Προς το περιεχόμενο

πρωβλημμα με μητρικι foxconn G41MXE

panos0100

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα 7 beep υποδηλώνουν πρόβλημα στην CPU ή στο mobo.

Αρχικά κάνε ένα reset στα defaults από το BIOS της μητρικής, και τσέκαρε αν η CPU σου έχει κάτσει σωστά στην θέση της ή έχει κάποιο στραβωμένο pin .

Αν όλα είναι εντάξει και εξακολουθεί να κολλάει, τότε θα πρέπει να το πας στο Πλαίσιο και να τους πεις να βρουν αυτοί ποιο από τα δύο δημιουργεί το πρόβλημα.

Δημοσ.

Δε νομίζω να μην κάθεται καλά ο επεξεργαστής. Αν δεν καθότανε δεν θα άνοιγε καν. Σε αυτόν ανοίγει απλά μόλις ζοριστεί κλείνει ή κλείνει μετά από ένα 2ωρο όπως είπε χωρίς ζόρισμα. Τώρα mobo; Τροφοδοτικό; Κάτι δεν πάει καλά πάντως...

Δημοσ.

Μπορει να εχει καποιο πιν στραβο και να μην κανει καλη επαφη ο επεξεργαστης με αποτελεσμα μολις ζηταει επεξεργαστικη ισχυ το συστημα (και κατα συνεπεια ρευμα),να κολλαει.Και εγω αυτα τα δυο ψηφιζω,επεξεργαστη και μητρικη.

Δημοσ.

Για δες τους πυκνωτες τριγυρω απο τον επεξεργαστη και τις μνημες και μετεπειτα στην υπολοιπη μητρικη μηπως κανενας ειναι φουσκωμενος και ετοιμος να παραδωσει πνευμα?

Ετσι μπορει να μην μπορει να δωσει παραπανω ρευμα και να κολλαει το συμπαν οταν προσπαθεις να το ζορισεις λιγο παραπανω.

Αλλιως αν μπορεις τσεκαρε το τροφοδοτικο σε αλλο πισι μηπως αυτο ειναι που φταιει.

Δημοσ.

Επίσης θα μπορούσες να βγάλεις την μπαταρία της μητρικής ώστε να πετύχεις reset στις default τιμές του bios.Aν επίσης δεν δουλέψει και έχεις πρόβλημα βγάλε τον επεξεργαστή κοίτα όλα τα ποδαράκια του μήπως είναι κανένα στραβωμένο ή και σπασμένο.

Κάτι πιο χρονοβόρο είναι να βγάλεις όλες τις συσκευές και να τις δοκιμαζεις όλες μία μία για να δεις σε ποια είναι το πρόβλημα.Αν δεν είναι σε καμία τότε μάλλον πας για μητρική.

Καλή σας μέρα:P

Δημοσ.

καλο ειναι να τα κανει ενα ενα ελεγχο.bios update.μια μνημη πανω και να τρεξει Memtest.δοκιμη να δει αν ολα ειναι οκ.επισης να τσεκαρει cpu temp>και μετα να βαζει ενα ενα πανω να δει τι μπορει να φταιει οπως ειπαν και οι υπολοιποι.

για τα 7 mpip ας τσεκαρει αν λεει κατι το manual του mobo για αυτο.επισης δεν ξερω μηπως εχει διαγνωστικα led.μαλλον δυσκολο

και αν η καρτα εχει εξτρα τροφοδοσια ελπιζω να την εχει βαλει.

Δημοσ.

Για την εξτρα τροφοδοσια δεν νομιζω να το καταλαβαινει η μητρικη.Εγω ας πουμε ειχα ξεχασει μια δοση να βαλω τα 2 εξαπινα στην 5850.Μολις πατησα το power απλα ακουσα τον ανεμιστηρα να στροφαρει τερμα και καταλαβα οτι κατι εγινε με την καρτα.Μπιπ παντως δεν εκανε η μητρικη.

Δημοσ.

οχι για τα μπιπ απλα το ειπα που λεει οτι κολλαει.αν και πραγματι δεν θα πρεπε να κολλαει.απλα θα του βγαζε μυνημα κιολας οτι δεν τα εχει κουμπωσει.σωστος. και η μητρικη σιγουρα δεν θα το καταλαβει οπως ειπες.

Δημοσ.

Γενικά μιλάω βέβαια, αλλά αν βασιζόμουνα στα μπιπ ή μη μπιπ κλπ. θα είχα πετάξει λειτουργικές μητρικές ή άλλα πράγματα.

Μιας και αναφέρθηκε, τις προάλλες είχα μια dfi με led η οποία έβγαζε πρόβλημα στην κάρτα γραφικών ενώ είχε η ίδια πρόβλημα.

Ο πιο σίγουρος και γρήγορος τρόπος διάγνωσης είναι η δοκιμή με άλλα υλικά που γνωρίζουμε ότι δουλεύουν.

Δημοσ.

ναι ενταξει αυτο σιγουρα.απλα και τα led ειναι κατι που βοηθαει καποιες φορες οπως και τα mpip .αλλα οπως ειπες αν το προβλημα ειναι στην ιδια την μητρικη τα led μετα δεν υπαρχουν.και οκ αμα εχεις αλλα υλικα να δοκιμασεις ειναι ευκολο.αμα δεν εχεις ομως....

Δημοσ.

ναι ενταξει αυτο σιγουρα.απλα και τα led ειναι κατι που βοηθαει καποιες φορες οπως και τα mpip .αλλα οπως ειπες αν το προβλημα ειναι στην ιδια την μητρικη τα led μετα δεν υπαρχουν.και οκ αμα εχεις αλλα υλικα να δοκιμασεις ειναι ευκολο.αμα δεν εχεις ομως....

Κάνεις ότι μπορείς κι αν δεν βγάλεις άκρη πας στο μάστορα. Ο λόγος που μου βγήκε το παραπάνω σχόλιό μου είναι γιατί βλέπω ότι αρκετές φορές κάποιοι -δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο ποστ-

είναι απόλυτα κατηγορηματικοί στο ποιά είναι η βλάβη. Μερικές περιπτώσεις είναι χαρακτηριστικές και μπορείς να είσαι σίγουρος άλλες όμως όχι. Προσωπικά δεν θα ήθελα

να βάλω συνφορουμίτη μου σε περιττά έξοδα ή να τον αποπροσανατολίσω. Αναγκαστικά οι γνώσεις και η εμπειρία του καθενός από εμάς έχουν κάποια όρια και καλό είναι να κρατάμε

λίγη πισινή. Thats all και συγνώμη για τη φιλολογία και το off topic από μέρους μου.

Δημοσ.

ναι καταλαβα πως το εννοεις.πραγματι τα led δεν ειναι οτι καλυτερο και μποορει να σε παραπλανησουν.αλλα σε καποιες περιπτωσεις μπορει να βοηθησουν.γενικως το καλο ειναι να βρει πραγματα απο φιλο παρα να αγορασει γιατι οπως ειπες σε ενα pc Μπορει να ειναι το πιο απλο και να παει να παρει κατι ακριβο που ειναι αχρηστο.και παλια που δουλευα τεχνικος pc ειχα υλικα για να κανω δοκιμη τι εφταιγε και πραγματι πολλες φορες παιδευοσουν να βρεις τι εχει ενα Pc και εκανες δοκιμες και δοκιμες.αλλα εκει ειχα υλικα.τωρα να μην εχεις ειναι θεμα.ακομα και τωρα εχω μερικα υλικα για testing.ενα αλλο τροφοδοτικο καμια μνημη πραγματα που ειναι φτηνα και απλα.απλα καποιες φορες καποια χαρακτηριστικα μπιμ η led ισως σε κατι απλο να βοηθησουν.και ναι αμα δνε μπορει να βρει υλικα καλυτερα να το παει πισω απο εκει που το αγορασε να βρουν αυτοι τι εχει αφου ειναι στην εγγυηση.με το pc δεν μπορεις ποτε να εισαι κατηγορηματικος οτι φταιει κατι συγκεκριμενο.μπορει να ειναι κατι αλλο μπορει να ειναι αυτο και κατι αλλο μαζι.

τωρα για την τροφοδοσια στην καρτα καποιες καρτες ξεκινανε και χωρις εξτρα Molex νομιζω ενω καποιες αλλες δεν ξεκινανε.ισως αναλογα τον κατασκευαστη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...