Antonis3d Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Παιδιά έχω μια απορία, πως ακριβώς δουλεύει το dropbox? Το εγκατεστησα, έβαλα αρχεία μέσα στον φάκελο του και εμφανίστηκε το "τικ" που σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω κάτι, όταν βάζω ένα αρχείο στον φάκελο το κάνω upload στους servers του dropbox όπως με το rapidshare π.χ ή είναι σαν να seedάρω ένα torrent? Άμα σβήσω το pc που έχω τον φάκελο dropbox και μπω από ένα άλλο pc και προσπαθήσω να κατεβάσω αυτά που είχα βάλει με το αλλο pc θα μπορέσω? Λογικά θα δουλέυει σαν να seedάρω ένα torrent γτ τα αρχεία που έβαλα στον φάκελο ήταν έτοιμα σε πολύ λίγο διάστημα και αποκλείετε να τα έκανα ολόληρα upload τόσο γρήγορα. Ευχαριστώ!
parsifal Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Παιδιά έχω μια απορία, πως ακριβώς δουλεύει το dropbox? Το εγκατεστησα, έβαλα αρχεία μέσα στον φάκελο του και εμφανίστηκε το "τικ" που σημαίνει πως είναι έτοιμα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω κάτι, όταν βάζω ένα αρχείο στον φάκελο το κάνω upload στους servers του dropbox όπως με το rapidshare π.χ ή είναι σαν να seedάρω ένα torrent? Καμία σχέση με torrents. Το αρχείο γίνεται απλά upload, ώστε να είναι συγχρονισμένος ο τοπικός (στο δίσκο σου) φάκελος με το απομακρυσμένο αντίγραφό του στους servers του Dropbox. Τώρα, με τί πρωτόκολλο ακριβώς γίνεται το upload θα σε γελάσω, αλλά δε νομίζω να είναι BitTorrent! Άμα σβήσω το pc που έχω τον φάκελο dropbox και μπω από ένα άλλο pc και προσπαθήσω να κατεβάσω αυτά που είχα βάλει με το αλλο pc θα μπορέσω? Μιλάς για ολόκληρο τον φάκελο "Dropbox" ή κάποια από τα περιεχόμενά του (π.χ. υποφακέλους του); Για το δεύτερο, υπάρχει λύση ώστε το σβήσιμο να μην επηρεάσει το απομακρυσμένο αντίγραφο: από τις ρυθμίσεις του Dropbox client, επιλέγεις να γίνει επιλεκτικό sync των υποφακέλων του Dropbox και αποεπιλέγεις τον φάκελο που δε θες να επηρεαστεί. Τότε μόνο τον σβήνεις από το PC σου.
qsis Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 τα αρχεια ανεβαινουν στους server του dropbox και μπορεις να τα κατεβασεις μετα απο οποιονδηποτε υπολογιστη ή ακομα και κινητο (στο android δουλευει περιφημα και εχω καταργησει το καλωδιο χαρη σε αυτο ) επισης αν καποιο αρχειο (πχ ταινια) το εχει ανεβασει και καποιος αλλος και υπαρχει ηδη στο server τους , το αρχειο δεν κανει παρα πολλη ωρα να ανεβει οπως θα κανε κανονικα ενα μεγαλο αρχειο βιντεο , αλλα αμεσως σου βγαζει το τικ του συγχρονισμου (στην αρχη αυτο με ειχε τρομαξει καπως) επισης μεσα απο το φακελο public μπορεις να με δεξι κλικ (πανω σε ενα αρχειο) ==> dropbox ==> copy public link να δωσεις λινκ σε οποιονδηποτε ωστε να μοιραστεις μαζι του καποιο αρχειο, μπορεις να εχεις κοινοχρηστους φακελους με καποιον/ους φιλους σου εμενα μου χει φανει τρομερα χρησιμο εργαλειο παντως ΥΓ αν απο καποιον υπολογιστη ακομα και σε κοινοχρηστο φακελο καποιος σβησει ενα αρχειο το αρχειο μετα παυει να υπαρχει στο dropbox ακομα και απο το κινητο σου δηλαδη μπορεις να σβησεις αρχεια
Antonis3d Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Αλλά πως γίνετε να ανεβαίνουν τόσο γρήγορα τα αρχεία?! Είμαι σίγουρος πως είμαι ο μόνος που έχει ανεβάσει ορισμένα αρχεία και η ταχύτητα upload μου δεν είναι τόσο γρήγορη ώστε να ανεβαίνουν 350mb σε 2 λεπτα περίπου :S Άμα θέλω να κάνω format στο pc μου π.χ και μετά το format θέλω να κάνω restore τα αρχεία που είχα ανεβάσει στο dropbox θα είναι εύκολο εφόσον θα έχει διαγραφτεί ο φάκελος dropbox μαζί με τα περιεχόμενά του μετά το format? Που μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις γιατί όταν πατάω στο εικονίδιο dropbox μου ανοίγει τον φάκελο και όχι κάποιο πρόγραμμα.
andrip Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 αν θες να κάνεις φορματ τότε δε θα χάσεις τίποτα. Για να κάνει sync πρέπει να είσαι συνδεδεμένος στο internet. Πώς θα γίνει αυτό την ώρα που θα κάνεις sync δηλαδή; Επίσης μπορείς αν φοβάσαι να πατήσεις και το κουμπάκι pause syncing, επίσης μπορείς να πας στις ρυθμίσεις στο account και να κάνεις unlink this computer, τόσοι εμφανείς τρόποι. Για τα αρχεία που λες οτι κάνουν γρήγορα στο είπε ο qsis οτι αν υπάρχουν ήδη στους σερβερ του dropbox (όχι στο δικό σου χώρο) τότε δεν τα ξανακάνει upload απο σένα. ΥΓ: Επίσης καμία σχέση με torrent όπως είπαν τα παιδιά
Antonis3d Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 αν θες να κάνεις φορματ τότε δε θα χάσεις τίποτα. Για να κάνει sync πρέπει να είσαι συνδεδεμένος στο internet. Πώς θα γίνει αυτό την ώρα που θα κάνεις sync δηλαδή; Επίσης μπορείς αν φοβάσαι να πατήσεις και το κουμπάκι pause syncing, επίσης μπορείς να πας στις ρυθμίσεις στο account και να κάνεις unlink this computer, τόσοι εμφανείς τρόποι. Για τα αρχεία που λες οτι κάνουν γρήγορα στο είπε ο qsis οτι αν υπάρχουν ήδη στους σερβερ του dropbox (όχι στο δικό σου χώρο) τότε δεν τα ξανακάνει upload απο σένα. ΥΓ: Επίσης καμία σχέση με torrent όπως είπαν τα παιδιά Ευχαριστώ φίλε, όντως πάρα πολλοί τρόποι αλλά πρώτη φορά το βάζω το πρόγραμμα και δεν μου εμφανίζει το εικονίδιο του κάτω δεξιά στα Windows 7 για να εξερευνήσω λίγο τις επιλογές.
parsifal Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Αλλά πως γίνετε να ανεβαίνουν τόσο γρήγορα τα αρχεία?! Είμαι σίγουρος πως είμαι ο μόνος που έχει ανεβάσει ορισμένα αρχεία και η ταχύτητα upload μου δεν είναι τόσο γρήγορη ώστε να ανεβαίνουν 350mb σε 2 λεπτα περίπου :S Hint: Τη μοναδικότητα ενός αρχείου το Dropbox δεν την καθορίζει βάσει του filename, αλλά βάσει των περιεχομένων του. Πιθανότατα ο client υπολογίζει τοπικά με κάποιον hashing αλγόριθμο το checksum του αρχείου και το συγκρίνει με μία βάση δεδομένων στην οποία κρατάει όλα τα checksums όλων των αρχείων που υπάρχουν στα accounts όλων των χρηστών Dropbox. Οπότε, αν η σιγουριά σου για τη μοναδικότητα του αρχείου προέρχεται από το γεγονός ότι έκανες rename το αρχείο σε κάποιο δικής σου επινόησης, «περίεργο» filename, think again! Ανέφερες και ότι το μέγεθος είναι 350 MB, οπότε αν είναι αυτό που νομίζω ότι είναι μάλλον δεν είσαι ο πρώτος που έχει σκεφτεί να το μοιραστεί με γνωστούς του μέσω του Dropbox account του. Που μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις γιατί όταν πατάω στο εικονίδιο dropbox μου ανοίγει τον φάκελο και όχι κάποιο πρόγραμμα. Όχι διπλό κλικ. Μονό. Ευχαριστώ φίλε, όντως πάρα πολλοί τρόποι αλλά πρώτη φορά το βάζω το πρόγραμμα και δεν μου εμφανίζει το εικονίδιο του κάτω δεξιά στα Windows 7 για να εξερευνήσω λίγο τις επιλογές. Και πριν που έγραψες «όταν πατάω στο εικονίδιο dropbox...», που το έβλεπες το εικονίδιο και το πάτησες αφού δε σου το εμφανίζει;
Antonis3d Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Πατάω Έναρξη και έχει το Dropbox εκεί και όταν το πατάω μου ανοίγει τον φάκελο, αλλά κάτω δεξιά με τα εικονίδια είναι ένα εικονίδιο κενό που μάλλον είναι του dropbox αλλά δεν μπορώ να το πατήσω, ούτε αριστερό ούτε δεξί :S 350ΜΒ το είπα στο περίπου, ένα παιχνίδάκι είναι και μάλλον κάποιος το έχει ανεβάσει πριν από εμένα, αλλά και τώρα που δοκίμασα με 10-15 βιντεάκια δικά μου τραβηγμένα από το κινητό μου, ανέβηκαν πολύ γρήγορα EDIT: Ok το έκλεισα από το task manager το ξεκίνησα πάλι και δουλεύει τώρα.
parsifal Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 350ΜΒ το είπα στο περίπου, ένα παιχνίδάκι είναι και μάλλον κάποιος το έχει ανεβάσει πριν από εμένα, αλλά και τώρα που δοκίμασα με 10-15 βιντεάκια δικά μου τραβηγμένα από το κινητό μου, ανέβηκαν πολύ γρήγορα Video τραβηγμένα με το κινητό σου όντως είναι κάτι μοναδικό και η πιθανότητα να υπάρχει αρχείο στη βάση δεδομένων του Dropbox με το ίδιο ακριβώς checksum είναι πρακτικά μηδενική. Άρα, κάτι άλλο παίζει στην περίπτωση αυτή. Ο μόνος τρόπος στο Dropbox να ανεβοκατεβούν δεδομένα πιο γρήγορα από ο,τι επιτρέπει η φυσική ταχύτητα της σύνδεσής σου στο Internet είναι ένας: ο συγχρονισμός να γίνεται μέσω LAN. To Dropbox έχει ένα χρήσιμο feature που αναγνωρίζει αν είναι εγκατεστημένο (με το ίδιο account) σε άνω του ενός μηχανήματα που βρίσκονται στο ίδιο LAN. Οπότε, αν π.χ. στο PC1 αντιγράψεις ένα αρχείο πολλών MB μέσα στον Dropbox folder, τότε στο PC2 το αρχείο θα εμφανιστεί πολύ γρήγορα γιατί δε θα κατεβεί μέσω Internet αλλά μέσω LAN από το PC1. Υπάρχει και μία άλλη πιθανή εξήγηση: Το Dropbox κρατάει ιστορικό με τις αλλαγές που κάνεις στα αρχεία σου και την προηγούμενη έκδοση των αρχείων την κρατάει διαθέσιμη για κάποιο διάστημα. Έστω τώρα ότι σβήνεις ένα αρχείο πολλών MB που βρίσκεται μέσα στο Dropbox folder σου (και είχε προηγουμένως πράσινο «τικ» εννοείται). Αν μετά από λίγη ώρα το κάνεις undelete, ο Dropbox client δε θα αρχίσει να το ανεβάζει ολόκληρο πάλι στους servers της υπηρεσίας. Απλά, θα δώσει εντολή να γίνει undelete και σε αυτούς. Γενικά, κάποια «μαμουνιά» παίζει σίγουρα και δε μας λες τί είναι!
Antonis3d Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Τι να σου πω, δεν ξέρω τι παίζει αλλά είναι αστραπή στο upload, κοντέυουν να γεμίσουν 2gb χώρου που έχω. Πριν λίγο πήγα στον ξάδερφο μου να δοκιμάσω άμα μπορεί να κάνει download και όντως μπορούσε άνετα. Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά!
ask Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 καλησπερα,το mail του dropbox εχει απενεργοποιηθει.πως μπορω να το αλλαξω μιας κ το ζηταει σαν username ωστε μην χασω το λογαριασμο μου στο dropbox?
demosdem Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 καλησπερα,το mail του dropbox εχει απενεργοποιηθει.πως μπορω να το αλλαξω μιας κ το ζηταει σαν username ωστε μην χασω το λογαριασμο μου στο dropbox? Δοκίμασε εδώ https://www.dropbox.com/help/202/en
kosmous Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Εδώ και λίγες ημέρες από το pc δεν κάνει upload το dropbox , βάζω ένα έγγραφο στον φάκελο και μου λέει πχ : upload / 72kb/sec 5mins left και μένει εκεί . Από το κινητό ανεβάζω κανονικά , από το laptop επίσης . Απεγκατάσταση και εγκατάσταση δεν έκανε τίποτε , downloading κάνει κανονικά . Καμιά ιδέα ?
divnt Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Δημοσ. 11 Μαΐου 2017 Εχω αγοράσει ενα πλάνο για να εχω περισσότερο χώρο στο cloud αλλα σε λίγες μέρες λήγει η συνδρομή μου. Αν δεν ανανεώσω ξέρει κανεις τι κυρώσεις υπάρχουν απο το Dropbox; Διαγραφεί τα αρχεία που εχουν ανεβεί;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα