Προς το περιεχόμενο

Τεχνικός Η/Υ

Fu Manchu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη...

Πρόκειται να ανοίξω ένα μαγαζί με επισκεύες Η/Υ στην πόλη μου (επαρχία). Εχω τελειώσει Πληροφορική. Η εμπειρία που έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια πάνω στην επισκεύη υπολογιστών είναι πιστεύω ικανοποιητική. Η κίνηση θα είναι σαφως χαμηλού κόστους και ρίσκου λόγω και των δύσκολων καιρών που διανύουμε.

Θα ήθελα να μου πείτε τις ιδέες σας, εμπειρίες σας, συμβουλές και ότι άλλο πιστεύετε πάνω σε αυτή μου την κίνηση. Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Στο ινσομνια το 90% των μελών θα προσπαθήσει να σε αποτρέψει :mrgreen: Δεν έχουν και άδικο, είναι κορεσμένος ο χώρος, ίσως λιγότερο στην επαρχία.

Αν κάνεις όμως την προσπαθεια, όπως είπες και εσύ να είναι χαμηλού κόστους. Δώσε έμφαση σε επισκευές και λιγότερο σε λιανική πώληση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα σε βάλει μέσα οικονομικά γιατί δεν θα μπορείς να ανταγωνιστείς τα καρτελ.

Προσπάθησε να προσφέρεις πολλές υπηρεσίες. Δίκτυα-servers-σερβις-τηλεφωνικά κέντρα-προγράμματα erp και γενικά μηχανοργάνωση επιχειρήσεων. Αυτά χρειάζονται όμως πρακτική εμπειρία περισσότερο παρά διάβασμα.

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά κι εδώ αν θες.

με προλαβες....

θα γραψω κανενα βιβλιο μου φαινεται να βγαλω κανενα φραγκο!

@Fu Manchu αφου λες οτι εισαι απο επαρχια, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αρχισεις να δουλευεις σιγα σιγα

"απο το σπιτι σου", δηλαδη μην ανοιξεις ακομα μαγαζι.

βγαλε καρτες, μοιρασε, μιλησε, συστησου και ΑΦΟΥ εχεις μερικους πελατες που λενε

καλα λογια για σενα και ειναι ευχαριστημενοι αλλα το κυριοτερο αν

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΟΥ

τοτε ανοιγεις το μαγαζι με ετοιμη πελατεια και ορεξη για δουλεια.

στη δουλεια του τεχνικου η/υ δεν ειναι ακρως αναγκαιο το μαγαζι.

μπορεις να κανεις επισκεψεις (οπου αυτο θελουν οι περισσοτεροι) ή να πας να το

παρεις το μηχανημα για το σπιτι σου.

διαβασε και αυτο http://www.insomnia.gr/topic/281644-%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B7%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1/

πριν κανεις οτιδηποτε

Δημοσ.
@Fu Manchu αφου λες οτι εισαι απο επαρχια, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αρχισεις να δουλευεις σιγα σιγα

"απο το σπιτι σου", δηλαδη μην ανοιξεις ακομα μαγαζι.

βγαλε καρτες, μοιρασε, μιλησε, συστησου και ΑΦΟΥ εχεις μερικους πελατες που λενε

καλα λογια για σενα και ειναι ευχαριστημενοι αλλα το κυριοτερο αν

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΟΥ

τοτε ανοιγεις το μαγαζι με ετοιμη πελατεια και ορεξη για δουλεια.

στη δουλεια του τεχνικου η/υ δεν ειναι ακρως αναγκαιο το μαγαζι.

μπορεις να κανεις επισκεψεις (οπου αυτο θελουν οι περισσοτεροι) ή να πας να το

παρεις το μηχανημα για το σπιτι σου.

Ετσι ακριβως σκοπεύω να ξεκινήσω... Δυσκολοι καιροι για ανοίγματα...

Δημοσ.

Sorry ρε παιδιά που το κάνω post κάθε τρεις και λίγο αλλά όποτε ακούω για τεχνικούς όλο αυτό το video μου έρχεται στο μυαλό...

Έτσι για να ευθυμίσουμε και λίγο...

Τσάκωνας-επισκευή τν: :lol: :lol: :lol:

http://www.greektube.org/content/view/50597/2/

-Και τα χαρτονομίσματα που θα τα βάζω;

-Θα τα κάνεις μασουράκι και θα τα βάζεις στις αντίστοιχες τρύπες

:lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

κανε εναρξη μονο οταν χρειαστει να κοψεις ενα μεγαλο τιμολογιο παροχης υπηρεσιων

και τοτε ψαξε και για επιδοτηση νεου επαγγελματια....

ο θεος μαζι σου, καλη τυχη στη ζωη σου!

Δημοσ.

κανε εναρξη μονο οταν χρειαστει να κοψεις ενα μεγαλο τιμολογιο παροχης υπηρεσιων

the force μαζι σου, καλη τυχη στη ζωη σου!

fixed

Δημοσ.

ο θεος μαζι σου, καλη τυχη στη ζωη σου!

Σ'ευχαριστώ πολύ yioula εύχομαι και για σένα το ίδιο...

Ούτως η άλλως θα επικεντρωθώ μόνο στην επιδιόρθωση και αν τα πράγματα πάνε καλύτερα θα επεκταθώ και σιγά σιγά...

Φυσικά αν δω ότι δεν πάει καλά θα το σταματήσω και θα πορευτώ με κάτι αλλο

Δημοσ.

Tι απαιτειται για να βγαλεις αδεια για τετοια επιχειρηση-μαγαζι? Πρεπει οπωσδηποτε να εχεις τελειωσει καποια αντιστοιχη σχολη πχ ?

Δημοσ.

Στην επαρχία ίσως είναι πιο καλά τα πράγματα σε σχέση με την Αθήνα. Εάν ασχοληθείς κυρίως με επισκευές υπολογιστών κατ' οίκον και ρύθμιση εξοπλισμόυ τελεπικοινωνιών (a.k.a. σύνδεση routers στο διαδίκτυο, τοπικό δίκτυο) τότε θα είναι ΟΚ. Ένα βήμα παραπάνω θα πας σε υποστήριξη εταιριών/καταστημάτων όπου εκεί θα χρειάζεται να ασχολείσαι με πιο μυστήρια θέματα όπως φορολογικούς εκτυπωτές, ταμιακές μηχανές και τίποτα FAX + όλα τα προηγούμενα, αλλά αυτό θα γίνει εις βάθος χρόνου, ποτέ δεν ξέρεις, ανάλογα με τις ευκαιρίες σου.

Μια επιχείρηση (στην ουσία λες για ατομική επιχείρηση) δεν ισοδυναμεί με τρελά κέρδη ούτως ή άλλως, αλλά είναι μια αρχή. Το πιο σημαντικό απ' όλα είναι να μην έχεις έξοδα, να μην δημιουργήσεις αλλά και να μην σε κυνηγάνε (π.χ. να μην έχεις ενοίκιο, να μην έχεις δάνεια, να μην έχεις Jeep 4000cc :rolleyes: ).

Κατά τα άλλα είναι απλά τα πράγματα πας με αρετή και τόλμη και βλέπεις τα αποτελέσματα (δεν νομίζω να υπάρχει ευκολότερος τρόπος). Βέβαια μην ξεχνάς ποτέ ότι θέλει πολύ κυνύγι και να είσαι ευέλικτος.

Δημοσ.

Οπως προείπα η επιχείρηση θα έιναι χαμηλού κόστους, δεν θα μπλεκεται με το κομμάτι της εμπορίας.

Ωστόσο όμως θα χρειάζονται κάποια ανταλλακτικά (τροφοδοτικά, μητρικές, καλώδια κ.ο.κ).

Εχω υπόψιν κάποια site από το εξωτερικό στο Internet, με σχετικά χαμηλές τιμές στα προϊοντα τους... Εχετε να μου προτείνετε εσείς κάτι καλύτερο, ακομα καλύτερα αν είναι και από Ελλάδα, που να με συμφέρει να κάνω κάποιες αγορές ανταλλακτικών από κει.

Ευχαριστώ και πάλι...

Δημοσ.

Αν κάνεις έναρξη με έδρα το σπίτι δεν μπορείς να πουλάς επίσημα προϊόντα! Θα έχεις δικαίωμα μόνο για παροχή υπηρεσιών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...