Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 564
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

quick question:

Εχω αυτο το συστημα:

intel i5 760 OC @ 3.4ghz

8GB corsair XMS3 1600

WD caviar black 500GB

Asus P7P55-LX

Nvidia 460GTX

Αν παρω τον OCZ vertex2 60GB(109ε και εγω απο το newsletter) θα δω καποια διαφορα που να αξιζει?? Δεν το εχω ψαξει και πολυ το θεμα SSD..

Δημοσ.

Το έκανα παραγγελία. αύριο πιστεύω θα μου έρθει! για να δούμε αν αξίζει..

Διάφορες μικρές ερωτήσεις..

1) Συμφέρει να κάνω clone το δίσκο που έχω και να το βάλω στον ssd (με όλα τα temp files που έχει κτλ) ή να κάνω από την αρχή format και εγκατάσταση τα windows?

2) για να τρέχει λίγο πιο γρήγορα κάθε δίσκος μπορώ να σβήσω manually κάποιους φακέλους? και αν ναι ποιους? για XP μιλάω.

3)αν βάλω στον ssd πρόγραμμα και μετά από κάθε κλείσιμο του υπολογιστή επανέρχεται ο hdd στην αρχική του κατάσταση θα επιβαρύνει το δίσκο?

αυτά για την ώρα!

Δημοσ.

quick question:

Εχω αυτο το συστημα:

intel i5 760 OC @ 3.4ghz

8GB corsair XMS3 1600

WD caviar black 500GB

Asus P7P55-LX

Nvidia 460GTX

Αν παρω τον OCZ vertex2 60GB(109ε και εγω απο το newsletter) θα δω καποια διαφορα που να αξιζει?? Δεν το εχω ψαξει και πολυ το θεμα SSD..

θα δείς τεράστια διαφορά ;)

Δημοσ.

Τον χτύπησα και εγω τελικα.. ;) Αντε να δουμε διαφορες. Θα βαλω τα windows πανω και τα apps και αλλου ολα τα αλλα αρχεια, τιποτα που θα πρεπει να προσεξω πριν το κανω?? καποια ρυθμιση κατι?? Αν κανω firmware update μετα το install θα μου σβησει τα αρχεια η οχι??

Δημοσ.

Το έκανα παραγγελία. αύριο πιστεύω θα μου έρθει! για να δούμε αν αξίζει..

Διάφορες μικρές ερωτήσεις..

1) Συμφέρει να κάνω clone το δίσκο που έχω και να το βάλω στον ssd (με όλα τα temp files που έχει κτλ) ή να κάνω από την αρχή format και εγκατάσταση τα windows?

2) για να τρέχει λίγο πιο γρήγορα κάθε δίσκος μπορώ να σβήσω manually κάποιους φακέλους? και αν ναι ποιους? για XP μιλάω.

3)αν βάλω στον ssd πρόγραμμα και μετά από κάθε κλείσιμο του υπολογιστή επανέρχεται ο hdd στην αρχική του κατάσταση θα επιβαρύνει το δίσκο?

αυτά για την ώρα!

1)Αν δεν ειναι μεγαλος μπελας καλυτερα φρεσκια εγκατασταση.

2)Ακυρο το 1).Μην βαλεις τα xp ξανα.Βαλε καλυτερα τα 7αρια.Ετη φωτος μπροστα.

3)Αυτο δεν το καταλαβα. :huh:

Τον χτύπησα και εγω τελικα.. ;) Αντε να δουμε διαφορες. Θα βαλω τα windows πανω και τα apps και αλλου ολα τα αλλα αρχεια, τιποτα που θα πρεπει να προσεξω πριν το κανω?? καποια ρυθμιση κατι?? Αν κανω firmware update μετα το install θα μου σβησει τα αρχεια η οχι??

Απλα να ενεργοποιησεις το ahci πριν την εγκατασταση (οχι οτι μετα εχει καμια διαφορα).Οσο για το firmware update κανονικα λενε οι κατασκευαστες οτι δεν επηρεαζονται τα αρχεια (πραγμα αληθες διοτι σε εμενα δεν πειραχτηκαν).Ωστοσο ενα backup θα το κανεις να εισαι σιγουρος.

Δημοσ.

Ο X25 είναι πιο γρήγορος δίσκος.

Η σειρά 320 γενικότερα δεν έχει φανταστικές επιδόσεις, αλλά έχει την αξιοπιστία της Intel με καλή τιμή.

Σε Real Life χρήση κανένας δεν έχει διαφορά. Σε Benches ναι.

Προτίμησα τον 320 120GB.

Φιλε τον πήρες τελικά? αν ναι από που?

Δημοσ.

1)Αν δεν ειναι μεγαλος μπελας καλυτερα φρεσκια εγκατασταση.

2)Ακυρο το 1).Μην βαλεις τα xp ξανα.Βαλε καλυτερα τα 7αρια.Ετη φωτος μπροστα.

3)Αυτο δεν το καταλαβα. :huh:

Εννοώ πρόγραμμα που με κάθε επανεκίνηση επαναφέρει τον δίσκο του pc στην κατάσταση που το έχεις ορίσει.

δεν το θυμάμαι το πρόγραμμα όμως.. θα το ψάξω και θα σου πω.

Άλλη μια ερώτηση.. Αν χωρίσω τον ssd σε 2 partition για 2 λειτουργικά? XP και 7άρια?

Πιστεύεται θα κάνει τον ssd πιο αργό? ή θα τον επιβαρύνει?

Δημοσ.

και εγω ψηνομαι για τον ocz 60gb στα 109 αλλα σκεφτομαι μηπως παρω 2 για raid.αποψεις?να αποφυγω καλυτερα το raid?

Δημοσ.

Εννοώ πρόγραμμα που με κάθε επανεκίνηση επαναφέρει τον δίσκο του pc στην κατάσταση που το έχεις ορίσει.

δεν το θυμάμαι το πρόγραμμα όμως.. θα το ψάξω και θα σου πω.

Άλλη μια ερώτηση.. Αν χωρίσω τον ssd σε 2 partition για 2 λειτουργικά? XP και 7άρια?

Πιστεύεται θα κάνει τον ssd πιο αργό? ή θα τον επιβαρύνει?

Εξακολουθω να μην καταλαβαινω τι θελεις να πεις αλλα τεσπα,αν βρεις το προγραμμα πες το μου να δω τι ακριβως κανει και θα σου απαντησω.

Τωρα για τα partition που λες δεν νομιζω οτι θα εχει προβλημα,να πεσουν οι επιδοσεις και τετοια.Αλλα πραγματικα θα σου ελεγα να ξεχασεις τα xp και να μην ξανασχοληθεις.Δεν μπορω να σκεφτω,εγω τουλαχιστον,ουτε ενα λογο που μπορει καποιος να χρειαζεται σημερα τα xp.Εκτος και αν υπαρχει καποιο προγραμμα,πολυ δυσκολο μου φαινεται,που δεν το υποστηριζουν τα 7αρια.Τεσπα αν τα χρειαζεσαι οπωςδηποτε εγω στην θεση σου θα εβαζα τα xp σε ενα partition στον hdd και θα αφηνα τον ssd οπως ειναι να αλωνιζει :devil: .

Δημοσ.

και εγω ψηνομαι για τον ocz 60gb στα 109 αλλα σκεφτομαι μηπως παρω 2 για raid.αποψεις?να αποφυγω καλυτερα το raid?

Αν δεν έχεις κάρτα για Raid, με τις κάρτες των μητρικών σωστή δουλειά δεν πρόκειται να κάνεις.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις κάρτα για Raid, με τις κάρτες των μητρικών σωστή δουλειά δεν πρόκειται να κάνεις.

μια χαρά raid μπορείς να κάνεις με onboard controller.

Δημοσ.

το έχουμε ξανασυζητήσει.

εξαρτάται από τοv controller του δίσκου και τον onboard controller.

το τελευταίο crystaldiskmark που έχω τρέξει.

post-186393-0-17769200-1305136721_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...