Προς το περιεχόμενο

Αγορά SSD

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και εγώ μέχρι που πήρα πριν δύο μέρες έναν Vertex 2 και είναι μια χαρά. Οι intel έχουν το μέγιστο 38000 IOPS (Intel 320) ενώ οι Vertex 3 έχουν 70000 και οι Vertex 2 50000. Οι Vertex 2,3 έχουν τον sandforce controller που κάνει συμπίεση τα δεδομένα και έτσι είναι πιο γρήγοροι. Για αυτό και στα benchmarks τύπου Crystal Disk Mark & As SSD που χρησιμοποιούν μη συμπιέσημα δεδομένα κατά τη διάρκεια των benchmark τους, οι ταχύτητες που βγάζουν είναι αρκετά χαμηλότερες και μη ενδεικτικές των πραγματικών που έχουν οι Vertex 2,3. Αντίθετα, ακόμα και οι πιο καινούργιοι intel έχουν τον Marvell 88SS9174-BKK2 Controller που δεν συγκρίνεται με sandforce. Για να δοκιμάσεις sandforce δίσκο θέλεις ATTO Disk Benchmark που παράγει συμπιέσημα δεδομένα στα test που κάνει. Για αυτό και όσοι δοκιμάζουν άλλα προγράμματα με τους Vertex 2,3 βγάζουν παράξενα review.

Πολύ ισχυρίζονται ότι Oi Ιντελ αν και είναι "θεωρητικά" πιο αργοι σε βάθος χρόνου είνια πιο αξιόπιστοι. Τωρα σχετικά με τα νουμερα που παραθέτεις, πως μεταφράζονται στην πράξη?

Σκέφτομε τελικά τον Intel 320 (120gb)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 564
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πολύ ισχυρίζονται ότι Oi Ιντελ αν και είναι "θεωρητικά" πιο αργοι σε βάθος χρόνου είνια πιο αξιόπιστοι. Τωρα σχετικά με τα νουμερα που παραθέτεις, πως μεταφράζονται στην πράξη?

Σκέφτομε τελικά τον Intel 320 (120gb)

Το όλο νόημα των SSD είναι τα IOPS. Οι HDD έχουν γύρω στα 200-500 να φανταστείς ενώ οι SSD 39000,50000 και τέτοια τρελά πράγματα. Τα IOPS είναι που τους κάνουν γρήγορους και το γεγονός ότι ο χρόνος που κάνουν για να αντιδράσουν σε εντολές είναι 0.1 ενώ των HDD κατά μέσω όρο 12.0 (οι αργότεροι 24 ενώ οι "γρηγορότεροι" 4.5). Τα IOPS είναι οι In Out Operations Per Second, δηλαδή πόσα πράγματα κάνει το δευτερόλεπτο στο περίπου...

Όλοι οι ssd σχεδόν την ίδια διάρκεια ζωής έχουνε. Οι Vertex 2 είναι από τώρα μέχρι το 2020 περίπου όπως μου αναφέρει το SSDLife στον καινούργιο δικό μου. Κανείς όμως δεν θα έχει μέχρι τότε Vertex 2. Τότε θα μας φαίνονται αρχαίοι και υπερβολικά αργοί.

Όλοι οι ssd σχεδόν την ίδια διάρκεια ζωής έχουνε. Οι Vertex 2 είναι από τώρα μέχρι το 2020 περίπου όπως μου αναφέρει το SSDLife στον καινούργιο δικό μου. Κανείς όμως δεν θα έχει μέχρι τότε Vertex 2. Τότε θα μας φαίνονται αρχαίοι και υπερβολικά αργοί.

Την αξιοπιστία των Intel και μετά των Samsung δεν την βρίσκεις πουθενά.

Με άλλες μάρκες δίσκων και γενικότερα με OCZ, ακούγονται τα χειρότερα. Κακό GC και Trim από τον Controller, διαλογής τσιπάκια, κλπ.

Μπορεί ο δίσκος να βγει και καλός, το διακινδυνεύεις όμως? Τι να τις κάνω της σειριακές ταχύτητες μετάδοσης οι οποίες είναι marketing, καθώς δεν λέει τίποτα να μεταφέρεις τα αρχεία σου δεξιά - αριστερά, το κάνεις και με 4 HDD σε RAID πολύ καλύτερα.

Η ουσία είναι ο δίσκος (SSD) ακόμα και μετά από χρόνια να παίζει το ίδιο, ίδια απόδοση από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα που θα τον κρατήσεις και να μην χρειάζεται να του κάνεις με ειδικά προγράμματα διαγραφή, να μην σου ψοφήσει και ας είσαι στην εγγύηση. Σε δεύτερο στάδιο να έχει καλά IOPS και 4k.

Από ότι έχω διαβάσει και ψάξει όλον αυτόν το καιρό μόνο η Intel τα δίνει με σιγουριά τα πρώτα. Αν τα πρώτα δεν υπάρχουν ο δίσκος με τον καιρό πέφτει σε απόδοση, οπότε δεν έχουν να πουν κάτι τα καλά Specs.

Την αξιοπιστία των Intel και μετά των Samsung δεν την βρίσκεις πουθενά.

Με άλλες μάρκες δίσκων και γενικότερα με OCZ, ακούγονται τα χειρότερα. Κακό GC και Trim από τον Controller, διαλογής τσιπάκια, κλπ.

Μπορεί ο δίσκος να βγει και καλός, το διακινδυνεύεις όμως? Τι να τις κάνω της σειριακές ταχύτητες μετάδοσης οι οποίες είναι marketing, καθώς δεν λέει τίποτα να μεταφέρεις τα αρχεία σου δεξιά - αριστερά, το κάνεις και με 4 HDD σε RAID πολύ καλύτερα.

Η ουσία είναι ο δίσκος (SSD) ακόμα και μετά από χρόνια να παίζει το ίδιο, ίδια απόδοση από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα που θα τον κρατήσεις και να μην χρειάζεται να του κάνεις με ειδικά προγράμματα διαγραφή, να μην σου ψοφήσει και ας είσαι στην εγγύηση. Σε δεύτερο στάδιο να έχει καλά IOPS και 4k.

Από ότι έχω διαβάσει και ψάξει όλον αυτόν το καιρό μόνο η Intel τα δίνει με σιγουριά τα πρώτα. Αν τα πρώτα δεν υπάρχουν ο δίσκος με τον καιρό πέφτει σε απόδοση, οπότε δεν έχουν να πουν κάτι τα καλά Specs.

Συνήθως όσοι αγοράζουν ssd τώρα ασχολούνται με pc και τέτοια οπότε τους αλλάζουν σχετικά συχνά (στον 1.5 χρόνο περίπου). Δεν θα παρατηρήσεις χαμηλότερες επιδόσεις δηλαδή έτσι για την πλάκα. Η intel είναι πιο σωστή και τίμια σε αυτά που γράφει και αυτό ισχύει. Αλλά σαν τεχνολογία δεν είναι καλύτερη. Ας κάνει ότι θέλει, δική του απόφαση είναι άλλωστε. Είναι συνοπτικά μακροζωία vs καλύτερες επιδόσεις. It's up to him...

Συνήθως όσοι αγοράζουν ssd τώρα ασχολούνται με pc και τέτοια οπότε τους αλλάζουν σχετικά συχνά (στον 1.5 χρόνο περίπου). Δεν θα παρατηρήσεις χαμηλότερες επιδόσεις δηλαδή έτσι για την πλάκα. Η intel είναι πιο σωστή και τίμια σε αυτά που γράφει και αυτό ισχύει. Αλλά σαν τεχνολογία δεν είναι καλύτερη. Ας κάνει ότι θέλει, δική του απόφαση είναι άλλωστε. Είναι συνοπτικά μακροζωία vs καλύτερες επιδόσεις. It's up to him...

Και τον χειρότερο SSD να αγοράσει κάποιος θα είναι καλύτερος από τον καλύτερο HDD. Ακόμα και να πέσουν οι επιδόσεις, πέρα ότι μπορεί να μην γίνει αντιληπτό σε Real Life USE, θα είναι και πάλι καλύτερα τα πράγματα από τον HDD που είχε.

Απλά θα πρέπει να το γνωρίζουμε αυτό. Μην είναι το κριτήριο μας με πόσα γράφει και διαβάζει ο δίσκος και στο τέλος δεν έχει ούτε τις μισές επιδόσεις σε αυτά που διαφημίζει.

Τουλάχιστον η Intel, όσα λέει είναι! Και μην κοιτάς τους 320 που είναι τζούφιοι, δες πιο παλιά μοντέλα που πυροβολάνε.

Εγώ τον 320 120GB έχω παραγγείλει. 214Ευρώ, καλές ταχύτητες, αξιοπιστία και γενικότερα από ότι λένε τίμιος δίσκος.

Για Vertex 3 πήγαινα, αλλά αυτά που διάβασα ήταν τουλάχιστον τραγικά.

Και τον χειρότερο SSD να αγοράσει κάποιος θα είναι καλύτερος από τον καλύτερο HDD. Ακόμα και να πέσουν οι επιδόσεις, πέρα ότι μπορεί να μην γίνει αντιληπτό σε Real Life USE, θα είναι και πάλι καλύτερα τα πράγματα από τον HDD που είχε.

Απλά θα πρέπει να το γνωρίζουμε αυτό. Μην είναι το κριτήριο μας με πόσα γράφει και διαβάζει ο δίσκος και στο τέλος δεν έχει ούτε τις μισές επιδόσεις σε αυτά που διαφημίζει.

Τουλάχιστον η Intel, όσα λέει είναι! Και μην κοιτάς τους 320 που είναι τζούφιοι, δες πιο παλιά μοντέλα που πυροβολάνε.

Εγώ τον 320 120GB έχω παραγγείλει. 214Ευρώ, καλές ταχύτητες, αξιοπιστία και γενικότερα από ότι λένε τίμιος δίσκος.

Μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις αν και εγώ προτίμησα εν τέλη vertex και είμαι ευχαριστημένος.

( http://www.insomnia.gr/topic/405963-apacer-ssd-vs-wd-scorpio-7200/page__view__findpost__p__3994604 )

Αν και είσαι λίγο πιο ριψοκίνδυνος. Εγώ λίγο πιο κότα πηγαίνοντας στα σίγουρα.

Καλά λόγια ακούγονται και για τους Kingston επίσης.

Υπερβολές. Αυτό που σου εγγυάται η Intel, υποτίθεται, είναι καλύτερο quality control και 100% συμβατότητα σε ΟΛΑ τα chipsets και πλατφόρμες της, πράγμα που δεν ισχύει τουλάχιστον με AHCI.

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?85336-Vertex-3-Reviews&p=622142&viewfull=1#post622142

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?85336-Vertex-3-Reviews&p=622575&viewfull=1#post622575

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?85336-Vertex-3-Reviews&p=622630&viewfull=1#post622630

Επίσης:

http://blog.macsales.com/9438-not-all-ssd%E2%80%99s-are-created-equal-the-story-continues#more-9438

Καλύτερο Trim GC.

Δεν συγκρίνεται ο Intel Controller.

Πάντα ότι γράφω είναι από έρευνα που έχω κάνει, δεν έχω προσωπική εμπειρία. Να να μην παρεξηγηθώ. Αν ήταν από προσωπική εμπειρία θα ήμουν απόλυτος. :-)

Τι μακροζωία λέτε ρε παιδιά.Όταν τα φτήσει ο SSD θα είναι σουβενίρ.Υπάρχει περίπτωση να αφήσει κανένας τον ίδιο σκληρό στο pc του 10-15 χρόνια;ΑΝ έχει μείνει με το ίδιο hardware τόσο καιρό,το τελευταίο που θα τον νοιάζει θα είναι αν θα ψοφήσει ο SSD και να ψοφήσει θα αγοράζει τότε καινούριο 250gb με 50€

Τελείως ενημερωτικά εγώ είμαι με vertex 1 και έχω τα ίδια νούμερα από την πρώτη μέρα που τον έχω στο pc μου.Το ίδιο ισχύει και για έναν intel x25 που υπάρχει σε άλλο pc της οικογένειας.Δεν νομίζω να υπάρχουν θέματα αν δουλεύει ή όχι το τρίμ στους νέας γενιάς SSD.Παλιότερα το κοιτούσαμε.Πλέον νομίζω ότι ανήκει στα πολύ ψιλά γράμματα.Αν υπάρχει κατασκευαστής ο οποίος δεν δουλεύει σωστά το trim μετά από τόσα χρόνια,νομίζω ότι θα έπρεπε να εξαφανιστεί από τον χάρτη.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απόψεις,

Ο κύριος λόγος που λιβανίζω το θέμα τόσο καιρό είνια ότι θα εγκατασταθεί σε laptop workstation όπου με ενδιαφέρει καταρχήν η αξιοπιστία. Δεύτερον το λαπτοπ δεν σκοπεύευω να το αντικαταστήσω την επόμενη 5-ετία άρα και ο σκληρός που θα πάρω θέλω να έχει τουλάχιστον μακροζωία του λαπτον :)

Πέρα από τα νούμερα των συγκρίσεων δεν βρίσκω πουθενά πραγματική σύγκριση μεταξύ Intel και OCZ δηλαδή πχ στην εκκίνηση ό ένας θα κάνει 21 sec και ό άλλος 22 sec (μου είναι αδιάφορο)? Επειδή χρησιμοποιω αρκετά το virtualbox αν παρω πχ ocz θα είναι 20% πιο γρήγορος από τον intel ? κλπ.

Έτσι, ισχυροποιείται η θέση μου για τον intel 120gb (έχω μπερδευτεί όμως με τα μοντέλα (320 series ή Χ25-Μ). ποιο να πάρω?

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απόψεις,

Ο κύριος λόγος που λιβανίζω το θέμα τόσο καιρό είνια ότι θα εγκατασταθεί σε laptop workstation όπου με ενδιαφέρει καταρχήν η αξιοπιστία. Δεύτερον το λαπτοπ δεν σκοπεύευω να το αντικαταστήσω την επόμενη 5-ετία άρα και ο σκληρός που θα πάρω θέλω να έχει τουλάχιστον μακροζωία του λαπτον :)

Πέρα από τα νούμερα των συγκρίσεων δεν βρίσκω πουθενά πραγματική σύγκριση μεταξύ Intel και OCZ δηλαδή πχ στην εκκίνηση ό ένας θα κάνει 21 sec και ό άλλος 22 sec (μου είναι αδιάφορο)? Επειδή χρησιμοποιω αρκετά το virtualbox αν παρω πχ ocz θα είναι 20% πιο γρήγορος από τον intel ? κλπ.

Έτσι, ισχυροποιείται η θέση μου για τον intel 120gb (έχω μπερδευτεί όμως με τα μοντέλα (320 series ή Χ25-Μ). ποιο να πάρω?

Πάρε intel λοιπόν. Τα 320 όμως που είναι οι πιο καινούργιοι δίσκοι της intel και είναι η επόμενη γενιά από τη σειρά X25. Άσε που οι X25 δεν βγαίνουν σε 120GB μοντέλα αλλά σε 40,80 και 160 από όσο ξέρω. Τώρα το VB θα έλεγα πως χρησιμοποιεί μεγάλα αρχεία κατά κύριο λόγο σαν πρόγραμμα (έναν εικονικό δίσκο πολλών GB χρησιμοποιεί). Σκέψουν όμως πως το λειτουργικό που θα του βάλεις μέσα θα επωφεληθεί τραγικά από γρήγορο ssd. Όχι όμως πως θα κάνουν τη διαφορά και τόσο οι OCZ vs Intel εκεί. Μην κουράζεσαι άδικα, πάρε Intel και θα είσαι μια χαρά για αυτό που ζητάς. Πάνω-κάτω όλοι το ίδιο πράγμα είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...