danton Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Το 2010 δεν ειχα κανενα εισοδημα και γενικα καμια εγγραφη στο βιβλιο ΕΣ-ΕΞ. Ειμαι ελευθερος επαγγελματιας. Ειχα πληρωσει κατι εισφορες που χρωστουσα στο ταμειο μου. Διαβασα οτι απο φετος μπορουμε να μεταφερουμε οικονομικη ζημια απο το προηγουμενο ετος. Επειδη το ποσο που πληρωσα στο ταμειο μου το 2010 ειναι μεγαλο σκεφτομαι να το δηλωσω. Θα εχω κανενα προβλημα με το ποθεν εσχες; Μπορω ,εισαγοντας το ποσο των ασφαλιστικων εισφορων στον κωδικο 053 του Ε1 ,να εμφανισω ζημια με καποιο τροπο ;Μηπως απλα βαζω το ποσο των εισφορων στο κωδικο 501 με ενα μειον μπροστα (μιας και τα υπολοιπα εισοδηματα μου ειναι μηδεν...);
Physics_Rulez Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Οι ασφαλιστικές εισφορές σου δεν αποτελούν έξοδο της ατομικής σου επιχείρησης, άρα δεν μπορείς να τις συμπεριλάβεις στο λογιστικό αποτέλεσμα της χρήσης του 2010. Δεν μπορείς με κανένα τρόπο να εισάγεις ποσό από ασφαλιστικές εισφορές στον κωδικό 501. Αυτό που θες να κάνεις είναι λάθος και δε γίνεται. Η χρήση σου είχε μηδενικό αποτέλεσμα και όχι αρνητικό, εκτός αν τρέχεις τυχόν αποσβέσεις προηγουμένων ετών.
guido Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 οφφτοπικ για να υποβάλουμε την φορολογική πρέπει να έχουμε πάρει και τον κλειδάριθμο ή ισχύει το μέχρι 31/12/2011 με τους παλιούς κωδικούς;
danton Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Σιγουρα δεν αποτελλει εξοδο; Αφου τα πληρωνω επειδη ασκω ελευθερο επαγγελμα. Εχω μπερδευτει
alan2 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Ειναι προσωπικό σου εξοδο κατι που πληρωνεις για τον εαυτό σου (επειδη εισαι ασφαλισμένος, υποθετω στον ΟΑΕΕ)όχι για το επαγγελμα που εξασκείς, δεν ειναι λειτουργικό έξοδο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.