cracker_24 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Παιδιά ήθελα να ρωτήσω για την πιστοποίηση για windows server άμα μπορεί κάποιος να τη διαβάσει σπίτι του, και να μην τρέχει σε σχολή και να δώσει 2000 ευρώ τώρα που δεν περισεύουνε κιόλας. Από την Microsoft βρήκα την ύλη σε βιβλία με 103 ευρώ από bookdepository.co.uk My link Καλύπτει και τις 3 εξετάσεις-ενότητες για να δώσεις. Σκέφτομαι να φτιάξω ένα 2 pc που θα τρέχει το server 2008 και full practise σπίτι. Άμα κάποιος το έχει να μου πει και μια γνώμη.Έχω πάρει και το CCNA αλλά το έκανα σε σχολή που βοήθησε περισσότερο από το να το έκανα μόνος μου. Ξέρω την γλύκα που έχει. Το ίδιο έκανα και με CCNA-security. Το αναφέρω αυτό για μερικούς που θα απαντάνε στα τυφλά του τύπου μπορείς-δεν μπορείς μόνος σου.
casperino Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Νομίζω πως είσαι τυχερός που με πέτυχες. Λοιπόν είμαι ακριβως στο ίδιο σημείο. Πήρα και εγω το Ccna και πήγα κ έσκασα τα λεφτα σε σχολή(δυστυχώς). Σαφώς και μπορείς να δώσεις μόνο διαβάζοντας μόνος σου. Εγω αυτη τη στιγμή αυτό κάνω. Εχω πάρει την πρώτη ενότητα(active directory) διαβάζω και κάνω τις ασκήσεις μόνος. Στα πτυχία της Microsoft δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις φυσικά μηχανήματα, βασικά δεν είναι πρακτικό(ναι μου λείπουν οι καιροί που είχαμε φτιάξει ενα lab με φίλο αποτελούμενο απο 4 ρουτερια και 3 switches ). Αυτο που κάνουν όλοι είναι να έχουν ένα καλο pc με μπολικη ram(θα χρειαστείς 8gb για το MCITP SA), και να παίζουν μεσω virtualization για το hands on. Οι μισοί χρησιμοποιούν το Hyper-V(που υπάρχει στα Windows Server 2008 R2) και οι άλλοι το Vmware. Πιο ευχρηστο είναι το Vmware αλλα το Hyper-V που έρχεται κ δωρεαν με τον server 2008, παίζει σε άλλο επίπεδο. θα χρειαστεί στις ασκήσεις να τρέχουν 4-5 pc(ή virtual machines) ταυτόγχρονα, γι' αυτό όλοι συμβουλεύουν virtualization. Το κακό είναι οτι αυτή τη στιγμή η επίσημη ύλη της Microsoft είναι πάνω στα Windows Server 2008 ενώ οι εξετάσεις γίνονται σε Windows Server 2008 R2. Τι να πεις; Σχεδιάζει στους επόμενους μήνες η Microsoft να βγάλει τις 2nd Edition των βιβλίων της, και οι οποίες θα περιέχουν και το R2. Αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να πέρνουμε τα επίσημα βιβλία της microsoft και pdf που έχει δώσει η Microsoft για R2. Μη φανταστείς οτι τα R2 είναι νεο λειτουργικό απλα επιπλέον δυνατότητες. Αλλα φαντάσου να σου πέσουν 3-4 ερωτήσεις απο R2 και να έχεις διαβάσει μόνο το επίσημο βιβλίο; Register για το τεστ κανεις απο Prometric και οχι απο Pearsonvue, οπως κάναμε με τα Cisco... Σκέψου, μιας και είσαι απο Cisco, να αρχίσεις με την ενότητα 70-642(Network Infrastructure) και όχι απο 70-640, εγω το ψηλό-μετάνιωσα που ξεκίνησα απο Active Directory(70-640). Το φόρουμ του techexams θα σου λύσει όποια άλλη απορία έχεις... MCTS Self-Paced Training Kit (Exam 70-642): Configuring Windows Server® 2008 Network Infrastructure (2nd Edition) Tony Northrup and J.C. Mackin Files to Printer Date 23-Apr-11 MCITP Self-Paced Training Kit (Exam 70-646): Windows Server® 2008 Administrator (2nd Edition) Orin Thomas and Ian McLean Files to Printer Date 1-Jun-11 MCTS Self-Paced Training Kit (Exam 70-643): Configuring Windows Server 2008 Applications Infrastructure, 2nd Ed J.C. Mackin Files to Printer Date 1-Jul-11 MCTS Self-Paced Training Kit (Exam 70-640): Configuring Windows Server® 2008 Active Directory® (2nd Edition) Dan Holme, Nelson Ruest, Danielle Ruest, Jason Kellington Files to Printer Date 15-Jul-11
cracker_24 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Φίλε casperino ευχαριστώ thansk. Έχω κάποιες ερωτήσεις 1) Εσύ από που διαβάζεις? Online (δεν παλεύεται καθόλου) 2) Τα βιβλία αξίζει να τα πάρω?? 103 ευρώ όπως ανέφερα 3) Αυτή η version 2 που λες πότε βγαίνει αν γνωρίζεις?? 4) Όπως καταλαβαίνεις το λειτουργικό Windows Server θα το κατεβάσω και θα το βάλω σ'ένα pcακι που θα φτιάξω.Το πρόγραμμα για virtualization είναι μέσα?? ή θα το τρέχω πάνω σε άλλο λειτουργικό?? 5) Practise labs που θα βρώ για να κάνω όπως επίσης practise test?? Eυχαριστώ εκ των προτέρων...
casperino Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 1) Οντως Online δεν παλεύεται καθόλου, εγώ πηρα απλα το βιβλιο για την ενότητα που ήθελα να δώσω(70-640), το οποίο είναι στο πακέτο που διάλεξες απο bookdepository. Δεν συμφέρει να πάρεις το πακέτο αυτη τη στιγμη γιατι h Microsoft se 1-2 μηνες θα βγάλει τις δευτερες εκδοσεις των βιβλίων της, οι οποίες θα είναι ενημερωμένες με την R2 υλη. Πολλοί αυτό που κάνουν αυτή τη στιγμή(λόγω μη ενημερωμένων βιβλίων) είναι να παίρνουν το βιβλίο απο amazon.co.uk ή απο Bookdepository και να διαβάζουν και την ύλη για τις διαφορές με την R2, απο ένα e-book που έχει δώσει η microsoft(160 σελίδες είναι αυτο). 2)Σου απάντησα για το πακέτο, αν πήγαινα για την ενότητα 70-642, θα περίμενα λίγο αφου λέει οτι στις 23 Απριλίου θα βγάλουν την δεύτερη έκδοση του βιβλίου, η οποία θα είναι ενημερωμένη. Αν πας για το 70-640 πρώτα λέει οτι θα την βγάλουν 15 Ιουλίου οπότε επειδή είναι πολυ αργά θα το κάνεις έτσι οπως σου λέω παραπάνω... 3) Αναφερόμουν στην 2 version των βιβλίων, στο προηγούμενο μήνυμα μου αν δεις προσεχτικά λέει για το κάθε ένα πότε θα βγάλουν την επόμενη έκδοση(Files to Printer Date). 4)Με το virtualization μπορείς να κάνεις δύο πράγματα. Πρώτον, εγκαθιστάς στο μηχάνημα σου τα windows server 2008 R2(τα δίνει η Microsoft trial για 6 μήνες) και απο κεί παίζεις με τον Hyper-V που υπάρχει στο λειτουργικό. Απλά θα πρέπει να τρέξεις το Cdaki των windows server για να τον εγκαταστήσεις. Δεν εγκαθίσταται με τα windows server αμέσως... Δεύτερον, βάζεις το Vmware στο υπάρχον λειτουργικό σου και φτιάχνεις απευθείας τις virtual machines. Δε το συζητάμε το δεύτερο είναι πολύ πιο εύκολο αλλά στη λύση που χρησιμοποιείς τον Hyper-V για να στήσεις τις εικονικές μηχανές θα έχεις πολύ καλλίτερες αποδόσεις και θα μάθεις και το Hyper-V. 5)Practice labs είναι γεμάτα τα βιβλία της Microsoft, άλλωστε το βιβλίο για το 70-640 είναι 850 σελίδες. Οι 200-300 σελίδες είναι labs. Εγώ πήρα το επίσημο βιβλίο της Microsoft και αυτο της Sybex(η sybex εδώ δεν είναι στο επίπεδο των βιβλίων της για το ccna). Η αλήθεια είναι οτι η βιβλιογραφία της Cisco είναι πολύ μεγαλύτερη. Για Practice test εννοείς τύπου Boson;
cracker_24 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Ναι κάτι αντίστοιχο όπως το BOSON όμως για microsoft...simulator exams. Μάλλον έτσι θα το κάνω..Θα περιμένω να βγει όλο το πακέτο για το MCITP server, προφανώς μετά το καλοκαίρι έτσι όπως με βλέπω Ευχαριστώ..με κατατόπισες κάπως..Περιμένω νεότερα
cracker_24 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι για το Setup?? Μόλις μου ήρθε το βιβλίο 70-642 για τον R2 και κατεβάzω το Hyper V και τον Windows server 2008 r2 sp1. Στο PC μου έχω windows 7 64 bit. Χρειάζεται να σβήσω τα windows 7 για να περάσω το Hyper V ή απλά κάνω installation και να αρχίζω να τρέχω virtual machines και να τους βάζω windows server στα virtual machines.?? Κατατοπίστε με γιατί έχω χάσει την μπάλα λίγο...
alquiii Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Hyper v Μπορεις να ανεβασεις μονο σε windows server edition
cracker_24 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Άρα αναγκαστικά σβήνω τα windows 7 και περνάω windows server??
cracker_24 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Αυτή την διαδικασία μπορείς να μου την εξηγήσεις???
alquiii Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Vm me windows server μεσα στα windows που εχεις, και στησε πανω στην vm μετα Hyper V που θελεις.
alquiii Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Λοιπον...ειναι απλο. 1) Στηνεις vmware μεσα στα windows 7 2) ΣΤο vmware στηνεις windows server 3) ΜΕσα απο το Windows server εγκαθιστας Hyper v Τι σε μπερδευει?
cracker_24 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Πρέπει να κατεβάσω και το vmware δηλαδή??
alquiii Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 ναι. Το Hyper v δεν το κατεβαζεις, ειναι μεσα σαν role του Server
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.