goginos Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Τι να μην υπάρχει πειράτεία σοβαρολογούμε...είμαι ηλετρονικός και το πρόγραμμα της National Intruments(προσομοιωτής ηλεκτρονικών) έχει αν θυμάμαι καλά ~2,600 δολάρια. Γίνεται σε μια ελλάδα με μισθό ~800€ να το αγοράσεις ποτέ; Η δεν θα το πάρεις ή θα το κατεβάσεις cracked. Το ίδιο ισχύει και για το adobe master collection π.χ. και για άλλα. Δεν είναι πραγματικές οι τιμές αυτές. τι μόνο το Labview είναι?? βάλε και το autocad!! α και το Labview είναι τίποτα χωρίς DAQ χαχα
on3st4b Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 τι μόνο το Labview είναι?? βάλε και το autocad!! α και το Labview είναι τίποτα χωρίς DAQ χαχα Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας νομίζω μπορείς να τα διαθέσεις μια φορά και να πάριες το πρόγραμμα αυθεντικό , αν είσαι με μισθό 800 ευρο είσαι υπάλληλος όποτε έχει πληρώσει η εταιρία την άδεια χρήσης . αν πάλι είσαι ερασιτέχνης κάνεις την δουλεία σου με ελεύθερα προγράμματα . Τα παιχνίδια είναι άλλο φρούτο , γιατί θυμάμαι τα καινούρια παιχνίδια να κάνουν 8-12 χιλιάδες δραχμές δλδ 40 ευρο το πολύ και έπαιρνες ένα όμορφο κουτάκι με τυπωμένο manual κτλ τώρα το καινούριο κάνει 50-60 ευρο σε dvd case & pdf manual αν το έχει και αυτό , και επειδή το 90% των σημερινών παιχνιδιών είναι όπως και η μουσική τα παίζεις για 1-2 ώρες και μετά τα ξεχνάς , μέχρι να δεις τι ωραία γραφικά που έχει κτλ γιαυτο δεν τα αγοράζουν πολλοί . Και αφού έχει μειωθεί ο μέσος Όρος ενασχόλησης με το game λογικό να θες να παίξεις ολο πιο πολλά παιχνίδια , και λογικό πάλι να μην μπορείς να αγοράσεις 3-4 παιχνίδια τον μήνα . Αυτό που κάνω εγώ , δεν λέω ότι είναι σωστό και αυτό πειρατεία είναι , κατεβάζω ότι θέλω το παίζω αν μου αρέσει το αγοράζω αυθεντικό . Ένα άλλο πράγμα που μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον αν και δεν το έχω ψάξει είναι πως το καινούριο παιχνίδι θα κάνει 50-60 μετά από 8-12 μήνες θα έχει πέσει στα 20 ευρο τα 40 ευρο διαφοράς είναι έξτρα κέρδος για το κατάστημα ? Γιατί έτσι απλά που το σκέπτομαι με 20 βγάζει κέρδος το κατάστημα , πόσο κέρδος βγάζει όταν το πουλήσει 60 ? Ps: είχα την τύχη να αγοράσω το falcon4 original όταν ήταν καινούριο 7.000 ΔΡΧ εκτός από το cd είχε μέσα ένα manual 1000 σελίδων !! πόσο θα το κοστολογούσαν σήμερα αυτό ??
efo355 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Ωραίο ότι ακούγονται μέσα από έρευνες και οι άλλες απόψεις, αλλά νομίζω ότι γενικά προτείνουν και αυτοί καπιταλιστικά μέσα για την "λύση" του "προβλήματος". (Θέλω να ακούσω όλην την παρουσίαση όταν βρω χρόνο, μήπως είμαι λάθος για την συγκεκριμένη εδώ) Εύκολο δεν είναι, αλλά είναι δυνατό να γίνει. Γιατί πρέπει να είναι εύκολο άλλωστε? Ακόμα ρομαντικό είναι ότι η ελεύθερη αγορά αυτο-οργανώνεται μόνη της και αναδεικνύει πάντα το καλύτερο προϊόν ή τον καλύτερο καλλιτέχνη και τελικά ο καλλίτερος αμείβεται και περισσότερο! Το ενδιάμεσο είναι το πιο σωστό , συμφωνώ, ΑΛΛΑ για όλους! Δηλαδή και για αυτόν που παίρνει 20euro και για αυτόν που παίρνει 50εκ. Ο καπιταλισμός σε ωθεί να γίνει άπληστος και δεν είναι ότι η άνθρωποι είναι εγωιστές και προσβλέπουν στα 50εκ. Μόνο στην μουσική συμβαίνει αυτό? Παντού οι "παραγωγοί" παίρνουν λιγότερα συγκριτικά με αυτά που τους αναλογούν και αυτό συμβαίνει διότι έτσι είναι οργανωμένες οι επιχειρήσεις. Το ότι ζούμε σε ένα καπιταλιστικό σύστημα δεν σημαίνει ότι, ό,τι κάνει αυτό είναι κακό. Ας πάρουμε τα καλά και να αφήσουμε τα άσχημα. Για εμένα το θέμα του πολιτισμού θα έπρεπε να είναι κρατικό. Ένα domain όπως είπε και ο digekas όπου θα υπάρχουν όλη η μουσική/βίντεο ώστε να είναι προσβάσιμα σε όλους, και όλοι οι καλλιτέχνες να πληρώνονται από το κράτος βασικό μισθό και με donations όλα τα extras εάν είναι τους αξίζει. Θα μου πεις ότι θα υπάρξουν και αυτοί που θα εκμεταλλεύονται το σύστημα ώστε να κάθονται και να βγάζουν λεφτά. Υπάρχουν τρόποι να τους ξεκαθαρίσεις χρησιμοποιώντας και το κοινό μέσα από αξιολογήσεις, έχοντας κάποια προαπαιτούμενα σπουδών στην μουσική... Εγώ τώρα σκέφτομαι να κάνω ένα donation σε κάποιο συγκρότημα που μου αρέσει πολύ και δεν αγόρασα την μουσική του, αλλά μετά σκέφτομαι ότι αυτό το σύστημα δεν έχει λύσεις για βιοτικά ζητήματα των πολιτών του (ακόμα!) και εγώ θα δώσω χρήματα για να αγοράσει 2ο κότερο ο άλλος, καλλίτερα να πάει σε ένα φάρμακο στα παιδάκια του 3ου κόσμου δηλαδή. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πρέπει να στηριζόμαστε στην ελεύθερη αγορά για να λύνει τα βασικά προβλήματα μας όπως είναι η τροφή, στέγαση...και εν τέλη πολιτισμός. Με τα πνευματικά δικαιώματα λέγανε ότι αφού περάσει ένα διάστημα και αποσβεστεί το κόστος και βγει και λίγο κέρδος, το υλικό θα είναι ελεύθερο για όλους, ώστε να προαχθεί ο πολιτισμός, όμως η "ελεύθερη αγορά" δεν έχει λόγω να κάνει κάτι τέτοιο, της είναι πιο επικερδές να βγάλει ένα remaster! Οπότε χάνονται τελικά τα κομμάτια χωρίς πνευματικά δικαιώματα και μαζί χάνονται και οι λόγοι όπου φτιάχτηκαν οι νόμοι. Αντί να προστατεύουν τον πολιτισμό προστατεύουν το κέρδος. p.s. τα post όπου πήρα quote είναι για να τα χρησιμοποιήσω σαν πάτημα για συζήτηση, όχι για να διαφωνήσω. Ξέρεις πόση καταπληκτική μουσική έχει παραχθεί από ανθρώπους που ποτέ τους δεν σπούδασαν μουσική; Από ανθρώπους που δεν μάθανε ποτέ να διαβάζουν πεντάγραμμο.Με αυτή τη λογική σου θα είχες αποκλείσει αυτούς τους ανθρώπους. Με αυτη τη λογική σου δε θα έπρεπε να υπήρχε τουλάχιστον η μισή electronic σκηνή και εγώ να μην έχω ακούσει ποτέ darkthrone.
digekas Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Ως σπουδή χαρακτηρίζεται η μελέτη και η έρευνα πάνω σε ένα θέμα/αντικείμενο. Η έρευνα λοιπόν και η μελέτη δεν γίνεται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. http://ripremix.com/
giorgosgudelias Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Άμα μπει ο βιντεοκλαμπιτζής,πολλές... Πάλι τα ίδια να λέμε; Ο παραγωγός πνευματικού έργου πρέπει να προστατεύεται ως κόρη οφθαλμού. Είναι το μόνο που μας διαχωρίζει από τους Νεάντερταλ. Οπότε επιθυμώ αυστηροποίηση της νομοθεσίας υπέρ των παραγωγών και δευτερευόντως υπέρ των εταιριών που επενδύουν στην παραγωγή πνευματικού έργου.
Nightstrike Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Ξέρεις πόση καταπληκτική μουσική έχει παραχθεί από ανθρώπους που ποτέ τους δεν σπούδασαν μουσική; Από ανθρώπους που δεν μάθανε ποτέ να διαβάζουν πεντάγραμμο.Με αυτή τη λογική σου θα είχες αποκλείσει αυτούς τους ανθρώπους. Με αυτη τη λογική σου δε θα έπρεπε να υπήρχε τουλάχιστον η μισή electronic σκηνή και εγώ να μην έχω ακούσει ποτέ darkthrone. Δεν είναι "λογική" μου, μιας και ενώ παρέθεσες όλο το POst μου δεν τόνισες ούτε ολόκληρη την πρόταση! Στην πραγματικότητα δεν ήθελα να το αναλύσω πολύ και για αυτό είπα 2 μόνο τρόπους και έβαλα και αποσιωπητικά για να υπονοήσω ότι θα πρέπει να υπάρξουν και άλλοι τρόποι. Κατά δεύτερον το συζητάω άνετα εάν έχεις να προτείνεις κάποιους τρόπους για να τους "ξεκαθαρίζουμε", αλλά νομίζω ότι εάν όλοι μας μπορούσαμε να βρούμε μία ασχολία όπου να έχουμε ένα σταθερό κέρδος χωρίς να έχουν σημασία τα παραπάνω, πολύ λίγοι θα είχαν κίνητρο να "ξεγελάσουν". Όταν εννοώ μία ασχολία (όχι δουλειά) εννοώ της αρεσκείας τους φυσικά. ps Αχ τι ωραία να ονειροπολούμε ε?
qsis Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Πάλι τα ίδια να λέμε; Ο παραγωγός πνευματικού έργου πρέπει να προστατεύεται ως κόρη οφθαλμού. Είναι το μόνο που μας διαχωρίζει από τους Νεάντερταλ. Οπότε επιθυμώ αυστηροποίηση της νομοθεσίας υπέρ των παραγωγών και δευτερευόντως υπέρ των εταιριών που επενδύουν στην παραγωγή πνευματικού έργου. Ο αναμάρτητος πρώτος τόν λίθον βαλέτω που ελεγε και ο χριστουλης
goginos Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας νομίζω μπορείς να τα διαθέσεις μια φορά και να πάριες το πρόγραμμα αυθεντικό , αν είσαι με μισθό 800 ευρο είσαι υπάλληλος όποτε έχει πληρώσει η εταιρία την άδεια χρήσης . αν πάλι είσαι ερασιτέχνης κάνεις την δουλεία σου με ελεύθερα προγράμματα . Το Labview ως φοιτητής πως το πληρώνεις? Το Labview γιατί βγάζει έκδοση το 2007, 2008, 2009 και 2010? Τώρα ως ελευθερος επαγγελματίας το Autocad το κανονικό το ξεχνάμε γιατί κάνει περίπου 6000 ευρώ. Υπάρχει όμως και η LT έκδοση που κάνει 800. Και αν έχεις 5 ή 6 ή 7 υπολογιστές σε ένα γραφείο τι κάνεις? Δεν είναι πέταμα λεφτών να το ξαναγοράζεις? Πάμε στο office. To office βγάζει τις εκδόσεις student, professional, business κ.λ.π. Αν αγοράσει την student με 150 ευρώ δεν μπορείς να κόψει τιμολόγιο. Επομένως πρέπει να πάει σε κάτι πιο ακριβό. Ε αν δεν είναι αυτό αισχροκέρδια τότε τι είναι? Κάπου πιο πάνω είπε και ένας άλλος μπορείς να πάρεις υπολογιστή με windows preinstalled με 50 ευρω. Ναι, θα παίρνουμε κάθε φορά και ένα pc.. Τι είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας? Καμία τράπεζα?
lexmark Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Τώρα ως ελευθερος επαγγελματίας το Autocad το κανονικό το ξεχνάμε γιατί κάνει περίπου 6000 ευρώ. Τα οποία τα βγάζεις από τα "κολόκουρα" (<--δεν ξέρω πως γράφεται, έτσι το λένε όμως) μιας φοράς μόνο! Άσε μην πιάνεις το Autocad!...
petros666 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Τώρα ως ελευθερος επαγγελματίας το Autocad το κανονικό το ξεχνάμε γιατί κάνει περίπου 6000 ευρώ. Υπάρχει όμως και η LT έκδοση που κάνει 800. Και αν έχεις 5 ή 6 ή 7 υπολογιστές σε ένα γραφείο τι κάνεις? Δεν είναι πέταμα λεφτών να το ξαναγοράζεις? 5, 6, 7 υπολογιστες ? Αρα δουλειες με φουντες, που σημαινει αποσβεση στο πιτς φυτιλι Αγοραστε και κατι ρε παιδια, λεφτα θα βγαλετε. Ειναι δυνατον να κανεις μια δουλεια χωρις να επενδυσεις καποια χρηματα Δε μας τα λες καλα, αλλο ο ερασιτεχνης πειρατης και αλλο ο επαγγελματιας
lexmark Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 5, 6, 7 υπολογιστες ? Αρα δουλειες με φουντες, που σημαινει αποσβεση στο πιτς φυτιλι Αγοραστε και κατι ρε παιδια, λεφτα θα βγαλετε. Ειναι δυνατον να κανεις μια δουλεια χωρις να επενδυσεις καποια χρηματα Δε μας τα λες καλα, αλλο ο ερασιτεχνης πειρατης και αλλο ο επαγγελματιας +1
probe Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 5, 6, 7 υπολογιστες ? Αρα δουλειες με φουντες, που σημαινει αποσβεση στο πιτς φυτιλι Αγοραστε και κατι ρε παιδια, λεφτα θα βγαλετε. Ειναι δυνατον να κανεις μια δουλεια χωρις να επενδυσεις καποια χρηματα Δε μας τα λες καλα, αλλο ο ερασιτεχνης πειρατης και αλλο ο επαγγελματιας +1 κι από μένα. Άσε που υπάρχει και το ΣΔΟΕ
Nightstrike Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 λίγο off topic Παιδιά εάν το autocad το χρησιμοποιείται για 2d σχέδια, εγώ προσωπικά το έχω αντικαταστήσει με το inkscape, το οποίο έχει κρατήσει όλα τα Hotkeys και τα κουμπιά ίδια. Εάν κάνετε και 3d στο autocad, καλύτερα να το αφήσετε μιας και το autocad για 3d είναι gtp. Όσο αφορά τα πνευματικά δικαιώματα και το κόστος. Αυτό που λέτε ότι το x πρόγραμμα κάνει 8000, αλλά εσύ να το πάρεις αυθεντικό διότι είσαι επαγγελματίας και βγάζεις λεφτά, δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή όσο και να κάνει το autocad θα είναι πάντα δικαιολογημένο? Δεν υπάρχει μία τιμή που θα πούμε ότι αυτός μας έχει καβαλήσει διότι έχει το μονοπώλιο? Σκεφτείτε και το άλλο. Το πρώτο aytocad (βάλε όποιο θες) εάν κυκλοφορούσε τώρα θα έπρεπε να έχει μία τιμή 100 φορές μικρότερη τουλάχιστον, όμως δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τον παλιό του εαυτό και για αυτό δημιουργεί μία τεχνητή ζήτηση σταματώντας να παράγει και να υποστηρίζει το παλιό. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορεί κάποια καλά παιδιά να μαζέβουν κώδικες από παλιά προγράμματα να συμπληρώνουν με δικούς τους όπου χρειάζεται και να στήνουν ένα Open source πρόγραμμα αυτό δεν βασίζεται στο σύστημα, είναι εξαίρεση και βασίζεται στον αλτρουισμό κάποιον. Εάν υπήρχε έστω και μία υποτυπώδεις οργάνωση που να ευνοούσε αυτόν τον τύπο του αλτρουισμό θα βλέπαμε πολύ ωραία πράγματα. Και ένα προσωπικό παράδειγμα. Τις προάλλες έψαχνα ένα plugin για το sketchup. Έκανε ένα αρκετά απλό αλλά χρήσιμο πράγμα. Γενικά είναι αδύνατο να το βρω σπασμένο, και δεν μπορούσα ούτε καν να το δοκιμάσω για να δω εάν όντως το θέλω. Έκανε περί τα 5 Euro. Λέω εγώ ε καλά δεν είναι και κάτι ακριβό αλλά πρέπει να είναι 5 γραμμές κώδικά τις οποίες δεν ξέρω να γράψω. Όλως τυχαίως κουτούλησα πάνω σε ένα άλλο Plugin που έκανε την ίδια δουλειά με περισσότερες όμως παραμέτρους και επιλογές (καλύτερο δηλαδή). Το τυπάκι το είχε κάνει για τον εαυτό του, και το μοιράστηκε σε ένα forum. Αναρωτιέμαι τώρα εγώ. Ο πρώτος έκανε παρήγαγε ένα x αποτέλεσμα για το οποίο θεώρησε ότι πρέπει να αμειφθεί ενώ ο δεύτερος έκανε ένα 10x και δεν θεώρησε ότι του άρμοζε αμοιβή, ποιος από τους δύο είναι πιο χρήσιμος σε μία κοινωνία? Σκεφτείτε πόσο πιο πολλά πράγματα θα μπορούσαμε να πετύχουμε εάν εταιρίες και οργανισμοί δεν έβαζαν οικονομικά εμπόδια στους ανθρώπους!
Ntinaras Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Πάλι τα ίδια να λέμε; Ο παραγωγός πνευματικού έργου πρέπει να προστατεύεται ως κόρη οφθαλμού. Είναι το μόνο που μας διαχωρίζει από τους Νεάντερταλ. Οπότε επιθυμώ αυστηροποίηση της νομοθεσίας υπέρ των παραγωγών και δευτερευόντως υπέρ των εταιριών που επενδύουν στην παραγωγή πνευματικού έργου. τοτε να μου δωσεις εσυ πισω τα λεφτα που εχω πληρωσει για πνευματικα δικαιωματα σε dvd,cd και σκληρους δισκους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα