Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για HT,

Thanos1972

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιααααααα.

Μου καρφωθηκε στο μυαλο τωρα να την κανω αυτη την ερωτηση μιας και το ειχα αρκετες μερες απορια απλα το ξεχνουσα.

Δεν ειμαι μπροτα στον υπολογιστη τωρα αλλα εαν θυμαμαι καλα το ονομα,το HT του υπολογιστη μου ειναι στα 2000mhz βαση του cpuz.Απο το bios το εχω στο auto.

Θα κερδισω τιποτα εαν το βαλω στο τερμα δηλαδη στα 5200mhz που υποστηριζει?

Επισης το ρευμα του Northbridge ειναι και αυτο στο auto και δεν μου δειχνει απο το bios ποσο ειναι.....Τωρα που εβαλα αλλα 2x2g ram και εχω συνολο 8 μηπως θα επρεπε να το ανεβασω λιγο γιατι μου ψιλοχαλασε το Overclock(βασικα του cpu τα mhz ειναι τα ιδια απλα χρειαστηκε να αλλαξω τα timings που με 4g τα ειχα 8αρια αλλα τωρα με 8g τα εβαλα 9αρια).

Και επισης ποσο περιπου πρεπει να ειναι το ΗΤ voltage και το NB voltage γιατι τα εχω και τα 2 στο auto και δεν μου δειχνει απο το bios ποσο ειναι τωρα.

Δημοσ.

Αν δεν απατομαι το HyperTransport ειναι ουσιαστικα ο διαυλος με τον οποιο

επικοινωνουν επεξεργαστης μνημες και τα υπολοιπα parts της mobo

Οσο αφορα για τα ρευματα τους εχω την εντυπωση οτι οταν εχεις clockαρει πολυ

χρειαζεται να δωσεις λιγο ρευματακι παραπανω για να ειναι πιο stable το συστημα

στα 3.7 που εισαι δεν νομιζω να χρειαζεται

Για τις μνημες καλυτερα να σε κατατοπισει καποιος που τα ξερει καλυτερα απο μενα

γιατι οτι και να σου πω θα σε γελασω ;)

Δημοσ.

Στην καρτέλα memory του cpuz βλέπεις που τρέχει το NB - η αντίστοιχη τάση του είναι το cpu_nb.

To HT πάνω από ~2500 δεν δίνει διαφορές - 5200 δεν πρόκειται να δεις ούτε με LN2 :P

Δημοσ.

Στα 2000 ειναι συμφωνα με το cpuz ενω απο το bios ειναι στο auto.Ενταξει ας ειμαι σταθερος απο αυτη την αποψη και δεν πειραζει.

Μου την εδωσε τωρα και του εδωσα καρφωτα ενα 20 στον πολλαπλασιαστη στα 4000giga με 1.38 ρευμα αλλα ενω bootαρε κανονικα ετρεξα ενα 3dmark11 σαν πρωτο τεστ και πηρα ενα ρεσταρτ ολα τα λεφτα.ε ενταξει ας το παρω αποφαση οτι απο την στιγμη που δουλευει και το coolnquiet μια χαρα ειμαι ετσι.ας μην δοκιμασω παραπανω.

Δημοσ.

To cpu/nb offset voltage ειναι στο auto και ειναι στο 1.1750.λιγο ειναι?

Βασικα δεν ξερω τι παιζει με το ΝΒ voltage και ποσο πρεπει να ειναι.δεν εχω ασχοληθει.

Του εδωσα μια 1.42 ρευμα στα 4000 αλλα απο HWMONITOR εδιχνε στο 25% της χρησης του επεξεργαστη να τραβει 1.40 και στο 100% τραβουσε 1.32.

Κατι κουλο παιζει να συμβαινει γιατι το αντιθετο επρεπε να γινεται.προλαβε και εβγαλε κοντα 15λεπτα occt linpack αλλα εφαγα ρεσταρτ.max cpu temp 45.

Ε μπορει τελικα αυτος να ηταν ο λογος που πουληθηκε σαν 2πυρηνος τελικα.οτι δεν εφτανε σταθερα τα 4000gh :mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...