Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών μεχρι €300.

starmanwarz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα παρω καινουριο μονιτορ καθως αυτο που εχω (Samsung 226BW) εχει αρχισει να χαλαει,και μιας και θα ανεβω αναλυση (απο 1680χ1050 σε 1920χ1080)πρεπει να παρω και μια καλη καρτουλα :mrgreen: Το οριο ειναι μεχρι €300 το πολυ.

Εχω να ασχοληθω πανω απο 3 χρονια με hardware και δεν ξερω τι παιζει.Μετα απο λιγο ψαξιμο βρηκα την GTX480 και την 6950 η οποια ειναι σαφως φτηνοτερη,αλλα ειναι Ατι και εγω παντα ειχα Nvidia.Θα προτιμουσα να παρω Nvidia παλι αλλα αν υπαρχει κατι καλυτερο σε Ati βλεπουμε :rolleyes:

Την 480 εδω οι κλεφτες την εχουν €400 ενω απο Αγγλια την βρηκα περιπου 290 με μεταφορικα.Η 6950 ειναι περιπου στα ιδια λεφτα.

Τι προτεινετε?Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι καποια απο τις 2,απλα θελω να κανω την καλυτερη επιλογη στα €300.Επισης σκοπευω να την κρατησω για τουλαχιστον 2 χρονια (την 8800GTX την εχω 4 χρονια και ακομα τα παιζει ολα).

specs

[email protected]

Abit IP35 PRO

Enermax infinity 650W

4GB Crucial ballistix 800Mhz

Τελος επειδη δεν σκοπευω να αλλαξω κατι απο τα παραπανω,πρεπει η καρτα να μπορει να δουλεψει με το τροφοδοτικο που εχω και να μην εχει μεγαλο bottleneck απο τον CPU :rolleyes:

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το bottleneck δε εξαρταται απο την καρτα γραφικων, αλλα απο τον επεξεργαστη. Στην δικη σου περιπτωση τον εχεις overclocked, οποτε θα δημιουργησει λιγοτερο bottleneck, σε σχεση παντα με την stock συχνοτητα των 2.4GHz. Φανταζομαι εχεις παρει μια πολυ καλη ψυκτρα για να τον ψυχει.

Η Radeon HD 6950 ειναι πολυ καλη επιλογη.

GeForce GTX 480 vs Radeon HD 6950

http://www.hwcompare.com/8757/geforce-gtx-480-vs-radeon-hd-6950/

GeForce GTX 480 vs Radeon HD 6950 2GB

http://www.hwcompare.com/8756/geforce-gtx-480-vs-radeon-hd-6950-2gb/

Σε γενικες γραμμες η GTX 480 ειναι περιπου κατα 10% ταχυτερη, αλλα καιει και 50Watt παραπανω.

Θα προτεινα για να μην ζοριστει το τροφοδοτικο μια Radeon HD 6950 2GB, η οποια και αν ειναι απο τις πρωτες παρτιδες μπορει με BIOS mod να ξεκλειδωσει σε HD 6970.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.Εχω χρονο μεχρι την Δευτερα που θα παραγγειλω να αποφασισω,οποτε αν εχετε αλλες προτασεις ειμαι ολος αυτια :rolleyes:

Αν παντως καταληξω στην 6950 θα προτιμουσα καποιο μοντελο με custom cooler,αλλα διαβασα οτι αυτες δεν υποστηριζουν φλασαρισμα,ισχυει?

@duffyduck-Ο CPU ειναι watercooled και αν χρειαστει μπορει να τον ανεβασω λιγο ακομα.

Δημοσ.

Ηταν πακετο με το κουτι,Thermaltake Armor LCS(καπου €200),τελειο κουτι και αρκετα καλο συστημα υδροψυξης,το δουλευω 3,5 χρονια χωρις κανενα προβλημα.

Δημοσ.

Ενα καλο κουτι ειναι απαραιτητο,ειναι το σπιτι που μενουν ολα τα κομματια του υπολογιστη σου :rolleyes:

Πισω στο θεμα,

GTX480 Super Overclock/Special Edition στα €300

HD6950 στα €280 περιπου

η καποια αλλη?

Δημοσ.

Να πω την αληθεια δεν ενδιαφερομαι για κλοκαρισμα,οχι στην αρχη τουλαχιστον.Την 8800GTX που εχω πανω απο 3 χρονια,δεν χρειαστηκε να την πειραξω καθολου,δεν υπηρχε λογος αφου ολα τα επαιζε ανετα.

Δημοσ.

Για τις καρτες που κοιτας το κλοκαρισμα δεν εχει νοημα οταν με v-sync on σχεδον σε ολα τα games εχεις 60fps κολλημενα. Η καλυτερη λυση ειναι να πας σε καρτα με πανω απο 1gb ram και καλο συστημα ψυξης , μια 6950 θα ητανε ιδανικη αλλα αν δωσεις και λιγα παραπανω και η gtx570 ειναι ΟΚ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...