Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για αγορά UPS


Bimmermeister

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,σύμφωνα με το σύστημα της υπογραφής μου,μπορείτε να μου πείτε πόσα VA σε UPS με καλύπτουν...???

Επίσης....ποια εταιρία προτιμάτε κλπ...τιμές...

 

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Και ένα UPS γύρω στα 800W καλά θα είναι. Περίπου δηλαδή στα 1500VA.

Καλύτερα θεωρούνται τα APC.

Πέρυσι σε κεραυνό όμως μου κάηκε ένας εξωτερικός δίσκος. Κάποιοι λένε ότι πρέπει να είμαι ευχαριστημένος, εγώ πάλι δεν είμαι.

Πέρα από αυτό όμως, δεν με έχει αφήσει ποτέ.

 

Αν έχεις τα χρήματα κοίτα προς 2000+VA για να είσαι τελείως άνετος.

Δημοσ.

Γενικά δεν με ενδιαφέρει ένα UPS που θα κρατήσει ανοιχτό το σύστημα μου για π.χ. 5-6 λεπτά....Ας το κρατήσει για ένα λεπτό ίσα ίσα να γλιτώσω την απότομη αυξομείωση της τάσης και να αποσυνδέσω μετά ο ίδιος τον υπολογιστή από την πρίζα....απλά να τον προλάβω θέλω ίσα ίσα....όχι τρελά πράγματα...έτσι όπως είμαι ένα UPS 1500VA θα κρατούσε το σύστημα μου ανοιχτό για 2 λεπτά?Έστω και για 1...???

 

Και ένα λινκ από ένα 1500VA UPS της APC: http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/UPS/APC-UPS-1500VA-Line-Interactive-BR1500GI-BR1500G----I.htm

305E

 

Και άλλο ένα της Accupower 2000VA πολύ φθηνό κατά τη γνώμη μου: http://www.skroutz.gr/s/57641/Accupower-Line-Interctive-2000VA.html

184Ε

 

 

Τί λέτε?

Δημοσ.

Καταρχήν είναι λάθος να ξεκινάς λέγοντας ότι θέλεις να σου κρατάει τον υπολογιστή για ένα λεπτό. Αυτό γιατί μπορεί μέσα σε έναν χρόνο λόγω κάποιας φυσικής φθοράς των μπαταριών να μην σου κρατάει καθόλου.

Με το UPS που έχω ο υπολογιστής μου, μαζί με οθόνη, Router και 2 HDDs εξωτερικούς, κρατάει γύρω στα 15 λεπτά, σχεδόν σε Idle καταστάσεις (Internet, κλπ). Όταν υπάρχει διακοπή ρεύματος δεν κλείνω τον υπολογιστή, περιμένω να έρθει. Έχω ρυθμίσει το UPS όταν απομένουν 5 λεπτά μπαταρίας να κάνει Shut Down τον υπολογιστή. Αυτό σε περίπτωση που λείπω από το σπίτι.

Αν με βρει η διακοπή σε παιχνίδι, τότε φυσικά βγαίνω από το παιχνίδι.

 

Τώρα...

Δεν προτείνω ποτέ κάτι άλλο εκτός από APC και Mustek. Τα έχω δοκιμάσει και τα δύο οπότε γι' αυτά έχω γνώμη και μάλιστα καλή.

Φίλοι μου έχουν και πιο φθηνά όπως TurboX, κλπ και κάνουν τη δουλειά τους. Από την άλλη δεν νομίζω να είμαι χαζός που πλήρωσα για APC τώρα και για Mustek τότε.

 

Η σκέψη μου είναι η εξής:

Έχεις 3 κάρτες γραφικών, οι οποίες κάνουν δύσκολη τη δουλειά. Έχεις όμως ένα τροφοδοτικό 1000W. Πιστεύω ότι το τροφοδοτικό δεν δουλεύει στο όριο, άντε σε Full Load να φτάνεις τα 700W-800++W??!!Οπότε με ένα UPS στα 1500VA θεωρώ πως θα είσαι καλά.

 

Θα ήμουν πιο σίγουρος, αν δανειζόσουν ένα βατόμετρο και μέτραγες πόσο καταναλώνεις σε iDle και πόσο σε Full Load.

 

Απλά δεν μπορώ να δεσμευτώ 100% χωρίς να μετρήσεις.

Δημοσ.

Σε κάποιο κατάστημα με ηλεκτρονικά ήδη. Εκεί που πουλάνε κεραίες, ηλεκτρονικά εργαλεία και εξαρτήματα.

Στην πόλη σου δεν ξέρω, αν ήσουν Αθήνα θα σου έλεγα. :)

Δημοσ.

Τώρα σώθηκα.... :P

 

Τέσπα thanks για το όλο help!!!Αν αγοράσω βατόμετρο και κάνω μετρήσεις θα κάνω ανανέωση στο topic :P

Δημοσ.

να συμπληρώσω και γω ότι πέρα απο APC και mustek δεν αξίζει να πάρεις τίποτε άλλο.

έκανα μια πατατιά και έκαψα ένα mustek 1000va και μετά έπεσα σε κάτι lamtech και μετά επειδη δε μου άρεσε σε κάποιες άλλες κινεζιές και έτσι πέταξα τσάμπα 200 ευρώ.

 

ευτυχώς δεν ξέρω πως κατάφερα και έφτιαξα το mustek και ηρέμησα,αισθάνομαι 100% σίγουρος 2 χρόνια τώρα,δεν υπάρχει σύγκριση σε τίποτα,από κατασκευή,από απόδοση,από διάρκεια,η μέρα με τη νύχτα.

 

στο θέμα UPS εφόσον υπάρχουν APC και mustek καλύτερα να δώσουμε κάτι παραπάνω παρά να πάρουμε οτιδήποτε άλλο που είναι σα να πετάμε τα λεφτά μας

Δημοσ.

Έχω δουλέψει με αρκετά Accupower, ειδικά δε, με το 2000VA (1200W) το οποίο και σου προτείνω. Είναι καλά μηχανάκια, δε μου έχει χαλάσει κανένα μέχρι στιγμής και είναι πολύ οικονομικά. Τα Mustek έχω να δω πολύ καιρό αλλά θυμάμαι από παλιά ότι ήταν πολύ "φτηνιάρικα". Τα APC βέβαια θεωρούνται κορυφή αλλά είναι πολύ ακριβά - για μένα δε δικαιολογούν τόση διαφορά τιμής.

Δημοσ.

+1 για apc.Ειχα ενα 1500 και ενα 1000.εχουν περασει αρκετα απο τα χερια μου οπως εχω προτεινει και σε πολλα ατομα και απλα ειναι κορυφη.αν ειχες τα λεφτα θα σου λεγα παρε το 1500 το smart αλλα ειναι κοντα στο 500 ευρω.ειναι οτι καλυτερο σε Ups μπορεις να παρεις.εχει προγραμμα για να κλεινεις το pc αυτοματα οταν κοβεται το ρευμα μετα απο χ χρονο.οι μπαταριες αλλαζονται απο τον χρηστη και οπως ειπαν τα παιδια δεν ειναι κουμπωμενες οταν το περνεις.ο ενας πολος ειναι στην αερα.οι καρτες σου τραβανε καμποσο κατα τα αλλα και 1000 αρι θα σε φτανε.τωρα αμα παρεις χιλιαρι που ειναι κοντα στα 680 καθαρα ισως σε full load να εισαι οριακα.το 1500 το smart ειναι κοντα στα 1000 καθαρα.αυτο εξαρτατε απο το Ups.υπαρχουν και τα smart sc που ειναι καλυτερα απο τα απλα αλλα λιγο πιο κατω απο τα smart τα κανονικα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...