leftermann Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Ο λογος που θες να το κανεις αυτο; Διοτι η εχεις καποιο προηγουμενο με το συγκεκριμενο ατομο, η αποφασισες να παταξεις την παραπαιδεια, οποτε πρεπει να καταγγειλεις τουλαχιστον το 70% ολου του καθηγητικου κλαδου. ίσως αποφάσισε να πατάξει όση από την παραπαιδεία βλέπει μπροστά του. Αν το κάνανε όλοι, ίσως να μην γκρινιάζαμε για την "ατιμωρησία των παρανόμων και μπλα μπλα μπλα..."
Garnele Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Ναι ρε συ Λευτέρη, αλλά όταν από το πρώτο κιόλας μήνυμα γίνεται λόγος για "βίζιτες-ιδιαίτερα" και "καθηγητές-ζώα" ε μάλλον το πρόβλημα δεν είναι η παραπαιδεία αλλά το θα του δείξω του πούστη που μου 'βαλε 13. Όχι ότι το ευγενές κίνητρο είναι απαραίτητο, απλά εγώ πχ τέτοιες γραφικότητες δεν τις στηρίζω.
pournaras Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 ίσως αποφάσισε να πατάξει όση από την παραπαιδεία βλέπει μπροστά του. Αν το κάνανε όλοι, ίσως να μην γκρινιάζαμε για την "ατιμωρησία των παρανόμων και μπλα μπλα μπλα..." Μακαρι να ειναι τοσο αγνη η προσπαθεια... αλλα στο πρωτο μηνυμα, μου βγαζει πολυ προσωπικη αντιπαραθεση το ολο θεμα. Σπο την αλλη, αν μας το λεγε το κρατος αυτο, οπως το εκανε σε αλλη περιπτωση, μονο συλλαλητηρια δε θα κανουμε για το οτι ο ελληνας δεν ειναι χαφιες, και οτι το κρατος μας βαζει να κανουμε τη δουλεια του.
FilipposMD Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Εντάξει, τα κίνητρα του καθενός δεν μπορούμε να τα ξέρουμε, αλλά κάποιος που θέλει να καταγγείλει μια παρανομία, μόνο στην Ελλάδα θα έτρωγε κράξιμο.
Garnele Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Ε όταν κάποιος δεν αρκείται σε ένα ιντερνετικό ψάξιμο για το πού θα κάνει την καταγγελία και ανοίγει θέμα για συζήτηση μπορεί ο καθένας να απαντήσει για το μακρύ και το κοντό του, όχι; Και προφανώς το κίνητρο της συγκεκριμένης καταγγελίας χρήζει σχολιασμού για μένα.
FilipposMD Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Ναι ρε συ, δεν είπα να μην σχολιάσετε. Και προφανώς οι χαρακτηρισμοί ζώα κτλ δεν βοηθάνε στο να μας πείσει ότι αυτό που τον νοιάζει είναι η νομιμότητα. Το πιο πιθανό είναι να έχει προσωπικό πρόβλημα, γιατί αλλιώς δύσκολα μπλέκεις και με την γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους, γνωρίζοντας ότι μάλλον δε θα βγάλεις άκρη. Αν μιλάμε όμως για μια παράνομη πράξη, όλοι θα έπρεπε να λέμε "μπράβο, καλά κάνεις και το καταγγέλεις, υπερασπίζεσαι την νομιμότητα". Απλώς τα πράγματα είναι τόσο διαστρεβλωμένα στην Ελλάδα, που τα έχουμε μπλέξει, όχι πάντα αδίκως.
Garnele Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες επιφανειακές νομιμότητες και παλικαριές μόνο στο ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΑ αποσκοπούν όταν κοινοποιούνται. Γιατί αφενός αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις μια καταγγελία τέτοιου τύπου παίρνεις ενα-δυο τηλέφωνα και βρίσκεις τις απαντήσεις που θες χωρίς να το κάνεις ζήτημα σε ένα τεχνολογικό (γτφ) φόρουμ, αφετέρου είναι άλλη μια ευκαιρία να βγει ο κάθε λαϊκός και να πει για τον ωχαδερφισμό των νεοελλήνων και όλα αυτά τα μπανάλ και να γκρινιάξει για το σύστημα και στην ουσία να καταλήξει και πάλι μια συζήτηση απ αυτές του κιλού που θα κλείσουν με συμφωνία ότι αν ήμασταν στη Γερμανία δε θα γινόταν τίποτα έτσι. Και εν τέλει ναι, στη Γερμανία δε γίνεται τίποτα έτσι γιατί εκεί δεν γίνονται καταγγελίες εξαιτίας προσωπικών προβλημάτων, υπάρχει μια ολόκληρη νοοτροπία πίσω από αυτές.
FilipposMD Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες επιφανειακές νομιμότητες και παλικαριές μόνο στο ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΑ αποσκοπούν όταν κοινοποιούνται. Γιατί αφενός αν ενδιαφέρεσαι να κάνεις μια καταγγελία τέτοιου τύπου παίρνεις ενα-δυο τηλέφωνα και βρίσκεις τις απαντήσεις που θες χωρίς να το κάνεις ζήτημα σε ένα τεχνολογικό (γτφ) φόρουμ, αφετέρου είναι άλλη μια ευκαιρία να βγει ο κάθε λαϊκός και να πει για τον ωχαδερφισμό των νεοελλήνων και όλα αυτά τα μπανάλ και να γκρινιάξει για το σύστημα και στην ουσία να καταλήξει και πάλι μια συζήτηση απ αυτές του κιλού που θα κλείσουν με συμφωνία ότι αν ήμασταν στη Γερμανία δε θα γινόταν τίποτα έτσι. Και εν τέλει ναι, στη Γερμανία δε γίνεται τίποτα έτσι γιατί εκεί δεν γίνονται καταγγελίες εξαιτίας προσωπικών προβλημάτων, υπάρχει μια ολόκληρη νοοτροπία πίσω από αυτές. Εντάξει, γενικά δεν διαφωνώ, αλλά αυτό το επιχείρημα με τα ένα-δυο τηλέφωνα είναι λίγο άκυρο. Πρακτικά όλα τα θέματα στο insomnia μπορούν να απαντηθούν αν κάτσεις και ψάξεις λίγο στο ίντερνετ ή κάνεις δυο τηλέφωνα. Ο ρόλος του φόρουμ είναι να ακούσεις και καμιά άποψη, καμιά προσωπική εμπειρία από κάποιον που έχει κάνει το ίδιο κτλ. Αν είναι έτσι, να τους κράξουμε όλους που κάνουν ερωτήσεις.
The_Judas Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δεν παίζουν ρόλο τα κίνητρα. Μόνο το αν είναι νόμιμη και σωστή η κίνηση. Το αν είναι κομπλεξικός κάποιος ή όχι, είναι διαφορετικό ζήτημα και δεν είναι ποινικά κολάσιμο.
Garnele Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μα εκεί είναι το παιχνίδι: το να είναι κανείς κομπλεξικός και πιστός εφαρμοστής του νόμου είναι εύκολο.
yannis22 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Το θέμα που ανοίγω εχει να κάνει με τα ζωα καθηγητές/τριες που ενώ εχουν διοριστει σε δημόσια σχολεία κάνουν φροντιστήρια "βιζιτες" στα σπίτια μαθητών τους. Αυτο που θελω να ρωτήσω ειναι: σε περίπτωση καταγγελίας μιας τετοιας περιπτωσης καθηγητή-ζώου τι μπορεί να γίνει και που μπορείς να απευθυνθείς ? Τι να πεί κανείς... Τι να σχολιάσει... Κακία, κόμπλεξ. Γιατί δεν το κόβω για ειλικρινή προβληματισμό για το κοινό καλό, έτσι όπως το θέτεις. Να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό. Και πρόσεχε τους χαρακτηρισμούς. φιλικά.
Septum Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δειτε αυτό: Link Οι άδειες που δίνει το ΠΥΣΔΕ είναι για ΤΕΙ ΙΕΚ, σε μερικές περιπτώσεις και για άλλα επαγγέλματα αλλά σε καμμία περίπτωση για ιδιαίτερα. Το πρόβλημα δεν είναι ότι φοροδιαφεύγεις (η φοροδιαφυγή είναι το λιγότερο), αν μιλάμε για μαθήματα σε μαθητές που έχει ο καθηγητής στο σχολείο. Είναι εντελώς αντιπαιδαγωγικό ο καθηγητής να κάνει μάθημα στους μαθτητές που έχει στο σχολείο. Επιπλέων δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις μαθητών - καθηγητών στο σχολείο, στις σχέσεις μεταξύ των μαθητών, ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ καθηγητών. Ξεφτύλα ο καθηγητής που κρύβεται από τους μαθητές του και λέει ψέμματα για να κάνει ιδιαίτερα. Ο νόμος είναι πολύ αυστηρός αλλά είναι πολύ δύσκολο - αδύνατο να αποδειχτεί ότι κάποιος κάνει ιδιαίτερα. Σε πολλά σχολεία το κακό εχει παραγίνει. Και είναι και ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης - αλλά από την πίσω πόρτα, είναι αδικία μεγάλη γι' αυτούς που δεν κάνουν. Τώρα που θα ξαναμετράει ο βαθμός του λυκείου για το πανεπιστήμιο θα είναι πολύ χειρότερα.... ..... Εχω μπερδευτει τελικα πιο αρθρο ισχυει αλλα σιγουρα η παραπανω αιτιολογηση ειναι σωστη.Εκτος αυτου,εμενα η αποψη μου ειναι οτι τα ιδιαιτερα και τα φροντιστηρια ειναι ενα αλλο κατασκευασμα του συστηματος για μοιρασμα χρηματων στον παρακμαζοντα τομεα της εκπαιδευσης.Αν οι καθηγητες εκαναν σωστα το μαθημα τους,οι μαθητες θα καλυπταν οτι αποριες με την ενισχυτικη διδασκαλια.Δυστυχως πλεον εχουν γινει ετσι τα πραγματα που αν δεν κανεις ιδιαιτερα η φροντιστηριο δεν μπορεις να αντιγωνιστεις τους υπολοιπους,γιατι οι πανελληνιες στην ουσια ειναι ανταγωνισμος.Λυπαμαι που στο σχολειο δεν ειχα τα κοτσια να κραξω στα μουτρα καθηγητες που μου εκαναν προσβλητικες παρατηρησεις περι αναγωγιας.Αυτοι οι "μορφωμενοι"...
xarda Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Τι να πεί κανείς... Τι να σχολιάσει... Κακία, κόμπλεξ. Γιατί δεν το κόβω για ειλικρινή προβληματισμό για το κοινό καλό, έτσι όπως το θέτεις. Να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό. Και πρόσεχε τους χαρακτηρισμούς. φιλικά. Πέφτω απο τα σύννεφα αλλα θα ξεκαθαρίσω την πλευρά μου.Διαβασα αρκετά ποστ που συμφορουμιτες μου εκαναν """επίθεση""" και αλλα ποστ που περιέγραφαν τον πραγματικό σκοπό μου.Τελος παντων σχολιάζω το συγκεκριμένο ποστ του φιλου διοτι εχει τους πιο "σκληρους" χαρακτηρισμούς απεναντι μου. Τι να πει ? Να πεί οτι δεν ειναι δυνατον να συμβαινουν αυτα.Τι πιο απλό αλλα μπορείς να το πεις? Τι να σχολιάσει ? Εσυ προσωπικά να μην σχολιάζεις δεν χρειάζετε... Κακία κόμπλέξ ? Μηπως εισαι ενας απο αυτούς ? Κακία και κόμπλεξ ειναι που ρωτάω για να μάθω εγω και οσοι θελουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ με τους απατεωνες ( γιατί αυτο θεωρω οτι ειναι ) που κυκλοφορούν ? Οταν θα πας στο νοσοκομείο και θα σου ζητησει ο αλλος φακελάκι τοτε τι θα πείς ? ( θεωρητικά τις ιδιες ευθυνες εχουν απεναντι στον κόσμο , στους μαθητες , στους ασθενεις , στην αξιοπρεπεια , στο ήθος , στο επάγγελμα τους ) Οταν λες να απευθυνθω σε κάποιον ειδικό τι εννοεις ? Τελος να σου πω οτι αντι να βαλεις το μυαλο σου να σκεφτει ποσο κακό κανουν οι """""καθηγητάραδες""""" ασχολείσαι με τους χαρακτηρισμούς μου ? Μακάρι να μπορούσα να πώ κι αλλα εδω αλλα η διαγραφη με περιμένει μετα. Λοιπον να ενημερώσω οτι ΔΕΝ εχω το παραμικρό με τον """"καθηγητή"""" ( πέραν του οτι περασα μετά σε καλή σχολή οταν ομως βρεθηκα στον ΗΡΩΙΚΟ ΕΥΚΛΕΙΔΗ της Θεσσαλονικης! ), ουτε και μου εχει κάνει κατι η του εχω κάνει εγω .Αν ορισμένοι απο εσας εισασταν παιδια που κανατε μαθηματα με τετοιου ειδους ανθρωπακια και χερεστε ειναι δικαιωμα σας κανενα προβλημα , ΟΜΩΣ υπηρχαν και παιδια που ποτε δεν συμπαθησαν τις τακτικές αυτες ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σε τοσο σοβαρα θέματα οπως είναι η παιδεία και το καθημερινό σχολείο.Αν ενας δυο σαν εμενα εκαναν κινησεις ΡΩΤΩΝΤΑΣ να μάθουν τι μπορεί να γίνει σε τετοιες περιπτώσεις τοτε σε πόλεις ( εκτος Αθηνας - Θεσσαλονικης ) θα σου ελεγα πόσοι θα εκαναν ιδιαιτερα στους μαθητές των σχολείων που πρέπει να διδάσκουν.Ενας δυο απο αυτους αν πιαστεί και τιμωρηθεί τοτε ολοι η θα συνεχιζαν με τον φοβο η θα σταματουσαν να το κάνουν.Δεν μπορει να παιρνουν απο το κράτος τον μισθό τους π.χ 1000 ευρω και αλλα 1000 απο τα ιδιαίτερα την στιγμή μαλιστα που νεοι με όρεξη και πτυχια για να εγαστούν ειναι Α-Ν-Ε-Ρ-Γ-Ο-Ι η παιρνουν επίδομα.. ας πώ και ενα μπράβο στο υπουργείο παιδείας για τα ψηφιακά εκπαιδευτικά βοηθηματα.Τυχαίο ?
EKTELESTES Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Που να είχες και προσωπικά μαζί του, τι θα του λεγες δηλαδή... Ρε...ειλικρινά...ΣΟΒΑΡΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ σ' αυτή τη χώρα. Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα λέμε ρε!
xarda Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Τι προτεινεις εσυ να γινει ? ( αν εισαι εσυ ο σοβαρος )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.