Προς το περιεχόμενο

MCITP: Windows Server 2008 Administrator

cracker_24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν θέλεις να κάνεις labs για MCITP θα σου πρότεινα να βάλεις στο μηχάνημά σου έναν 2008 R2 standard με Full gui όχι server core (μόνο γραμμή εντολών,γιατί θα χρειαστείς και δεύτερο μηχάνημα να το κάνεις manage) και εκέι να προσθέσεις τον Hyper V ρόλο για να τρέχεις τις 4-5 μηχανές που χρειάζονται.

Αυτο ακριβως πρότεινα και εγώ και οταν αναφέρθηκα σε ευκολία στο hyper-v, προφανως και αναφέρθηκα για τη δημιουργία Lab για το mcitp-ea. To παλικάρι δεν ήθελε να τρέξει το hyper-v σε επιχειρησιακό περιβάλλον, για lab, ήθελε...

-------Μπορεί και να ξέρω μην κρίνεις και μην ειρωνεύεσαι (εφόσον δεν γνωρίζεις ποιος είμαι,θα έπρεπε να είχες υποψιαστεί όμως αφου βλέπεις να χρησιμοποιώ τέτοιους όρους)

,όπως επίσης μην λές κάτι ελαφρά την καρδία δεν ξέρεις εαν αυτός που μετέδωσες την πληροφορία για το πως να κάνει κάτι δεν το κάνει αύριο στην δουλεία του ,ρίξει 2 servers γιατί άκουσε οτι το failover είναι αστείο να το στήσεις και πάρει πόδι.------

Στο ξανατονίζω, δεν μιλησα για επιχειρησιακό περιβάλλον, για ένα lab μιλήσαμε. Τώρα βρε φίλε αν ο άλλος πάει να στήσει κάτι, και βασιστεί σε κάτι που άκουσε σε ένα φορουμ, νομίζω πως είναι άξιος της μοίρας του!

Εσυ δεν θεωρείς οτι με το να αναφέρεσαι σε συγκεκριμενους όρους, σε ένα θέμα που απλά συζητιoυνται πληροφορίες πάνω στο mcitp, είναι υπερβολικές και μπερδεύουν; Το Hyper-v θα το χρησιμοποιούσαμε απλα για να τρέξουμε 4-5 Virtual Machines, για ενα lab, τίποτα παραπάνω.

Και για να το τελειώσω, όχι δεν ξέρω ποιος είσαι και ούτε θα κάτσω να κρίνω σε ένα φορουμ απο ένα ποστ, τις γνώσεις του οποιουδήποτε. Οι λέξεις που χρησιμοποίησα ήταν για να τονίσω, οτι θεωρούσα υπερβολή να χρησιμοποιείς τέτοιους ορούς για το συγκεκριμενο θέμα που πραγματευόταν το post και μονο.

----Η MS ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ άλλους papercerts (κάνουν κακό στο όνομά της) και θα προσπαθεί να δυσκολέψει τις εξετάσεις στα πρότυπα άλλων κατασκευαστών (2000euro training/600euro exam ειδικά hardware vendors)

H MS και η Cisco, λατρεύουν τους papercerts. Ειδικα η MS...

Ειλικρινα δεν μπορώ να εξηγήσω οτι τόσο καιρό τα certification της δεν έχουν simulation(μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες της), παρα πολλαπλής επιλογής και drag n drop. Πως στο καλο την ενδιαφέρουν οι εξετάσεις της οταν ακόμη δεν έχει επίσημη ύλη στα R2, αλλα προσθέτει ερωτήσεις περι R2 στις εξετάσεις; Οταν το pool των ερωτήσεων τους είναι 300-400 ερωτήσεις; Γιατί δεν βάζουν ενα pool 1000 ερωτήσεων και να το ανανεώνουν ανα τακτα χρονικά διαστήματα;

Οσο για το training και τα σεμιναρια... Εγω προσωπικα την έχω πατήσει και μιλάμε οτι είχα δώσει περισσοτερα απο 3000 ευρω. Αναφέρομαι βέβαια σε Cisco και στο επισημο προγραμμά της.(1 χρόνος/280 ωρες). Απο τότε και για αρκετο καιρό δεν ήθελά να ακούω για σεμινάρια, αν και σε διάφορα σεμινάρια της Microsoft και του autoexec.gr εξεπλάγην θετικά. Τεσπα, υπάρχουν αρκετοί κακοί επαγγελματίες στον χώρο.

Για την εργασιακή εμπειρία... Και βέβαια χρειάζεται. Αλλα το θέμα είναι το πως θα την αποκτήσεις. Το καλλίτερο θα ήταν ενας συνδιασμός και των δυο, να δούλευες ήδη και να εκπαιδεύεσαι στις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί η εταιρεία σου, αλλα...

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Δημοσ.

Είδες όμως που μέχρι και να το τρέξει μέσα σε vmware ακούστηκε? Εντάξε ήμουν άδικος μαζί σου απλά όπως πολύ σωστά είπες σε κάποια φάση βιβλία 1000 σελίδων , 2 40ώρα courses και 2 χρόνια εμπειρίας σε 2 προτάσεις δεν χωρούν έτσι?

Χώρια με το οτι ναι υπάρχουν χιλιάδες που κάνουν copy paste αυτό που διαβάζουν σε ένα φόρουμ και μετά αναρωτιούνται τί πήγε στραβά όταν το δίκό τους config δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που γράφει ο άλλος (έτσι με είχε κράξει κάποτε ένας 40άρης Καναδός !!!! σε ένα τεχνικό φόρουμ,ναι ήμουν και γώ στο να βάζω το dns στο θεο κανένας δεν γεννήθηκε τέλειος,κανεις δεν τα ξέρει όλα!!!!)

Για το επίπεδο των εξετάσεων πάντως, το 70-620 vista config που έγραψα με sim την εξέταση ήταν γελοίο πολύ πιο εύκολο απο ότι το Multiple choise του ad 70-640 που ένιωθα πως πρέπει να ξέρω όλο το βιβλίο απο έξω παρόλη την εμπειρία που είχα ήδη απο S2K8. Οι MCTS εξετάσεις γενικότερα μπορείς να τις μάθεις απο έξω τις ερωτήσεις ,είναι και τι τσιπα έχει πάνω του ο καθένας οταν θα πάει σε μια δουλειά άμα θέλει να πάρει την θέση ή άμα θέλει να ξέρει όντως.

Κρίμα για το Cisco αν και δεν το έχω κάνει είχα αυτή την αίσθηση εξαπάτησης όταν έμαθα ότι ένα παιδί που δουλεύει για εμένα έδωσε 2.5 χιλιάρικα για να μάθει λίγα πράγματα και να πάρει ένα χαρτί. Τα σεμινάρια της MS είναι καλά αλλά πρέπει να έχεις πολλά έξτρα resources όπως self-trainig kits και χρόνο και διάθεση καθώς και τί άλλο..... μπόλικα pc με μπόλικη ram.

Και για αυτά γυρίσαν παιδιά όμως και κράξαν καθηγητές/σχολές ,είναι ο χαρακτηρισμός της μεγάλης προσδοκίας το σεμινάριο. Ειδικά για το Hyper v είπαν πως δεν μάθαν πολλά σε ένα 24ώρο σεμινάριο με 600ευρώ,το οποίο άγγιζε το όριο της παρουσίασης. Θα ήταν καλύτερα εάν η σχολή τους έδεινε 3 servers και Storage να κάνουν failover clustering!!!!

Άμα κοιτάξεις τις αγγελίες θα δεις τα μηχανάκια που πουλάω τώρα για να πάρω πραγματικούς Servers και που χρησιμοποίησα για τα labs,μετά τα webinars,self paced και ότι άλλο έβρισκα έσκασα και ένα 2.5 σε hardware για να μάθω,χώρια τι έχω στημένο σε πελάτες που είναι οι 250 servers/3000 users που λέγαμε.

To Αυtοexec δεν είναι σεμινάριο είναι καλύτερο απο σεμινάριο γιατί αυτοί που γράφουν το έχουν πρώτα μεράκι και μετά δουλειά μην ξεχνάς δεν πληρώνωνται για αυτό.Γίνονται και πολλά webinars/live meetings που ξεκινάνε απο το level 100 Και φτάνουν στο 300 δωρεάν!!

Αν και τσατίστηκα με την ελαφρότητα που το μεταδώσατε,η οποία διακρίνεται διάχυτη σε αυτό το φορουμ (εξαιρείτε ένα παλικάρι ο parsifal η κάπως έτσι που γράφει πιο σταθερά) η θέση μου είναι η εξής :ναι στο Self paced ,αλλά πρώτα σεμινάριο /Webinar,και μετά self paced.

Back to reality τώρα στην ελληνική πραγματικότητα υπάρχει κάτι που πληρώνουν όλες οι εταιρείες θέλουν δεν θέλουν στον ΟΑΕΔ και λέγετε ΛΑΕΚ 0,45% της μισθοδοσίας, που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για εκπαίδευση και να το πάρεις πίσω. έτσι στις 50000 ευρώ πχ μισθοδοσία μπορείς να χρησιμοποιείς 2250 τον χρόνο για εκπάιδευση στους υπαλλήλους σου. Να μην πολυλογούμε δεν ασχολείτε κανείς. Έτσι πάνε χαμένα τα λεφτά που θα μπορούσες να κάνεις το σεμινάριο άνετα.

Back ontopic τώρα, το παλικάρι και να το πάρει το Self Paced δεν θα καταλάβει τίποτα,έτσι δεν είναι?αφού δεν έχει ιδέα ας πάει σε σεμινάριο.

Δημοσ.

Παιδια sorry αν μου διαφευγει κατι γιατι δεν εκατσα να διαβασω ολα τα replies, αλλα γνωμη μου ειναι μην μπλεκετε με hyper-v και vmware και τετοιου ειδους virtual environments για να κανετε το practice σας.

Xen Server σας λεει κατι?

Αν οχι google it και use it. Ειναι απιστευτο εργαλειο και πιστευω οτι πρεπει για να πειραματιστεις πανω σε τετοια θεματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...