stivi1981 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 σαν τεχνικος εχω δοκιμασει τη σγκεκριμενη λυση σε πολους πελατες ακομα και στο ιδιο μου το σπιτι... μπορεις με την καταληλη συνδεσμολογια να συνδεθει και ενισχυτης για τα επιγεια καναλια...αν δεν βρεις ακρη με τα σπλιτερ-κομπινερ η οπως αλλιως τα βαφτισανε εκει που τα πηρες θα σου κανω ενα σχεδιαγραμμα να δεις ποσο απλο ειναι..
bludiemerry Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2011 σαν τεχνικος εχω δοκιμασει τη σγκεκριμενη λυση σε πολους πελατες ακομα και στο ιδιο μου το σπιτι... μπορεις με την καταληλη συνδεσμολογια να συνδεθει και ενισχυτης για τα επιγεια καναλια...αν δεν βρεις ακρη με τα σπλιτερ-κομπινερ η οπως αλλιως τα βαφτισανε εκει που τα πηρες θα σου κανω ενα σχεδιαγραμμα να δεις ποσο απλο ειναι.. Χρόνια πολλά σε όλους και Χριστός ανέστη. Κατάφερα τελικά και δοκίμασα την παραπάνω συνδεσμολογία. Δούλεψε μεν και "έφτανε" το σήμα στην TV, αλλά παρατήρησα πως η ποιότητα στην εικόνα ήταν καλύτερη όταν δοκίμασα απευθείας στην έξοδο sat του αποκωδικοποιητή. Δεν είμαι σίγουρος αν θα το κρατήσω έτσι σε μόνιμη βάση, μάλλον θα κοιτάξω να το συνδέσω απευθείας και ήδη το επεξεργάζομαι. Κάνε πάντως το σχεδιάγραμμα, αν δε σου κάνει κόπο. Σημ.: Το manual της nova λέει να αποφεύγουμε τη χρήση splitter, γιατί ίσως δημιουργήσει προβλήματα. Μπορεί και να έχουν δίκιο. Και σε μένα φαίνεται πιο λογικό με μια απευθείας σύνδεση στον αποκωδικοποιητή να πετυχαίνεις καλύτερο αποτέλεσμα. Με την άλλη μέθοδο υπάρχουν λογικές απώλειες.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Δημοσ. 28 Απριλίου 2011 Χρόνια πολλά σε όλους και Χριστός ανέστη. Κατάφερα τελικά και δοκίμασα την παραπάνω συνδεσμολογία. Δούλεψε μεν και "έφτανε" το σήμα στην TV, αλλά παρατήρησα πως η ποιότητα στην εικόνα ήταν καλύτερη όταν δοκίμασα απευθείας στην έξοδο sat του αποκωδικοποιητή. Δεν είμαι σίγουρος αν θα το κρατήσω έτσι σε μόνιμη βάση, μάλλον θα κοιτάξω να το συνδέσω απευθείας και ήδη το επεξεργάζομαι. Κάνε πάντως το σχεδιάγραμμα, αν δε σου κάνει κόπο. Η ποιοτητα εικονας δεν αλλαζει απο την σταθμη του σηματος. Απτη στιγμη που εχεις εικονα, η ποιοτητα της ειναι ιδανικη. Αν μιλαμε για δορυφορικο σημα παντα και για nova. Αν δεν εχεις καλο σημα το μονο που θα αλλαζε θα ηταν ειτε να εχεις freezαρισματα στην δορυφορικη εικονα, ειτε να μην εχεις εικονα. Σημ.: Το manual της nova λέει να αποφεύγουμε τη χρήση splitter, γιατί ίσως δημιουργήσει προβλήματα. Μπορεί και να έχουν δίκιο. Και σε μένα φαίνεται πιο λογικό με μια απευθείας σύνδεση στον αποκωδικοποιητή να πετυχαίνεις καλύτερο αποτέλεσμα. Με την άλλη μέθοδο υπάρχουν λογικές απώλειες. Ναι με τη χρηση αυτης της συνδεσμολογιας εχεις παραπανω απο 3-4πλασια απωλεια ισχυος, αποτι αν ειχες απευθειας καλωδιο απτο πιατο στον δορυφορικο δεκτη, αν υποθεσουμε οτι εχεις καλα καλωδια και καλες ενωσεις/βυσματα κλπ.
triantis7 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Πάιδες θέλω με το καλώδιο που κατεβαίνει απο το lnb στον δεκτη να στελνω το RF του δεκτη στον ενισχυτη της κεραιας για να ωλεπω σε ολες τις TV. Δείτε αν θελετε το σχεδιάγραμμα και πείτε μου αν είναι σωστό και αν θα παίξει ετσι! Σας Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.