phanispal Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Με γυμνό μάτι διαφορά θα δεις όταν τα FPS ανέβουν τόσο ώστε να μην κολλάει το παιχνίδι, όχι κάτι εύκολο δηλαδή. Αλλά μιλάμε για 15% αύξηση άνετα, ειδικά άμα κάνει GHz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Moderators Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Ναι παιδια, στο τελευταιο review παιξανε και με τα ρευματα στο TriXX. Δεν ξερω αν το προσεξε κανεις, αλλα η 5850 εχει ψυκτρα με 2 heatpipes, ενω η 5830 εχει ψυκτρα με τρια (!) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tigersgate6 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Απο δευτερα παραλαμβανω μαλλον εγω παιδια... μου ηρθε ενημερωτικο ... δυστηχως δεν θα την εχω Σ/Κ αλλα δεν πειραζει τουλάχστον θα την εχω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sattack Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δεν ξερω αν το προσεξε κανεις, αλλα η 5850 εχει ψυκτρα με 2 heatpipes, ενω η 5830 εχει ψυκτρα με τρια (!) φυσικα. οπως επισης η 5850 εχει και PCB κοντυτερο απο αυτο της 5830. Kι αυτο γιατι τα τσιπακια στις 5830 ειναι 3ης διαλογης και για να παιξουν θελουν περισσοτερο ρευμα απο την 5850, γι΄αυτο και απο την αρχη η AMD ειχε κυκλοφορησει την 5830 με το PCB και την ψηκτρα της 5870. Γενικως η 5830 ηταν και ειναι ψιλο-γτπ, ενω η 5850 ηταν και ειναι καρτάρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Moderators Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Και στα review δεν βλεπω και καμια θεαματικη διαφορα θερμοκρασιων να σου πω την αληθεια, υπερ της 5830... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Mα αυτό συμβαίνει διότι η 5830 και πιο ζεστή κάρτα είναι και πιο ενεργοβόρα απο την 5850. Οπότε απαιτεί καλύτερο σύστημα ψύξης για να κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα θερμοκρασιών με την 5850. Εν ολίγοις δεν συμφέρει η αγορά της 5830, δεν συνέφερε ακόμα και όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Αντιθέτως η 5850 όπως σωστά είπε και ο sattack ήταν και εξακολουθεί να είναι καρτάρα. Προσωπικά δεν ενθουσιάστηκα με την single gpu σειρά 69xx όσο αφορά τις επιδόσεις, ουσιαστικά δεν είδα κάτι το θεαματικό όσο αφορά την αύξηση επιδόσεων γιαυτό και παραμένω με τις 5850 ακόμα στο κύριο pc. Στην τιμή αυτή τα σπάει η κάρτα σε σημείο που σκέφτομαι να σπρώξω την 6950 και να χτυπήσω άλλες 2 τέτοιες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Moderators Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Κριμα να ειμαι με Opteron 165 @ Athlon X2 5000+, αλλιως θα σκεφτομουν κι εγω να παρω 2. Btw με SLi μητρικες, CF μπορουμε να κανουμε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Κριμα να ειμαι με Opteron 165 @ Athlon X2 5000+, αλλιως θα σκεφτομουν κι εγω να παρω 2. Btw με SLi μητρικες, CF μπορουμε να κανουμε? Δεν το έχω ψάξει όμως απο την στιγμή που υπάρχει τρόπος να κάνεις sli με μητρικές που υποστηρίζουν αποκλειστικά CF (όπως η P5Q pro turbo που είχα) θεωρώ ότι θα υπάρχει κάποιος τρόπος να επιτευχθεί και το αντίστροφο. Ψάξε στο net μήπως βρείς κάτι. Αν σκέφτεσαι να αναβαθμίσεις cpu - mobo σύντομα και σου περισσεύουν τα χρήματα, καλό είναι να το σκεφτείς για 2η κάρτα. Εγώ είμαι με reference και ο λόγος που δεν αλλάζω τις συγκεκριμένες είναι διότι μου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά το stock cooler τους απο το custom μιας και το κουτί έχει παράθυρο. Όμως η custom λύση προσφέρει σίγουρα χαμηλότερες θερμοκρασίες σε χαμηλές στροφές του fan και μειωμένο θόρυβο σε υψηλότερες στροφές μιας και η reference έκδοση απο 50% και πάνω στο fan είναι πολύ θορυβώδης. Με λίγα λόγια σε αυτή την τιμή ακόμα και εγώ το σκέφτομαι μη νομίζεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Moderators Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Mα ενα προσωρινο συστημα ειναι αυτο, μεχρι τον σεπτεμβρη (?) που θα παρω μπουλντοζα! Απλα ισως να με βγαζει και η μια καρτα (με τη μπουλντοζα εννοω) για κανα χρονο ακομα, μιας και δεν ειμαι φανατικος gamer. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Mα ενα προσωρινο συστημα ειναι αυτο, μεχρι τον σεπτεμβρη (?) που θα παρω μπουλντοζα! Απλα ισως να με βγαζει και η μια καρτα (με τη μπουλντοζα εννοω) για κανα χρονο ακομα, μιας και δεν ειμαι φανατικος gamer. Αν δεν είσαι φανατικός Gamer δεν χρειάζεσαι 2η κάρτα. Θα σε καλύψει η μία. Επίσης αν κατάλαβα καλά, εφόσον πάς απο 4870 σε 5850 η διαφορά είναι μεγάλη και αξίζει με το παραπάνω η μετάβαση. Κάτι άλλο που θέλω να συμπληρώσω εδώ είναι το γεγονός ότι οι κάρτα είναι αρκετά μαζεμένη. Δεν είναι γκουμούτσα όπως η 6950/6970. Προσωπικά δεν έχω θέμα χώρου αλλά είναι κάτι που το κατατάσσω επίσης στα θετικά της κάρτας. Απο την άλλη ένα 600άρι ποιοτικό psu τις σηκώνει άνετα τις δύο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Moderators Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Στο 850ρι το Silverstone θα την κοτσαρω, κι απο κουτι εχω αυτο http://www.thermaltakeusa.com/product.aspx?c=1400&id=1829#Tab2 οποτε δεν εχω θεμα χωρου. Και ναι η προηγουμενη καρτα ηταν μια 4870 με εναν Ε8400 (και μετεπειτα Athlon II X4). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindtrapper Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Έλεγα να φτιάξω μπουλντόζα το καλοκαίρι αλλά ψήθηκα τρελά με το vfm που παίζει με αυτή την κάρτα και λέω να την πάρω. Αναβάλω μπουλντόζες για Χριστούγεννα ή επόμενη άνοιξη αλλά έχω ένα πρόβλημα. Το σύστημα που έχω τώρα έχει c2d e6550 στα 2.33 οπότε μάλλον θα τρώει bottleneck η κάρτα. Η mobo μου είναι η Abit IP35 pro. Ποιο καλό παιδί θα μου προτείνει cpu + ram (πάνω από 4gb κατά προτίμηση) + mobo με παρόμοιο vfm έτσι ώστε να βγει μια αναβαθμισούλα οικονομική (έχω 8800gts τώρα οπότε το αναβαθμισούλα σχετικό είναι); Το τροφοδοτικό είναι ένα Enermax 600άρι οπότε κρατάει ακόμα μάλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gussgr Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Έλεγα να φτιάξω μπουλντόζα το καλοκαίρι αλλά ψήθηκα τρελά με το vfm που παίζει με αυτή την κάρτα και λέω να την πάρω. Αναβάλω μπουλντόζες για Χριστούγεννα ή επόμενη άνοιξη αλλά έχω ένα πρόβλημα. Το σύστημα που έχω τώρα έχει c2d e6550 στα 2.33 οπότε μάλλον θα τρώει bottleneck η κάρτα. Η mobo μου είναι η Abit IP35 pro. Ποιο καλό παιδί θα μου προτείνει cpu + ram (πάνω από 4gb κατά προτίμηση) + mobo με παρόμοιο vfm έτσι ώστε να βγει μια αναβαθμισούλα οικονομική (έχω 8800gts τώρα οπότε το αναβαθμισούλα σχετικό είναι); Το τροφοδοτικό είναι ένα Enermax 600άρι οπότε κρατάει ακόμα μάλλον. Άν εχεις καλες μνημες τωρα μια λυση ειναι να βρεις q9550/9650 μεταχει στα 100-150 για να κρατησεις mobo+ram οπως εισαι... Αλλα δεν ειναι και οτι καλυτερο να επενδυσεις σε 775 cpu με ddr2 μνημες σημερα.. για gaming-pc μιλαμε αλλιως μια χαρα ειναι! Αλλη λυση ειναι να παρεις τωρα την καρτουλα για να δεις καποιες διαφορες, θα φας βεβαια καποιο bn οπως λες αλλα αν καταφερεις συντομα να μαζεψεις χρημα για i5+ddr3 πχ θα εχεις και μια πολυ αξιοπρεπη καρτα να κουμπωσεις πανω.. Νομιζω καλυτερα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Ποιο καλό παιδί θα μου προτείνει cpu + ram (πάνω από 4gb κατά προτίμηση) + mobo με παρόμοιο vfm έτσι ώστε να βγει μια αναβαθμισούλα οικονομική (έχω 8800gts τώρα οπότε το αναβαθμισούλα σχετικό είναι); Το τροφοδοτικό είναι ένα Enermax 600άρι οπότε κρατάει ακόμα μάλλον. Tα ανέφερες όλα εκτός της οθόνης. Eγώ σου προτείνω αυτά: Phenom II X4 955 3,2 GHz (HDZ955FBGMBOX) Rev. C3 117,5€ Gigabyte AM3 GA-870A-USB3 SATA3 - USB3 - AM3+ CPU READY (μπορεί να δεχτεί και τις μπουλτόζες.) 89€ Corsair XMS3 8GB DDR3-1333 75€ Σύνολο 282€ και έχεις φτιάξει ένα πολύ καλό και οικονομικό σύστημα που είναι και αναβαθμίσιμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Galis Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 παιδια εμενα μου ηρθε η καρτουλα αλλα ανεβαλα την παραλαβη για αυριο γιατι σημερα απουσιαζω. Οποτε ολα καλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.