christian-ago Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Ισως ειναι λιγακι παρανοικο αλλα το βαζω εδω γιατι ξερω οτι εχετε λυσει χειροτερα προβληματα. Εχω εναν εξωτερικο σκληρο Seagate 2.5 inch και μια μερα χαλασε η υποδοχη του για συνδεση με usb2. Δηλαδη βαζω μεσα το καλωδιο, και η μικρη υποδοχη που βρισκεται μεσα στο δισκο για να δεχτει το καλωδιο εχει παει πολυ μεσα, με αποτελεσμα να μη γινεται συνδεση. Το ανοιξα με προσοχη και ειδα οτι το κουτακι αυτο της υποδοχης ειχε αποκολληθει απο το δισκο. Υπαρχει καποιος τροπος να αντικαταστησω αυτην την υποδοχη; Δεν ειμαι ειδικος αλλα οπως θα δειτε στη φωτο το τσιπ για συνδεση ειναι ξεχωριστο απο το data section του δισκου. Φανταζομαι εγω πρεπει να κανω τη δουλεια γιατι δε θα καλυπτει κατι τετοιο η εγγυση.
Xristaras12 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 η καλυτερη λυση αγορασε το πιο φτηνο κουτακι που θα βρεις που μετατρεπει τον εσωτερικο δισκο σε εξωτερικο και καθαρισες λογικα ο δισκος πρεπει να βγαινει τελειως απο τη θηκη που ειναι τωρα!
christian-ago Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δεν καταλαβαινω πώς θα κανω κατι τετοιο. Ο δισκος αυτος ειναι εξωτερικος. Αφου χαλασε ο υποδοχεας δεν εχει καμια αλλη υποδοχη να συνδεθει.
washcloud Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Αυτά όντως ήταν λόγια μη-ειδικού. Κι αν και δεν είμαι 100% βέβαιος λόγω μπερδεγουέι πληροφοριών, υποθέτω ότι εννοείς πως ο USB connector που είναι κολλημένος πάνω στον αντάπτορα που είναι κουμπωμένος πάνω στην πλακέτα του δίσκου, ξεκόλλησε. Αν ναι, μόνο με κολλητήρι μπορείς να κάνεις δουλειά. Ή να δοκιμάσεις να βγάλεις τελείως τον αντάπτορα και να συνδέσεις κατευθείαν τον δίσκο, αν έχει interface που βοηθάει.
christian-ago Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Ναι αυτο ακριβως εχει γινει. Σκεφτομαι το δευτερο που φαινεται πιο ευκολο. To interface του δισκου εννοεις; Πως πρεπει να ειναι; Επισης αν δε βοηθαει το interface εγω πώς θα το κολλησω με το κολλητηρι; Σε ποιο σημειο;
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μισο ρε παιδια γιατι κατι εγω δεν καταλαβα.ο δισκος ειναι 2,5 αρις οκ?αν βγαλει τελιως την πρασινη πλακετα απο πανω θα μεινει μονο ο δισκος με τις κανονικες του υποδοχες.στην πραξη ειναι εσωτερικος δισκος που ειναι εξβτερικος.οποτε πολυ απλα βγαζεις τελειως τον δισκο και παιρνεις με 10 ευρω max ενα νεο κουτακι για τον δισκο σου
pournaras Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δεν καταλαβαινω πώς θα κανω κατι τετοιο. Ο δισκος αυτος ειναι εξωτερικος. Αφου χαλασε ο υποδοχεας δεν εχει καμια αλλη υποδοχη να συνδεθει. Οπως πολυ σωστα λεει κι ο poulinos, ο δισκος δεν ειναι εξωτερικος. Το κουτι ειναι που τον κανει εξωτερικο. Ο δισκος ειναι οπως ολοι οι αλλοι 2.5" οποτε βγαζεις το δισκο απο το κουτακι, παιρνεις ενα αλλο, και εισαι ετοιμος. Το να κατσεις να κανεις πατεντες ειναι και δυσκολο και επικινδυνο για το δισκο.
Xristaras12 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μισο ρε παιδια γιατι κατι εγω δεν καταλαβα.ο δισκος ειναι 2,5 αρις οκ?αν βγαλει τελιως την πρασινη πλακετα απο πανω θα μεινει μονο ο δισκος με τις κανονικες του υποδοχες.στην πραξη ειναι εσωτερικος δισκος που ειναι εξβτερικος.οποτε πολυ απλα βγαζεις τελειως τον δισκο και παιρνεις με 10 ευρω max ενα νεο κουτακι για τον δισκο σου αυτο ακριβως προτεινα κ εγω στο πρωτο ποστ αλλα προφανως δεν εγινα κατανοητος...
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 απλα μπερδευτηκα μετα που εγραφαν για κολλησεις και τετοια και εχασα και εγω την μπαλα για αυτο το ειπα .
christian-ago Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μιλησατε στη γλωσσα σας γι αυτο δε σας καταλαβα στην αρχη Οποτε ξεβιδωνω αυτες τις βιδουλες για να φυγει το καπακι και παιρνω ενα αλλο κουτακι που ειπε xristaras στην αρχη. Τι κουτι ειναι αυτο πως λεγεται; Ευχαριστω. Edit: Το ανοιξα και ειδα οτι ειναι SATA απο πισω. Δεν το γνωριζα αυτο για τους εξωτερικους... Κι ειχα αγχωθει το μεσημερι γιατι τον ειχα τιγκαρει το δισκο. Thanks a lot παιδες!
washcloud Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Γιατί ωρέ (άπαντα) παλληκάρια, εγώ τί διαφορετικό του είπα;
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 αν πας στο eshop θα βρεις κουτακια με 6-7 ευρω .ναι θα βγαλεις το πρασινο αυτην την πλακετα δηλαδη που εχει πανω το usb το βυσμα και αφου την βγαλεις θα μεινει μονο ο δισκος σαν εναν δισκο 2,5 που θα αγοραζες.εδω εισαι http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?&category=%C5%CE%D9%D4%C5%D1%C9%CA%C5%D3+%C8%C7%CA%C5%D3&filter-878=1 Washcloud μαλλον ολοι το ιδιο ειπαμε.
pournaras Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Ναι αλλα εγω ειμαι πιο εξυπνος και το ειπα πιο ωραια
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 ναι αλλα εγω εβαλα το Link.χαχα.ας σοβαρευτουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.