχουν αυτά τους επόμενες μήνες.... γιατί με τα μυαλά που κουβαλάνε οι Έλληνες πάλι μεταξύ τους θα φαγωθούν με το πρόσχημα της χρεωκοπίας. Και ο Πάγκαλος και λοιποί θα τρώνε τα κλεμμένα και θα γελάνε με το κατάντημα μας ...
gnsX Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 critter,αν ο CEO της εταιρίας πριν απο 150 χρόνια θέσπιζε την μονιμότητα και λόγω πελατειακών σχέσεων ευνοούσε την ασυδοσία και σήμερα 150 χρόνια μετά ο νέος CEO θέλει να διορθώσει τα κακώς κείμενα αλλά 1)Δεν μπορεί να κάνει απολύσεις 2)Με το που σκέφτεται το ενδεχόμενο αλλαγής του καθεστώτος γίνεται 48μηνη απεργία 3)Με το που σκέφτεται την αξιλόγηση και κρίση των υπαλλήλων γίνεται 3ετη στάση εργασίας Ποιος φταίει; Για το β ,καταλαβαίνω ότι τα οικονομικά είναι τα χωράφια σου και δεν έχω να προσθέσω κάτι γιατί σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ. Δεν θέλω να απολυθεί το σύνολο των Δ.Υ αλλά θα ήθελα να γίνουν τα εξής για τον δημόσιο τομέα 1)Να απολυθούν οι τύποι με τα χαλιά 2)Να απολυθούν οι εφοριακοί που έπιασαν προσφάτως να υπεξαιρούν χρήματα (σύνολο 15 άτομα,δεν νομίζω να αυξηθεί η ανεργία αν προστεθούν 15 άεργοι) 3)Κατάργηση της νομιμότητας ή τουλάχιστον να υπάρχει αξιολόγηση και παραπτώματα που να οδηγούν σε απόλυση (να εφαρμόζεται) 4)Να υπάρχει αξιολόγηση,δες 3 5)Όλοι οι άεργοι να μεταφερθούν σε τμήματα που υπάρχουν ελλείψεις 6)Να σταματήσουν οι υπάλληλοι της Βουλής να παίρνουν 16 μισθούς 7)Κόψιμο γελοίων επιδομάτων 8)Να δουλεύουν 8ωρο προς το παρών αυτά μου ρχονται,σε ποιο διαφωνείς;
Gigenis Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Έχετε την εντύπωση ότι όταν φτάσουμε στο σημείο απολύσεων στο δημόσιο ότι θα απολυθούν οι χαραμοφάηδες; Όσο το κεφάλι θα είναι σάπιο και δεν θα κάνουμε κάτι γι αυτό τόσο θα μας δουλεύουν!! Ακόμη κι αν φύγει κόσμος από το δημόσιο... δεν θα είναι αυτοί που μπήκαν από τα παράθυρα... που έχουν μπάρμπα πολιτικό... που τα ξύνουν κάθε μέρα σε πόστα μαιμού... αλλά αυτοί που τώρα κάνουν την πραγματική δουλειά στο δημόσιο. Και για τους δύσπιστους που νομίζουν ότι κάποιοι πολιτικάντηδες θα μας σώσουν... Μονιμοποίησαν 270 συμβασιούχους της Βουλής με προϋπηρεσία μόλις 6 ημερών
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Ένα πολύ καλό, κατά τη γνώμη μου, σχετικό άρθρο (αφαίρεσα τις αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα): Μετά το «μαζί τα φάγαμε» Tου Πασχου Mανδραβελη Οταν κατέρρευσε ο σοβιετικός ολοκληρωτισμός, πολλοί «σύντροφοι» βρήκαν μια εξήγηση που αθώωνε τον κομμουνισμό και για την αποτυχία του. «Δεν έφταιγε το σύστημα«, είπαν. «Απλώς οι άνθρωποι που εκλήθησαν να το εφαρμόσουν. Αυτοί, ειδικά μετά τον Ιωσήφ Στάλιν, ήταν μαλθακοί, διεφθαρμένοι, νεποτιστές· γενικώς, απείχαν πολύ από τον “ιδανικό κομμουνιστή”, ο οποίος θα μπορούσε να φέρει τον παράδεισο επί της Γης». Η ίδια ακριβώς συλλογιστική χρησιμοποιείται για να αιτιολογηθεί η κατάρρευση του εγχώριου σοβιετικού συστήματος. Αν το καλοσκεφτούμε, η επικέντρωση της συζήτησης αποκλειστικά στις ευθύνες των πολιτικών δεν είναι παρά η υπόρρητη παραδοχή ότι το σύστημα είναι εντάξει, απλώς δεν βρέθηκαν οι κατάλληλοι πολιτικοί να το υπηρετήσουν. Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ο κλαυθμός και η οργή για τη ρήση «μαζί τα φάγαμε». Το γεγονός ότι δεν έγινε καθόλου συζήτηση για το δεύτερο μέρος της κουβέντας του, «στα πλαίσια ενός φαυλοκρατικού συστήματος», το αποδεικνύει. Φυσικά οι πολιτικοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών, ούτε βρίσκονταν εκτός του συστήματος που κατέρρευσε. Μέρος του ήταν και κεντρική θέση κατείχαν. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα στελέχη της πρώην ΕΣΣΔ. Το σύστημα παρήγαγε τα στελέχη που το εξυπηρετούσε και τα αναπαρήγαγε μέχρι τελικής πτώσεως. Με μία διαφορά όμως: στην ΕΣΣΔ το σύστημα παρήγαγε τα στελέχη μέσα σε κλειστές κάμαρες του κόμματος χωρίς καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση. Στην Ελλάδα, μαζί τούς εκλέγαμε. Το πρόβλημα με αυτόν τον λαϊκισμό περί μοναδικών υπευθύνων δεν είναι μόνον ότι τσουβαλιάζει τα ξερά με τα χλωρά. Η οργή του όχλου στρέφεται και εναντίον πολιτικών που αντιστάθηκαν όσο μπορούσαν στη σπατάλη. Το πρόβλημα είναι ότι η μετάθεση της συζήτησης αποκλειστικώς και γενικώς στους πολιτικούς είναι ότι μένει στο απυρόβλητο το σύστημα, αυτό που παράγει σπάταλους πολιτικούς. Αρκεί να δει κανείς τους πολιτευτές, βουλευτές, υπουργούς, που πιέζουν τώρα για να μη συνενωθεί κανένα σχολείο· να προσέξει πόσοι το παίζουν «φίλοι του λαού» κάθε χωριού για να κρατηθεί ένα γυμνάσιο με 20 μαθητές και 30 καθηγητές. Είναι οι ίδιοι που υιοθετούν κάθε διεκδίκηση· μπροστάρηδες σε κάθε αγώνα, για να αλιεύσουν ψήφους με τα λεφτά των άλλων. Θα τους ακούσετε να βγάζουν πύρινους λόγους για «το καθήκον της Πολιτείας να κρατήσει ζωντανή κάθε δραστηριότητα του κράτους», ακόμη και αν δεν χρειάζεται. Αυτοί οι «φίλοι του λαού» διέσπειραν στο όνομα του δικαίου των τοπικών κοινωνιών στις πανεπιστημιακές σχολές σε κάθε ραχούλα. Αγωνίστηκαν με νύχια και με δόντια να μη γίνει η παράκαμψη του Μαλιακού· κάνουν ερωτήσεις στη Βουλή για το μέλλον της εφορίας στο τάδε κεφαλοχώρι, για το παράρτημα του ΙΓΜΕ το οποίο απλώς υπάρχει για να απασχολεί μερικές δεκάδες δημοσίων υπαλλήλων· είναι ενάντια στις συνενώσεις των νοσοκομείων· προτιμούν να ρημάζουν οι υποδομές αντί να πουληθούν σε ιδιώτες. Και φυσικά, είναι πάντα υπέρ των προσλήψεων στο Δημόσιο, «για να καταπολεμηθεί ο βραχνάς της ανεργίας» ή «να υπάρξει ανάπτυξη» Με άλλα λόγια, αν δεν δούμε τη ρίζα του προβλήματος, αν δεν αλλάξουμε το «φαυλοκρατικό σύστημα», θα συνεχίσουμε να «τα τρώμε μαζί». Αλλά σε διαφορετικές μερίδες. Και οι «φίλοι του λαού» αυτό στοχεύουν. Να συνεχιστεί το φαγοπότι, με ψιχία στη βάση και βασιλικές μερίδες στην κορυφή. Πηγή: Καθημερινή ΥΓ: Ελπίζω να μην κατακεραυνωθώ από τους συνήθεις υπερασπιστές του "άμοιρου", "αθώου" λαού...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.