Προς το περιεχόμενο

Dell XPS L701x

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών ειναι καλή για παιχνίδια;

Αν μου πείτε ναί πάω να το πάρω...αυριο μεθάυριο...!

Dell XPS L701x

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ΝΑΙ!

Review,αυριο!

Εγώ να προσπαθήσω, αλλά δεν έχω ξανακάνει review τι ακριβώς θέλετε να κάνω... :D

Δημοσ.

Καλα κορυφη δεν την λες. Εχει DDR3 μνημη στα 900Mhz με οτι αυτο συνεπαγεται. Ουσιαστικα ειναι λιγο πιο γρηγορη απο την παλια 9800Μ GT.

Ειναι μια αξιοπρεπεστατη καρτουλα που ομως μη γελιομαστε θα τα βρει μπαστουνια στην αναλυση 1600Χ900 σε βαρια παχνιδια και ολα full. Αλλα γενικα ειναι μια παρα πολυ καλη αγορα (απλα να ξερουμε κ τι λεμε).

Δημοσ.

Θα με ενδιέφερε και εμένα να δω ένα review μιας και παρήγγειλα χθες το dell xps L702x και σύμφωνα με την dell θα το έχω μέχρι 9 Μαίου οπότε τα πιο πολλά πράγματα είναι ίδια με αυτό. Υπόψιν ότι τα νέα μοντέλα με την δεύτερη γενά επεξεργαστών επίσημα λέγονται L702X για 17.3" και L502x για 15". Δεν ξέρω γιατί στην Ελλάδα το έχουν αφήσει με τον παλιό κωδικό. Αντιγράφω από την παραγγελία μου:

XPS L702x : 2nd generation Intel Core i7-2630QM processor 2.00 GHz with Turbo Boost 2.0 up to 2.90GHz

Δημοσ.

Δέν το πήρα ακόμα γιατί υπάρχει ενα πρόβλημα με τα λ7 αλλά δν θα αργήσει πολύ ακόμα...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας, το laptop μου παραδόθηκε 1 βδομάδα μετά την παραγγελία. Ήμουν πολύ τυχερός σε αυτό το θέμα. Μου ήρθε με Γαλλικά windows και τα ξήλωσα για να βάλω τα αγγλικά. Πρώτο λάθος, εκείνη την στιγμή είχα μόνο 32bit έκδοση των windows 7. Μην κάνετε τον κόπο ο driver της nvidia απαιτεί 64bit. Οπότε να το έχετε κατά νου. Επίσης σε ζόρικες στιγμές κάνει αρκετό θόρυβο το ανεμιστηράκι. Προσωπικά δεν με ενοχλεί αλλά είναι αρκετός, δηλαδή μέσα σε βιβλιοθήκη αν ζοριστεί το laptop θα σας πετάξουν έξω :). Το πληκτρολόγιο απόλαυση αν και έχω AZERTY αλλά είναι θέμα συνήθειας. Πάω youtube να δοκιμάσω ηχεία. Εντάξει απόλαυση απλά. Η οθόνη του επίσης απίστευτη, ακριβώς όπως το περίμενα. Έχει λειτουργία για να μην φορτίζει η μπαταρία σύμφωνα με το βιβλιαράκι. Για δοκιμή της 3D οθόνης θέλει γυαλιά και δεν έχω αν και δεν ξέρω αν θα τα πάρω για δοκιμή ή όχι. Το touchpad επίσης καλό, μπορείτε να κάνετε zoom και λοιπά. Από ταχύτητα δεν μπορώ να πω κάτι ακόμα γιατί απλα του έβαζα τα windows. Παίρνει και δεύτερο δίσκο απ'οσο ξέρω. Έχω πάρει την μεγάλη μπαταρία και σηκώνει την πίσω μεριά οπότε βοηθάει στο γράψιμο. Εγώ το πήρα για desktop replacement οπότε μου κάνει την δουλειά μου. Από βάρος δεν μπορεώ να είμαι αντικειμενικός γιατί είχα laptops με οθόνες 12.1" και 13.3" οπότε μου φαίνεται βαρύ. Έχει δύο εξόδους για ακουστικά η μία είναι απλή και η άλλη s/pdif. Όταν συνδέω κάτι σε μια θύρα ένα μενού με ρωτάει τι σύνδεσα, μπροστινά, πίσω ηχεία, subwoofer και λοιπά. Αν θέλει κάποιος να ρωτήσει κάτι μπορώ να δοκιμάσω κάποια πράγματα όταν έχω χρόνο.

Δημοσ.

Καλορίζικο.

Πόσο σου κόστισε τελικά, για να δούμε σύγκριση με τις τιμές εδώ;

Όποτε μπορείς βάλε κανένα παιχνιδάκι να δούμε τι ψάρια πιάνει. Σκέφτομαι να ξηλώσω όλα τα desktops μου και να μεταβώ λόγω χώρου αποκλειστικά σε laptop. Το DELL 15R που έχω τώρα μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά για desktop replacement θα ήθελα κάτι πιο "βαρύ" από όλες τις πλευρές. Σκέφτομαι να δώσω το 15R μαζί με τα σταθερά και να πάω αποκλειστικά στο νέo 17άρι.

Δυστυχώς ήθελα Alienware αλλά οι τιμές είναι αστείες για το hardware που έχουν, δεν αξίζει από ότι βλέπω καν το κόπο. Βέβαια και τα δύο είναι Dell οπότε είμαστε μια χαρά.

Α, ξέχασα, πες μας και θερμοκρασίες επεξεργαστή και κάρτας γραφικών κάτω από παιχνίδια, όποτε μπορέσεις!

Δημοσ.

Δυστυχώς ήθελα Alienware αλλά οι τιμές είναι αστείες για το hardware που έχουν, δεν αξίζει από ότι βλέπω καν το κόπο.

Να υποθέσω οτι αναφέρεσαι για Ευρώπη, γιατί από Αμερική μεριά η Alienware προσφέρει οτι καλύτερο για τα λεφτά που δίνεις.

Δημοσ.

Καλορίζικο.

Πόσο σου κόστισε τελικά, για να δούμε σύγκριση με τις τιμές εδώ;

Όποτε μπορείς βάλε κανένα παιχνιδάκι να δούμε τι ψάρια πιάνει. Σκέφτομαι να ξηλώσω όλα τα desktops μου και να μεταβώ λόγω χώρου αποκλειστικά σε laptop. Το DELL 15R που έχω τώρα μου έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά για desktop replacement θα ήθελα κάτι πιο "βαρύ" από όλες τις πλευρές. Σκέφτομαι να δώσω το 15R μαζί με τα σταθερά και να πάω αποκλειστικά στο νέo 17άρι.

Δυστυχώς ήθελα Alienware αλλά οι τιμές είναι αστείες για το hardware που έχουν, δεν αξίζει από ότι βλέπω καν το κόπο. Βέβαια και τα δύο είναι Dell οπότε είμαστε μια χαρά.

Α, ξέχασα, πες μας και θερμοκρασίες επεξεργαστή και κάρτας γραφικών κάτω από παιχνίδια, όποτε μπορέσεις!

Ευχαριστώ,

Το μηχάνημα κόστισε 1217 ευρώ με τα μεταφορικά και έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Cpu i7 2630QM

4GB ram

500GB 7200 rpm

17.3” HD-3D 1920 x 1080

Nvidia GT 555 3GB

Backlit keyboard

Δεν πήρα τα γυαλιά επειδή δεν παίζω παιχνίδια. Ωστόσο είδα κάποια videos στο internet που με ενθουσίασαν πολύ. Για να δοκιμάσω τα γραφικά και να βάλω κάποιο παιχνίδι που ίσως θα μου άρεσε δοκίμασα το crysis 2. Από παιχνίδια δεν ξέρω πολλά, απλά έβαλα ανάλυση 1920x1080 στο μενού του παιχνιδιού. Με ενθουσίασε αρκετά. Έτρεξα το benchmark γενικός απολογισμός 15.8fps που μάλλον δεν είναι κάτι τρομερό αλλά εχει υψηλή ανάλυση. Γενικά έπαιζε από 14 μέχρι 22 fps.

Όπως έχω ήδη πει όποιος δεν αντέχει να λειτουργεί το ανεμιστηράκι θα έχει πρόβλημα. Σε standby mode για μερικές ώρες έχουμε τις ακόλουθες θερμοκρασίες για cpus,air flow, vga: 50-53, 39, 39.

Μετά τα benchmarks του crysis 2 (διάρκεια 4 λεπτά εντατικά όμως) οι αντίστοιχες τιμές ήταν: 66-83, 42-44, 58-68. Αυτό που μου έκανε πολύ εντύπωση και με ενθουσίασε είναι το πόσο γρήγορα μειώθηκε η θερμοκρασία αφού βγήκα εκτός του παιχνιδιού.

Μετά είπα να παίξω μια ώρα. Μετά από μία ώρα οι αντίστοιχες θερμοκρασίες που είχαν ήταν: 69-84, 47, 57-69

Όταν έχω εύρος στις τιμές η πρώτη είναι η τωρινή που βλέπω και η δεύτερη η μέγιστη. Η αλήθεια είναι πως το μενού το crysis 2 με έκανε να θέλω να δοκιμάσω τα 3D γυαλιά αν και η nvidia στην λίστα που παρέχει το crysis δεν το έχει με excellent status για 3D vision.

Όσο για την Αμερική το ίδιο laptop το παίρνεις πιστεύω με 800 ευρώ. Παίζουν πολύ με κουπόνια έκπτωσης όπως και εγώ εδώ στην Γαλλία βρήκα κουπόνι και μειώθηκε η τιμή κατά 100 ευρώ χώρια ότι είχε έκπτωση η Dell κάπου 162 ευρώ. Τέλος να πω ότι το παρήγγειλα 10 Απριλίου βράδυ και 16 Απριλίου είχα κωδικό από την UPS για το δέμα, ήμουν αρκετά τυχερός.

Δημοσ.

Να υποθέσω οτι αναφέρεσαι για Ευρώπη, γιατί από Αμερική μεριά η Alienware προσφέρει οτι καλύτερο για τα λεφτά που δίνεις.

Ναι φυσικά σε Ευρώπη αναφέρομαι. Ειδικά για Ελλάδα τα παίρνεις κονσέρβα και αν σου αρέσει.

GIORGARAS πολύ κατατοπιστικές οι πληροφορίες σου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! Οι τιμές - θερμοκρασίες κρίνονται επιεικώς εξαιρετικές!!!!!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...