Heatspreader Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Και η χρήση ποια είναι? Δεν μου απάντησες πιο πριν.
fabiawrc Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Heatspreader σε raid 0 δεν εχουμε οφελος στα 4κ που ειναι και σημαντικο για την ταχυτητα του λειτουργικου? intel 80 320series or vertex2 60gb?
Heatspreader Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δηλαδή το Raid 0, πέρα από μεγαλύτερη διαμεταγωγή, αυξάνει και κάτι άλλο? Έχεις Benches με έναν δίσκο και με περισσότερους?
Heatspreader Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Περίμενε, για να τα βάλουμε σε μία σειρά. Σε HDD όταν κάνεις Raid0 επιτυγχάνεις μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς. Δηλαδή μπορείς να στείλεις μεγάλο όγκο δεδομένων σε κάποια άλλη συσκευή η οποία να δέχεται μεγάλο όγκο δεδομένων, όπως Firewire ας πούμε. Δηλαδή μπορείς να κάνεις Copy/Paste σε μεγάλα αργεία πολύ γρήγορα. Δυστυχώς όμως ανεβαίνει το Seek Time, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ανταπόκριση του συστήματος σε άνοιγμα φακέλων κλπ. Το Seek Time είναι αυτό που κάνει έναν δίσκο γρήγορο ή αργό και δίνει ροή στο σύστημα. Με λίγα λόγια Raid 0 με HDDs αν κάποιος δεν μεταφέρει συχνά δεδομένα σε εξωτερικές συσκευές δεν αξίζει. Λόγω ότι θα χάσει σε αποκρισιμότητα. Επίσης οι onboard controllers, χρησιμοποιούν τον CPU του συστήματος, κάτι που δεν είναι καλό. Αντίθετα οι καλοί aftermarket έχουν δικό τους επεξεργαστή. Κάνοντας λοιπόν σε SSD Raid 0 το seek time και να ανέβει λίγο δεν θα φαίνεται η διαφορά, αφού είναι ήδη σχεδόν μηδενικό. Αυτό που θα αλλάξει προς το καλύτερο λοιπόν είναι η διαμεταγωγή προς άλλες συσκευές και όχι η αποκρισημότητα.
Heatspreader Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 το seek time τουλάχιστον στους δίσκους που έκανα εγώ raid0 έμεινε ίδιο. Ακόμα και σε μηχανικούς? επίσης σε δίσκους όπως ο x25v που έχει χαμηλά read/write η αποκρισιμότητα ήταν πέρα από εμφανής με δύο σε σχέση με έναν. Όταν λες Read/Write, εννοείς Sequential?
ThanosA Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Φιλε μου περιμενε λιγο ακομα γιατι το 2012 θα ειναι περιπου στο 1GB/$ .Θελω και γω να βαλω στον iMac αλλα κανω υπομονη !
ArisG88 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 μια ερώτηση.. σκέφτομαι να πάρω αυτόν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/OCZ-Vertex-2-Series-60GB-SSD-w-Bracket-2-5inches-Sata-II-OCZSSD2-2VTXE60G.htm είναι σε προσφορά στα 109 ευρώ! Κανά λινκ για το newsletter;
PETROS13 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Κανά λινκ για το newsletter; εδώ είναι http://www.plaisio.gr/Campaign/Newsletter-20110506-Best-Buys.htm?utm_source=Newsletter&utm_medium=Email&utm_campaign=Best-Buys
Thanos1972 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Μα ρε παιδια,σε αλλα μαγαζια ειναι ακομη πιο φθηνος και χωρις newsletter. OCZ 60GB Vertex II OCZSSD2-2VTXE60G
PETROS13 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Μα ρε παιδια,σε αλλα μαγαζια ειναι ακομη πιο φθηνος και χωρις newsletter. OCZ 60GB Vertex II OCZSSD2-2VTXE60G έχει και μεταφορικά το visionstudio αν είδα καλά, ενώ το Πλαίσιο δεν έχει. Περίπου ίδια τιμή βγαίνει βέβαια..
broxopios Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 intel 80 320series or vertex2 60gb? Έχω την ίδια ερώτηση. Πάντα σε σχέση τιμής απόδοσης (κυρίως όμως απόδοσης). Η βασική του χρήση θα είναι λειτουργικό και προγράμματα. Όχι ως αποθηκευτικός χώρος
fabiawrc Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 μολις τελειωσα την εγκατασταση σε εναν ολοκαινουργο intel 80gb 320 εγκατασταση με usb stick 9 λεπτα! gigabyte x58-ud3r-achi mode πρωτο bench εχω παθει σοκ απο την ταχυτητα!ποσο περιμενα αυτην την μερα!τερμα το γρκρου γκρου απο τον δεινοσαυρο... απιστευτη αμεσοτητα,τα προγραματα πιο πολυ κανουν να κατεβουν απο το νετ,παρα να γινει εγκατασταση.. απο 3λεπτα που εκανε να φορτωσει ο βροντοσαυρος,εχω πεσει στα 16sec.. εδω αποτελεσματα του δισκου της αρχαιολογιας... παντως ρε παιδια εχω μια απορια..ειναι δυνατον καινουργιος δισκος,να εχει τετοια οψη?λες και εχει πεσει επανω χημικο?και στην πανω γωνια δεξια εχει καποιες γρατζουνιες μικρες..ο δισκος ελενχθηκε με smart να δω αν ειναι χρησιμοποιημενος αλλα δεν ηταν.ενοειται οτι το σακουλακι ηταν σφραγισμενο. τελικα πηρα τον intel 80gb 320 series απο την αγγελια στο insomnia.περασα win σε 9 λεπτα ,και η αισθηση ειναι απλα απιστευτη...
sphinxgr Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Παρότι έλεγα να περιμένω λίγο τώρα που βγήκε και ο Vertex 3, τελικά πήρα και εγώ τον vertex 2 απο το πλαίσιο για 109 ευρώ. Ναι μεν δεν είναι τρομερή τιμή σχετικά, αλλά σίγουρα η σχέση τιμής απόδοσης για ένα απλό σύστημα είναι μια χαρά.
Aragorn Elessar Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 οχι οτι παιζει να δωσει κανεις τόσα λεφτα, αλλα ρίξτε μια ματια το πιο προσφατο review μας στον revodrive αν θελετε guys. linky: http://www.insomnia.gr/topic/407941-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-ocz-revodrive-x2-240gb/page__pid__4025494#entry4025494
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα