mindtrapper Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Πως γίνεται να είναι 34nm με firmware από το εργοστάσιο 1.32; Έχω την εντύπωση ότι είναι από την τρίτη γενιά με 32gb die μεν αλλά 25nm. Δε θα με χάλαγε να ήταν 34nm αλλά και 25 να είναι δε θα ασχοληθώ να τον στείλω πίσω και να περιμένω κανένα μήνα για άλλο. Άσε που το rma της OCZ είναι για 64gb die οπότε και να ήθελα τζίφος
Super Moderators Thresh Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 έτσι, sandforce και στους intel
sgatos_ Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Μάλλον δεν έχεις ψάξει καλά πως δουλεύουν οι controllers της Sandforce και γιατί αυτά τα hdd μπεντσοειδη είναι παντελώς άκυρα για τους SF controllers. Μόνον το PC Mark Vantage δίνει την πραγματική real life εικόνα των επιδόσεων ενός πολύπλοκου και advanced controller όπως είναι ο Sandforce. Α μάλιστα ώστε ο λόγος που τραβούσα τα βυζιά μου επί μήνες για να δουλέψει ο sandforce στο X48 motherboard που έχω, σε Achi mode, που τελικά μόνο σε IDE δούλεψε, ήταν διότι Sandforce = advanced controller Πώ πω πω πω !!! Τι να πώ δεν το ήξερα προσκυνώ. Πάντως τώρα πήρα τον Intel 320 160GB με την κατώτερη και λιγότερο πολύπλοκη τεχνολογία και επιτέλους το σύστημα δουλεύει σφαίρα και 100% σταθερά και αξιόπιστα σε ACHI mode πάντα. Τώρα δεν έχω χρόνο να περιμένω να δω τι θα θέλει να γίνει ο sandforce όταν μεγαλώσει, αλλά θα συνεχίσω να παρακολουθώ τις advanced εξελίξεις των πολύπλοκων και μπερδεμένων τεχνολογιών.
grimpr Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Παντελώς άκυρο το post σου σε σχέση με αυτά που ειπώθηκαν.
ati8assos Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Όταν λέμε μακροζωία, λέμε να σου βγάλει έναν 1-3 χρόνια όσο είναι η εγγύηση. Η μακροζωία στην χρήση ενός SSD επηρεάζεται σε γενικές γραμμές από 2 παράγοντες . Α) την ποιότητα κατασκευής των NAND flash chips Β) την αντοχή του συνολικού αριθμού των κύκλων διαγραφής των κελιών τους. (ενδεικτικά τα 50nm μιας MLC έχουν κοντά στους 10.000 κύκλους διαγραφής, τα 34nm ~5.000 και τα 25nm 3.000– 5.000 ) Αντίθετα με την όποια εντύπωση σου έχει δημιουργηθεί, κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες ποιότητας/ χρήσης, όσοι SSD χρησιμοποιούν Sandforce controller έχουν τελικά μεγαλύτερη μακροζωία γιατί τα δεδομένα πριν εγγραφούν συμπιέζονται on-the-fly από τον controller με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στον δίσκο. Ενεργοποιώντας έτσι λιγότερα κελιά κάθε φορά, μακραίνει ο χρόνος που αυτά κάποτε θα φτάσουν το όριο των κύκλων διαγραφής τους. (με κανονική χρήση ο μέσος χρόνος ζωής ενός SSD υπολογίζεται περίπου στα 8 -10 χρόνια ) Ο τρόπος λειτουργίας των Sandforce controllers είναι και ο λόγος που τα synthetic benchmarks σαν το AS SSD, και Crystal Disk mark τα οποία χρησιμοποιούν ασυμπίεστα αρχεία για τις μετρήσεις τους δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα. Σε πραγματικές συνθήκες όμως η πλειοψηφία των αρχείων ενός λειτουργικού ή των διάφορων εφαρμογών είναι σε μεγάλο βαθμό συμπιέσιμα, και εκεί είναι που το Sandforce υπερέχει. - Αλλά γιατί ρε παιδιά μόνο η Intel και η OCZ αναφέρονται σαν καλές επιλογές για αγορά SSD ? Υπάρχει π.χ η Crucial (κορυφαία σε ποιότητα για μένα) που είναι θυγατρική της Micron και χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις πρώτης διαλογής μνήμες της. Υπάρχει η Corsair και η G.Skill με Sandforce controller που χρησιμοποιούν επίσης μνήμες πρώτης διαλογής της Micron. Υπάρχει ακόμη η Kingston που χρησιμοποιεί πρώτης διαλογής μνήμες της Toshiba.
sgatos_ Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Παντελώς άκυρο το post σου σε σχέση με αυτά που ειπώθηκαν. Αν μιλάς για μενα...το ποστ μου μιλάει όπως λέει ο τίτλος του θέματος για αγορά SSD. Αν μιλάς τώρα για ανώτερες sandforce τεχνολογίες τότε κάτσε να πάρω ποπκορν .... και συνέχισε έχει γέλιο.
Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Καλά ας μη λέμε ότι θέλουμε....Ο SandForce controller μαμάει. Και γω Intel SSD 320 80GB έχω αλλά ο SandForce είναι SandForce
sgatos_ Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Καταλήγω ξανά στο ότι δεν έχεις καταλάβει πως δουλεύουν οι controllers της Sandforce, δεν κάτι κακό μιας και δεν έχουν εξηγηθεί επαρκώς πέραν τις προσπάθειες του Anand. Κανείς δεν έχει καταλάβει πως δουλευουν οι sandforce και κυρίως εκεί στην OCZ, και να γιατί δεν μπορούν να φτιάξουν firmware να δουλεύει σωστά. Ισως αν κάποιος που το "κατέχει" το θέμα να πάει επιτέλους να τους εξηγήσει. Ξέρεις κανέναν "γνώστη" των sandforce controllers... Καλά ας μη λέμε ότι θέλουμε....Ο SandForce controller μαμάει. Και γω Intel SSD 320 80GB έχω αλλά ο SandForce είναι SandForce Και εγώ έχω (είχα) και τα δύο. Δεν μπορεί κανείς να μου το βουλώσει και να μου πει οτι μια απο τις χειρότερες εμπειριες της υπολογιστικης ζωης μου απλά ήταν "ανώτερες τεχνολογίες". Το οτι η sandforce μαμάει τό ξέρει ήδη ο k@λος μου που πονάει ακόμα!
grimpr Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Αν μιλάς για μενα...το ποστ μου μιλάει όπως λέει ο τίτλος του θέματος για αγορά SSD. Αν μιλάς τώρα για ανώτερες sandforce τεχνολογίες τότε κάτσε να πάρω ποπκορν .... και συνέχισε έχει γέλιο. Απευθύνθηκες σε εμένα όμως και σου απάντησα ότι δεν έχεις καμιά σχέση με την κουβέντα και το θέμα που είχα ανοίξει με τον Heatspreader. Άνοιξε άλλο thread για τα προβλήματα σου με το AHCI σε Sandforce ελεγκτές και σε προβληματικά BIOS/AHCI implementations καποιων socket 775 μητρικών, ελπίζω να έγινα κατανοητός. Η μακροζωία στην χρήση ενός SSD επηρεάζεται σε γενικές γραμμές από 2 παράγοντες . Α) την ποιότητα κατασκευής των NAND flash chips Β) την αντοχή του συνολικού αριθμού των κύκλων διαγραφής των κελιών τους. (ενδεικτικά τα 50nm μιας MLC έχουν κοντά στους 10.000 κύκλους διαγραφής, τα 34nm ~5.000 και τα 25nm 3.000– 5.000 ) Αντίθετα με την όποια εντύπωση σου έχει δημιουργηθεί, κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες ποιότητας/ χρήσης, όσοι SSD χρησιμοποιούν Sandforce controller έχουν τελικά μεγαλύτερη μακροζωία γιατί τα δεδομένα πριν εγγραφούν συμπιέζονται on-the-fly από τον controller με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στον δίσκο. Ενεργοποιώντας έτσι λιγότερα κελιά κάθε φορά, μακραίνει ο χρόνος που αυτά κάποτε θα φτάσουν το όριο των κύκλων διαγραφής τους. (με κανονική χρήση ο μέσος χρόνος ζωής ενός SSD υπολογίζεται περίπου στα 8 -10 χρόνια ) Ο τρόπος λειτουργίας των Sandforce controllers είναι και ο λόγος που τα synthetic benchmarks σαν το AS SSD, και Crystal Disk mark τα οποία χρησιμοποιούν ασυμπίεστα αρχεία για τις μετρήσεις τους δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα. Σε πραγματικές συνθήκες όμως η πλειοψηφία των αρχείων ενός λειτουργικού ή των διάφορων εφαρμογών είναι σε μεγάλο βαθμό συμπιέσιμα, και εκεί είναι που το Sandforce υπερέχει. - Αλλά γιατί ρε παιδιά μόνο η Intel και η OCZ αναφέρονται σαν καλές επιλογές για αγορά SSD ? Υπάρχει π.χ η Crucial (κορυφαία σε ποιότητα για μένα) που είναι θυγατρική της Micron και χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις πρώτης διαλογής μνήμες της. Υπάρχει η Corsair και η G.Skill με Sandforce controller που χρησιμοποιούν επίσης μνήμες πρώτης διαλογής της Micron. Υπάρχει ακόμη η Kingston που χρησιμοποιεί πρώτης διαλογής μνήμες της Toshiba. Όμορφο post και αρκετά επεξηγηματικό. Πιστεύω ότι έχει γίνει μια παρεξήγηση εδώ μέσα, αρκετοί μπερδεύουν την τεχνολογία των Controllers με την συμβατότητα και το quality control, πιστεύω ότι για τις 2 πρώτες γενιές SSD ειμασταν όλοι πειραματόζωα από τις μεγάλες εταιρίες, ναι και η Intel μέσα στην λίστα για όσους πιστεύουν ότι έχει ένα μαγικό ραβδί η μαγικές ικανότητες και εγγυάται μπλε ουρανό, είναι φυσικό όλοι οι μικροί κατασκευαστές πλην της Intel να μην έχουν τα resources, χρήμα/χρόνο/ανθρώπους, ώστε να ελέγξουν και να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους σε μια τεράστια γκάμα chipsets,bios,platforms και controllers δεκάδων κατασκευαστών από το 2004 μέχρι σήμερα.
LouCi4er Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Α μάλιστα ώστε ο λόγος που τραβούσα τα βυζιά μου επί μήνες για να δουλέψει ο sandforce στο X48 motherboard που έχω, σε Achi mode, που τελικά μόνο σε IDE δούλεψε, ήταν διότι Sandforce = advanced controller Πώ πω πω πω !!! Τι να πώ δεν το ήξερα προσκυνώ. Πάντως τώρα πήρα τον Intel 320 160GB με την κατώτερη και λιγότερο πολύπλοκη τεχνολογία και επιτέλους το σύστημα δουλεύει σφαίρα και 100% σταθερά και αξιόπιστα σε ACHI mode πάντα. Τώρα δεν έχω χρόνο να περιμένω να δω τι θα θέλει να γίνει ο sandforce όταν μεγαλώσει, αλλά θα συνεχίσω να παρακολουθώ τις advanced εξελίξεις των πολύπλοκων και μπερδεμένων τεχνολογιών. Εχεις και εσυ το δικιο σου αλλα σε καμια περιπτωση δεν αποτελει κανονα.Και εγω ας πουμε εχω εναν Vertex ii και 8 μηνες μεχρι τωρα δεν μου εχει κανει κιχ,το παραμικρο ομως.Επαιξε με την μια,επιδοσεις και νουμερα αυτα που ανακοινωνει ο κατασκευαστης,εχω εγκαταστησει/απεγκαταστησει 8 περιπου παιχνιδια,προγραμματα αρκετα και δουλευει τζαμι.Και σε μητρικη των 60 ευρω με το αρχαιο SB 710.
Heatspreader Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Γεια σου Heatspreader. Γεια σου grimpr. Ναι, τι? Ότι χρησιμοποιεί και η Intel, αυτό θέλεις να μου πεις? Η μακροζωία στην χρήση ενός SSD επηρεάζεται σε γενικές γραμμές από 2 παράγοντες . Α) την ποιότητα κατασκευής των NAND flash chips Β) την αντοχή του συνολικού αριθμού των κύκλων διαγραφής των κελιών τους. (ενδεικτικά τα 50nm μιας MLC έχουν κοντά στους 10.000 κύκλους διαγραφής, τα 34nm ~5.000 και τα 25nm 3.000– 5.000 ) Αντίθετα με την όποια εντύπωση σου έχει δημιουργηθεί, κάτω από τις ίδιες ακριβώς συνθήκες ποιότητας/ χρήσης, όσοι SSD χρησιμοποιούν Sandforce controller έχουν τελικά μεγαλύτερη μακροζωία γιατί τα δεδομένα πριν εγγραφούν συμπιέζονται on-the-fly από τον controller με αποτέλεσμα να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στον δίσκο. Ενεργοποιώντας έτσι λιγότερα κελιά κάθε φορά, μακραίνει ο χρόνος που αυτά κάποτε θα φτάσουν το όριο των κύκλων διαγραφής τους. (με κανονική χρήση ο μέσος χρόνος ζωής ενός SSD υπολογίζεται περίπου στα 8 -10 χρόνια ) Ο τρόπος λειτουργίας των Sandforce controllers είναι και ο λόγος που τα synthetic benchmarks σαν το AS SSD, και Crystal Disk mark τα οποία χρησιμοποιούν ασυμπίεστα αρχεία για τις μετρήσεις τους δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα. Σε πραγματικές συνθήκες όμως η πλειοψηφία των αρχείων ενός λειτουργικού ή των διάφορων εφαρμογών είναι σε μεγάλο βαθμό συμπιέσιμα, και εκεί είναι που το Sandforce υπερέχει. - Αλλά γιατί ρε παιδιά μόνο η Intel και η OCZ αναφέρονται σαν καλές επιλογές για αγορά SSD ? Υπάρχει π.χ η Crucial (κορυφαία σε ποιότητα για μένα) που είναι θυγατρική της Micron και χρησιμοποιεί αποκλειστικά τις πρώτης διαλογής μνήμες της. Υπάρχει η Corsair και η G.Skill με Sandforce controller που χρησιμοποιούν επίσης μνήμες πρώτης διαλογής της Micron. Υπάρχει ακόμη η Kingston που χρησιμοποιεί πρώτης διαλογής μνήμες της Toshiba. Μάλιστα, συμφωνώ με όλα αυτά. Αυτά που διαβάζω είναι πως λόγω κακής ποιότητας ολοκληρωμένων πεθαίνουν πολύ νωρίτερα. Μπορεί να λένε και βλακείες και να μην ισχύει τίποτα. Και μία γειτονική κουβέντα. http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/agora-ssd-vertex-3-or-not-93380-4.html Καλά ας μη λέμε ότι θέλουμε....Ο SandForce controller μαμάει. Και γω Intel SSD 320 80GB έχω αλλά ο SandForce είναι SandForce Ναι ε? Γιατί δεν πήρες όμως Sandforce? Εχεις και εσυ το δικιο σου αλλα σε καμια περιπτωση δεν αποτελει κανονα.Και εγω ας πουμε εχω εναν Vertex ii και 8 μηνες μεχρι τωρα δεν μου εχει κανει κιχ,το παραμικρο ομως.Επαιξε με την μια,επιδοσεις και νουμερα αυτα που ανακοινωνει ο κατασκευαστης,εχω εγκαταστησει/απεγκαταστησει 8 περιπου παιχνιδια,προγραμματα αρκετα και δουλευει τζαμι.Και σε μητρικη των 60 ευρω με το αρχαιο SB 710. Αυτό έλειπε να υπήρχαν προβλήματα με όλους τους Vertex SSD. Έτυχε στην περίπτωση. Το πιστεύω ότι υπάρχουν χρήστες πολύ ικανοποιημένοι, χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν είναι. Έχει βγει τυχαία η κακή φήμη για Sandforce και ιδιαίτερα για OCZ? Μακάρι... Δεν έχω δοκιμάσει κανέναν, δεν γνωρίζω. Ότι διαβάζω και καταλαβαίνω.
benign Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Παιδια γνωμη μου ειναι οτι δεν αξιζει μια οπαδικου τυπου συζητηση περι SSD. Κατανταει κουραστικο. Εδω γραφτηκαν καποια πολυ ενδιαφεροντα πραγματα απο τεχνικη αποψη που νομιζω επιμορφωσαν καποιους απο μας σχετικα με τους SSD.Απο εκει και μετα καθε εμπειρια καταναλωτη ειναι σεβαστη ,ειτε θετικη ειτε αρνητικη και πρεπει να λαμβανεται υποψη.Οποτε την καθατετει ο καθενας και συνεχιζουμε.
LouCi4er Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Αυτό έλειπε να υπήρχαν προβλήματα με όλους τους Vertex SSD. Έτυχε στην περίπτωση. Το πιστεύω ότι υπάρχουν χρήστες πολύ ικανοποιημένοι, χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν είναι. Έχει βγει τυχαία η κακή φήμη για Sandforce και ιδιαίτερα για OCZ? Μακάρι... Δεν έχω δοκιμάσει κανέναν, δεν γνωρίζω. Ότι διαβάζω και καταλαβαίνω. Το τι φημη εχει βγει για την OCZ δεν ξερω και πιστεψε με δεν με νοιαζει καθολου.Και για τα KTM εχει βγει φημη καθε Τριτη μαστορα και τετοια αλλα εχω ενα 640 2 χρονια,του εχω πεταξει τα ματια εξω και δεν εχω πληρωσει ουτε ευρω πλην βενζινες.Ασχετο αλλα οι φημες ειναι για να διαψευδονται.Τεσπα επειδη το κουραζουμε θα σου πω οτι εμπιστευομαι μονο τον εαυτο μου και κανεναν αλλο.Θελω να πω οτι βλεπω την χρηση που κανω στον υπολογιστη μου και πιστευω πως ειμαι σε θεση να κρινω αν ενα προιον ειναι αξιοπιστο ή οχι.Αμα βγαινει ο καθενας να λεει οτι "ουφ,πεταξα τους Vertex γιατι καθε μηνα format ηθελαν",τι να πω.8 μηνες με το ιδιο λειτουργικο ειμαι,εχω βαλει οτι σκ@τα μπορεις να φανταστεις μεσα απο προγραμματα και δεν εχω καταλαβει την παραμικρη πτωση σε επιδοσεις.Αμα ο καθε ....... δεν ξερει να χειριστει εναν υπολογιστη,δεν ξερει τι ειναι αυτο που κατεβαζει και απλα παταει εγκατασταση,ο Vertex και η OCZ φταινε.Δεν μιλαω για σενα,για το λινκ απο το thelab που εβαλες λεω.
Heatspreader Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2011 Το τι φημη εχει βγει για την OCZ δεν ξερω και πιστεψε με δεν με νοιαζει καθολου.Και για τα KTM εχει βγει φημη καθε Τριτη μαστορα και τετοια αλλα εχω ενα 640 2 χρονια,του εχω πεταξει τα ματια εξω και δεν εχω πληρωσει ουτε ευρω πλην βενζινες. Αν το συντηρείς σωστά, φυσικά και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Αν δεν έχεις λεφτά να του κάνεις τα απαραίτητα Service στην ώρα του και στο τέλος το πουλάς, αυτό που θα το πάρει θα έχει προβλήματα. Γι' αυτό και Κάθε Τρίτη Μάστορα ή Kick Ten Minutes. Ασχετο αλλα οι φημες ειναι για να διαψευδονται. Φυσικά και είναι έτσι. Απλά δεν θα ήθελα να τις διαψεύσω εγώ. 8 μηνες με το ιδιο λειτουργικο ειμαι,εχω βαλει οτι σκ@τα μπορεις να φανταστεις μεσα απο προγραμματα και δεν εχω καταλαβει την παραμικρη πτωση σε επιδοσεις.Αμα ο καθε ....... δεν ξερει να χειριστει εναν υπολογιστη,δεν ξερει τι ειναι αυτο που κατεβαζει και απλα παταει εγκατασταση,ο Vertex και η OCZ φταινε.Δεν μιλαω για σενα,για το λινκ απο το thelab που εβαλες λεω. Πτώση επιδόσεων δεν βλέπεις. Αν όμως μετρήσεις με τα γνωστά προγράμματα απόδοσης τον δίσκο την πρώτη μέρα που τον πήρες και μετά από 6μήνες ή ένα χρόνο θα σου βγάλει τα ίδια αποτελέσματα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα