gnsX Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Καλά, προφανώς κάτι δεν πάει καλά είτε στο FF σου είτε στο σύστημά σου αν αργεί ν ανοίξει τόσο... Τέτοιο χρόνο εκκίνησης θα πάρεις αν του κόψεις τα incoming connections.Ρώτα με γιατί,όχι ρώτα
JohnXarxas Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Εγω θέλω να τονίσω -για να μη φύγουμε εκτός θέματος- οτι είναι απείρως ύποπτο να ψάχνουν τώρα τα slow-starting addons, την ώρα που κυκλοφόρησε ο ff4 και ανοίγει 10 φορές πιο γρήγορα απο τον ff3.6. Μου θυμίζει τον ραν-ταν-πλαν που τον χτυπούσαν στην 3η σελίδα και γαύγιζε στην 18η. Πράγματι χρειαζόταν αυτή η λίστα, και ήταν τόσα χρόνια με ff3.6 που έσερνε το σύμπαν στο startup. Τελος πάντων ας δούμε αν θα ασχοληθούν με τα memory leaks ορισμένων addons. από ότι φαίνεται προσπαθούν να κερδίσουν πάλι τις εντυπώσεις, να γίνουν θέμα συζήτησης, να καταλάβουμε πάλι ότι ο firefox προσπαθεί για το καλύτερο γιατί αγαπάει τους χρήστες του, και να κάνουν πιο γρήγορα τα πρόσθετα τους, προκειμένου να έχουν πιο καλές βάσεις για τις επόμενες εκδόσεις του δημοφιλούς περιηγητή (η οποίες μάλλον δεν θα αργήσουν) και εκτός αυτών που έγραψαν παραπάνω, νομίζω πως πήραν πολύ πιο σοβαρά τον ανταγωνισμό από τότε που μπήκε η google στο παιχνίδι Εμενα ο firefox4 κανει 33 δευτερολεπτα να ανοιξει ρε παιδια!Ελεος ειναι.Δεν φταιει το pc μου.με κλειστα αντιβαιρους και εχω καλο πισι γενικα.ο κρουμ ανοιγει σε 3 δευτερολεπτα.ελεος...δεν ξερω τι φταιει παντως για εμενα ο firefox εχει ερθει σε δευτερη μοιρα απο οταν βγηκε η πρωτη εκδοση του chrome.θα πρεπει να αλλαξουν πολλα πραγματα για να επιστρεψω.η google απο οτι φαινεται ειναι η μονη εταιρια που ψαχνει λυσεις για το γρηγορο ανοιγμα ιστοσελιδων και αυτο περναει και απο καθε νεα εκδοση του chrome... εκτός αυτού, οι μισές από τις σελίδες που μπαίνουμε στο ίντερνετ είναι στο google.com υποθέτω, ότι εξασφαλίζουν πολύ καλή συνεργασία με τον chrome όσο αναφορά τον υπολογιστή σου: κάνε μία επιδιόρθωση στο σύστημά σου για αρχή, επανεγκατάσταση του ff και διέγραψε άχρηστα add-ons & toolbars
theTuber Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 ένα offtopic ακόμα και συγνώμη για το όχι και τόσο σχετικό με το θέμα μήνυμα, απλά επειδή το συζητήσαμε εδω: Τεστάροντας το adblock του ΙΕ 9 παρατηρώ ότι με τις επίσημες λίστες που δίνει η microsoft έχει κάποιο πρόβλημα να μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις. http://i56.tinypic.com/2e680mb.jpg Συμβαίνει γενικά αυτόκαι σε άλλους? Σήμερα περάστηκε η ενημέρωση του ΙΕ 9 από το windows update ( νόμιζα ότι ήδη είχε περαστεί ) και δοκιμάζω το adblock του να δω πως δουλεύει και βλέπω ότι ξεφεύγουν διαφημίσεις. Εχω δοκιμάσει τις λίστες που προτείνει η σελίδα της microsoft, και συνδυασμούς τους (π.χ. easylist+easyprivacy που χρησιμοποιώ και στο adblock plus στον firefox όπως και άλλους συνδυασμούς). Ελπίζω μην κάνω κάτι λάθος. Επίσης κάποια λύση να μπλοκάρουμε συγκεκριμένα στοιχεία από μια σελίδα ? Πχ. το παραθυράκι του facebook στη φώτο με ABP στον firefox μπλοκάρεται με ένα δεξί κλικ. Ξέρει κάποιος εαν στον ΙΕ 9 μπορεί να γίνει αυτό και πως? Όπως επίσης και αν γίνεται να προσθέσεις δικό σου κανόνα μπλοκαρίσματος γράφοντας τον κάπου manually?
gnsX Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 ένα offtopic ακόμα και συγνώμη για το όχι και τόσο σχετικό με το θέμα μήνυμα, απλά επειδή το συζητήσαμε εδω: Τεστάροντας το adblock του ΙΕ 9 παρατηρώ ότι με τις επίσημες λίστες που δίνει η microsoft έχει κάποιο πρόβλημα να μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις. http://i56.tinypic.com/2e680mb.jpg Συμβαίνει γενικά αυτόκαι σε άλλους? Σήμερα περάστηκε η ενημέρωση του ΙΕ 9 από το windows update ( νόμιζα ότι ήδη είχε περαστεί ) και δοκιμάζω το adblock του να δω πως δουλεύει και βλέπω ότι ξεφεύγουν διαφημίσεις. Εχω δοκιμάσει τις λίστες που προτείνει η σελίδα της microsoft, και συνδυασμούς τους (π.χ. easylist+easyprivacy που χρησιμοποιώ και στο adblock plus στον firefox όπως και άλλους συνδυασμούς). Ελπίζω μην κάνω κάτι λάθος. Επίσης κάποια λύση να μπλοκάρουμε συγκεκριμένα στοιχεία από μια σελίδα ? Πχ. το παραθυράκι του facebook στη φώτο με ABP στον firefox μπλοκάρεται με ένα δεξί κλικ. Ξέρει κάποιος εαν στον ΙΕ 9 μπορεί να γίνει αυτό και πως? Όπως επίσης και αν γίνεται να προσθέσεις δικό σου κανόνα μπλοκαρίσματος γράφοντας τον κάπου manually? Με αυτά http://i54.tinypic.com/2rcn53l.jpg δεν βλέπω τίποτα στο insomnia πχ. Δεν κατάλαβα τι θες να μπλοκάρεις,απο τα properties αυτού που θες να μπλοκάρεις δες την address και πρόσθεσε την στα restricted sites. Έτσι προσθέτεις και manualy,δεν είναι ακριβώς κανόνας Ωραία,πες τώρα εσύ πως γίνεται να ξεκινά ο FF σε fullscreen μόνιμα
theTuber Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δεν ξέρω τι γίνεται με ff και fullscreen μόνιμα, δεν το έχω ψάξει καθόλου αν γίνεται. Θέλω να μπλοκάρω το παραθυράκι του facebook στο insomnia. Να προσθέσω κανόνα που να το μπλοκάρει και να μπλοκάρει και όλα τα παράθυρα αυτά σε όλα τα sites (σε κάθε site στο οποίο έχουν αυτά τα "παραθυράκια" του facebook έχουν διαφορετική διεύθυνση στο properties. Στο ΑΒΡ φτιάχνει έναν κοινό κανόνα με βάση το κοινό μέρος της διευθυνσης τους και τα μπλοκάρει όλα σε κάθε site. Εβαλα την διεύθυνση του συγκεκριμένου παραθύρου του insomnia στο restricted sites να δω αν δουλεύει και δεν το εξαφανίζει ) Έβαλα τις λίστες που έχεις. Μπλόκαρε τις διαφημίσεις του insomnia και γενικά τις διαφημίσεις της google που δεν μπλοκάρονταν από την easylist tpl. Δεν μπλοκάρουν όμως και άλλες διαφημίσεις σε άλλα site όπως πχ στο meteo.gr
gate1908 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Τελικά το 3d καθυστερούσε τον firefox.το απενεργοποιησα και όλα καλα πλέον.κάνει βέβαια περισσότερο χρόνο απο τον chrome και πάλι.
pigeon Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Τελικά το 3d καθυστερούσε τον firefox.το απενεργοποιησα και όλα καλα πλέον.κάνει βέβαια περισσότερο χρόνο απο τον chrome και πάλι. Για το startup μιλάμε ακόμα, έτσι; Κι ούτε πρόκειται να αλλάξει αυτό γιατι ο ff υλοποιείται σε διαφορετική πλατφόρμα απο το .net που χρησιμοποιεί ο chrome. Οι βασικές βιβλιοθήκες του .net σηκώνονται σχεδόν με την έναρξη των windows. Αυτό δίνει την αίσθηση οτι ο chrome ανοίγει άμεσα, χωρις να αποκλείει το γεγονός οτι είναι μια καλογραμμένη εφαρμογή. Μια και μόνη λύση για να φορτώνει αέρα και ο ff είναι ενα service τύπου preloader. Είχε υπάρξει preloader για παλιότερες εκδόσεις του ff (πριν απο την 3.0 κιολας) αλλά η μέθοδος θεωρείται μπακάλικη. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν τώρα απο τη mozilla είναι να καθυστερούν το φόρτωμα των addons για να υπάρχει η αίσθηση οτι φορτώνει γρήγορα ο browser. Άλλα μαγικά δεν υπάρχουν, τα τελευταία τα έκανε ο Χριστός πριν απο 2000 χρόνια.
parsifal Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Κι ούτε πρόκειται να αλλάξει αυτό γιατι ο ff υλοποιείται σε διαφορετική πλατφόρμα απο το .net που χρησιμοποιεί ο chrome. Οι βασικές βιβλιοθήκες του .net σηκώνονται σχεδόν με την έναρξη των windows. Αυτό δίνει την αίσθηση οτι ο chrome ανοίγει άμεσα, χωρις να αποκλείει το γεγονός οτι είναι μια καλογραμμένη εφαρμογή. Νομίζω πως κάνεις λάθος, ο Chrome (ο Chromium για την ακρίβεια) είναι γραμμένος σε unmanaged C++ και assembly, όχι σε .NET.
pigeon Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 (επεξεργασμένο) Νομίζω πως κάνεις λάθος, ο Chrome (ο Chromium για την ακρίβεια) είναι γραμμένος σε unmanaged C++ και assembly, όχι σε .NET. Για να το λες μαλλον έχεις δίκιο, ζητώ συγνώμη. Εχω σχηματίσει αυτή την εντύπωση γιατι παρακολουθούσα ως κάποια στιγμή στο σχετικό blog των developers της chrome. Θα το ψάξω.. Ναι έχεις δίκιο. Με παρέσυρε το γεγονός οτι είναι σε Visual C++ και χρειάζεται MS Visual Studio για το build. Διάβασα οτι χρειάζεται εγκατεστημένο το Windows7.1 SDK (δηλαδη "MS Windows SDK for Windows 7 and .NET Framework 4"), είναι όμως γραμμένο σε unmanaged VC++ και μάλιστα βρήκα αρκετά σαν κι αυτό το άρθρο που ίσως δικαιολογούν το γρήγορο startup κι οχι μόνο. Προς το παρόν, ανάψανε τα αίματα: FlashGot CHANGELOG v 1.2.9 ===================================================== + Several startup time optimizations + Linksafe.me batch download support Επεξ/σία 9 Απριλίου 2011 από pigeon
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα