Προς το περιεχόμενο

DEBTOCRACY - ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή

13postures

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως το ερώτημα που γεννήθηκε είναι αυτό:

έστω ότι έχουμε εδώ τον πρόεδρο του Ισημερινού και μας κάνει τα κόλπα που έκανε εκεί.

Τι θα ξημερώσει την επόμενη ημέρα?

Δηλαδή ποιες οι άμεσες, ποιες οι μεσοπρόθεσμες και ποιες οι μακροπρόθεσμες συνέπειες?

Σίγουρα πρέπει να υπάρξει η επιτροπή για να ελεγχθεί το χρέος, αυτό είναι πολύ σωστή πρόταση.

Αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι δυνατόν να απομονωθεί η Ελλάδα, με δεδομένο το πολύ ελειμματικό ισοζύγιο (όπου πιθανώς να μην έχουμε πλέον αυτάρκεια ούτε καν στα τρόφιμα).

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βρε ας τον είχαμε και ας έκανε ότι ήθελε. Το θέμα είναι να υπάρχει η πρόθεση να γίνει κάτι καλό που από όσο καταλαβαίνετε από τους δικούς μας απουσιάζει πλήρως....

Δημοσ.

Αυτό το ντοκιμαντέρ, υπάρχει τρόπος (ΝΟΜΙΜΟΣ) να το κατεβάσει κάποιος για να το έχει στο αρχείο του;

Αρχικά, ο embedded player στο site τους το έπαιζε από Vimeo, το οποίο δίνει και download link. Τώρα το γύρισαν σε Dailymotion απ' ο,τι βλέπω, αλλά το Vimeo link εξακολουθεί να ισχύει.

Δημοσ.

έστω ότι έχουμε εδώ τον πρόεδρο του Ισημερινού και μας κάνει τα κόλπα που έκανε εκεί.

Δηλαδή ποιες οι άμεσες, ποιες οι μεσοπρόθεσμες και ποιες οι μακροπρόθεσμες συνέπειες?

Δεν ειναι τοσο απλο, ειναι σαν να βλεπεις εναν να πηδαει αλλα απο κατω του να εχει νερο, και να αναρωτιεσαι τι θα γινει αμα πηδηξεις κι εσυ κι απο κατω σου να εχεις τσιμεντο. Η κινηση θα ειναι η ιδια, το αποτελεσμα ομως οχι.

Ο Ισημερινος εξαγει πετρελαιο, κι εσυ εξαγεις "greek salad" με 10 ευρω το πιατο.

Πρεπει πρωτα να λυσεις τα εσωτερικα σου σαν κρατος, να σκεφτεις εστω οτι δεν ειχες αυτο το χρεος των 300 δις, και να βρεις τροπο να αλλαξεις τον μονιμα ελλειματικο σου προϋπολογισμο, και μετα να βγεις να τσαμπουκαλευτεις, εχοντας τον ασσο στο μανικι σου.

Το να κανεις τον τσαμπουκα ξεροντας οτι ακομη και να σου σβησουν τελειως το χρεος, εσυ εχεις ακομη ενα κρατος που βγαζει 10 ευρω και χαλαει 100, και ξεροντας οτι σε λιγοτερο απο μια δεκαετια θα εισαι στην ιδια θεση, ειναι καθαρη αυτοκτονια.

Δημοσ.

Αρχικά, ο embedded player στο site τους το έπαιζε από Vimeo, το οποίο δίνει και download link. Τώρα το γύρισαν σε Dailymotion απ' ο,τι βλέπω, αλλά το Vimeo link εξακολουθεί να ισχύει.

Άμα τα θέλει κάποιος σε rs ή torrent,σφυράει.

Δημοσ.

Άμα τα θέλει κάποιος σε rs ή torrent,σφυράει.

φούουουουουουουουου :rolleyes:

Το Vimeo δεν δίνει download link, ή εγώ δεν το βλέπω.

Δημοσ.

Σε αυτό το άρθρο που παραθέτει ο Billdanos απαντώνται αυτά τα πολύ σωστά ερωτήματα.

Άρα,

-Να κηρύξουμε στάση πληρωμών αποκηρύσσοντας το χρέος μας ως απεχθές όπως έκαναν ΗΠΑ, Αργεντινή, Ισημερινός, λέει το Debtocracy

-Δε γίνεται αυτό στην περίπτωσή μας γιατί δεν έχουμε παραγωγή (δε βγάζουμε φράγκα βρε αδερφέ, αρνητικό ισοζύγιο ακόμη και χωρίς το χρέος) και επιπλέον αν το κάναμε θα έπρεπε να το κάνουμε βγαίνοντας εκτός ευρω-ζώνης κάτι που θα μας έφερνε σε χειρότερη ( ; ) μοίρα απο τώρα, λέει ο αντίλογος

Συνεπώς; Τι;

Δημοσ.

1. γίνεσαι ο φασονατζής της Ευρώπης με ότι αυτό συνεπάγεται.

2. βρίσκεις άλλες πρωτοποριακές ιδέες για μη γίνεις. Είναι σαν να έχεις ένα μεγάλο κατάστημα που λόγο πενίας δεν έχεις να το γεμίσεις με εμπορεύματα. Το πρώτο είναι να μειώσεις τα έξοδα συντήρησης και να διώξεις τα ποντίκια.

Σαν δεδομένα έχεις: το μαγαζί είναι γωνία, δεν έχεις τα φράγκα για το κάνεις super market, είναι κρίμα ένα μαγαζί γωνία να το κάνεις συνεργείο αυτοκινήτων μέσα στη μπίχλα (άσε που έχει γεμίσει ο τόπος), οι υπάλληλοι και συνεργάτες που έχεις είναι chill out τύποι και δεν έχουν σκοπό να ζοριστούν και πολύ χωρίς αντίτιμο.

Μπορείς να το νοικιάσεις ή μπορεί να σκεφτείς κάτι που να έχει να κάνει με παροχή υπηρεσιών (=μικρό αρχικό κεφάλαιο)

Π.Χ. sex & drugs, φορολογικός παράδεισος, το στέκι των εξόριστων καθεστωτικών-έμπορων λευκής σαρκός-εμπόρων όπλων, φρουτάδικο, φουστράδικο, ο παράδεισος του παράνομου server κλπ κλπ....

Δώσε στους κατοίκους αυτού του πλανήτη αυτό που θέλουν.

Άσε τους άλλους να στριμώχνονται στο παράδεισο γιατί όταν μάθει ο κινέζος να τηγανίζει το ρύζι του με ελαιόλαδο τότε θα βάλεις ελαιόδεντρο και στη σου*^*&%*&^$*%φρα σου.

http://www.youtube.com/watch?v=yFwWY24QFlQ&feature=related

Δημοσ.

Σε αυτό το άρθρο που παραθέτει ο Billdanos απαντώνται αυτά τα πολύ σωστά ερωτήματα.

Άρα,

-Να κηρύξουμε στάση πληρωμών αποκηρύσσοντας το χρέος μας ως απεχθές όπως έκαναν ΗΠΑ, Αργεντινή, Ισημερινός, λέει το Debtocracy

-Δε γίνεται αυτό στην περίπτωσή μας γιατί δεν έχουμε παραγωγή (δε βγάζουμε φράγκα βρε αδερφέ, αρνητικό ισοζύγιο ακόμη και χωρίς το χρέος) και επιπλέον αν το κάναμε θα έπρεπε να το κάνουμε βγαίνοντας εκτός ευρω-ζώνης κάτι που θα μας έφερνε σε χειρότερη ( ; ) μοίρα απο τώρα, λέει ο αντίλογος

Συνεπώς; Τι;

Αυτός νομίζω οτί λέει πως τα έσοδα βγάζουν τα έξοδα ......

http://www.youtube.com/watch?v=Pgb71Hxi8hE&feature=player_embedded#at=4324

Δημοσ.

Μου το έχουν προτείνει κανα δυο φορές ακόμα να τον δώ τον τυπάκο, αλλά δεν βρίσκω χρόνο... Μιάς και είναι η τρίτη φορά θα καθίσω να τον ακούσω.

Πριν το δώ, δηλ αυτός λέει ότι μπορούμε να έχουμε θετικό ισοζύγιο; Με ποιά παραγωγή; Τουρισμό, λάδι και τυρί; Βιομηχανία δεν υπάρχει, την έχουμε διαλύσει. Τέλος πάντων.

Μας έχουν βάλει χοντρά στο χέρι τόσα χρόνια. Νομίζω μας κρατάνε απο παντού και αυτά που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, έχω την εντύπωση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα κάνουμε. Έχουμε βολευτεί και προτιμούμε έστω το "λιγότερο βόλεμα" και τις προσωρινές λύσεις. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ (που λέει και ο ποιητής,) αλλά ποιος βαριέται τώρα...

-------------

αυτή η νοσηλευτριούλα απο πάνω το γλεντάει μεσημεριάτικα... ; )

Δημοσ.

Το Vimeo δεν δίνει download link, ή εγώ δεν το βλέπω.

Πρέπει να έχεις account στο Vimeo και να είσαι signed in για να δεις το download link:

post-43041-0-70463000-1302949335_thumb.png

Δημοσ. · Κρυμμένο από parsifal, 16 Απριλίου 2011 - Πολιτικό θέμα ή μήνυμα
Κρυμμένο από parsifal, 16 Απριλίου 2011 - Πολιτικό θέμα ή μήνυμα

Μου το έχουν προτείνει κανα δυο φορές ακόμα να τον δώ τον τυπάκο, αλλά δεν βρίσκω χρόνο... Μιάς και είναι η τρίτη φορά θα καθίσω να τον ακούσω.

Πριν το δώ, δηλ αυτός λέει ότι μπορούμε να έχουμε θετικό ισοζύγιο; Με ποιά παραγωγή; Τουρισμό, λάδι και τυρί; Βιομηχανία δεν υπάρχει, την έχουμε διαλύσει. Τέλος πάντων.

Μας έχουν βάλει χοντρά στο χέρι τόσα χρόνια. Νομίζω μας κρατάνε απο παντού και αυτά που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, έχω την εντύπωση ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τα κάνουμε. Έχουμε βολευτεί και προτιμούμε έστω το "λιγότερο βόλεμα" και τις προσωρινές λύσεις. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ (που λέει και ο ποιητής,) αλλά ποιος βαριέται τώρα...

-------------

Αν το πρόσεξες η συνέντευξη είναι 2 ώρες , στην αρχή λέει τι έχει υπογράψει ο πρωθυπουργός και πόσο βαθυά στα σκατά μας έχει ρίξει ενώ θα μπορούσε να κινηθεί πολύ άνετα με άλλο τρόπο . Στην συνέχεια μιλάει γενικότερα για την οικονομία , λέει τρόπους να φύγουμε από τα χρέη , τι πρέπει να κάνουμε και γενικότερα λύσεις για να φτιάξει η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Δημοσ.

-------------

Εκατσα και το ειδα πριν καμποσο καιρο, δεν μπορω να πω, ενδιαφερον οσον αφορα το οτι εδειξε απο μια αλλη οπτικη τη σημερινη κατασταση.

Αλλα το ποιες μπορει να ειναι οι λυσεις, δεν ειδα κατι συγκεκριμενο, τα ιδια που λεμε ολοι λεει κι αυτος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...