Προς το περιεχόμενο

Καθηγητές/τριες διορισμένοι αλλα και φροντιστήρια στα σπίτια των μαθητών

xarda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει γραφτεί πολλές φορές εδώ μέσα ότι διορισμένος καθηγητής μετά από γραπτή άδεια του αρμοδίου υπευθύνου (Δευτεροβάθμια (ΠΥΣΔΕ) και διευθυντής; δεν είμαι σίγουρος), μπορεί να απασχολείται νόμιμα τα απογεύματα εφ΄όσον αυτό δεν επηρεάζει αρνητικά την απόδοσή του στη δουλειά του και για συγκεκριμένες ώρες. Δε με ακούει κανείς όμως!

Κατά τα άλλα, δε νομίζω να δώσει κανείς άδεια για ιδιαίτερα στην παρούσα φάση, πόσο μάλλον για να κάνει μάθημα στους ίδιους τους μαθητές του.

Φυσικά ο topic starter έχει κάτι χειροπιαστό στο νου του και δεν μιλάει υποθετικά. Ο εν λόγω καθηγητής λοιπόν είναι κατά 99,9999% παράνομος γιατί εργάζεται χωρίς την εν λόγω άδεια αλλά και γιατί δεν είναι εντάξει φορολογικά.

Όσο για το ΦΠΑ που ανέφερε κάποιος, είναι γενικά 0% σε όλες τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες (όπως και στις ιατρικές υπηρεσίες πχ.) και αυτό είναι κάθε άλλο παρά παράλογο.

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εντάξει, η απόδειξη μπορεί να γράφει 0% ΦΠΑ, αλλά έχει δικαίωμα να κόψει απόδειξη; Δεν πρέπει να κάνει έναρξη στην εφορία;

Γενικά στην δουλειά του καθηγητή, υπάρχει πολύ μαύρο χρήμα είτε είναι δημόσιοι υπάλληλοι είτε ιδιωτικοί.

Υπάρχουν και άλλοι βέβαια που δουλεύουν ως υπάλληλοι σε φροντιστήρια χωρίς ασφάλιση.

Δημοσ.

Μπορούν οι εκπαιδευτικοί να ζητήσουν άδεια για άσκηση ιδιωτικού (μέχρι 10 ώρες/εβδομάδα), αλλά απαγορεύεται ρητά η εργασία σε ιδιωτικά σχολεία ή φροντιστήρια και η παράδοση μαθημάτων ιδιαιτέρως (251/1998 Ν.Σ.Κ. Γνωμοδότηση 251/1998 Ν.Σ.Κ).

Δημοσ.

Εντάξει, η απόδειξη μπορεί να γράφει 0% ΦΠΑ, αλλά έχει δικαίωμα να κόψει απόδειξη; Δεν πρέπει να κάνει έναρξη στην εφορία;

Όχι δεν πρέπει. Κόβει ο εργοδότης σου απόδειξη δαπάνης. Hence, δεν μπορείς να κάνεις ιδιαίτερα, παραμόνο να δουλέψεις σε κάποιο κέντρο ελευθέρων σπουδών.

Δημοσ.

Μην τρελαθουμε βρε παιδιά.Δεν ηταν δυνατον να μπορουν να κανουν φροντιστηρια.Οπως και οι Δεητζηδες δεν επιτρεπετε ενω δουλευουν στη δεη να κανουν και δουλειες εξω.

Δημοσ.

Δειτε αυτό:

Link

Οι άδειες που δίνει το ΠΥΣΔΕ είναι για ΤΕΙ ΙΕΚ, σε μερικές περιπτώσεις και για άλλα επαγγέλματα αλλά σε καμμία περίπτωση για ιδιαίτερα.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι φοροδιαφεύγεις (η φοροδιαφυγή είναι το λιγότερο), αν μιλάμε για μαθήματα σε μαθητές που έχει ο καθηγητής στο σχολείο.

Είναι εντελώς αντιπαιδαγωγικό ο καθηγητής να κάνει μάθημα στους μαθτητές που έχει στο σχολείο.

Επιπλέων δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις μαθητών - καθηγητών στο σχολείο, στις σχέσεις μεταξύ των μαθητών, ακόμα και στις σχέσεις μεταξύ καθηγητών.

Ξεφτύλα ο καθηγητής που κρύβεται από τους μαθητές του και λέει ψέμματα για να κάνει ιδιαίτερα.

Ο νόμος είναι πολύ αυστηρός αλλά είναι πολύ δύσκολο - αδύνατο να αποδειχτεί ότι κάποιος κάνει ιδιαίτερα.

Σε πολλά σχολεία το κακό εχει παραγίνει.

Και είναι και ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης - αλλά από την πίσω πόρτα, είναι αδικία μεγάλη γι' αυτούς που δεν κάνουν.

Τώρα που θα ξαναμετράει ο βαθμός του λυκείου για το πανεπιστήμιο θα είναι πολύ χειρότερα....

.....

Δημοσ. · Κρυμμένο από Snoob, 5 Απριλίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Snoob, 5 Απριλίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Τα ζώα οι καθηγητές σε πείραξαν : Για τους βουλευτές τι έχεις να πείς?

Κλασικά τον Έλληνα τον πειράζει ο απλός συμπολίτης του.

"Απλό συμπολίτη", δέν θα αποκαλούσα έναν άνθρωπο που διαμορφώνει μυαλά.

"Απλό συμπολίτη", δέν θα αποκαλούσα έναν άνθρωπο που διαμορφώνει μυαλά.

Εφόσον λοιπόν είναι άνθρωπος που διαμορφώνει μυαλά, σημαίνει ότι η θέση του δεν είναι απλά εργασιακή, αλλά και θεσμική.

Τότε ας αμοιφθεί αναλόγως. Και όχι με 1000 ευρώ σαν να ειναι τσομπάνης ΕΠΟΠ. Και μην ακούω για καλοκαίρια και χριστούγεννα και πάσχα.

Διότι η αμοιβή δεν πάει αναλόγως με τις πόσες θερμίδες καις στη δουλειά σου. Γιατί τότε και οι βουλευτές και οι δικαστές καίνε ελάχιστες θερμίδες από την ακινησία του εδράνου...

Δεν ξέρω αν θα καταλήξει κάπου αυτή η κουβέντα εδώ μέσα, σίγουρα όμως το συμπέρασμα της θα είναι λίγο διαφορετικό από αυτό που θα εννοούν κάποιοι χρήστες εδώ μέσα αν ο κύριος σνουμπ συνεχίσει να σβήνει μηνύματα αυθαιρέτως.

Αν θέλει ας μας πει εδώ στο θέμα ποιες απόψεις του αρέσουν και να ποστάρουμε μόνο αυτές.

Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο Ν.

ΥΓ

να το και το υπερπροκλητικό μήνυμά μου που έπρεπε να σβηστει:

«Εφόσον λοιπόν είναι άνθρωπος που διαμορφώνει μυαλά, σημαίνει ότι η θέση του δεν είναι απλά εργασιακή, αλλά και θεσμική.

Τότε ας αμοιφθεί αναλόγως. Και όχι με 1000 ευρώ σαν να ειναι τσομπάνης ΕΠΟΠ. Και μην ακούω για καλοκαίρια και χριστούγεννα και πάσχα.

Διότι η αμοιβή δεν πάει αναλόγως με τις πόσες θερμίδες καις στη δουλειά σου. Γιατί τότε και οι βουλευτές και οι δικαστές καίνε ελάχιστες θερμίδες από την ακινησία του εδράνου...»

ΥΓ

σβήσε και αυτό το μήνυμα μου κύριε σνουμπ. Δεν είναι τίποτα. Ένα κουμπάκι είναι.

Και γιατί όχι, μπάναρέ με κιόλας να μου το βουλώσεις καλύτερα το στόμα. Άλλο ένα κουμπάκι είναι. Την άποψή μου όμως δεν την αλλάζεις από τον ηλεκτρονικό σου κόσμο.

Δημοσ.

Το θέμα που ανοίγω εχει να κάνει με τα ζωα καθηγητές/τριες που ενώ εχουν διοριστει σε δημόσια σχολεία κάνουν φροντιστήρια "βιζιτες" στα σπίτια μαθητών τους.

Αυτο που θελω να ρωτήσω ειναι: σε περίπτωση καταγγελίας μιας τετοιας περιπτωσης καθηγητή-ζώου τι μπορεί να γίνει και που μπορείς να απευθυνθείς ?

Ο λογος που θες να το κανεις αυτο; Διοτι η εχεις καποιο προηγουμενο με το συγκεκριμενο ατομο, η αποφασισες να παταξεις την παραπαιδεια, οποτε πρεπει να καταγγειλεις τουλαχιστον το 70% ολου του καθηγητικου κλαδου.

Δημοσ.

Το άτομο που ξεκίνησε το θέμα έχει την εντύπωση ότι οι διορισμένοι είναι ΛΕΦΤΑΔΕΣ προφανώς... :lol:

Ένα έχω να πω...όπως έλεγε ο Χριστόδουλος.."Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα !! "

Δημοσ.

Εγω λεω πως αφου κλεβανε μεχρι τωρα, ας κλεβουμε και αλλο.

Ο ελληνας εχει την χωρα που του αξιζει προφανως. Μην απορειτε γιατι η χωρα δεν ειναι χωρα αλλα μπουρδελο. Εμεις φταιμε με τον ωχαδερφισμο μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...