Προς το περιεχόμενο

Απορια με cpu volt σε oc amd1090t

nikos1982

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hellooo!!!

Εχω τον 1090Τ εχω διαβασει τα ποστ σχετικα με το oc στον επεξεργαστη αλλα δεν μπορω να καταλαβο γτ οταν βαζω Cpu Volt πχ στα bios 1,38 με απενεργοποιημενο το Q&C οταν παω στο ιντελ μπερν

το cpu-z μου δειχνη το cpu volt στα 1,5 και βαλε......τι κανω λαθος δεν μπορω να καταλαβο.btw cpu cooler A70.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Hellooo!!!

Εχω τον 1090Τ εχω διαβασει τα ποστ σχετικα με το oc στον επεξεργαστη αλλα δεν μπορω να καταλαβο γτ οταν βαζω Cpu Volt πχ στα bios 1,38 με απενεργοποιημενο το Q&C οταν παω στο ιντελ μπερν

το cpu-z μου δειχνη το cpu volt στα 1,5 και βαλε......τι κανω λαθος δεν μπορω να καταλαβο.btw cpu cooler A70.

Πρεπει να εχεις ενεργοποιημενο το turbo και δίνει στιγμιαία μεχρι 1,47 + το γεγονός οτι η asrock εχει ενα θεματακι με το ρευμα και δινει λιγο παραπανω απο μονη της .....

Βαλε το τελευταιο Bios μπας και στρωσουν ολιγον τα πραγματα....

Δημοσ.

Πρεπει να εχεις ενεργοποιημενο το turbo και δίνει στιγμιαία μεχρι 1,47 + το γεγονός οτι η asrock εχει ενα θεματακι με το ρευμα και δινει λιγο παραπανω απο μονη της .....

Βαλε το τελευταιο Bios μπας και στρωσουν ολιγον τα πραγματα....

το τελευταιο εχω.το turbo το σκεφτικα και εγω και το ειχα απενεργοποηση.αλλα παλι το ιδιο εκανε.

Δημοσ.

Αν δεν εχεις κανει overclock δοκιμασε Cool and Quiet: On και IES Software:Enable τα volt θα πεσουν, αλλα μπορει να μην ειναι τοσο σταθερο το συστημα σου.

Edit: οχ "Απορια με cpu volt σε oc amd1090t" εχω πυρετο και δεν πολυ-νιωθω :mrgreen: δοκιμασε παντως αλλα μπορει οι μπλε οθονες να κανουν παρτι, εξαρταται το oc που εχεις (μεχρι 240 FSB πρεπει να ειναι ok).

Δημοσ.

Δες τι γίνεται με το LLC στο off και στο on - επίσης χαμήλωσε vcore manually. Είναι κρίμα να τρως τέτοια τάση...

manual το βαζω 1.37 στα bios και παλι το ανεβαζει

Δημοσ.

LLC έχει; Η κάτι τέτοιο ( ...vdrop control, compensation ή κάτι τέτοιο... ). Αν ναι, βγάλ' το off ;)

δν εχω προσεξη κατι τετιο..θα το πσαξω ποιο καλα να δω αν εχει τετια επιλογη

Δημοσ.

...κάπου "κοντά" στην επιλογή του vcore πρέπει να είναι ;) Αν δεις τα σκούρα, ανέβασε μας μερικές φωτογραφίες από το bios σου :)

Δημοσ.

Εχω νεα απο το μετοπο...CPU load line calibration στο disable και cpuvdda στο 2,56V και vcore 1.35 cpu-z εδειχνε 1.52 αλλα μετα απο λιγο επεφτε στα 1,47 σε prime απλα δεν ετρεξε καν το προγραμμα εκανα exit απο μονο του intel burn test ετρεξε για καπια δευτερολεπτα και εγραψε οτι περασε το τεστ..πραμα που δεν ειναι λογικο αρα ακυρο και απο εκει...και τελος occt προβλημα στον 4 core.τι αλλο να κανο δεν ξερω :mad: βαρεθηκα λιγο και ξενεροσα ολιγον.ειναι θεμα μητρικης η cpu?τι να πεταξο απο τα δυο? :-D :-D :-D :-D

Δημοσ.

Μην απογοητεύεσαι, εκεί έγκειται η μαγεία του overclocking, στο trial & error.

Ανέβασε μερικές φωτό απ' το BIOS όπως λέει ο caution και βλέπουμε.

Δημοσ.

Μην ξενερώνεις ειναι αυτο που λένε θέλει τρόπο οχι κόπο,γενικά για να βρείς σταθερά settings για το overclock ου θέλεις θέλει αρκετή δουλίτσα πειραματισμό και ψάξιμο με διάφορα settings σε cpu μνήμες και ρεύματα.

Εγω στην αρχή έβλεπα μπλε οθόνες και στον ύπνο μου :-D

Δημοσ.

http://img535.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=08042011123.jpg

να και fotos...τα φωτα σας και οτι θελετε με ρωτατε να πω.btw το θεμα μου ειναι γτ ανεβαζει τοσο τα βολτ ενω ειναι π.χ στο 1,36 στα bios και στο cpu-z βγαζει 1.50 ι 1.46 με απενεργοποιημενο τουρμπο / C&Q /llc

Δημοσ.

Εχω νεα απο το μετοπο...CPU load line calibration στο disable και cpuvdda στο 2,56V και vcore 1.35 cpu-z εδειχνε 1.52 αλλα μετα απο λιγο επεφτε στα 1,47 σε prime απλα δεν ετρεξε καν το προγραμμα εκανα exit απο μονο του intel burn test ετρεξε για καπια δευτερολεπτα και εγραψε οτι περασε το τεστ..πραμα που δεν ειναι λογικο αρα ακυρο και απο εκει...και τελος occt προβλημα στον 4 core.τι αλλο να κανο δεν ξερω :mad: βαρεθηκα λιγο και ξενεροσα ολιγον.ειναι θεμα μητρικης η cpu?τι να πεταξο απο τα δυο? :-D :-D :-D :-D

Παντως αν ειναι να πεταξεις κατι εδω ειμαστε εμεις! :-D :mrgreen: :-D :mrgreen: :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...