Προς το περιεχόμενο

Πληροφορική-Μαθηματικά

JeNeS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά και πάλι,

Πάω τρίρη λυκείου και έχω σκοπό να περάσω σε κάποιο ΤΕΙ πληροφορικής.Ξέρω πως τα μαθηματικά έχουν άμεση σχέση με την πληροφορική.Εγώ δεν τα πάω καλά με τα μαθηματικά και ποτε δε τα πήγαινα,αυτο που ρωτάω λοιπόν είναι:Θα έχω μεγάλο πρόβλημα στο ΤΕΙ με τα μαθματικά;

Ευχαριστώ.

(συγνώμη αν έβαλα το θέμα σε λάθος κατηγορία)

Δημοσ.

true true , so true...

Δεν θα έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα κατά τη διάρκεια φοίτησής σου , αλλά μετά ένα μανίκι θα το φάς :/

Δημοσ.

Φίλε μου αυτό που πιστεύω εγώ είναι πως δεν τα χεις διδαχθεί σωστά. Σίγουρα θα χρειαστείς κάποια μαθηματικά αν σπουδάσεις πληροφορική. Προσπάθησε να τα δεις λίγο πιο χαλαρά κι ελπίζω να βγάλουν περισσότερο νόημα.

Δημοσ.

Φίλε μου εγώ είμαι ΤΕΙ Πληροφορικης στη Θεσσαλονίκη και μπορώ να εκφέρω άποψη μόνο για τη σχολή μου.....

Οπότε θα σου πώ πως είναι τα πραγματα εδώ πέρα.... Αρχικά δεν έχουμε Φυσική και έχουμε μόνο 2 Μαθηματικά καθε αυτού (δεν έχουμε όμως φυσική!!! χεχεχε).... Αυτά του πρώτου και αυτά του δευτέρου εξαμήνου.... Του πρώτου εξαμήνου τα περνάνε όλοι με το πτυχίο (δηλαδή μετά απο 5-6 χρόνια στην καλύτερη!!!)... Δηλαδή ακόμα και εγώ που διάβασα στην εξεταστική,έγραψα 14 στις Πανελλήνιες και έχω κάποιες βάσεις έγραψα μονάδα!!!! Βασικά είναι και ιδιότροπος ο καθηγητής,οπότε στη σχολή που θα επιλέξεις παίζει και αυτό πολύ σημαντικό ρόλο.... Αλλά άμα το πάρεις θερμά και πηγαίνεις στα μαθήματα και διαβάζεις ΠΑΝΤΑ το μάθημα της ημέρας πιστεύω ότι δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα.... Δηλαδή θα φάς ένα ζόρι μέσα στο εξάμηνο,αλλά πάς με άλλο αέρα στην εξεταστική.... Αλλά όπως και να έχει το σκεπτικό (και όχι να ξέρεις να παραγωγίζεις ή να λύνεις ολοκληρώματα!) των μαθηματικών είναι βασική προυπόθεση για έναν προγραμματιστή.... Και χωρίς να θέλω να σε αγχώσω και να σου ρίξω το ηθικό τα μαθηματικά θα σου χρειαστούνε άπειρα..... ΑΛΛΑ μέσα στη σχολή πιστεύω ότι έχεις τη δυνατότητα να αναπτύξεις αυτό το σκεπτικό με τον καιρό και να μην το "έχεις" απο τις γνώσεις του λυκείου.... Δηλαδή μην μείνεις εκεί πέρα.... Παρεπιπτώντος σε ποιά σχολή Πληροφορικής θές να περάσεις???? ΤΕΙ υποθέτω,ε??? Επειδή και εγώ είχα τις ίδιες απορίες με εσένα ένα χρόνο πρίν πιστεύω ότι μπορώ να σε βοηθίσω... Οπότε οτίδήποτε χρειαστείς μην ντραπείς!!!! xd

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...