Προς το περιεχόμενο

Sapphire HD 5850 Xtreme 129 Ευρω @ Plaisio

Alkibiadhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα δουλέψει δε θα 'χεις πρόβλημα.

Έντιτ: Δε θα κουμπώνει καν στη 4άρα η δεύτερη 5850.

Έντιτ2: Η μητρική σου απ' ότι βλέπω έχει 2χ16, αλλά σε CF θα δουλεύουν και οι 2 χ8.

Ένα μαύρο pci-e 4x και ένα μπλε 16χ έχει φίλε.

Σε ξένα φορουμ βλέπω κόσμο που ισχυρίζεται πως κάνει crossfire με 16χ και 4χ αλλά χάνεις το προφανές από το αντίστοιχο full 16x set.

Βασικά γιατί λες ότι δε κουμπώνει η 5850 στο 4χ ; αν ισχύει κάτι τέτοιο τσάμπα το ψάχνω δηλαδή...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 567
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Τότε έκανα εγώ λάθος, όταν είπες χ4 κατάλαβα κάτι άλλο. Ντάξει μια χαρά θα κουμπώσουν και οι 2 απλά δε ξέρω πόσο θα χάσεις σε επιδόσεις γιατί η μία θα τρέχει σε χ4. Καλό θα ήταν να ψάξεις κάποιο συγκριτικό στο google για να είσαι σίγουρος.

Έντιτ: Νομίζω πως με μπέρδεψες. :P

Αυτή δεν είναι η μητρική σου; http://img393.imageshack.us/img393/9255/p5kda6.jpg

Το μαύρο χ16 θύρα δεν είναι;

Να το ρωτήσω και εδω μια και βλέπω οτι είναι το κεντρικό θέμα.

Σκέφτομαι για crossfire με μια 5850 Xtreme και μια απλη Sapphire 5850. Ειναι συμβατές λέτε ; το δοκίμασε κανείς ;

Δεν νομιζω να εχεις κανενα πρβλημα... ιδια σειρα ειναι, ιδια εταιρεια μια χαρα θα σπερνουν... :devil:

Τότε έκανα εγώ λάθος, όταν είπες χ4 κατάλαβα κάτι άλλο. Ντάξει μια χαρά θα κουμπώσουν και οι 2 απλά δε ξέρω πόσο θα χάσεις σε επιδόσεις γιατί η μία θα τρέχει σε χ4. Καλό θα ήταν να ψάξεις κάποιο συγκριτικό στο google για να είσαι σίγουρος.

Αυτή δεν είναι η μητρική σου; http://img393.imageshack.us/img393/9255/p5kda6.jpg

Έχεις δίκαιο και μάλλον εγκαταλείπω την ιδέα μετά από αυτό...

16x/4x for crossfire is a bad idea. I tried out a 5850 crossfire setup on a board with 16x/4x and the results were terrible. I had worse framerates in crossfire mode than I did with single card mode. With one card being held back by the 4x slot, the microstutter was absolutely terrible to the point of being unplayable. I switched that board out for an 8x/8x board (P55 chipset) and the difference was amazing.

εγω ειχα ενα ακριβως τετοιο crossfire, με μια reference 5850 Sapphire και μια Xtreme.

εννοειται παιζουν κανονικοτατα και οι επιδοσεις με 8x-8x ηταν εντυπωσιακες, και μαλιστα και σε αναλυση Eyefinity 5040*1050

το θεμα ειναι 1ον που θα την βρεις τωρα αυτη, μονο καμμια ευκαιρια σε μτχ.

και 2ον ποσο θα σου κοβει το 16x-4x

Σιγουρα θα σου κοψει καμποσο, δεν θα ειναι τοσο καλα οσο 8x-8x,

αλλα αν την βρισκεις την καρτουλα, αξιζει να το δοκιμασεις.

αυτη ειναι αλλα το μαυρο ειναι 4χ! (θα με κανεις να το ξανα δω παλι!)

ολες οι θυρες πανω απο 1x ειναι physicaly 16x αλλα electricaly μπορει να ειναι 4x-8x-16x

δηλ μην κοιτας το μηκος του πλαστικου, κοιτα τι λεει ο κατασκευαστης. Αν λεει 4x, ειναι 4x, παει και τελειωσε.

(ειπαμε τα πλαστικα ειναι παντα 16x, αλλα σημασια εχει ποσες γραμμες PCI-E τους εχει δωσει ο κατασκευαστης, αναλογα και με τις δυνατοτητες του chipset παντα)

Το βλέπω λίγο μπερδεμένο όλο αυτό, δηλαδή εδώ ο κατασκευαστής λέει ότι δίνει 2 Pci-e x16

Και διευκρινίζει για ένα 16χ και ένα 4χ (blue/black) εγώ τώρα υποθέτω ότι ισχύει η ανάλυση σου παραπάνω Και πρακτικά έχω 2 16αρια (αν κατάλαβα καλά...) οπότε προχωράμε ; :confused:

Το βλέπω λίγο μπερδεμένο όλο αυτό, δηλαδή εδώ ο κατασκευαστής λέει ότι δίνει 2 Pci-e x16

Και διευκρινίζει για ένα 16χ και ένα 4χ (blue/black) εγώ τώρα υποθέτω ότι ισχύει η ανάλυση σου παραπάνω Και πρακτικά έχω 2 16αρια (αν κατάλαβα καλά...) οπότε προχωράμε ; :confused:

Αυτό σου έλεγα και εγώ τόση ώρα, το μαύρο αν δουλέψει μόνο του είναι χ16, αλλά αν κάνεις CF θα δουλέψει χ16/χ4.

Εντάξει παιδιά ευχαριστώ για τον κόπο σας, το καλύτερο είναι να δανειστώ μια και αν τα πάει καλά αυτό το χ16/χ4 να προχωρήσω.

Εντάξει παιδιά ευχαριστώ για τον κόπο σας, το καλύτερο είναι να δανειστώ μια και αν τα πάει καλά αυτό το χ16/χ4 να προχωρήσω.

Σωστή σκέψη! :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...