vasilisga Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Κατ'αρχας πριν με κραξετε, οχι δεν το εβαλα σε λαθος θεμα ειναι πανω απο εξαμηνο τωρα που εχω εγκαταστησει το ubuntu στο laptop μου ολα καλα οσον αφορα την εκδοση και την εμπειρια μου σε αυτα το θεμα ειναι οτι οταν τα εγκαθιστουσα ειχα ενα θεμα με τα partitions, εκανα οτι ελεγε στους οδηγους αλλα μου εβγαζε λαθος παλι στην εγκατασταση για να μην τα πολυλογω κατι εκανα repartition απο τα windows και τα εγκατεστησα λοιπον απο τοτε οταν bootαρω στα windows κανει χαλαρα πανω απο 5-6 λεπτα να ανοιξει ενω πριν εκανε πολυ λιγοτερο απο το μισο χρονο 1-2 λεπτα δηλαδη πιστευω καποια πατατα εχω κανει με τα partitions μεσω των επιλογων για repartition απο windows βλεπω οτι εχω 1 partition 10gb 100% ελευθερο, ο οποιος δεν τον βλεπω μεσα στα windows 1 partition 107.36gb 100% ελευθερο τον οποιο επισης δεν βλεπω μεσα απο τα windows (αυτον θυμαμαι τον ειχα δημιουργησει για να βαλω το ubuntu μεσα, αλλα καπου αλλου μπηκε τελικα ) 1 partition 4.59gb 100% ελευθερο που δεν βλεπω απο τα windows 1 partition 3.48gb 100% ελευθερο που δεν βλεπω απο τα windows 1 partition 227.88gb 7%!! ελευθερο (αυτος γεμισε αποτομα οταν εβαλα το ubuntu) που ειναι το κυριο διαμερισμα των windows εχει μεσα λειτουργικα, τα παντα 1 partition 112gb 97% ελευθερο που βλεπω απο τα windows κανονικα (εχω βαλει ενα παιχνιδι μεσα) ο δισκος μου ειναι 500gb πριν βαλω το ubuntu ειχα 2 partitions 227gb το καθε ενα το ερωτημα ειναι που διαολο ειναι τα 4 πρωτα partitions??? γιατι γεμισε το κυριο partition των windows μετα την εγκατασταση του ubuntu? νομιζω οτι σε αυτο το μπερδεμα που μολις περιεγραψα οφειλεται το ελεινο bootαρισμα των windows και γενικοτερα δεν παει τοσο γρηγορα οσο παλιοτερα το συστημα αν μπορει καποος να δωσει καποια λυση, καποια βοηθεια θα το εκτιμουσα (αν γινεται και χωρις απεγκατασταση windows-ubuntu, κυριως windows γιατι ubuntu το ξαναβαζω γρηγορα) ευχαριστω αν τελικα το θεμα πρεπει να μεταφερθει στα windows ας μεταφερθει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Πως εκανες εγκατασταση το ubuntu? Μεσα απο τα windows ή εκκινοντας κανονικα με το δισκακι κλπ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 μεσω usb τις "οδηγιες" τις ακολουθησα απο εδω http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris2barca Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Υποθέτω πως τα partitions που δεν φαίνονται στα windows δεν ειναι διαμορφωμένα σε NTFS... Κ μάλλον εγκαταστάθηκε και το ubuntu στο partition που βρίσκονται και τα windows Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 αυτο για το ntfs εχεις δικαιο... τους 2 που βλεπει ειναι ntfs το ubuntu λογικα εγκαταστηθηκε οπως λες και εσυ στο κυριο partitions με τα windows, δεν ειμαι σιγουρος βεβαια για αυτο... το θεμα ειναι μπορω να κανω κατι τωρα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chris2barca Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Δεν εχω ασχοληθεί πολυ με τα ubuntu και δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει απλή απεγκατάσταση και να μείνουν μόνο τα windows στο κύριο partition... Ας πει κάποιος που ξέρει καλύτερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 καμια προταση μαγκες τιποτα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Παρε backup απο ολα οσα θελεις να κρατησεις και με ενα live cd που να εχει το gparted σβησε ολα τα partitions σου ωστε να εχεις εναν ενιαιο unallocated χωρο. Μετα κανε το εξης απλο στησιμο με 4 primary partitions - 1 partition, οσο μεγαλο το θες, σε ntfs που θα στεγασει τα windows μονο - 1 partition, οσο μεγαλο το θες, σε ext3 ή ext4, που θα στεγασει το λινουξ μονο - 1 partition, με οσο χωρο περισευει, σε ntfs για τα αρχεια σου - 1 partition 2GB, σε swap, για τη λινουξοεγκατασταση που θα το χρειαστει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 ωραιος 1-2 διευκρινησεις μονο με αυτον τον τροπο θα χρειαστει να κανω format σε windows παλι, η απλα θα διαμορφωσω τα partitions? το gparted υπαρχει σε καμια διανομη η το βαζω με καποιον τροπο μεσα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Τα παντα φορματ. Και φυσικα εγκατασταση των windows απο την αρχη. Δεν το κανεις γιατι... πρεπει να γινει φορματ για καποιο "ασχημο" λογο, αλλα για να μπουνε τα partitions σου σε μια σειρα και να οργανωθουν. Το gparted υπαρχει στα περισσοτερα live cd των διανομων. Επισης υπαρχει σε live cd "ειδικων αποστολων", οπως ειναι το parted magic, το systemrescuecd και το ομονυμο gparted live cd κλπ, αν δεν θες να κατεβαζεις πολλα mb για μια δουλεια που θα παρει 10 λεπτα το πολυ. Εννοειται οτι εκκινεις με το εν λογω live cd για να κανεις τη δουλεια που θες. Επισης εννοειται οτι μετα κανεις εγκατασταση πρωτα των windows και μετα του λινουξ. Τωρα που το σκεφτομαι, βαλε τα 2 ntfs partitions το ενα μετα το αλλο και τα 2 λινουξοpartitions μετα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vasilisga Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 τωρα που ειπες τα παντα φορματ μου εκανες την καρδια περιβολι... αλλα απο οτι φαινεται δεν υπαρχει αλλος τροπος οταν εχω χρονο γιατι θελει λιγο, θα το κανω σε ευχαριστω να σαι καλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.