Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση διανομής Linux μεσο LAN (ή internet)

Daimon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάπου κάποτε έχει πέσει το μάτι μου πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Εγκατάσταση Λογισμικού μέσο LAN δικτύου (Windows ΧΡ) έχει κάνει ένας γνωστός μου, έτσι τουλάχιστον ισχυριζόταν.

Έχω την απορία εάν γίνετε το ίδιο και μέσο internet? Εάν ναι μπορεί κάποιος να μου πει ποίες διανομές στο επιτρέπουν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω κάνει εγκατάσταση ubuntu10.10 μέσω lan. Δές εδώ αν ενδιαφέρεσαι.

thnks

μήπως γνωρίζεις εάν γίνετε κάτι παρόμοιο αλλα μέσο internet?

thnks

μήπως γνωρίζεις εάν γίνετε κάτι παρόμοιο αλλα μέσο internet?

δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο, αλλά αν αποφασίσεις να κάνεις εγκατάσταση μέσω δικτύου έχε στο νου σου το εξείς:

Ότι όταν τελειώσεις την εγκατάσταση μέσω δικτύου, το pc που έγινε το install έχει αποθηκευμένες ρυθμίσεις, να ψάχνει δίκτυο στο pc που του έδωσε το λογισμικό. Άρα εσύ θα πρέπει να πας και να πηράξεις το αρχείο

/etc/network/interfaces

ΥΓ: Την διαδικασία την είχα κάνει παλιά και γι αυτό δεν θυμαμαί τι ακριβώς πηράζεις στο αρχείο. Κατά 80% διαγράφεις τα πάντα από μέσα.

Ολες οι διανομες μπορουν να εγκατασταθουν μεσω ιντερνετ*, φτανει να επιλεξεις το σωστο iso για την δουλεια, πχ στο debian ειναι το netinst.iso, στο ubuntu το server installation , στο arch netinstall, στο opensuse σκετο net κλπ.

Το /etc/network/interfaces εχει τα περι δικτυου στις debianoειδεις διανομες και δεν το αφηνεις ποτε κενο γιατι πρεπει να εχει τουλαχιστον το interface lo ενεργο για καποιες εσωτερικες λειτουργιες του συστηματος.

* Ελπιζω να εννοεις "εγκατασταση κατεβαζοντας τα παντα απο το ιντερνετ" και οχι "εγκατασταση σε εναν αλλο απομακρισμενο υπολογιστη".

[...]

* Ελπιζω να εννοεις "εγκατασταση κατεβαζοντας τα παντα απο το ιντερνετ" και οχι "εγκατασταση σε εναν αλλο απομακρισμενο υπολογιστη".

Ναι μιλάω για λήψη του iso και εγκατάσταση από το internet.

Εάν δεν κάνω λάθος, από το BIOS αλλάζεις το boot priority στο network κτλ... αποκεί και πέρα δεν γνωρίζω τα βήματα.

Δεν έχω μεγάλη πήρα πάνω στα λειτουργικά τύπου Linux, εάν έχετε ένα guide να λέει βήμα-βήμα τι κανεις θα ήμουν ευγνώμων ;)

Οχι. Ολα αυτα που ειπα παραπανω κανουν το εξης απλο: εκκινηση απο δισκακι και κατεβασμα των οσων θελουν απο το ιντερνετ. Αυτο ειναι εγκατασταση μεσω διαδικτυου.

Σιγουρα θα γινεται και εγκατασταση μεσω δικτυου, αλλα ο μονος λογος για να κανεις κατι τετοιο ειναι η εγκατασταση σε πολλα pc ταυτοχρονα. Αυτο ναι, ειναι εκκινηση μεσω δικτυου και οριζεις ενα share απο οπου θα παρει ολα τα αρχεια κλπ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...