Προς το περιεχόμενο

Sapphire HD 5850 Xtreme 129 Ευρω @ Plaisio

Alkibiadhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια να ρωτησω, εχω αυτη την καρτα αγορασμενη περυσι το καλοκαιρι.

Η xtreme για να καταλαβω ειναι μια αναβαθμισενη εκδοση της απλης 5850 ?

Μπορω να κανω CF αυτες τις 2 ?

Ευχαριστω !

• Απαντ. 567
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ρε παιδια να ρωτησω, εχω αυτη την καρτα αγορασμενη περυσι το καλοκαιρι.

Η xtreme για να καταλαβω ειναι μια αναβαθμισενη εκδοση της απλης 5850 ?

Μπορω να κανω CF αυτες τις 2 ?

Ευχαριστω !

Την ίδια έχω κι εγώ κι έκανα CF με αυτήν της προσφοράς.

Τώρα τι διαφορά έχει η eXtreme εγώ δεν το έχω πιάσει, εκτός από την διαφορετική υλοποίηση (PCB, ψύκτρα κλπ). Πιο γρήγορη δεν βλέπω να είναι.

Δημοσ.

Kαμμιά διαφορά σε στόκ ρολόγια 725/1000 ανάμεσα στην reference με την extreme. Οι κάρτες αποδίδουν τα ίδια όπως και όλες οι 5850.

Διαφορά θα υπάρξει μόνο αν αποφασίσετε να κλοκάρετε, όπου απο ένα σημείο και μετά η xtreme δεν θα μπορεί να ακολουθήσει την Ref αφού η δεύτερη κλοκάρει παραπάνω με στόκ τάση.

Αποτέλεσμα να έχετε κρασαρίσματα, κολλήματα, artifacts ή ακόμα και bsod.

Γιαυτό προσωρινά, αν θέλετε να υπερχρονίσετε τις κάρτες, δοκιμάστε μέχρι 800/1100 για να έχετε σταθερότητα στο Crossfire. :)

Δημοσ.

Kαμμιά διαφορά σε στόκ ρολόγια 725/1000 ανάμεσα στην reference με την extreme. Οι κάρτες αποδίδουν τα ίδια όπως και όλες οι 5850.

Διαφορά θα υπάρξει μόνο αν αποφασίσετε να κλοκάρετε, όπου απο ένα σημείο και μετά η xtreme δεν θα μπορεί να ακολουθήσει την Ref αφού η δεύτερη κλοκάρει παραπάνω με στόκ τάση.

Αποτέλεσμα να έχετε κρασαρίσματα, κολλήματα, artifacts ή ακόμα και bsod.

Γιαυτό προσωρινά, αν θέλετε να υπερχρονίσετε τις κάρτες, δοκιμάστε μέχρι 800/1100 για να έχετε σταθερότητα στο Crossfire. :)

Μεχρι που πιστευεις φιλε οτι μπορουμε να υπερχρονισουμε μονη της την xtreme... δεν εχω δυο καρτες για να κανω crossfire... τι προτεινεις να δοκιμασω με το Trixx???

(δοκιμασα Crysis 2 και Black ops και η καρτουλα χαριζει μονο υπεροχες στιγμες ...)!!! :-D

Δημοσ.

Μεχρι που πιστευεις φιλε οτι μπορουμε να υπερχρονισουμε μονη της την xtreme... δεν εχω δυο καρτες για να κανω crossfire... τι προτεινεις να δοκιμασω με το Trixx???

(δοκιμασα Crysis 2 και Black ops και η καρτουλα χαριζει μονο υπεροχες στιγμες ...)!!! :-D

Υπάρχει ανάλογο thread για τον υπερχρονισμό της συγκεκριμένης κάρτας. Δες εδώ. :)

Δημοσ.

Παιδιά τελικά με βάλατε και εμένα σε πειρασμό και θα πάω να την πάρω την Πέμπτη.Έχω όμως μερικές απορίες ,εγώ έχω αυτό το τροφοδοτικό που έχει μόνο ένα 6 πιν καλώδιο

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3738

πως θα το συνδέσω με το τροφοδοτικό?

Δημοσ.

Συνήθως μέσα στις κάρτες σου έχουν ένα καλωδιάκι που παίρνει είσοδο 2 τροφοδοσίες για περιφερειακά και βγάζει 6-pin.

Αν δεν σου έχει μέσα, πουλάνε τα μαγαζιά για 1-2 ευρώ (τα οποία κρίμα είναι να τα δώσεις, ρώτα κάποιον φίλο σου που έχει αγοράσει καμμία κάρτα που να ήθελε 2 6-pin, προσωπικά έχω γύρω στα 5-6 από κάρτες και μόνο!).

Δημοσ.

Η κάρτα έρχεται με 2 καλώδια 6pin pci-express στην συσκευασία. Οπότε και καθόλου pci-e καλώδιο να μην έχει το τροφοδοτικό σας δεν έχετε θέμα. Αρκεί να έχετε 2 molex ελεύθερα για να τα συνδέσετε και ένα ποιοτικό 400-450άρι psu.

Φωτό απο το κουτί της Xtreme με τα παρελκόμενα:

2ms3920.jpg

Εdit: Με πρόλαβε ο αποπάνω. :P

Δημοσ.

Είδα ότι υπάρχει σε προσφορά και αυτή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/TwinTech-GTS-450-PCI-Express-GDDR5-1GB-TT-GTS450-1GD5E-HDMI.htm

Πάνω κάτω ίδιες τις βλέπω σε δυνατότητες :rolleyes: .

Ουδεμία σχέση λέμε οι δύο κάρτες μεταξύ τους. Μέρα με νύχτα. :)

Αυτό έχει ερωτηθεί και απο άλλο χρήστη εδώ:

http://www.insomnia.gr/topic/405198-asus-engts450-vs-sapphire-5850-xtreme/

επισκέπτη Hernandez30
Δημοσ.

Λοιπόν παίδες, η κάρτα είναι super είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Χωρίς να την πειράξω καθόλου με την παρακάτω σύνθεση που φαίνεται στην υπογραφή μου παίζει άνετα σε Ultra high χωρίς να μασήσει μία (ούτε το παραμικρό κόλλημα) τα παρακάτω:

Crysis 2

Starcraft 2

Nba 2k11

Homefront

Sims 3 Medival

Fifa 2011

κτλ κτλ κτλ.

Δημοσ.

Είδα ότι υπάρχει σε προσφορά και αυτή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/TwinTech-GTS-450-PCI-Express-GDDR5-1GB-TT-GTS450-1GD5E-HDMI.htm

Πάνω κάτω ίδιες τις βλέπω σε δυνατότητες :rolleyes: .

Οι 2 κάρτες είναι σε άλλη κλάση...

Την 5850 την ανταγωνίζεται η GTX470, και τις περισσότερες φορές χάνει κιόλας. Η GTS450 είναι στην κλάση της 5770. Μιλάμε δηλαδή για αρκετά μεγαλή διαφορά στις επιδόσεις. Πάρε και ένα συγκριτικό που έχει όλες τις γνωστές 450 και τις συγκρίνει μεταξύ άλλων και με 5850/5770/GTX470.

http://www.guru3d.com/article/geforce-gts-450-review-roundup/1

Δημοσ.

Δηλαδη 2 5850 cf ποσο πανω απο την gtx 470 ειναι?

Αρκετά παραπάνω. Δύο 5850 σε CF είναι πάνω και απο GTX570, GTX580, HD5970.

Yπερχρονισμένες στα 900/1200 αποδίδουν περίπου όσο μια HD6990 σε στόκ ρολόγια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...