Spira Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Είμαι κάτοχος ενός HP PAVILION DV6845EV. Σταμάτησε να λειτουργεί ο ανεμιστήρας του λάπτοπ με αποτέλεσμα να ζεστένεται. Έχω ελένξει για τυχόν σκόνες δεν υπάρχουν. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι αν πρέπει να αλλαχθεί μόνο ο ανεμιστήρας ή ολόκληρο το σύστημα. Βρήκα αυτό εδώ http://www.partstrading.gr/product.php?productid=407009&cat=553&page=10 αλλά δεν γνωρίζω τι ακριβώς είναι. Αν κάποιος ξέρει που μπορώ να βρω και τιμή ασ με διαφωτίσει.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Φιλε μου αν θες δωσε μου το p/n: απο το notebook να σου πω πιο ειναι το ανταλακτικο. Λογικα αν ειναι intel ειναι αυτο 450933-001 http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=450933-001&_sacat=See-All-Categories Ελλαδα κανει 30 € κανονικα αλλα ειναι αναλογα ποσο θελει να το δωσει ο καθενας.
Roger Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Φιλε μου αν θες δωσε μου το p/n: απο το notebook να σου πω πιο ειναι το ανταλακτικο. Λογικα αν ειναι intel ειναι αυτο 450933-001 http://shop.ebay.de/?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=450933-001&_sacat=See-All-Categories Ελλαδα κανει 30 € κανονικα αλλα ειναι αναλογα ποσο θελει να το δωσει ο καθενας. Αν εχει προβλημα ο ανεμιστηρας καλως,αν δεν δινει ταση το board,τι κανει,αγοραζει τσαμπα ανεμιστηρα?
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Λογικό το ερώτημα σου. Το σύνηθες είναι να μην έχει πρόβλημα το board. Εμένα προσωπικά δεν μου έχει τύχη ποτέ Από εκεί και περά αν γνωρίζει θα τα κάνει μόνος του αυτά ( την μέτρηση). Αλλιώς άντε ψάχνε πολυμετρο και αν θα ξέρει να το δουλέψει. Τα 15 € δεν είναι μεγάλο κόστος Έτσι και αλλιώς συμβουλές δίνουμε εδώ. Ακόμα υπάρχει περίπτωση να έχει πιάσει ανάμεσα στον αεραγωγο καιτο fan χνούδι που δεν αφήνει το fan να περιστραφεί.
Spira Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Το έχω ανοίξει μία φορά δεν έχω δει ίχνος σκόνης. Το περιεργο είναι είχε ξανασταματήσει και άλλη μία φορά και μετά ξαναδούλεξε κανονικά για 10 μέρες ακόμα. Τώρα αν δεν δίνει τάση η μητρική μου φαίνεται αρκετά απίθανο κατά τι γνώμη μου, ο κωδικός του συστήματος φαίνεται και στο πρώτο link που δείχνω είναι 434986-001.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Οταν λες το εχω το ανοίξει ? το εχεις βγαλει και το εχεις παρει στο χερι σου ? Τα fan δεν δουλευουν συνεχεια ελπιζω να το ξερεις, εκτος και το εχεις βαλει απο το bios να ειναι συνεχεια on αν εχει επιλογη. Για να βρεις τον κωδικο του ανταλακτικου πρεπει να το δεις απο το p/n: που γραφει απο κατω το notebook σου. To fan που λες εχει αντικατασταθει απο αυτο που σου ειπα εγω. δες και απο κατω http://partsurfer.hp.com/Search.aspx?SearchText=434986-001
Roger Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Τώρα αν δεν δίνει τάση η μητρική μου φαίνεται αρκετά απίθανο κατά τι γνώμη μου, Ολα απιθανα ειναι μεχρι να γινουν πιθανα,ενα απλο συρραπτικο χρειαζεται να εχει πεσει μεσα απο το πληκτρολογιο και να φτασει να καψει και ανεμιστηρα και εξοδο του board.Τοτε μενεις με τον ανεμιστηρα στα χερια,τον ξαναβαζεις στο κουτι,τον ξαναβγαζεις απο το κουτι,αλλα οσο και αν τον επεξεργαζεσαι δεν θα παιξει με τιποτα. Τοτε ειναι λοιπον η στιγμη που μαθαινεις οτι πρωτα μετρας ταση στο board,και αφου θελεις να βεβαιωθεις 100% ξεγυμνωνεις τα καλωδια και προσαρμοζεις αλλον ανεμιστηρα μεχρι να δεις οτι δουλευει σωστα,ΤΟΤΕ τρεχεις να αγορασεις ανεμιστηρα. Οι πιθανοτητες να φταιει το board ειναι πολυ μικρες,παρολαυτα μια διαγνωση σωστη ειναι η παραπανω
Spira Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Οταν λέω έχω ανοίξει έχω δει τον κωδικό που γράφει στο σύστημα ψύξης που είναι αυτό που σου είπα. Το fan δεν μπορούσα να το βγάλω γιατί είχε κάτυι πολύ μικρές βίδες και δεν είχα κατάλληλο κατσαβίδι. Ενοείται πως δεν δουλέυει συνέχεια το fan κανονικά όταν δούλευε αλλά τώρα δεν ξεκινάει καν (όταν ξεκινάει δουλέυει full για λίγη ώρα κανονικά). Μήπως ξέρεις από που μπορώ να το πάρω? καποιο κατάστημα Αθήνας κατά προτίμηση.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Προφανώς ο spira δεν έχει κάτι από τα παραπάνω για να κάνει έλεγχο. Πάμε τώρα στο προκειμένω ,εγώ θα σου έλεγα να βγάλεις το fan να το πάρεις στα χεριά σου και να δει για πιθανό χνούδι ανάμεσα σε αυτό και τον αεραγωγό . Τώρα αν θες να πας για αγορά και δεν πας από eBay που θα το παρεις φτηνά ρωτάς είτε στην LOGIN είτε στην quest αλλά λογικά θα σου πουν κάνα 38 € + φπα.
poulinos Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 καλες οι μετρησεις αλλα πρεπει καποιος και να εχει πολυμετρο και να ξερει να μετρησει οποτε αν δεν ξερει και δεν εχει δεν μπορει να κανει πολλα.
pc_expert Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Η καλύτερη λύση είναι να το πάς σε τεχνικό Η/Υ να το δεί να το μετρήσει με πολύμετρο. Το πιθανότερο είναι να έχει χαλάσει το ανεμιστηράκι. Γιατί όπως είπες δεν γυρνάει καθόλου. Σε περίπτωση που δεν τροφοδοτείται με τάση σωστή γυρνάει αλλά χάνει στροφές. Το μην τροφοδοτείται με τάση καθόλου το αποκλείω διότι θα ανέβαζε θερμοκρασία αμέσως το λαπτοπ και θα σου έκλεινε άμεσα. Πάντως για να είσαι σίγουρος να το πάς σε τεχνικό.
poulinos Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 καλα δεν θα κλεισει και αμεσως το λαπτοπ ακομα και να μην παιζει το fan.αλλα θα κλεισει αρκετα συντομα.αφου εφτασε μεχρι το fan ας βρει ενα πολυμετρο να κανει μια μετρηση.
Spira Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Κάπως το άφησα το θέμα γιατί το είχα ανοίξει καθάρισα λίγο το ανεμιστηράκι και δούλεψε ξανά. Τώρα όμως πάλι σταμάτησε. Μήπως ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω σκέτο το ανεμιστηράκι? Πάνω γράφει Kipo 058013L18 DC 5V 1,75W. Το λάπτοπ γενικώς δεν ζεστένεται πολύ οπότε και με κλειστό το ανεμστηράκι δουλεύει περίπου καμιά ώρα μέχρι αρχίσει να ζεστένεται αρκετά. Σίγουρα πάντως δεν γυρνάει καθόλου το fan το έχω τσεκάρει αυτό.
poulinos Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 me ενα γρηγορο ψαξιμο δεν βρηκα καποιο παρομοιο fan.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.