Προς το περιεχόμενο

Αγορα υψηλών επιδόσεων συστήματος

panoupanou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω εναν υπολογιστή, ο οποιος να έχει οσο το δυνατον μεγαλυτερη μνήμη RAM και επεξαργαστή ή συνδιασμος επεξεργαστων που να δινουν αρκετους πυρηνες. Ποιο συγκεκριμενα μνημη RAM>=24GB, cores :6-12. Ο υπολογιστης αυτος προοριζεται για λειτουργια λογισμικων προσομειωσης τα οποια απαιτουν φοβερες ποσοτητες μνημης και multicore processors για παραλληλοτητα.

Μπορείτε να μου προτεινεται ισως ορισμενες μαρκες επεξεργαστων, μητρικων οι οποιες δεχονται τοση μεγαλη μνημη ή να μπορουν να δεχτουν 2 επεξεργαστες για αυξηση των cores. Επίσης αν έχετε αλλές προτάσεις για συστήματα τετοιων επιδόσεων (φυσικα οχι τοσο σε cluster λογω προβληματων δυκτιου). Τουλαχιστον να παρω μια ιδεα κατα πόσο μπορει να υλοποιηθει ένα τετοιο συστημα και τι κόστος θα εχει.

Ευχαριστώ.

Κ.Π

Δημοσ.

Εχω δικούς μου κώδικες 3d πεπερασμενων στοιχειων που επιλυουν τις εξισωσεις ροής. Όπως καταλαβαινεις απαιτηται τεραστια ισχυ. Οσο μεγαλυτερη τοσο καλυτερα.

Δημοσ.

Υπάρχουν μητρικές που φτάνουν μέχρι τα 24GB RAM (μπορείς να ψάξεις στα γνωστά e-shops) αλλά για παραπάνω μάλλον θα πρέπει να πας σε workstation, ίσως κάτι σαν αυτό: http://www.msystems....3&product=11512 που φτάνει μέχρι τα 72. Για πιο πάνω μάλλον θέλεις server αλλά δεν θυμάμαι αν μπορείς να βάλεις ισχυρή κάρτα γραφικών (αν τη χρειάζεσαι - πχ δες τα χαρακτηριστικά του HP Proliant ML350 G6 ο οποίος δέχεται 2 CPUs Xeon και φτάνει μέχρι 192GB RAM αν χρειαστεί). Ειδικά για τον HP θα πρέπει να ξέρεις ότι μοιράζει τη διαθέσιμη RAM στους 2 επεξεργαστές (δλδ αν έχεις εγκατεστημένα 24GB, η κάθε CPU βλέπει τα 12), ενώ αν έχεις έναν η max RAM που μπορείς να τοποθετήσεις είναι 192/2=96GB.

Δημοσ.

δεν υπαρχουν και απλοι επεξεργαστες(1τσιπακι)με 12 πυρηνες?

οι opteron της amd νομιζω εχουν 12 πυρηνες.

βασικα οι αλγόριθμοι σου ειναι προγραμματισμενοι για να χρησιμοποιουν τοσους πυρηνες?

εδω με 4 και δεν υπαρχουν πολλα προγραμματα να τρεχουν και τους 4

(σορρυ κιολας ειμαι ψιλοασχετος)

Δημοσ.

Ξερεις αν υπάρχει μητρική που να δεχεται 2 επεξεργαστες? Ωστε τουλαχιστον να περασω τα 8 cores.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν επώνυμες άλλα υπάρχουν αυτές.

Π.χ κάτι τέτοιο θέλεις ; :P

LinkOCZ 24GB DDR3 Χ2 328.41 €

Intel Core i7 Extreme 980X 971.97 € Χ2 :P

Tyan Dual Socket 1366 460.46 €

Συνολο:3061,22E

Δημοσ.

Ok. Τελικά με 2500 Ε που διαθετω για την δουλεια αυτη, φτιαχνεται πανω κατω το μηχανημα που θέλω. Αν βάλω 2 six cores σε μια tyan μητρικη, θα εχω 12 core, που είναι ικανοποιητικός αριθμός.

Τελικά ο επεξεργαστής της intel i7-990 με έξι πυρηνες ποσο κοστίζει? Μια τον είδα με σχεδον 900 Ε, μια με 500 Ε.

Δημοσ.

Απλώς μου φαίνεται ότι έκανα ένα λαθάκι αν και το έψαξα χθες στο site της tyan βλέπω ότι υποστηρίζει μόνο Intel Xeon Processor 5500/ 5600 Series.

^^^Ωπ να την Πασχαλιάτικη σύνθεση που έψαχνα. Δώσε και κουτί βρε :P

Μου βάζεις δύσκολα :P

Δημοσ.

Το μόνο κατάστημα που έχω δεί να στήνει τέτοια μηχανήματα που θέλεις με επιτυχία είναι αυτό pcmajor

Πάντως και εγώ νομίζω ότι οι μητρικές με 2 cpu δέχονται μόνο Xeon επεξεργαστές αλλά δεν παίρνω και όρκο.

Οι Tyan πάντως από ότι ξέρω είναι αρκετά καλές...

Δημοσ.

Όχι η συγκεκριμένη κατά 99% δέχεται μόνο τους Xeon επεξεργαστές υπάρχουν μητρικές σαν αυτή που έδωσε η karmen1983 που δέχονται αυτόν τον επεξεργαστή που είπα

Δημοσ.

Ούτε η EVGA δεν δέχεται τον 990Χ και γενικά τους i7. Μόνο ΧΕΟΝ...

Δες στο CPU Compatibility List στο 5520 Series Motherboards (Dual-QPI LGA 1366)

Γενικά για συστήματα με 2+ επεξεργαστές μόνο ΧΕΟΝ...

και AMD βεβαια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...