Προς το περιεχόμενο

Οι γονείς αποκτούν γνωση για τη φοιτητικη κατασταση των σπουδαστων

Pantelwolf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μην πας μακρια, απο δευτεροετής κάνω ατομική δήλωση. Και θυμαμαι μια φορα που ειχα ψιλοαγριεψει οταν ειχα παει για καρτα σιτισης (τοτε ηταν με οριο εισοδηματος) και μου ζητουσαν οικογενειακη δηλωση. Ρε καλε μου ρε χρυσε μου κανω δικη μου κλπ μου πηρε κανα 5λεπτο να τους το εξηγησω

Η βεβαίωση γράφει τα εξής στοιχεία:

Είναι γραμμένος στο τμημα από το ταδε ετος βρίσκεται στο ταδε εξαμηνο σπουδων εχει ταδε ΑΜ, πρεπει να ολοκληρωσει τοσα μαθηματα και να κανει πτυχιακη και πρακτικη για να παρει πτυχιο.

Δέχτηκαν δική σου φορολογική δήλωση με ηλικία κάτω των 25 ; Δεν είμαι καλά πληροφορημένη τότε...

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μην γινει παρεξηγηση, λεει ποσα μαθηματα απαιτουνται γενικα, οχι ποσα χρωστας. Αυτο ειναι κοινη γνωση, στο προγραμμα σπουδων.

Ουσιαστικα λεει σαν πληροφοριες οτι ειναι γραμμενος για το τρεχον εξαμηνο, τον ΑΜ του και ποτε γράφτηκε.

Και κάτι άλλο. Πως μπορει να αποδείξει γονεική ιδιότητα; Δεν υπάρχει κηδεμονια μετά τα 18.

Κ παλι ακομα κ το ΑΜ να δινεται μου φαινεται καταχρηστικο...

Δημοσ.

Κ παλι ακομα κ το ΑΜ να δινεται μου φαινεται καταχρηστικο...

Αν γνωρίζει το ΑΜ μπορεί να δει τις βαθμολογίες (όχι όλες) που αναρτώνται στην σελίδα του εκάστοτε τμήματος με μορφή Μάθημα ΑΜ:Βαθμός.

Παραβίαση της ιδιωτικότητας ενήλικου ατόμου καθαρά,ο βαθμός συγγένειας με αφήνει αδιάφορο.

Το δίκαιο λοιπόν θα ήταν να έχει και ο υιός/κόρη πρόσβαση στην φορολογική δήλωση των γονέων ώστε να ξέρει το μισθό τους με σκοπό να καθορίσει και πόσα θα τους παίρνει (αφού το κράτος το θεωρεί δεδομένο)

Tα οποια ζουνε με τα λεφτα των γονιων τους..

Τους ρώτησες έναν έναν κι έβγαλες το υπέρτατο αυτό συμπέρασμα;Γιατί ξέρω πολλά άτομα που ήταν σερβιτόρι.λατζιέρηδες για να σπουδάσουν.

Έχει υπογράψει κάποιο συμβόλαιο ο φοιτητής με τον γονέα ότι είναι υποχρεωμένος ο γονιός να του στέλνει χρήματα ώστε να έχει δικαίωμα ο γονιός να επιβλέψει αν τηρείται το συμβόλαιο;

Ξέρουμε τι λέμε ή τα πετάμε;

Ξεκαθάρισε τι σημαίνει ενήλικος,αν γίνεις 45 και δεν δουλεύεις να μπορεί ο γονιός σου να δει αν έχεις κάρτα ανέργου τότε,μη σε συντηρεί χωρίς να προσπαθείς,τι ακούμε εδώ μέσα

Δημοσ.

Αν γνωρίζει το ΑΜ μπορεί να δει τις βαθμολογίες (όχι όλες) που αναρτώνται στην σελίδα του εκάστοτε τμήματος με μορφή Μάθημα ΑΜ:Βαθμός.

Παραβίαση της ιδιωτικότητας ενήλικου ατόμου καθαρά,ο βαθμός συγγένειας με αφήνει αδιάφορο.

Το δίκαιο λοιπόν θα ήταν να έχει και ο υιός/κόρη πρόσβαση στην φορολογική δήλωση των γονέων ώστε να ξέρει το μισθό τους με σκοπό να καθορίσει και πόσα θα τους παίρνει (αφού το κράτος το θεωρεί δεδομένο)

Τους ρώτησες έναν έναν κι έβγαλες το υπέρτατο αυτό συμπέρασμα;Γιατί ξέρω πολλά άτομα που ήταν σερβιτόρι.λατζιέρηδες για να σπουδάσουν.

Έχει υπογράψει κάποιο συμβόλαιο ο φοιτητής με τον γονέα ότι είναι υποχρεωμένος ο γονιός να του στέλνει χρήματα ώστε να έχει δικαίωμα ο γονιός να επιβλέψει αν τηρείται το συμβόλαιο;

Ξέρουμε τι λέμε ή τα πετάμε;

Ξεκαθάρισε τι σημαίνει ενήλικος,αν γίνεις 45 και δεν δουλεύεις να μπορεί ο γονιός σου να δει αν έχεις κάρτα ανέργου τότε,μη σε συντηρεί χωρίς να προσπαθείς,τι ακούμε εδώ μέσα

Ξερω μια χαρα τι σημαινει ενηλικας. Συνηθως -αν οχι παντα- οταν φευγουν οι φοιτητες να σπουδασουν σε αλλη πολη τους συντηρουν οι δικοι τους .Δεν γνωριζω κανεναν που να τα βγαζουν ολα μονοι τους.Ξερω καποιους που δουλευουν καποιες ωρες για να ενα εξτρα χαρτζηλικι-αυτο κανει η πλειοψηφια τουλαχιστον,για αυτην μιλαμε αλλωστε- αλλα αυτο το κανουν για τις εξοδους τους οχι για να συμβαλλουν μεσα στο σπιτι.Δεν μιλαω για 45αρηδες προφανως,hello.Αλλα για ατομα μεχρι 23-24 χρονων που κανουν ενα επιτρεπτο οριο για να βγαλουν την σχολη.Που κολλανε οι 45αρηδες φοιτητες-αν υπαρχουν- δεν ξερω.

Δημοσ.

Μην τρελαίνεστε ρε εντάξει θα πάει ο μπαμπάς να πάριε την βεβαίωση σπουδών χωρίς να του ζητάνε εξουσιοδοτήσεις σου μου του κτλ και τι έγινε.

ΑΝ καταφερουν να το κανουν να ισχυει αυτο τοτε θα πρεπει

1) να ειναι υποχρεωμενοι οι γονεις να ζουν-συντηρουν οικονομικα τον φοιτητη μεχρι να τελειωσει τη σχολη

2) ΝΑ ΑΠΟΓΟΡΕΥΤΕΙ η εργασια-δουλεια καθε φοιτητη σε οποιαδηποτε ιδιωτικη επειχηρηση

3) ΝΑ ΜΗΝ εχει δικαιωμα ψηφου σε ολες εκλογες (εθνικες κτλ) μεχρι να τελειωσει τη σχολη

4) ΔΩΡΕΑΝ μετακινησεις, λεωφορειο, τρενο, πλοια, κτελ, σε ολα

5) Φοιτητικο ΠΑΣΟ (-50%) για club, καφετεριες, εστιατορια....

αν τα κανουν ολα αυτα τοτε το δεχομαι

Ασχετο αλλά το avatar που έχεις κάνει τον κόσμο να διαβάζει τα ποστ σου με την φωνή του Ψάλτη στο κεφαλι του!

Ψάλτης με μεγάφωνο: ΝΑ ΑΠΟΓΟΡΕΥΤΕΙ η εργασια-δουλεια καθε φοιτητη σε οποιαδηποτε ιδιωτικη επειχηρηση

χσαχα

Δημοσ.

Ξερω μια χαρα τι σημαινει ενηλικας. Συνηθως -αν οχι παντα- οταν φευγουν οι φοιτητες να σπουδασουν σε αλλη πολη τους συντηρουν οι δικοι τους .Δεν γνωριζω κανεναν που να τα βγαζουν ολα μονοι τους.Ξερω καποιους που δουλευουν καποιες ωρες για να ενα εξτρα χαρτζηλικι-αυτο κανει η πλειοψηφια τουλαχιστον,για αυτην μιλαμε αλλωστε- αλλα αυτο το κανουν για τις εξοδους τους οχι για να συμβαλλουν μεσα στο σπιτι.Δεν μιλαω για 45αρηδες προφανως,hello.Αλλα για ατομα μεχρι 23-24 χρονων που κανουν ενα επιτρεπτο οριο για να βγαλουν την σχολη.Που κολλανε οι 45αρηδες φοιτητες-αν υπαρχουν- δεν ξερω.

Να αλλάξουμε το έτος που θεωρείσαι ενήλικος τότε και να το κάνουμε 25 αν βολεύει.

Δίνει δικαίωμα ελέγχου στον γονέα πάνω στο παιδί πέρα απο τα 18,απο όποια μεριά και να το δεις,πράγμα λάθος

Καλό θα ήταν για τις φοιτήτριες να έχει πρόσβαση στα γυναικολογικά αρχεία ο γονιός,να ξέρει έχει καμιά έκτρωση στο ενεργητικό της ή όχι,να δει αν λέει αλήθεια ρε παιδί μου,την συντηρεί που την συντηρει,να μην ξέρει τι γίνεται;

Τέλος πάντων και πολύ ασχολήθηκα,δεν με αφορά,πτυχίο προλάβαμε και πήραμε

Δημοσ.

Να αλλάξουμε το έτος που θεωρείσαι ενήλικος τότε και να το κάνουμε 25 αν βολεύει.

Δίνει δικαίωμα ελέγχου στον γονέα πάνω στο παιδί πέρα απο το 18,απο όποια μεριά και να το δεις,πράγμα λάθος

Καλό θα ήταν για τις φοιτήτριες να έχει πρόσβαση στα γυναικολογικά αρχεία ο γονιός,να ξέρει έχει καμιά έκτρωση στο ενεργητικό της ή όχι,να δει αν λέει αλήθεια ρε παιδί μου,την συντηρεί που την συντηρει,να μην ξέρει τι γίνεται;

Τέλος πάντων και πολύ ασχολήθηκα,δεν με αφορά,πτυχίο προλάβαμε και πήραμε

Oxι πανω στο παιδι.ΑΛΛΑ στα λεφτα που ξοδευει ο γονιος για να σπουδασει το παιδι του.

Δημοσ.

Oxι πανω στο παιδι.ΑΛΛΑ στα λεφτα που ξοδευει ο γονιος για να σπουδασει το παιδι του.

Παίζουμε με τις λέξεις,δικαίωμα ελέγχου στις δραστηριότητες του παιδιού πέρα απο την ηλικία των 18.

Για το γυναικολογικό γιατί δεν απάντησες;Δικαίωμα εκεί δεν παίζει;της δίνει λεφτά να σπουδάσει, όχι να γκαστρωθεί,να το ξέρουν οι άνθρωποι μη τα σκορπάνε τζάμπα

Δημοσ.

Ρε κοπελιά, ξες πολλούς που απλά λένε στους γονείς τους ότι είναι και τελικά δεν είναι φοιτητές; Αυτό είναι το λογικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις εσύ στον εαυτό σου.

Πάμε στο οφθαλμοφανές. Κανένας απολύτως έλεγχος δεν μπορεί να ασκηθεί, αφού η βεβαίωση σπουδών δε δίνει τέτοιες πληροφορίες. Κατανοητό; Σκέψου το.

Το θέμα για εμένα και για τους περισσότερους απότι καταλαβαίνω είναι πως ορίζεται η αρμοδιότητα/ιδιότητα "γονιός"/"κηδεμόνας" σε νομικό και επομένως δημόσιας διοίκησης επίπεδο για ενήλικους και ότι αυτό συνεπάγεται νομικά. Τα παιδιά έχουν δώσει ήδη παραδείγματα, ένα από τα οποία καλύπτει και τη δική μου περίπτωση πριν αρκετά χρόνια.

Δημοσ.

Παίζουμε με τις λέξεις,δικαίωμα ελέγχου στις δραστηριότητες του παιδιού πέρα απο την ηλικία των 18.

Για το γυναικολογικό γιατί δεν απάντησες;Δικαίωμα εκεί δεν παίζει;της δίνει λεφτά να σπουδάσει, όχι να γκαστρωθεί,να το ξέρουν οι άνθρωποι μη τα σκορπάνε τζάμπα

Εφοσον θα γινει η εκτρωση με λεφτα των γονιων σου φυσικα και θα πρεπει να ξερουν που πηγαινουν,αν σε ρωτησουν..Αν θελουμε ανεξαρτησια εμεις οι νεοι να παλευουμε για να την εχουμε.Οχι με τα λεφτα του μπαμπα και της μαμας να το παιζουν καποιοι ανεξαρτητοι.Αμα σε ρωτησουν που πηγαν τα ταδε χρηματα ΤΟΥΣ εσυ πιστευεις οτι δεν εχουν δικαιωμα να μαθουν?Στην τελικη αν πραγματικα νοιαζονται για μια τετοια περιπτωση θα σου σταθουν. <_<

Τι φοβασαι? Μηπως μαθουν οτι εκανες εκτρωση και το βγαλουν τελαλι στην γειτονια? :rolleyes:

Ρε κοπελιά, ξες πολλούς που απλά λένε στους γονείς τους ότι είναι και τελικά δεν είναι φοιτητές; Αυτό είναι το λογικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις εσύ στον εαυτό σου.

Οχι,αλλα ξερω ατομα- κατω των 18προφανως- που λεγανε οτι πηγαινανε φροντηστηριο και τελικα κρατουσανε τα χρηματα για την παρτυ τους. :rolleyes:

Ο σεβασμος των γονιων σου αλλωστε δεν ερχεται με το που κλεινεις τα 18 αλλα κερδιζεται μερα με την μερα.Δεν μιλαω για καταπιεστικες περιπτωσεις γονιων αλλα για νορμαλ καταστασεις.

Στην τελικη αν δν γουσταρει καποιςο τον ελεγχο των γονιων του ας βγαλει τα δικα του λεφτα και να κανει οτι θελει και να μην δινει λογαριασμο πουθενα.

Δημοσ.

Α καλά,αφού θεωρείς λογικό ακόμα και το δικαίωμα ελέγχου σε ιατρικά θέματα ενός ενήλικου απο τον γονέα επειδή έγινε με δικά του λεφτά δεν έχει νόημα να το συζητάμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...