Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 98
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για το startup time του browser γινεται το θεμα,oχι για το φορτωμα των σελιδων... :rolleyes:

Ακριβώς αυτό ρε παιδιά...

Για να το κάνουμε λιανά...

Μετρήσανε πόση ώρα κάνει ο FF να ανοίξει χωρίς τα addons και μετά μετράνε πόση ώρα κάνει να ανοίξει με τα addons.

Αν ΠΧ. ο FF κάνει να ανοίξει 3 δευτερόλεπτα , μπορεί με 10 addons να κάνει έξι ...

Χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί σα να λέμε....

Δεν ξέρω ποιος ανοιγοκλείνει τον browser όταν έχει ανοιχτό τον υπολογιστή, εγώ πάντως τον έχω συνέχεια ανοιχτό.

Και σίγουρα προτιμώ να καθυστερεί το NoScript τον browser κατά ένα δευτερόλεπτο , παρά να πετάγονται τα δεκάδες ενοχλητικά java popups κάθε φορά που ανοίγω μια σελίδα.

Όποτε σερφάρω με IE βλαστημάω με τις διαφημίσεις που εμφανίζονται είτε μόνες τους είστε στο focus του cursor.

Δημοσ.

Απλα αγόρασε εναν SSD για να ξεμπερδέψεις.

Δεν έχουν όλοι τα χρήματα για την λύση του γ@μ@του συστήματος.

Επίσης, τα περιθώρια αύξησης της απόδοσης ενός προγράμματος μέσω της βελτιστοποίησης του κώδικα είναι πολύ μεγαλύτερα από την αύτά μέσω της βελτίωσης του τεχνικού τομέα.

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό ρε παιδιά...

Για να το κάνουμε λιανά...

Μετρήσανε πόση ώρα κάνει ο FF να ανοίξει χωρίς τα addons και μετά μετράνε πόση ώρα κάνει να ανοίξει με τα addons.

Αν ΠΧ. ο FF κάνει να ανοίξει 3 δευτερόλεπτα , μπορεί με 10 addons να κάνει έξι ...

Χέστηκε η Φατμέ στο Γενί Τζαμί σα να λέμε....

Δεν ξέρω ποιος ανοιγοκλείνει τον browser όταν έχει ανοιχτό τον υπολογιστή, εγώ πάντως τον έχω συνέχεια ανοιχτό.

Και σίγουρα προτιμώ να καθυστερεί το NoScript τον browser κατά ένα δευτερόλεπτο , παρά να πετάγονται τα δεκάδες ενοχλητικά java popups κάθε φορά που ανοίγω μια σελίδα.

Όποτε σερφάρω με IE βλαστημάω με τις διαφημίσεις που εμφανίζονται είτε μόνες τους είστε στο focus του cursor.

Το αυτό... Τα 5 ή 10 sec παραπάνω θα μας σώσουν? Το θέμα είναι να είναι ασφαλής και εύχρηστος.

Δημοσ.

από ότι φαίνεται προσπαθούν να κερδίσουν πάλι τις εντυπώσεις, να γίνουν θέμα συζήτησης, να καταλάβουμε πάλι ότι ο firefox προσπαθεί για το καλύτερο γιατί αγαπάει τους χρήστες του, και να κάνουν πιο γρήγορα τα πρόσθετα τους, προκειμένου να έχουν πιο καλές βάσεις για τις επόμενες εκδόσεις του δημοφιλούς περιηγητή (η οποίες μάλλον δεν θα αργήσουν)

Δημοσ.

Και σίγουρα προτιμώ να καθυστερεί το NoScript τον browser κατά ένα δευτερόλεπτο , παρά να πετάγονται τα δεκάδες ενοχλητικά java popups κάθε φορά που ανοίγω μια σελίδα

Συμφωνώ.

Ο χρόνος εκκίνησης της διεργασίας είναι ασήμαντος συγκρίνομενος με χρόνο απόκρισης (interactiveness) και άλλα τέτοια. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τέτοιες επιβαρύνσεις.

Τόσα καλούδια μας δίνουν δωρεάν, μην γινόμαστε και πλεονέκτες.

Δημοσ.

από ότι φαίνεται προσπαθούν να κερδίσουν πάλι τις εντυπώσεις, να γίνουν θέμα συζήτησης, να καταλάβουμε πάλι ότι ο firefox προσπαθεί για το καλύτερο γιατί αγαπάει τους χρήστες του, και να κάνουν πιο γρήγορα τα πρόσθετα τους, προκειμένου να έχουν πιο καλές βάσεις για τις επόμενες εκδόσεις του δημοφιλούς περιηγητή (η οποίες μάλλον δεν θα αργήσουν)

ενω οι αλλοι browsers οτι κανουν το κανουν για την ψυχη της μανας τους whistle.gif

Δημοσ.
το μέτρο θα επεκταθεί ώστε να συνυπολογίζει και άλλους παράγοντες, όπως την ταχύτητα φόρτωσης των ιστοσελίδων.

Όταν γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα έχει νόημα η λίστα.

Τώρα χ@στ1κε η φοράδα στ΄αλώνι! ;)

Δημοσ.

Την καληνύχτα μου στα παιδιά, εκεί στη mozilla. Με τέτοια μυαλά περιμένει στη γωνία ο chrome να πάρει και το υπόλοιπο μερίδιο.. Τελικά δεν είναι Ελληνικό φαινόμενο οτι "πάντα φταίνε οι άλλοι"... :X

Χρησιμοποιώ 3.6.16 φορτωμένο με 32 addons (τα 26 enabled). Παει ΣΦΑΙΡΑ, οχι βεβαια στο startup αλλά στην πραγματική χρήση. Εβαλα τον 4.0 ολόγυμνο σε αλλο profile (γιατι δεν θέλει να αναγνωρίσει κανενα addon απο το profile μου ουτε εγκαθιστά addons στο καινούργιο profile). Σερνεται μέχρι αηδίας, οχι στο startup αλλά στην πραγματική χρήση.

Συγκριτικό τέστ δεν χρειάζεται καν, τους έδωσα τις 10 σελίδες που ανοίγω κάθε πρωι, ο ff3.6 έκανε ~30" να τις φέρει όλες και ο ff4 έκανε 1.5 λεπτό περίπου. ΧΩΡΙΣ addons! Φυσικά και θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ ff3.6.16 και Chrome για τις javascript apps. :-(

(..και φυσικά στο συγκριτικό μου ο opera ήταν μακράν πιο γρήγορος απο τον ff4. Ντροπή για όλους τους ff-lovers!)

Edit: Μετά τη δεύτερη ανάγνωση και τα σχόλια που διαβάζω έδω και τα guidelines εδω και εδω, διαπιστώνω οτι οι άνθρωποι έχουν μπλέξει τα μπούτια τους! Τι σχέση έχει το startup performance με τα event listeners, τα javascript modules και τα πολλά ..mouseover?? Θέλουν να δώσουν οδηγίες για γρήγορο ελαφρύ κώδικα (σωστό!) αλλά ασχολούνται με το startup time (γελοίο!) σαν να μην υπάρχει αύριο. Τελικά όλα συνοψίζονται στο καουμποιλίκι του γρηγορότερου startup για να χαίρεται κάθε νεάτερνταλ χρήστης; Ελεος.. :-(

Δημοσ.

Τα περίμενα όλα απο μερικά καμενα άτομα που περιμένουν να πιαστούν απο κάπου για να δείξουν ότι υπάρχουν!

Αλλα κόντρες και κοκορομαχιες για το ποιος είναι ο καλύτερος browser λες και είναι ομάδες δεν το περίμενα.

Οι περισσότεροι δεν έχουν διαβάσει καν το αρχικό πόστ.

Ωραία πόστ είναι του gimpr , kiklik & gsnX .

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Στο link της πηγής λέει ότι έχουν αρχίσει να προσεγγίζουν όλους τους προγραμματιστές των πρόσθετων που καθυστερούν τον Firefox κατα την εκκίνηση, ζητώντας τους να εργαστούν για την βελτίωση της απόδοσης των πρόσθετων τους.

Όπως και οτι θα τους δοθούν εργαλεία που θα μπορούν να ελέγχουν πόσο καθυστερεί το πρόσθετο τον Firefox.

Ακόμα δεν λέει κάπου ότι όσα πρόσθετα δεν συμμορφωθούν στους κανόνες θα αποκλειστούν τελείως. Απλα θα υπάρχει μια προειδοποίηση κατά την εγκατάσταση.

Άρα δεν βλέπω πουθενά καμία επίθεση προς τους προγραμματιστές.

Δημοσ.

Το να γνωρίζουν οι χρήστες κατά πόσο περίπου θα επιβαρυνθεί το σύστημά τους από την προσθήκη ενός addon δεν είναι κακό. Αν μπορεί με δυο να κάνει την ίδια δουλειά και τελικά επιλέγει το πιο ελαφρύ σε μνήμη και ταχύτητα τελικά κερδισμένος θα βγει ο χρήστης και μέσω του ανταγωνισμού και το πιο αργό addon το οποίο υστερεί και ο δημιουργός του θα προσπαθήσει να το κάνει καλύτερο.

Γενικά υπάρχουν πάρα πολλοί χρήστες που φορτώνουν ένα σωρό addons και στην συνέχεια παραπονιούνται ότι βαραίνει ο firefox για αυτό τελικά προτιμούν να στραφούν σε άλλους browsers.

Φυσικά όπως πολλοί πολύ σωστά υποστηρίζουν, το να ξεκινήσει λίγο πιο μπροστά (0.5s) ή λίγο πιο αργά ο ff ποσώς μας προβληματίζει και το βάρος θα έπρεπε να πέσει στο πως συμπεριφέρονται τα addons κατά τη φάση του surfing. Τί να το κάνεις το 0.5s όταν φεύγουν αβέρτα MB μνήμης και στην συνέχεια ο browser σέρνεται;;;

Παρά ταύτα από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή ώστε σε πρώτη φάση να ενημερώνονται οι μέσοι χρήστες και από εκεί και πέρα, αφού δεν μπορούν να γνωρίζουν ποιοι βρίσκονται πίσω από τα addons και σε τι αποσκοπούν, καλό είναι οι ίδιοι οι developers όχι να το πάρουν στραβά αλλά να κάνουν εκείνοι το επόμενο βήμα εμπρός και να θέσουν οι ίδιοι τα standards που θα αξιολογούν την συμπεριφορά τόσο των addons τους όσο και του browser γενικότερα. :-)

Δημοσ.

Τα περίμενα όλα απο μερικά καμενα άτομα που περιμένουν να πιαστούν απο κάπου για να δείξουν ότι υπάρχουν!

Αλλα κόντρες και κοκορομαχιες για το ποιος είναι ο καλύτερος browser λες και είναι ομάδες δεν το περίμενα.

Οι περισσότεροι δεν έχουν διαβάσει καν το αρχικό πόστ.

Ωραία πόστ είναι του gimpr , kiklik & gsnX .

Sent from my iPhone using Insomnia

tony_montana για εξηγήσου φιλε μου ποια ακριβώς εννοείς "καμενα ατομα κτλ κτλ" γιατι το γράφεις κατω απο μένα και θα μπορούσα να παρεξηγηθω. Για λύσε το γρίφο... :confused:

Το να γνωρίζουν οι χρήστες κατά πόσο περίπου θα επιβαρυνθεί το σύστημά τους από την προσθήκη ενός addon δεν είναι κακό. Αν μπορεί με δυο να κάνει την ίδια δουλειά και τελικά επιλέγει το πιο ελαφρύ σε μνήμη και ταχύτητα τελικά κερδισμένος θα βγει ο χρήστης και μέσω του ανταγωνισμού και το πιο αργό addon το οποίο υστερεί και ο δημιουργός του θα προσπαθήσει να το κάνει καλύτερο.

Ολα ενδιαφέροντα και χρήσιμα, οπως τα λες. Αυτό ομως που παρουσίασαν προς το παρον είναι μια ψιλο-γελοία μανατζερίστικης λογικής λίστα με τα addons που καθυστερούν την έναρξη (startup) του firefox. Για παραδειγμα το adblock το δοκίμασαν χωρις blocklist, δηλαδη αδειο! Διαβάστε λιγο τα σχόλια στην πηγή που έδωσε ο gsarig στην αρχη και θα καταλάβετε. Επίσης, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με πλειάδα addons που έχουν ανανεωθεί για να υποστηρίζουν σωστότερα την εκδοση 4 και η mozilla δεν τους εχει δώσει ακόμα το "οκ" και εγκαθίστανται με ευθύνη του χρήστη (experimental?). Μηνες περιμένουν την έγκριση της mozilla...

Αλλο παράδειγμα, το greasemonkey ενα απο τα βασικότερα addons του ff το δίνουν στη λίστα καπου στο 15%, το οποιο addon δεν δουλεύει απο πίσω αν δεν υπάρχει ενεργό script! Και απο την άλλη, το downthemall, ενα αποδεδειγμένα βαρύ downloader addon με πολλά event listeners και αρκετό javascript, στο 16%. Τα δουλεύω και τα δύο και ξέρω πολυ καλά τι λέω. Ομως ετσι οπως το πάνε δεν βγάζει νόημα κανείς ή μάλλον βγαζει: Απευθύνονται στην κατηγορία "να 'χαμε να λεγαμε", κουβεντουλα καφενείου, ποιος browser ανοιγει πρωτος, ποιος τον εχει μακρύτερο και τα σχετικα.. :P

Edit

Βρηκα ένα addon που προτείνει και η ιδια η mozilla για μετρήσεις startup:

Το addon about:startup εδω και Σχολια απο mozilla εδω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...