Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος

Erwdios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς ή έχει εμπειρία από δημιουργία e-shop?

Πιο συγκεκριμένα που κυμαίνεται περίπου το κόστος για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου και αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ελληνικού κράτους που να επιδοτεί τέτοιου είδους επιχειρηματικές προσπάθειες?

Τέλος, τι συμβαίνει με την περιβόητη ελληνική γραφειοκρατία σε αυτό τον τομέα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες πληροφορίες.

Δημοσ.

Αυτά που ρωτάς δε μπορούν να απαντηθούν σε ένα forum. Το θέμα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και θα πρέπει και εσύ να ξέρεις τί ζητάς. Σε γενικές γραμμές, ένα e-shop (B2C) αποτελείται από πολλές σελίδες και όχι μόνο από μία. Πρακτικά θα πρέπει να είναι γραμμένο σε κάποια πλατφόρμα που να υποστηρίζει server-side programming (asp, php κλπ). Τα "μεγάλα" e-shops έχουν ολόκληρο CMS (content management system) για να ενημερώνουν το περιεχόμενο. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε γραφίστας για να δημιουργήσει το εικαστικό κομμάτι. Μόλις πριν λίγες μέρες έληξε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που επιδοτούσε τη δημιουργία e-shop αλλά θα ξαναβγεί λόγω μη απορρόφησης του διαθέσιμου κονδηλίου.

Φυσικά θα πρέπει να κάνεις όλες τις ενέργειες που χρειάζονται στη ΔΟΥ που ανήκεις σα να έκανες έναρξη κάποιου φυσικού καταστήματος (δημιουργία εταιρείας, δήλωση έδρας, αποθ. χώρων, αντικείμενο εργασιών κλπ). Η γραφειοκρατία είναι ίδια είτε ανοίγεις φυσικό κατάστημα, είτε e-shop.

Καλή επιτυχία

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου και για την ευχή σου.

Και σαφώς δεν περιμένω από ένα forum να μου λύσει ένα τόσο πολύπλοκο θέμα, απλώς συλλέγω πληροφορίες σε πολύ αρχικό στάδιο, για να δω αν αξίζει να προχωρήσω σε μια τέτοια κίνηση και πόσο θα κοστίσει σε πρώτη φάση μία τέτοιου είδους επιχείρηση.

Ιδιαίτερα σημαντική η πληροφορία για το επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, θα το παρακολουθώ ανελλιπώς.

Δημοσ.

Ερωδιέ, eshop θεωρείται μια σελίδα στην οποία πουλάω το μοναδικό στυλό μου, eshop είναι και το eshop.gr, eshop είναι και το amazon. Οι διαφορές στα μεγέθη είναι τόσο μεγάλες, που πρακτικά είναι σα να μας ρωτάς "θέλω ένα σπίτι. Πόσο θα μου κοστίσει;". Όπως καταλαβαίνεις, καλό θα ήταν να δώσεις κάποιες παραπάνω πληροφορίες για το τι ακριβώς έχεις κατά νου

Δημοσ.

Έχεις δίκαιο φίλε dewn. Χοντρικά η σκέψη μου αφορά κάτι τέτοιο http://www.houseofwine.gr

(πολύ όμορφο και προσεγμένο site BTW)

Το προϊόν θα είναι διαφορετικό, αλλά η ιδέα είναι αυτή ακριβώς. Με ενδιαφέρει το e-shop που σκέφτομαι να είναι άρτια οργανωμένο και άκρως λειτουργικό, καθότι ελλείψει φυσικού καταστήματος, αυτή θα είναι η ουσιαστική βιτρίνα της επιχείρησης.

Δημοσ.

Για να έχεις και μία ιδέα του κόστους που έχει ένα CMS, δες τα κόστη του Magento πάνω στο οποίο είναι χτισμένο το site που παρέθεσες: ζητούν 3000USD/έτος και 13000USD/έτος για τις pro & enterprise εκδόσεις αντίστοιχα. Αυτό είναι κάτι σαν "ενοίκιο" που θα πρέπει να καταβάλεις κάθε χρόνο για να χρησιμοποιείς τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Και βέβαια σε αυτά τα κόστη δεν περιλαμβάνεται το σχεδιαστικό & εικαστικό κομμάτι.

Δημοσ.

Φίλε Erwdios,

όσον αφορά το κόστος ενός e-shop, εάν πας σε μία εταιρεία, για ένα ε-shop που θα το φτιάξουν από την αρχή, δηλαδή να μιλήσεις με τον γραφίστα, να σου κάνει 2-3 προτάσεις, να επιλέξεις, να το πάρει μετά ο προγραμματιστής, να μιλάς μαζί του, να έχει και χώρο διαχείρισης, τότε υπολόγιζε γύρω 3.000 ευρώ.

Εάν επιλέξεις π.χ. κάποιο Joomla το κόστος θα είναι πολύ λιγότερο..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...