grimpr Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?85336-Vertex-3-Reviews&p=622142&viewfull=1#post622142 http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?85336-Vertex-3-Reviews&p=622575&viewfull=1#post622575 http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?85336-Vertex-3-Reviews&p=622630&viewfull=1#post622630 Επίσης: http://blog.macsales.com/9438-not-all-ssd%E2%80%99s-are-created-equal-the-story-continues#more-9438 Καλύτερο Trim GC. Δεν συγκρίνεται ο Intel Controller. Πάντα ότι γράφω είναι από έρευνα που έχω κάνει, δεν έχω προσωπική εμπειρία. Να να μην παρεξηγηθώ. Αν ήταν από προσωπική εμπειρία θα ήμουν απόλυτος. Μάλλον δεν έχεις ψάξει καλά πως δουλεύουν οι controllers της Sandforce και γιατί αυτά τα hdd μπεντσοειδη είναι παντελώς άκυρα για τους SF controllers. Μόνον το PC Mark Vantage δίνει την πραγματική real life εικόνα των επιδόσεων ενός πολύπλοκου και advanced controller όπως είναι ο Sandforce. http://www.anandtech.com/show/4256/the-ocz-vertex-3-review-120gb/11 Αυτά δίχως να υπολογίζουμε τις επιπτώσεις στις real life επιδόσεις ενός Live συστήματος με SSD δίσκο της παρακάτω εικόνας, οι οποίες δεν μετριούνται με synthetics.
Heatspreader Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δηλαδή το IO Meter, το οποίο είναι το κοντινότερο σε Real Life χρήση και από τα πιο έγκυρα δεν συμπαθεί ο Sandforce Controller?
grimpr Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δεν νομίζω ότι είναι ποιο κοντά σε real life χρήση από το PC Mark Vantage, εαν θες το πιστεύεις, εγώ όχι, κατ εμε είναι ακόμα ενα HDD μπεντσοειδη που είναι παντελώς άχρηστο μπροστά στους νέους προχωρημένους controllers σε πραγματική χρήση.
Heatspreader Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Στο PC Mark Vantage οι Sandforce Controllers φαίνεται να αποδίδουν καλύτερα από τους Intel. Πως λοιπόν θα κάνουμε σύγκριση? Δεν πρέπει να ορίσουμε ένα μέτρο σύγκρισης (πρόγραμμα) που θα μετράμε? Προσωπικά με χαλάει το γεγονός να μετράω με πρόγραμμα που ευνοεί το Controller μου. Μπορεί όμως πράγματι τα άλλα να είναι μούφα. Δεν το ξέρω όμως. Είναι σαν να είμαι άρρωστος και να πάω σε γιατρό, όπου θα μου πει ότι είμαι βαριά. Στεναχωριέμαι και ψάχνω για άλλον γιατρό. Βρίσκω κάποιον που μου λέει δεν έχω τίποτα και θα περάσει μόνο του. Εθελοτυφλώ και προτιμάω τον δεύτερο. Και ξαναλέω το θέμα δεν είναι ότι αποδίδει καλύτερα ο ένας ή ο άλλος SSD, το θέμα είναι για πόσο? Θα χρειαστεί ειδικά σβησίματα? Για τα διαφορετικά τσιπάκια που χρησιμοποιεί η OCZ τι έχεις να πεις? Δεν ρωτάω ρητορικά, καθώς δεν γνωρίζω. Απλά όλες οι παραπάνω απορίες με έκαναν να φύγω από OCZ, ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
grimpr Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Α σε πειράζει που βγάζει τους Vertex και όχι τους Intel, οκ, βολέψου.
nikos21aek Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Όταν λέμε μακροζωία, λέμε να σου βγάλει έναν 1-3 χρόνια όσο είναι η εγγύηση. Δηλαδή έχεις ίδια νούμερα από την πρώτη μέρα στα Benches? Σίγουρα σε Real Life χρήση όπου και αυτό μας ενδιαφέρει, δεν πρέπει να βλέπεις διαφορές. Αλλά αν στα Benches βλέπεις, είναι κρίμα αφού μπορείς να πάρεις κάτι που παίζει πάντα το ίδιο να μην το κάνεις. Γενικότερα είμαι κατά των Benches όταν τα χρησιμοποιούμε για Scores κλπ. Όταν τα χρησιμοποιούμε ως εργαλεία όπως περιγράφω παραπάνω πιστεύω ότι είναι και η σωστή χρήση. Τότε αν εννοείται αυτό μην το γράφετε καθόλου.Αν ήταν να ψοφάνε οι ssd σε 1-3 χρόνια δεν θα αγόραζε κανένας.Ένας όχι ssd με όχι βαριά χρήση έχει χρόνο ζωής γύρω στα 100 χρόνια.Αν τον πίνεις το αίμα μπορεί και να σε βγάλει μια 10-15ετία. Σε real life μετά από φορμάτ που τον άφησα δύο φορές σε IDE μετά από κάποιο σημείο κατάλαβα ότι ήταν αργότερος και το γύρισα ξανά σε AHCI.Δηλαδή sec read.Σε άνοιγμα εφαρμογών κτλ τπτ.
Heatspreader Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 @grimpr Αυτό σου εξήγησα και πιο πάνω. Μπορώ να σου πω και εγώ το ίδιο. Αν σε πειράζει που τα άλλα βγάζουν τους Intel και όχι τους Vertex, βολέψου. Τότε αν εννοείται αυτό μην το γράφετε καθόλου.Αν ήταν να ψοφάνε οι ssd σε 1-3 χρόνια δεν θα αγόραζε κανένας.Ένας όχι ssd με όχι βαριά χρήση έχει χρόνο ζωής γύρω στα 100 χρόνια.Αν τον πίνεις το αίμα μπορεί και να σε βγάλει μια 10-15ετία. Μα πολλοί είναι αυτοί που κράζουν τους OCZ ειδικά και αναφέρουν ότι οι Intel είναι σίγουρα καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα τουλάχιστον. Από την άλλη αν και δεν είμαι της άποψης ότι πληρώνεις παίρνεις, λίγο η τιμή με βάζει σε σκέψεις. Είναι πολύ ακριβότεροι οι Intel δίσκοι. Γιατί? Ξαναλέω για τίποτα δεν είμαι σίγουρος αφού δεν έχω δοκιμάσει 5 διαφορετικούς δίσκους σε διάστημα ενός χρόνου, όπως λογικό είναι να μην το έχει κάνει κανείς άλλος, εκτός από Reviewer. Όλα αυτά τα ερωτήματα όμως γιατί θα πρέπει να κληθεί να τα απαντήσει κάποιος χρήστης δοκιμάζοντας έναν OCZ για παράδειγμα? Όπως εγώ λοιπόν προτίμησα τη σίγουρη λύση, έτσι προτείνω και σε κάποιους την ίδια λύση. Γι' αυτό κάνουμε κουβέντα. Υπάρχουν τα Posts, διαβάζει όποιος θέλει και βγάζει τα συμπεράσματα του.
grimpr Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δεν με πειράζει καθόλου μιας και ξέρω ότι είναι παντελώς άκυρα για τους ελεγκτές της Sandforce σε πραγματική χρήση και όχι άχρηστα synthetics, μια ιδιότητα που μόνον το PC Mark Vantage κατέχει πράγμα που το παραδέχεται και ο ίδιος ο Anand Lal Shimpi. Πολύ καλή η προσπάθεια σου αλλά απέτυχε.
nikos21aek Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μα πολλοί είναι αυτοί που κράζουν τους OCZ ειδικά και αναφέρουν ότι οι Intel είναι σίγουρα καλύτεροι σε αυτόν τον τομέα τουλάχιστον. Από την άλλη αν και δεν είμαι της άποψης ότι πληρώνεις παίρνεις, λίγο η τιμή με βάζει σε σκέψεις. Είναι πολύ ακριβότεροι οι Intel δίσκοι. Γιατί? Ένα περιστατικό υπήρχε με τις giga και τους vertex 3 για το οποίο δεν φταίει η OCZ και αν δεν έχει λυθεί είναι θέμα χρόνου να λυθεί.Κατά τα άλλα imho δίσκος που δεν 500αρίζει δεν αξίζει αλλά δεν πρόκειται να αρχίσω να γράφω fail intel ου 666 μακρυά και τέτοια.Για τα λεφτά του ίσως είναι η καλύτερη επιλογή οπότε το σέβομαι.Αλλά για εμένα σε real life για όλα τα υπόλοιπα και οι πρώτης γενιάς SSDs super είναι.Αν είναι κάτι που θέλω τώρα(Δεν θέλω ακόμη αλλά λέμε ) είναι περισσότερο γκάζι σε loading,write κτλ.Γιαυτό και το ακριβό μοντέλο της intel δεν είναι ο 320.
grimpr Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Εαν επέμενε στο θέμα αξιοπιστίας υπέρ των SSD της Intel για την προσωπική επιλογή του λογω ανασφαλειών δεν θα εφερνα αντίλογο, αλλα η επιμονή του να βγάζει τα πάντα "σκουπίδια" μπροστά στα προϊόντα της Intel ειναι ξεκάθαρο bias.
Heatspreader Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δεν με πειράζει καθόλου μιας και ξέρω ότι είναι παντελώς άκυρα για τους ελεγκτές της Sandforce σε πραγματική χρήση και όχι άχρηστα synthetics, μια ιδιότητα που μόνον το PC Mark Vantage κατέχει πράγμα που το παραδέχεται και ο ίδιος ο Anand Lal Shimpi. Πολύ καλή η προσπάθεια σου αλλά απέτυχε. Μα ερωτήματα σου θέτω. Δεν ρωτάω ρητορικά. Εσύ το ξέρεις βασιζόμενος στον Amand ο οποίος έχει το Site? Είναι θεωρείς τόσο έγκυρα τα λόγια και του Amand, αλλά και άλλων Site? Ακόμα και να είναι υπέρ των Intel, κρατάω επιφυλάξεις. Δεν εθελοτυφλώ, ψάχνομαι απλά. Μην γράφεις τέτοιες βλακείες. Φίλε μου Sorry, δεν γράφω βλακείες. Μιλάω ποστάροντας links και εφκράζομαι πολιτισμένα. Κάνε αν θέλεις Edit σε παρακαλώ. Κατά τα άλλα imho δίσκος που δεν 500αρίζει δεν αξίζει.Δεν πρόκειται να αρχίσω να γράφω fail intel ου 666 μακρυά και τέτοια.Σε real life για όλα τα υπόλοιπα και οι πρώτης γενιάς SSDs super είναι.Αν είναι κάτι που θέλω τώρα είναι περισσότερο γκάζι σε loading κτλ.Γιαυτό και το ακριβό μοντέλο της intel δεν είναι ο 320. Δεν έχουν να λέει τίποτα η διαμεταγωγή των δεδομένων. Δεν αγοράζεις SSD γι' αυτόν το λόγο. Επίσης το Loading αποτελείται από πολλά μικρά αρχεία. Δεν σε ενδιαφέρει λοιπόν το πόσο γρήγορα μεταφέρει δεδομένα ο δίσκος δεξιά και αριστερά. Ακόμα όμως και να κοιτάγαμε κάτι τέτοιο που θα στείλεις 500mb/s? σε USB 2.0? Πόσο συχνά πια μεταφέρεις αρχεία??? Εαν επέμενε στο θέμα αξιοπιστίας υπέρ των SSD της Intel για την προσωπική επιλογή του λογω ανασφαλειών δεν θα εφερνα αντίλογο, αλλα η επιμονή του να βγάζει τα πάντα "σκουπίδια" μπροστά στα προϊόντα της Intel ειναι ξεκάθαρο bias. Για να μην σε κουράζω ψάχνοντας σε προηγούμενα Posts, στα συγκεντρώνω εδώ. Αν και είσαι λίγο πιο ριψοκίνδυνος. Εγώ λίγο πιο κότα πηγαίνοντας στα σίγουρα. Καλά λόγια ακούγονται και για τους Kingston επίσης. Όλα αυτά τα ερωτήματα όμως γιατί θα πρέπει να κληθεί να τα απαντήσει κάποιος χρήστης δοκιμάζοντας έναν OCZ για παράδειγμα? Όπως εγώ λοιπόν προτίμησα τη σίγουρη λύση, έτσι προτείνω και σε κάποιους την ίδια λύση. Δεν βγάζω κάτι σκουπίδι και το τονίζω. Γι' αυτό κάνουμε κουβέντα. Υπάρχουν τα Posts, διαβάζει όποιος θέλει και βγάζει τα συμπεράσματα του. Δεν ρωτάω ρητορικά, καθώς δεν γνωρίζω. Απλά όλες οι παραπάνω απορίες με έκαναν να φύγω από OCZ, ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Μάλλον εσύ έχεις τάσεις φανμποϊσμού και αρπάζεσαι. Φιλικά.
nikos21aek Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Μα υπονοείς ότι ο OCZ δεν θα κρατήσει 3 χρόνια.Δεν υπάρχει κάτι πιο light για να περιγράψει αυτό που λες.Και εγώ πολιτισμένα μιλάω. Το ότι οι Intel είναι ακριβότεροι είναι ανακρίβεια,το ότι με τους Intel δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πρόβλημα είναι προσωπική σου εκτίμηση,το ότι οι OCZ υπάρχει κίνδυνος να μην σε βγάλουν 1-3 χρόνια είναι βλακεία.Και δεν το λέω για να σε προσβάλω.Δεν έχω τέτοια διάθεση.Φιλικά στο λέω.
grimpr Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Καταλήγω ξανά στο ότι δεν έχεις καταλάβει πως δουλεύουν οι controllers της Sandforce, δεν κάτι κακό μιας και δεν έχουν εξηγηθεί επαρκώς πέραν τις προσπάθειες του Anand.
mindtrapper Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Παιδιά εγώ που αγόρασα έναν Vertex 2 60gb και μου ήρθε με 32gb die και firmware 1.32 περασμένο έχω 25nm μοντέλο έτσι; Κάτι ακούω ότι η OCZ θα αρχίσει να δίνει πάλι μοντέλα με 34nm (ή 32 έχω μπερδευτεί) σε λίγο καιρό από τώρα. Θα μπορώ να στείλω αυτό που έχω τώρα rma για να πάρω 34nm; Ή δεν αξίζει να ασχοληθώ; Έβαλα τον δίσκο μόνο για να κοιτάξω die/firmware με το toolbox. Θα τον στήσω κανονικά όταν στήσω το καινούργιο μου pc. Οπότε δεν έχω κάνει κανένα benchmark.
Plutomania Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Δημοσ. 29 Απριλίου 2011 Παιδιά εγώ που αγόρασα έναν Vertex 2 60gb και μου ήρθε με 32gb die και firmware 1.32 περασμένο έχω 25nm μοντέλο έτσι; Κάτι ακούω ότι η OCZ θα αρχίσει να δίνει πάλι μοντέλα με 34nm (ή 32 έχω μπερδευτεί) σε λίγο καιρό από τώρα. Θα μπορώ να στείλω αυτό που έχω τώρα rma για να πάρω 34nm; Ή δεν αξίζει να ασχοληθώ; Έβαλα τον δίσκο μόνο για να κοιτάξω die/firmware με το toolbox. Θα τον στήσω κανονικά όταν στήσω το καινούργιο μου pc. Οπότε δεν έχω κάνει κανένα benchmark. νομίζω 34 έχουμε εμείς οι δύο με τα 60 και 120GB. Τα άλλα μοντέλα που είναι πειραγμένα για λίγο παραπάνω gb έχουν 25 νανόμετρα και είναι λίγο φθηνότεροι. Καλύτεροι είναι οι 34 αυτή τη στιγμή και για τους Vertex 2.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα