KYRIAKOS_GKLEZAKOS Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Λοιπον εδω http://forum.notebookreview.com/dell-xps-studio-xps/566206-overclocking-gt-555m-card.html , ειδα οτι η 555Μ "κλοκαρει" στον θεο , με εντυπωσιακα αποτελεσματα. @jim vazelos τον πηρες τελικα? Θα κανεις overclocking σε καρτα γραφικων σε laptop που ετσι και αλλιως απο μονο του υπερθερμαινεται...πολυ σοφο.
liakjim Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Δημοσ. 24 Απριλίου 2011 Θα κανεις overclocking σε καρτα γραφικων σε laptop που ετσι και αλλιως απο μονο του υπερθερμαινεται...πολυ σοφο. Που την είδες την υπερθέρμανση??? 69 C λεει ο άνθρωπος . Αν σε παίρνει άπο θερμοκρασίες , γιατί όχι ? Μέχρι τα +90C έχουμε ακόμα Sent from my iPod touch using Tapatalk
GIORGARAS Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Pooky(1) τίποτα. Προσωπικά δεν θα έκανα overclock σε laptop αλλά εγώ δεν θα έκανα ούτε σε επιτραπέζιο γιατί προτιμώ την σταθερότητα όταν φτάνω το μηχάνημα στα όριά του.
stamatisx Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Pooky(1) τίποτα. Προσωπικά δεν θα έκανα overclock σε laptop αλλά εγώ δεν θα έκανα ούτε σε επιτραπέζιο γιατί προτιμώ την σταθερότητα όταν φτάνω το μηχάνημα στα όριά του. Και μένα οι κάρτες μου μια χαρά σταθερές είναι στα 950/1250, με το Metro 2033 όλα φουλ στα 1920χ1200 και οι θερμοκρασίες μέχρι 89 φτάσανε. Άλλο η μακροζωία, άλλο η σταθερότητα και άλλο το overclocking. Εξάλλου overclocking κάνεις μέχρι εκεί που είσαι stable, παραπάνω δεν έχει νόημα.
GIORGARAS Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Και μένα οι κάρτες μου μια χαρά σταθερές είναι στα 950/1250, με το Metro 2033 όλα φουλ στα 1920χ1200 και οι θερμοκρασίες μέχρι 89 φτάσανε. Άλλο η μακροζωία, άλλο η σταθερότητα και άλλο το overclocking. Εξάλλου overclocking κάνεις μέχρι εκεί που είσαι stable, παραπάνω δεν έχει νόημα. Και πως ξέρεις τι είναι "φουλ"? Αν κάτι χρησιμοποιήσει την κάρτα πιο πολύ από το metro 2033 τότε τι γίνεται? Άρα υποθέτω μπλέκεται η σταθερότητα.
stamatisx Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Και πως ξέρεις τι είναι "φουλ"? Αν κάτι χρησιμοποιήσει την κάρτα πιο πολύ από το metro 2033 τότε τι γίνεται? Άρα υποθέτω μπλέκεται η σταθερότητα. Το full αναφέρεται στα settings του Metro 2033, τώρα αν βγεί κάτι που θα χρησιμοποιώ και θα ζορίζει την κάρτα ή cpu ή ram, etc.. παραπάνω, τόσο ώστε να προκαλεί είτε υπερθέρμανση, είτε αστάθεια, τότε πολύ απλά θα προσαρμόσω το εκάστοτε overclocking στις αντίστοιχες συνθήκες, όπως επίσης αλλάζουν τα ρολόγια ανάλογα με το θόρυβο που επιθυμώ και την θερμοκρασία δωματίου. Δε θυσιάζω τη σταθερότητα αλλά τη μακροζωία του υπολογιστή με το overclocking.
Pooky(1) Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Αναφορικά με το overclocking το κάνω μόνο για να δω μέχρι που φτάνει και μετά ξανά στα "μαμά" specs. Για παράξενο λόγο ποτέ δεν με κέρδισε το άθλημα. Μάλιστα στα φορητά γουστάρω να κάνω underclocking γιατί μου αρέσει να τα κρατάω τουλάχιστον μια 6ετία. Ο καθένας με τις προτιμήσεις του. Giorgaras με τρώει πολύ η αγορά του 17ριου, αλλά σκέφτομαι και την αγορά του νέου iMac (όταν με το καλό έρθει με Sandy Bridge επεξεργαστή) στις 27'' ανάλογα με το τι αποφασίσω θα πράξω.
GIORGARAS Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Το iMac δεν κοστίζει αρκετά παραπάνω? Αν η δουλειά σου είναι τέτοια που χρειάζεσαι Macos ok αλλιώς δεν βρίσκω λόγο. Βέβαια 27" είναι αρκετά μεγαλύτερη οθόνη. Ναι φυσικά ο καθένας παίζει όπως θέλει με το μηχάνημά του.
KYRIAKOS_GKLEZAKOS Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Ολοι ξερουμε ποσο ευκολα υπερθερμαινονται οι φορητοι λογω σχεδιασης και περιορισμενου χωρου και το πιο ευπαθες κομματι ειναι η καρτα γραφικων. Θεωρω λοιπον τουλαχιστον τραγικο για να μην πω τιποτα χειροτερο να πας να σκασεις στους δυσκολους σημερινους καιρους 1300€ και βαλε για εναν φορητο υπολογιστη και να πας να κανεις πραγματα που αποδεδειγμενα μειωνουν τη διαρκεια ζωης του. Και στα φορητα που ειναι ολα ενσωματωμενα στη μητρικη αμα κατι χαλασει πας στις περισσοτερες περιπτωσεις για αλλον φορητο. Οποτε εκτος και αν εχεις λεφτα για πεταμα και σου αρεσει να φτιαχνεις εντυπωσιακες υπογραφες στο insomnia τοτε καλο θα ηταν να το αφηνεις το φορητουλι σου να δουλευει οπως το εχει φτιαξει η εταιριουλα και να μην κανεις ταρζανιες. Υ.Γ Οχι overclocking αλλα undervolting πρεπει να κανεις οπως πολυ σωστα λεει ο φιλος πιο πανω...
liakjim Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Αν θες το κανεις, αν δεν θες , δεν το κανεις. Στον δικο σου λοιπον κανε αυτο που νομιζεις και ασε τους υπολοιπους να κανουν αυτο που νομιζουν εκεινοι. υ.γ. Το undervolting της gpu ειναι πολυ πιο επιφοβη και δυσκολη διαδικασια απο το μικρο και μεσα στα ορια overclocking και απαιτει "mod-αρισμα" του vbios και μετα "flash-αρισμα" με το νεο bios , οπου αν κατι δεν παει καλα καταληγεις με bricked την gpu , παρολα αυτα το προτινεις με ελαφρα την καρδία...
KYRIAKOS_GKLEZAKOS Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δεν μιλαω για undervolting της gpu αλλα της cpu...σε αντιθεση με σενα εχω σωας τας φρενας να μην κανω τρελες σε ευαισθητα κομματια hardware σε πανακριβους φορητους. Οριστε και ενας οδηγος για να ανακαλυψεις σε τι αναφερομαι... http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=194487
liakjim Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Ολοι ξερουμε ποσο ευκολα υπερθερμαινονται οι φορητοι λογω σχεδιασης και περιορισμενου χωρου και το πιο ευπαθες κομματι ειναι η καρτα γραφικων. Οχι overclocking αλλα undervolting πρεπει να κανεις οπως πολυ σωστα λεει ο φιλος πιο πανω... Δεν φταιω εγω, εσυ δεν τα γραφεις ξεκαθαρα. Τωρα τι σχεση εχει το undervolting στην cpu (το εχω κανει εδω κ 2,5 χρονια ευχαριστω) , με το overclocking στην gpu ειναι αξιο αποριας (εκτος και αν εννοεις τον μικροτερο θερμικο φορτιο που θα εχει να διαχειριστει η συνηθως κοινη ψυκτρα). Επισης οταν με τα default ρολογια εχεις max 70C αυτο δεν το λες επουδενι υπερθερμανση. Ανετα μπορεις να πας +10 ή ακομα και +20C. Οπως ειπα και πιο πανω καποιοι κανουν overclocking ακομα και στο iphone που λεει ο λογος αλλοι πουθενα. Μια μεση οδος δεν βλαπτει κανεναν. Ενα +10% στα ρολογια ειναι παντα ενα ασφαλες νουμερο ακομα και στα "ευαισθητα κομματια hardware σε πανακριβους φορητους" . σε αντιθεση με σενα εχω σωας τας φρενας Με λες τρελο και με προσβαλλεις->προσωπικη επιθεση->report την επομενη φορα.
stamatisx Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δεν μιλαω για undervolting της gpu αλλα της cpu...σε αντιθεση με σενα εχω σωας τας φρενας να μην κανω τρελες σε ευαισθητα κομματια hardware σε πανακριβους φορητους. Οριστε και ενας οδηγος για να ανακαλυψεις σε τι αναφερομαι... http://www.adslgr.co...ad.php?t=194487 Για ποιό λόγο να κάνεις undervolting όταν μπορείς να περάσεις πάστα της προκοπής σε CPU κ GPU, να κάνεις ένα retention mod και στα 2, να κάνεις και ένα overclock και να είσαι σε θερμοκρασίες πιο χαμηλές από τις εργοστασιακές. Δηλαδή να πληρώσει ο OP 1300 για το λάπτοπ, να έχει τσάπα επιδώσεις που θα έπερνε πχ με λάπτοπ των 1600 και να έχει και πιό καλές θερμοκρασίες από ότι άμα το άφηνε όπως το πήρε (μεγαλύτερη μακροζωία). Για διαφορές σε θερμοκρασίες από stock και μετά από τα mods εδώ (στο τέλος του πρώτου πόστ): http://forum.techinf...pu-m17x-r2.html για το retention mod εδώ: http://forum.techinf...ention-mod.html
liakjim Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Δημοσ. 25 Απριλίου 2011 Με βλεπω απο Σεπτεμβρη που θα μου ληξει η εγγυηση να τα κανω αυτα. Εχε το inbox κενο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.