besi Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Καλημέρα. Κάνω πολλά ριπ απο την tv με την καρτα οθονης του pc. μεχρι τωρα χρησιμοποιω το Freemake Video Converter για κοψιμο των διαφημισεων και μετατροπη μετα σε avi. πολλες φορες ομως φτιαχνω και δικους μου υποτιτλους,πχ: γραφω μια ταινια απο την tv.βλεπω οτι υπαρχει σαν ταινια χωρις υποτιτλους σε dvdrip. οποτε φτιαχνω απο την αρχη υποτιτλους βαση μεταφρασης του avi που εχω γραψει. και φυσικα θελω να τους ενσωματωνω για να μην χαθει η δουλεια μου. θελω τα φωτα σας αν υπαρχει καποιο προγραμμα που να εχει φιλτρα για καλυτερη αποδοση των mpeg στην μετατροπη τους σε avi-να μαλακωνει η εικονα . επισης εκτος του avirecomp για την ενσωματωση χρησιμοποιω και το winavi,με το avirecomp βγαινουν μικροτεροι οι υποτιτλοι και δεν μου αρεσει αισθητικα.με το winavi ομως μου βγαινει ΠΑΝΤΑ μεγαλυτερο το αρχειο,κι οταν λεμε μεγαλυτερο , απο 700mb μπορει να μου παει εως και 1,1 giga.τι κανω για αυτο;
TheELF Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Με το Avidemux μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά σε ένα πρόγραμμα. Για το μέγεθος υποτίτλου,πας filter subtitles εδώ έχει 4 και διαλέγεις το ανάλογο με το είδος υποτίτλων που έχεις,θα σου εμφανιστεί ένα παραθυράκι όπου θα πρέπει να συμπληρώσεις το αρχείο υποτίτλων την γραμματοσειρά που θες(υπάρχουν στον φάκελο c:/windows/fonts αν είναι στα ελληνικά πρέπει να υποστηρίζει ελληνικά και η γραμματοσειρά) με το set size and position μπορείς τώρα να αλλάξεις το ύψος, προεπισκόπηση θα έχει μόνο όταν πατήσεις OK και μετά το preview στο παράθυρο τον φίλτρον. Το μαλάκωμα στην εικόνα βασικά είναι κακό στοιχείο που αλλοιώνει την εικόνα,αλλά έχει και τέτοιο φίλτρο το avidemux. Για το μέγεθος του αρχείου εξαρτάτε κυρίως το bitrate ,αφού επιλέξεις κάτω από το Video to MPEG-4 ASP (Xvid) στο configure βάλε Encoding Mode: Video Size (Two Pass) έτσι θα έχεις την καλλίτερη ποιότητα στα 700MB θα αργήσει όμως και περισσότερο.
besi Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Με το Avidemux μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά σε ένα πρόγραμμα. Για το μέγεθος υποτίτλου,πας filter subtitles εδώ έχει 4 και διαλέγεις το ανάλογο με το είδος υποτίτλων που έχεις,θα σου εμφανιστεί ένα παραθυράκι όπου θα πρέπει να συμπληρώσεις το αρχείο υποτίτλων την γραμματοσειρά που θες(υπάρχουν στον φάκελο c:/windows/fonts αν είναι στα ελληνικά πρέπει να υποστηρίζει ελληνικά και η γραμματοσειρά) με το set size and position μπορείς τώρα να αλλάξεις το ύψος, προεπισκόπηση θα έχει μόνο όταν πατήσεις OK και μετά το preview στο παράθυρο τον φίλτρον. Το μαλάκωμα στην εικόνα βασικά είναι κακό στοιχείο που αλλοιώνει την εικόνα,αλλά έχει και τέτοιο φίλτρο το avidemux. Για το μέγεθος του αρχείου εξαρτάτε κυρίως το bitrate ,αφού επιλέξεις κάτω από το Video to MPEG-4 ASP (Xvid) στο configure βάλε Encoding Mode: Video Size (Two Pass) έτσι θα έχεις την καλλίτερη ποιότητα στα 700MB θα αργήσει όμως και περισσότερο. :rolleyes: :rolleyes: θενκ γιου που απάντησες! δεν με νοιαζει αν θα αργει,με νοιαζει να βγει το καλυτερο αποτελεσμα.το κανεις που το κανεις,καντο καλα τουλαχιστον. πατησα στον υπερσυνδεσμο του avidemux κ μετα,ποιο κατεβαζω; εχω win7. υπαρχει περιπτωση να βρουμε καποιο τουτοριαλ με τις δυνατοτητες του προγραμματος για να το κοιταξω;
TheELF Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 κάτω από εκεί που λέει WINDOWS, αν ξέρεις από zip κατέβασε το zip το avidemux τρέχει από το φάκελό του χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση βγάλε και μια συντόμευση και είσαι κομπλέ. Αν σου ακούγονται παράξενα όλα αυτά κατέβασε το install που θα κάνει κλασσική εγκατάσταση. Αν πατήσεις πάνω αριστερά στο WIKI DOCS έχει τα πάντα.
besi Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 κάτω από εκεί που λέει WINDOWS, αν ξέρεις από zip κατέβασε το zip το avidemux τρέχει από το φάκελό του χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση βγάλε και μια συντόμευση και είσαι κομπλέ. Αν σου ακούγονται παράξενα όλα αυτά κατέβασε το install που θα κάνει κλασσική εγκατάσταση. Αν πατήσεις πάνω αριστερά στο WIKI DOCS έχει τα πάντα. το κανω avi κ μετα κανω ολα αυτα,σωστα; τωρα φτιαχνω το αλ τσαντηρι το χθεσινο,πηγα να το βαλω στο προγραμματακι αλλα μου ειπε οτι ειναι mpeg-αρα το κανω avi κ προχωραω...ε;
TheELF Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δεν χρειάζεται να το μετατρέψεις πρώτα,σου λέει ότι είναι mpeg και σε ρωτάει αν θες να το κάνει Index του λες yes και το φορτώνει,μπορείς όλα να τα κάνεις με μια μετατροπή δηλαδή εφαρμόζεις φίλτρα φτιάχνεις υπότιτλους ορίζεις την ποιότητα και στο τέλος πατώντας το Save Video(πρέπει να βάλεις μόνος σου την κατάληξη .avi δεν το κάνει από μόνο του) θα τα κάνει όλα μαζί.
LouCi4er Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Καλημέρα. Κάνω πολλά ριπ απο την tv με την καρτα οθονης του pc. μεχρι τωρα χρησιμοποιω το Freemake Video Converter για κοψιμο των διαφημισεων και μετατροπη μετα σε avi. πολλες φορες ομως φτιαχνω και δικους μου υποτιτλους,πχ: γραφω μια ταινια απο την tv.βλεπω οτι υπαρχει σαν ταινια χωρις υποτιτλους σε dvdrip. οποτε φτιαχνω απο την αρχη υποτιτλους βαση μεταφρασης του avi που εχω γραψει. και φυσικα θελω να τους ενσωματωνω για να μην χαθει η δουλεια μου. θελω τα φωτα σας αν υπαρχει καποιο προγραμμα που να εχει φιλτρα για καλυτερη αποδοση των mpeg στην μετατροπη τους σε avi-να μαλακωνει η εικονα . επισης εκτος του avirecomp για την ενσωματωση χρησιμοποιω και το winavi,με το avirecomp βγαινουν μικροτεροι οι υποτιτλοι και δεν μου αρεσει αισθητικα.με το winavi ομως μου βγαινει ΠΑΝΤΑ μεγαλυτερο το αρχειο,κι οταν λεμε μεγαλυτερο , απο 700mb μπορει να μου παει εως και 1,1 giga.τι κανω για αυτο; Για το AviRecomp:Αν θες να μεγαλωνεις τους υποτιτλους,μιας και αν τους αφησεις οπως ειναι το προγραμμα τους βγαζει εκνευριστικα μικρους,πρεπει να τους μετατρεψεις με το Subtitle Workshop απο srt σε ssa.Μονο τοτε ενεργοποιητε η επιλογη για ρυθμισεις υποτιτλων.Πατα και την προεπισκοπηση για να δεις αν σου αρεσουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.