Προς το περιεχόμενο

Απορία στο Excel

thanospc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά έχω ένα θέμα με το excel και έχω κολλήσει.. Έχω το παρακάτω screen shot που σας στέλνω.. Έχω 10 στήλες και σε κάθε στήλη 30 απαντήσεις με 1 2 3 4 5.... θέλω κάτω από κάθε στήλη να έχω μια πίτα με τα ποσοστά στις % για το 1 2 3 4 5 που εμφανίζονται σε κάθε μία από τις 10 στήλες.. γίνετε αυτό με κάποια συνάρτηση? έχω κολλήσει και δεν μπορώ να βρω λύση...

Όποιος μπορεί και έχει χρόνο ας βοηθήσει λιγάκι...

ευχαριστώ προκαταβολικά..

post-114543-0-56432700-1301916450_thumb.jpg

Δημοσ.

Ο πιο εύκολος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ τώρα είναι να πας κάτω από τους 30 αριθμούς και να βάλεις 5 γραμμές ως εξής:

>=(COUNTIF(A$1:A$30;1)/30)*100

Αυτό κάνει Count τα κελιά από Α1 έως Α30 και μετράει πόσες φορές υπάρχει το "1" σαν τιμή σε αυτά(αυτό θα το αλλάξεις στις πέντε γραμμές σε 1,2,3,4,5 για να βρεις το ποσοστό για κάθε πιθανή επιλογή). Μετά διαιρεί με το σύνολο, δηλαδή 30 και πολλαπλασιάσει με 100 για να σου βρει το τοις εκατό.

Άφησε μία γραμμή κάτω από τις 30 τιμές δλδ. πήγαινε στο A32 και κάνε paste ακριβώς όπως το έχω πάνω. Μετά κάνε copy-paste το κελί και στις 4 από κάτω θέσεις. Άλλαξε το "1" σε 2,3,4,5 αντίστοιχα και μετά πιάσε και τα 5 κελιά και copy-paste κάτω από κάθε 30άδα.

Δημοσ.

Ίσως είναι πιο "καθαρή" λύση αυτή του pagodas. Κάνουν το ίδιο πράγμα απλά διάλεξε ποια σε βολεύει ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...