Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,μόλις μπήκα στο φόρουμ και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για κάτι...

Είμαι 13 στα 14 (χρονών) και σκοπεύω να ξεκινήσω κιθάρα.Μου προτείνετε να ξεκινήσω με κλασσική (όπως οι περισσότεροι παρ'όλο που δεν μου αρέσει και τόσο) ή αν ξεκινήσω κατ'ευθείαν με ηλεκτρική;

Εννοείτε πως θέλω ηλεκτρική αλλά (μιας και δεν εχω ιδέα απο κιθάρες) ήθελα να ρωτήσω αν θα υπάρξει κάποιο προβλημα στην αυτοδίδακτη εκμάθησή μου...

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εεε τώρα τι να σου πω ;

Θέλω να μάθω κιθαρα σαν οργανο αλλά αν κανουμε και ένα γρουπάκι με τους φίλους μου δεν θα πω και όχι :mrgreen:

Δημοσ.

Εεε τώρα τι να σου πω ;

Θέλω να μάθω κιθαρα σαν οργανο αλλά αν κανουμε και ένα γρουπάκι με τους φίλους μου δεν θα πω και όχι :mrgreen:

αυτό λέω, αν θέλεις να μάθεις ΚΙΘΑΡΑ, ωδεία Χ χρόνια, εξετάσεις, πτυχία διπλώματα κλπ κλπ κλπ νομίζω ότι πρέπει να μάθεις κλασική. Αν θέλεις ρωτάω κι ένα φίλο μου δάσκαλο τα υπερ και τα κατά.

Εννοείται ότι θα παίζεις σε γρκτουπ, αλλά αλλο να έχεις σκοπό το ίδιο του μουσικό όργανο, και άλλο να θέλεις να ρίχνεις απλά γκόμενες. Με πιάνεις; :mrgreen:

Δημοσ.

Σε πίανω ;) εγώ όμως είπα θα κάνω αυτοδίδακτα :shifty: μαθήματα μέσω internet ή από την αδερφή που πήγαινε χρόνια ωδέίο...

Αρχικά τουλάχιστον,αν δω ότι τραβάει το πράμα πηγαίνω και ωδείο αλλά προς το παρών μονος μου ... B)

Σκοπό εννοείτε ότι έχω το ίδιο το όργανο...δεν θα έκανα κάτι μονο και μονο για τους άλλους (π.χ. γκόμενες οπως είπες :devil: )

Δημοσ.

Μάθε ό,τι σε τραβάει εσένα περισσότερο. Κανένας δεν μπορεί να σου υποδείξει τί αρέσει σε σένα, και κανένας δεν είναι σε θέση να ξέρει τί είναι καλύτερο για σένα.

Δημοσ.

Μαζί σου φίλε αλλά εγώ είπα τι θα μου πρότειναν προκειμένω να μάθω εύκολα(μην πάρω κατ'ευθείαν ηλεκτρική και είναι σαν να παω να μάθω εξισώσεις χωρίς να ξέρω πρόσθεση :whistle: )...αν και έτσι κι'αλλιώς πιστεύω πως δεν θα μπορέσω να μάθω οποιαδήποτε κιθάρα αν δεν πάω ωδείο και επειδη το να παω ωδείο είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο...

αν ξέρει κάποιος κάποιο site για να δείχνει πως να μαθεις (ηλεκτρική) κιθάρα,ας μου πει.

Δημοσ.

Δεν ισχύει αυτό. Μπορείς να ξεκινήσεις με οποιοδήποτε όργανο θέλεις. Το αν θα μάθεις εξαρτάται κυρίως από σένα και όχι από το όργανο.

Δημοσ.

Κατά την γνώμη μου εξαρτάται ΜΟΝΟ από εμένα...

Αλλά (καλώς ή κακώς) δεν εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και γι'αυτό θέλω κάποιος να μου "πιστοποιήσει" το ότι να μάθεις κιθάρα δεν θέλει και IQ Ainstain!! :P

Αν με πιάνεις ^_^

Δημοσ.

Δεν έχω δει ποτέ προφέσορα να παίζει κιθάρα. Οι περισσότεροι κιθαρίστες που γνώρισα/είχα, ένα απλό χαρτί πανεπιστημίου ή απολυτήριο λυκείου είχαν. ΔΕΝ υπάρχει πιο εύκολο, ανάλογα το επίπεδο που θέλεις να φτάσεις, και το πόσο, και πώς μελετάς, θα έχεις και την ανάλογη εξέλιξη.

Παρόλαυτά, δεν εξαρτάται μόνο από σένα. Η κατάσταση του οργάνου σου, ο δάσκαλος που θα κάτσει να σου μάθει και η μέθοδος διδασκαλίας που θα ακολουθηθεί, είναι κρίσιμοι παράγοντες για την εξέλιξή σου.

Δημοσ.

Μαζί σου αλλά είπα άλλες 2 φορές θα κάνω ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΑ μαθήματα γι'αυτό και φοβάμαι μήπως δεν μάθω!! :fear:

Δημοσ.

Η μουσική δεν έχει να κάνει με πτυχία. Υπάρχει αρκετή πληροφορία και στο Internet ακόμα για να

βοηθηθείς. Η εκμάθηση ενός οργάνου απαιτεί βασικά όρεξη και ενασχόληση. Είναι θέμα ταλέντου και εξάσκησης το που μπορείς να φτάσεις βέβαια.

Αν δεν το αγαπάς δεν θα καταφέρεις και πολλά, αλλά στην τελική ακόμα και 10 ακόρντα να μάθεις να βαράς

για να τραγουδάς με την παρέα σου, ωραίο είναι κι αυτό.

Δημοσ.

Το ότι είσαι αυτοδίδακτος, το μόνο που αλλάζει είναι ότι αυξάνεται η πιθανότητα να μάθεις κάποια πράγματα με λανθασμένο τρόπο. Επίσης, από αυτά που έγραψα στη 2η παράγραφο, το μόνο που αγνοείς είναι τον δάσκαλο. Μένει και πάλι η κατάσταση του οργάνου σου και η μέθοδος διδασκαλίας.

Για να στο πω με απλά λόγια, το αν θα προχωρήσεις ή όχι εξαρτάται από σένα. Πόσο το θέλεις, και πόσο είσαι διατεθημένος να μελετήσεις σκληρά. Το πόσο γρήγορα θα προχωράς εξαρτάται από το πόσο θα μελετάς, πώς θα μελετάς, σε τί κατάσταση έχεις τον εξοπλισμό σου, ποιες μεθόδους ακολουθείς, επίσης, θα παίξει τεράστιο ρόλο η τύχη, αν θα παίζεις και με μπάντα παράλληλα ή όχι, αν θα έχεις ερεθίσματα από άλλους μουσικούς (πχ φίλους), τί πρότυπα έχεις κλπ. Όλα παίζουν το ρόλο τους, και το σίγουρο είναι, πως πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με σένα. Είναι όμως και κάποια που είναι πέρα από τις επιλογές σου.

Αν θέλεις το πιστεύεις, αυτοδίδακτος ή όχι, πρέπει να επιλέξεις αυτό που σου αρέσει εσένα, ασχέτως τί λένε ότι είναι το σωστό. Το μόνο βέβαιο είναι πως όποιος σου πει πως "το σωστό είναι να ξεκινήσεις με...", είναι παντελώς άσχετος.-

Δημοσ.

Όσο για τα πρότυπα (τελείως πληρηφοριακά) έχω "ερωτευτεί" τους Linkin Park :wub: ^_^

[Είμαι σίγουρος πως μερικοί διαβάζοντας το θα πουν:"Πως του αρεσουν αυτοί;Είναι ..." και θα κατεβάσουν έναν κατάλογο από επίθετα που θα τους χαρακτηρίζουν.Τέλος πάντων εγώ ξεκαθαρίζω (για τους προαναφερόμενους) ότι μου αρέσουν και Ο,ΤΙ και να πουν δεν μου αλλάζουν γνώμη]

Στο ψητό,μιας και θα πάρω τελικά,ήθελα να ρωτήσω τι άλλα εξαρτήματα χρειάζομαι εκτός απο την ίδια την κιθάρα,αν τα δίνουν μαζί όταν την αγοράσω η αν πρέπει να τα πάρω μόνος μου και πόσο βγαίνει η τιμή με όλα τα σχετικά εξαρτήματα...

Στο κάτω κάτω και μην μάθω κάτι,τουλάχιστον θα έχω μία εμπιρία!! :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...