Προς το περιεχόμενο

Αποστολή δίσκου στη WD για αλλαγή.

yiankap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω έναν WD 250 GB Passport, ο οποίος παρέδωσε πνεύμα. Εδώ είναι εκτός της 2ετούς εγγύησης, πλην όμως η WD μέσω του site, δίνει εγγύηση.

Θέλω να τον στείλω, οπότε παίρνω RMA, τον συσκευάζω όσο πιο προστατευτικά γίνεται και τον αποστέλλω. Μερικές ερωτήσεις :

1. Τα μεταφορικά στείλε - πάρε ποιος τα πληρώνει?

2. Στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο δίσκος είναι εκτός εγγύησης λόγω ταλαιπωρίας (φαίνεται αυτό εξωτερικά), χρεώνομαι κάτι?

Δημοσ.

Μονο τα μεταφορικα της αποστολης ειναι δικα σου.Το στελνεις συστημενο με ΕΛΤΑ. Αν θυμαμαι καλα γυρω στα 9€.

Οταν λες "λόγω ταλαιπωρίας" τι εννοεις;Αν εχει και κανενα σημαδι δε χαθηκε ο κοσμος, βιδες να μην εχουν πειραχτει και εισαι οκ

Προσοχη στις οδηγιες συσκευασιας γιατι δινουν μεγαλη σημασια σε αυτο.Σε 7 - 10 μερες θα σου ερθει αλλος ιδιος ή μεγαλυτερος αν δεν υπαρχει στοκ ιδιος.

Ελπίζω να βοηθησα..

Δημοσ.

εχω στειλει 2-3 φορες δισκο στο εξωτερικο.3,5 inches οχι 2,5.εβαλα αντιστατικο σακουλακι ,φακελο με bubbles και γενικα μια καλη συσκευασια γυρω απο τον δισκο γιατι το κοιτανε αυτο.τον εστειλα με απλο ταχυδρομειο ουτε καν συστημενο και δεν ειχα ποτε προβλημα.μετα απο 10 μερες ηρθε αλλος πισω.βλεπεις νομιζω και την κατασταση του Rma μεσα απο το site.δεν σε χρεωνουν κατι αμα δεν αλλαχτει για x y λογω.εσυ πληρωνεις να παει και αυτοι πληρωνουν να γυρισει.

Δημοσ.

εχω στειλει 2-3 φορες δισκο στο εξωτερικο.3,5 inches οχι 2,5.εβαλα αντιστατικο σακουλακι ,φακελο με bubbles και γενικα μια καλη συσκευασια γυρω απο τον δισκο γιατι το κοιτανε αυτο.τον εστειλα με απλο ταχυδρομειο ουτε καν συστημενο και δεν ειχα ποτε προβλημα.μετα απο 10 μερες ηρθε αλλος πισω.βλεπεις νομιζω και την κατασταση του Rma μεσα απο το site.δεν σε χρεωνουν κατι αμα δεν αλλαχτει για x y λογω.εσυ πληρωνεις να παει και αυτοι πληρωνουν να γυρισει.

Ενημερωτικά ρωτώντας(φτου φτου αχρείαστο να είναι)... Αντιστατικό σακουλάκι πού βρίσκει κανείς, αν έχει χάσει το παλιό; :confused:

Δημοσ.

ουτε καν συστημενο και δεν ειχα ποτε προβλημα.

To μη-συστημένο έχει περισσότερες πιθανότητες να μη φτάσει στον προορισμό του, κι ούτε καν να βρεθεί η άκρη (για τα συστημένα, υπάρχει έστω "tracking system") που θα χαθεί (συν το ότι υπάρχει μια τάση τα συστημένα να μην τα πολυ-πειράζουνε, σε αντίθεση με τα μη). Δεν είναι μεγάλο το εξτρά ποσό του συτημένου (ένα 2ευρω νομίζω), οπότε καλύτερα να το στέλνει έτσι κάποιος...

Δημοσ.

Ενημερωτικά ρωτώντας(φτου φτου αχρείαστο να είναι)... Αντιστατικό σακουλάκι πού βρίσκει κανείς, αν έχει χάσει το παλιό; :confused:

αν δεν εχεις ενταξει απλα δεν τον βαζεις σε σακουλακι αλλα εστω σε ενα κουτακι χαρτονενιο και ακομα και καλυμμα απο οθονη που ειναι μαλακο μπορεις να βαλεις.η πλαστικο κουτακι για δισκο που εδιναν καποτε.γενικα θελουν να δουν καλη συσκευασια.bubble φακελο

To μη-συστημένο έχει περισσότερες πιθανότητες να μη φτάσει στον προορισμό του, κι ούτε καν να βρεθεί η άκρη (για τα συστημένα, υπάρχει έστω "tracking system") που θα χαθεί (συν το ότι υπάρχει μια τάση τα συστημένα να μην τα πολυ-πειράζουνε, σε αντίθεση με τα μη). Δεν είναι μεγάλο το εξτρά ποσό του συτημένου (ένα 2ευρω νομίζω), οπότε καλύτερα να το στέλνει έτσι κάποιος...

εννοειται αυτο που λες.η διαφορα πραγματι δεν ειναι μεγαλη.απλα ο λογος που δεν το εστειλα συστημενο ηταν επειδη βαριομουν να περιμενω ταχυδρομειο καποιες φορες.οποτε του κολλαγα πανω τα γραμματοσημα και το εριχνα κανονικα στην αλληλογραφια.ναι παιρνεις ενα ρισκο βεβαια και δεν αξιζει τα 2-3 ευρω διαφορα απλα το αναφερω.τα ελτα ειναι πολυ πιο φτηνα απο courrier>και πραγματι αμα χαθει ισως βγαλεις μια μικρη ακρη.αν και δεν σε αποζημιωνουν παρα μονο αν το εχεις ασφαλισει.απλα θα το κλεψουν πιο δυσκολο γιατι εχει το Tracking number και θα δουν απο τα κεντρικα πανω κατω που χαθηκε.αυτο ειναι που με νευριαζει μερικες φορες με το amazon>που δεν στελνει με tracking number.ειναι συστημενο μεν αλλα οχι με tracking και αμα χαθει....2 φορες εχω χασει.απλα νομιζω αλλο το συστημενο αλλο με tracking number.το ενα δεν ειναι υποχρεωτικο με το αλλο.

Δημοσ.

Τα ΕΛΤΑ εφαρμόζουν "tracking system" (τρομάρα τους...) για τις συστημένες αποστολές ΤΟΥΣ (οι παραδόσεις τους είναι νταλκάς του ξένου αποστολέα), by default. Αυτό βέβαια, ούτε ότι δεν θα "εξαφανιστεί" δεν εξασφαλίζει, ούτε (ακόμα πιο βέβαια) θα αποζημιωθεί ο αποστολέας σε περίπτωση εξαφανιζόλ - αλλά ας πούμε ότι είναι λίγο πιο ήσυχος ότι όντως η αποστολή θα φτάσει εκεί που πρέπει. Κι επειδή δεν είναι μεγάλο το ποσό του συστημένου, ε λέει.

Κι εννοείται ότι ακόμα και συστημένα, είναι πολύ φθηνότερα από τις courier (ειδικά για εξωτερικό). Οι courier είναι βέβαια πιο σίγουρες & γρήγορες, αλλά ε, για έναν ρημαδοδίσκο, αξίζει το "ρίσκο" (καθυστέρηση/απώλεια) με ΕΛΤΑ. Το οποίο μειώνεται ακόμα περισσότερο με το νταβατζιλίκι του "συστημένου".

Δημοσ.

καλα ναι ακομα και οι ταχυμεταφορες elta που ειναι ελτα κατα καποιο τροπο στον πιανουν οταν πας να στειλεις εξωτερικο.τελικα απο courrier Κτλ η σχεση τιμη αποδοσης ειναι τα ελτα.αν δεν ειχαν και ουρες θα ηταν ακομα καλυτερα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...