egoiste Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Έχω αναλάβει να στήσω ενα site me joomla το οποίο θα είναι ενα είδους news portal που επιπλέον θα επιτρέπει στα μέλη του να αναρτούν δικά τους άρθρα. Τα μέλη θα έχουν δυνατότητες δικτύωσης (δλδ ο καθένας έχει το προφίλ του κάνει add αλλους φίλους κτλπ). Επίσης θα έχει και ένα φόρουμ. Γνωρίζει κάποιος καποιο καλό extension gia forum? το kunena είναι καλό? Επίσης δηλώνω αρχάριος στην joomla, έχω παρακολουθήσει μόνο 2 σεμινάρια. Τι τιμή να ζητήσω για το project? Έχω καποιο ποσό στο μυαλό μου αλλά θα ήθελα και την γνώμη των πιο έμπειρων! Πόσα θα ζητούσατε? παει με το πέρας του project ή εργατοώρες?
Themis-T Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Γειά σου egoiste, Extension για φόρουμ: kunena και agora - είναι πλήρη με πολλά χαρακτηριστικά. Στο εξωτερικό οι πιο πολλοί δουλεύουν με την ώρα. Οι δουλειές στην Ελλάδα όμως, συνήθως κοστολογούνται με το έργο. Ρωτάς τον πελάτη σου τι ακριβώς θέλει και αντίστοιχα του λες την τιμή. Λες ότι είσαι αρχάριος στο Joomla. Τι θα κάνεις εάν ο πελάτης σου ζητήσει προσαρμογή του κώδικα ή χαρακτηριστικά που να καλύπτουν τις δικές του ανάγκες και που δεν μπορείς να τα βρεις έτοιμα; Εάν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο free template σίγουρα θα χρειαστούν αλλαγές, αφού θα είναι πολύ απλό. Θα μπορέσεις να κάνεις τροποποιήσεις σε php και html; Η τιμή βέβαια είναι πολύ σχετικό θέμα. Έχω δει ιστοσελίδες από ελληνικές εταιρείες web design που τις έχουν φτιάξει με 300 Ευρώ, αλλά προσωπικά, δεν θα έδινα πάνω από 80 Ευρώ. Μπορείς βέβαια να φανταστείς το αποτέλεσμα. Ή μάλλον να το δεις... Link Και μία άλλη... Link Γι' αυτές τις 2 σελίδες ζητήσαν 600 Ευρώ...
el02154 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Γειά σου egoiste, Extension για φόρουμ: kunena και agora - είναι πλήρη με πολλά χαρακτηριστικά. Στο εξωτερικό οι πιο πολλοί δουλεύουν με την ώρα. Οι δουλειές στην Ελλάδα όμως, συνήθως κοστολογούνται με το έργο. Ρωτάς τον πελάτη σου τι ακριβώς θέλει και αντίστοιχα του λες την τιμή. Λες ότι είσαι αρχάριος στο Joomla. Τι θα κάνεις εάν ο πελάτης σου ζητήσει προσαρμογή του κώδικα ή χαρακτηριστικά που να καλύπτουν τις δικές του ανάγκες και που δεν μπορείς να τα βρεις έτοιμα; Εάν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο free template σίγουρα θα χρειαστούν αλλαγές, αφού θα είναι πολύ απλό. Θα μπορέσεις να κάνεις τροποποιήσεις σε php και html; Η τιμή βέβαια είναι πολύ σχετικό θέμα. Έχω δει ιστοσελίδες από ελληνικές εταιρείες web design που τις έχουν φτιάξει με 300 Ευρώ, αλλά προσωπικά, δεν θα έδινα πάνω από 80 Ευρώ. Μπορείς βέβαια να φανταστείς το αποτέλεσμα. Ή μάλλον να το δεις... Link Και μία άλλη... Link Γι' αυτές τις 2 σελίδες ζητήσαν 600 Ευρώ... Τα 600Ε για τα δύο σαιτ που λες τα θεωρείς πολλά;
Themis-T Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δεν είναι απλά πολλά τα λεφτά, είναι ΠΑΡΑ πολλά. Είδες τις σελίδες; Θα ήθελες εσύ μία παρόμοια για προσωπική χρήση ή / και προώθηση της δικής σου επιχείρησης;
@sterios Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Όχι ότι έχουν κάτι ιδιαίτερο οι σελίδες που έδειξες για να αξίζουν 600 ευρώ, αλλά δε νομίζω ότι είναι και τόσο χάλια για να το προβάλεις ως επιχείρημα του τύπου κοίτα μια μάπα σελίδα που κάνει 600 ευρώ. Άσε που κάνεις λίγο έως πολύ αρνητική διαφήμιση, βέβαια χάρισες και κάμποσο traffic στα εν λόγω sites και δεν θα ξέρουν από πού τους ήρθε τους ανθρώπους. Μην ξεχνάς ότι οι σελίδες αυτές μπορεί να κατέληξαν στο στάδιο που βρίσκονται ύστερα από απαίτηση του πελάτη. Και ναι η δουλειά μας είναι να συμβουλεύουμε τον πελάτη μας και να τον προστατεύουμε από διάφορα ατοπήματα του τύπου, «θέλω μια σελίδα με ένα λογότυπο που το έχω ζωγραφίσει εγώ και λαμπάκια να αναβοσβήνουν από πίσω για να είναι φαντεζί», αλλά καμιά φορά απλά παραίτησε για να τελειώνεις και απλά δεν βάζεις link ότι το έκανες εσύ για να μη γίνεις ξεφτίλα. Επίσης είναι κακός εννοούμενο ότι ένα site πρέπει να κοστίζει τόσο. H όλη η διαδικασία για το πόσο πρέπει να κοστίζει ένα site πρέπει να γίνεται μετά από συνάντηση με τον πελάτη, όπου αφού θα μας πει τι ακριβώς θέλει να κάνει, εμείς μετά θα το αναλύσουμε: πόσο δύσκολο – περίπλοκο είναι το project, πόσο ακριβώς χρόνο θα μας πάρει, τι τεχνολογίες θα χρησιμοποιήσουμε, κτλ. Αφού γίνουν όλα αυτά, τότε θα δούμε πόσο περίπου ζητάει ο ανταγωνισμός για κάτι τέτοιο και λέμε την τιμή μας. Θα ήθελα πάρα πολύ σε κάποια sites που πουλάνε τα e-shops με το τσουβάλι 400 € το ένα, τι θα κάνουν αν τους ζητήσει κάποιος να κατασκευάζουν e-shop, με 10.000 προϊόντα με περιγραφή και φωτογραφίες.
Themis-T Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Ναι έχεις δίκιο. Παραφέρθηκα. Δεν ήθελα να κάνω αρνητική διαφήμιση. Αλλά πραγματικά, δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένας πελάτης που θέλει να προβάλλει την επιχείρισή του, απαιτεί να του κάνουν μία παρόμοια σελίδα. Και εάν το θέλει, τότε μάλλον δεν έχει καθόλου γνώσεις πάνω στο θέμα ή είναι παραπληροφορημένος. Όμως, σκεπτόμενος ως πελάτης και όχι ως κάποιος επαγγελματίας, τα 600 ευρώ μου φαίνονται πάρα πολλά. Ειδικά τώρα που στα διάφορα site με freelancers βλέπεις μεγάλη διακύμανση τιμών, προς τα κάτω, και τα 600 Ευρώ αρκούν για κάτι πολύ καλύτερο. Όσο για τους πελάτες που θέλουν τόσο μεγάλο e-shop, μάλλον θα ήταν καλύτερα να έχουν μόνιμα κάποια άτομα και να ασχολούνται μόνο με αυτό. Κανείς δε θα το κάνει με 400 ευρώ.
el02154 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Παιδιά εμένα τα 600Ε δεν μου φαίνονται πολλά πάντως.Τουλάχιστον για το φροντιστήριο. Εχω δει πολύ χειρότερα σαιτ με 1000Ε.
leukonas Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Ναι έχεις δίκιο. Παραφέρθηκα. Δεν ήθελα να κάνω αρνητική διαφήμιση. Αλλά πραγματικά, δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένας πελάτης που θέλει να προβάλλει την επιχείρισή του, απαιτεί να του κάνουν μία παρόμοια σελίδα. Και εάν το θέλει, τότε μάλλον δεν έχει καθόλου γνώσεις πάνω στο θέμα ή είναι παραπληροφορημένος. Όμως, σκεπτόμενος ως πελάτης και όχι ως κάποιος επαγγελματίας, τα 600 ευρώ μου φαίνονται πάρα πολλά. Ειδικά τώρα που στα διάφορα site με freelancers βλέπεις μεγάλη διακύμανση τιμών, προς τα κάτω, και τα 600 Ευρώ αρκούν για κάτι πολύ καλύτερο. Όσο για τους πελάτες που θέλουν τόσο μεγάλο e-shop, μάλλον θα ήταν καλύτερα να έχουν μόνιμα κάποια άτομα και να ασχολούνται μόνο με αυτό. Κανείς δε θα το κάνει με 400 ευρώ. Ας δουλεύουμε τζάμπα τότε έτσι για το χαβαλέ μας και δεν πειράζει.
Xaralambos Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Γειά σου egoiste, Extension για φόρουμ: kunena και agora - είναι πλήρη με πολλά χαρακτηριστικά. Στο εξωτερικό οι πιο πολλοί δουλεύουν με την ώρα. Οι δουλειές στην Ελλάδα όμως, συνήθως κοστολογούνται με το έργο. Ρωτάς τον πελάτη σου τι ακριβώς θέλει και αντίστοιχα του λες την τιμή. Λες ότι είσαι αρχάριος στο Joomla. Τι θα κάνεις εάν ο πελάτης σου ζητήσει προσαρμογή του κώδικα ή χαρακτηριστικά που να καλύπτουν τις δικές του ανάγκες και που δεν μπορείς να τα βρεις έτοιμα; Εάν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο free template σίγουρα θα χρειαστούν αλλαγές, αφού θα είναι πολύ απλό. Θα μπορέσεις να κάνεις τροποποιήσεις σε php και html; Η τιμή βέβαια είναι πολύ σχετικό θέμα. Έχω δει ιστοσελίδες από ελληνικές εταιρείες web design που τις έχουν φτιάξει με 300 Ευρώ, αλλά προσωπικά, δεν θα έδινα πάνω από 80 Ευρώ. Μπορείς βέβαια να φανταστείς το αποτέλεσμα. Ή μάλλον να το δεις... Link Και μία άλλη... Link Γι' αυτές τις 2 σελίδες ζητήσαν 600 Ευρώ... Εννοείται πάντα πως η κάθε σελίδα γίνεται και με βάση τις απαιτήσεις του πελάτη(η οποίες μπορεί να είναι και παράλογες..) αλλά 600 ευρώ για αυτές τις σελίδες είναι πολλά... Η πρώτη είναι περίπου 10 ώρες δουλειά (με το υλικό: φωτό και κείμενα στο χέρι..) Η δεύτερη είναι ο ορισμός του 'είσαι ντεβέλοπερ χρειάζεσαι και γραφίστα για να γίνει σωστή δουλειά'.. Αλλά στο θέμα μας θα έλεγα πως ο καλύτερος τρόπος είναι το να χρεώσεις με βάση τις εργατοώρες, αν και δεν είναι τόσο απόλυτο αυτό γιατί μπορεί πχ να μην είσαι εξοικειωμενος με joomla άρα κάθε μια ώρα δουλειάς να χρειάζεσαι άλλες δυο σε forum και google ....
leukonas Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Οι δύο ώρες που χρειάζεσαι στο forum από κάποιον πρέπει να πληρωθούν όμως. Απλά ο καθένας νομίζει οτι κάνει site, οπότε πέφτουν οι τιμές συνεχώς και φυσικά εμφανίζονται τα παράλογα......θέλω ένα site σαν του plaisio με 500e γίνεται φαντάζομαι και το θέλω και σε καμιά βδομάδα γιατί έχω έκθεση α.... και αν μπορείς κάνε μου και format τα pc στο γραφείο και φέρε και καμια άδεια για τα windows γιατί να μωρέ ξέρεις.....κοινώς "Ζαχαριας δεν το φτιάχνω" η υπόθεση. Οπότε εμένα τα 600e μου φαίνονται λίγα.
el02154 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Οι δύο ώρες που χρειάζεσαι στο forum από κάποιον πρέπει να πληρωθούν όμως. Απλά ο καθένας νομίζει οτι κάνει site, οπότε πέφτουν οι τιμές συνεχώς και φυσικά εμφανίζονται τα παράλογα......θέλω ένα site σαν του plaisio με 500e γίνεται φαντάζομαι και το θέλω και σε καμιά βδομάδα γιατί έχω έκθεση α.... και αν μπορείς κάνε μου και format τα pc στο γραφείο και φέρε και καμια άδεια για τα windows γιατί να μωρέ ξέρεις.....κοινώς "Ζαχαριας δεν το φτιάχνω" η υπόθεση. Οπότε εμένα τα 600e μου φαίνονται λίγα. Συμφωνώ απόλυτα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.