Προς το περιεχόμενο

Sapphire HD 5850 Xtreme 129 Ευρω @ Plaisio

Alkibiadhs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Και αλλη φορα για συστημα εδω, ΠΟΤΕ ετοιμο.

Αντε να δουμε τι θα δουμε με τη καρτουλα. Προσωπικα δεν αναμενω πολλα, το μονο που περιμενω ειναι εκει που σκαλωνε η 4870 αυτη να μη σκαλωνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 567
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Με το καλό να λάβουμε όλοι τις κάρτες! Αυτό το pc που έχω το έστησε ο τεχνικός γνωστής αλυσίδας και έκανε και καλή δουλειά, πέρα από μια μνήμη, ένα σκληρό δίσκο και την κάρτα ήχου που έβαλα εγώ. Το βγάλε - βάλε δεν κατέχω. Μην μου πείτε google it! Ρωτάω όποιον έχει κανένα καλό οδηγό στα υπόψιν. Ευχαριστώ.

http://www.youtube.com/watch?v=1DPQW0e9ufM

παράγγειλα και Corsair Builder Series CX600 600W PSU τροφοδοτικό γιατί ΝΑΙ αυτο που είχε μεσα το μηχάνημα ήταν τελείως φόλα!!!

Μ αρεσει παντως που βιαζεσαι!

1. AMD ATHLON II X4 640 3.0GHZ QUAD / Corsair CX600 PSU (600W) / Sapphire HD 5850 Xtreme GDDR5, 1GB / RAM DDR3 4 GB / MOTHERBOARD ASUS M4A87TD / HD SEAGATE 1TB BARRACUDA 7200.12 SATA3 / Windows 7 Home Premium

Βαλε και κανα σκληρο ακομα που θα παρεις σε κανα μηνα!! χαχαχα πλακα κανω εεε :-D

Παρελαβε κανεις????

επισκέπτη Hernandez30

Την πρωτη φορά που έκανα αναβάθμηση στο PC μου και προσπάθησα να κουμπώσω μόνος μου τα components ήταν στα 16 μου (το 1996) μόλις πάτησα το κουμπάκι του power είδα το φώς το αληθινό (ούτε πάσχα νά ταν)!!!!

Αποτέλεσμα: Κάηκε η motherboard - Κάηκε το τροφοδοτικό - Κάηκε η κάρτα γραφικών (ήταν μια Voodoo 3D 2 MB).

ύστερα απο αυτό το τράκο και μετα απο παρακάλια για να μου πάρουνε καινούργιο pc τα έκανα όλα στην εντέλεια (δεν είχα άλλωστε και άλλη Option, μια φορά γίνονται οι μέγα βλακείες) χεχε :mrgreen:

χαχαχαχα ναι gussgr η αλήθεια είναι οτι είμαι πολύ βιαστικός!!! Καλομελέτα και έρχεται που λένε χεχε!!!!

Παιδιά σύμφωνα με αυτό το review η εν λόγω κάρτα μπορεί να πάει μέχρι 1000core και 1230memory.

http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_hd5830_hd5850/5.htm

Πολύ τραβηγμένο το βλέπω όμως για custom υλοποίηση εκτός και αν υπάρχει δυνατότητα voltage tweak με την τελευταία έκδοση TriXX.

Διαφορετικά μέχρι τα 840-850core / ~1200memory με στοκ τάση 1.087v απο ότι έχω δεί αλλού.

Υπαρχει κάποιος που την έχει δοκιμάσει για να μας πεί αν υπάρχει δυνατότητα voltage tweak με την τελευταία έκδοση Trixx? Διότι αν συμβαίνει αυτό ανεβαίνει αυτόματα η πραγματική αξία της κάρτας κατα πολύ.

Όσο αφορά επίσης προηγούμενο πόστ που έκανα στο νήμα να κάνω μια διόρθωση. Τελικά η κάρτα έρχεται με 2 6πινους αντάπτορες τροφοδοσίας, οπότε δεν θα έχετε θέμα όσοι δεν έχετε το κατάλληλο τροφοδοτικό με extra pci-e connectors ή σκέφτεστε για CrossfireX.

Tέλος για όσους θέλουν αποκλειστικά dual cards, να πώ έχοντας CF με 5850, η απόδοση τους με χρονισμούς 900/1200 είναι περίπου ισάξια με μία HD6990 σε stock clocks, κρίνοντας απο τo αποτελέσματα στο unigine heaven 2.5 το οποίο δεν είναι cpu depended bench, όπου με AA 8X στα 1920x1080p βγάζει το ίδιο σκόρ το 5850 CF στα 900/1200 με στόκ HD6990 δηλαδή 52FPS avg, ενώ αποδίδουν πολύ καλύτερα απο HD6950/HD6970. Στα 260€ λοιπόν είναι τρελό vfm η χρησιμοποίηση δύο τέτοιων καρτών σε CF αν έχετε και την κατάλληλη μητρική φυσικά (8x8 ή 16x16). :)

επισκέπτη Hernandez30

Ρε παίδες έφαγα μια φρίκη έχω αυτήν την οθόνη LG W2243S-PF 22'' TFT έχει υποδοχές για να υποστηρίξει τα output της κάρτας γραφικών (Dual-Link DVI, HDMI, DisplayPort)

Ρε παίδες έφαγα μια φρίκη έχω αυτήν την οθόνη LG W2243S-PF 22'' TFT έχει υποδοχές για να υποστηρίξει τα output της κάρτας γραφικών (Dual-Link DVI, HDMI, DisplayPort)

Οπως ειναι οχι αλλα αν δεις το unbox βιντεακι πιο πανω εχει μεσα στο κουτι ανταπτορα dvi to vga d-sub15pin οποτε εισαι οκ

edit με προλαβε ο ThReSh :mrgreen:

επισκέπτη Hernandez30

Ποιο βιντεάκι, δεν το βλέπω.... το πακέτο της κάρτας γραφικών από ότι καταλαβαίνω το έχει μέσα αυτό το ανταπτοράκι, οπότε δεν χρειάζομαι να αγοράσω κάτι έξτρα Πάλι καλα!!! Γιατί για μία κάρτα γραφικών ξεκίνησα (129 ευρώ) + τροφοδοτικό (75 ευρώ) που αναγκαζομαι να αλλάξω, ε να μην βγεί τώρα οτι θέλω άλλη οθόνη!!!! :shock:

Μόλις είδα το unboxing video. Δεν έχει μέσα το bridge για το crossfire? Ή δεν χρειάζεται; Η μητρική μου είναι αυτή http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=870%20extreme3 . Σκέφτομαι να αντικαταστήσω την 4870 μου, οπότε με 2χ5850 (ακομα και σε pci-ex x8 που υποστηρίζει η μητρική) πιστεύω ότι θα δω μεγάλη διαφορά.

@lionheart : οι καρτούλες overclocked πως πάνε από θόρυβο;

Μόλις είδα το unboxing video. Δεν έχει μέσα το bridge για το crossfire? Ή δεν χρειάζεται; Η μητρική μου είναι αυτή http://www.asrock.com/mb/overview.asp?model=870%20extreme3 . Σκέφτομαι να αντικαταστήσω την 4870 μου, οπότε με 2χ5850 (ακομα και σε pci-ex x8 που υποστηρίζει η μητρική) πιστεύω ότι θα δω μεγάλη διαφορά.

@lionheart : οι καρτούλες overclocked πως πάνε από θόρυβο;

Οχι απο το βιντεακι δεν φαινεται να το εχει μεσα.. Η το αγοραζεις η το βρισκεις απο καποιον που το πηρε παλιοτερα.. Εγω πχ εχω ενα απο μια παλια 2900 που ειχα παρει πριν 4-5? χρονια

Εδω λεει οτι χρειαζεται http://game.amd.com/us-en/content/images/crossfirex/CF_combo_chart.jpg

Ποιο βιντεάκι, δεν το βλέπω.... το πακέτο της κάρτας γραφικών από ότι καταλαβαίνω το έχει μέσα αυτό το ανταπτοράκι, οπότε δεν χρειάζομαι να αγοράσω κάτι έξτρα Πάλι καλα!!! Γιατί για μία κάρτα γραφικών ξεκίνησα (129 ευρώ) + τροφοδοτικό (75 ευρώ) που αναγκαζομαι να αλλάξω, ε να μην βγεί τώρα οτι θέλω άλλη οθόνη!!!! :shock:

dvi δεν εχει η tv σου?Ετσι θα την συνδεσεις[με dvi]

Δεν έχω την συγκεκριμένη υλοποίηση. Οι δικές μου είναι Reference. :)

Οπότε να υποθέσω ότι αυτές θα είναι λίγο πιο αθόρυβες από τις reference που έχεις; Επίσης θα μπορέσω να ανεβάσω στα ρολόγια που αναφέρεις (900/1200); Και τελευταία ερώτηση, χρειάζεται το crosffire bridge; Γιατί δεν βλέπω να το πουλάνε κάπου (εκτός από plus4u).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...