Προς το περιεχόμενο

Επιλογή database

planelover

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά!

Θέλω να αναπτύξω μια εφαρμογή σε Visual Basic 2010 η οποία θα χρειάζεται μια βάση δεδομένων για να αποθηκεύει δεδομένα χρηστών. Τι είδους βάσης δεδομένων χρειάζομαι; Access ή mySQL; Δεν έχω πολυκαταλάβει τη διαφορά αυτών των δύο.

Δημοσ.

Και με τις δύο μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Όσο πιο μεγάλες είναι οι απαιτήσεις από τη ΒΔ σου (πολλά δεδομένα, ταυτόχρονοι χρήστες, κτλ) τόσο πιο πολύ ακατάλληλη είναι η Access, ενώ η MySQL έχει πολύ καλύτερο performance. Από την άλλη, η Access είναι portable, κάτι που κάνει και την εφαρμογή portable.

Αν θέλεις, πες μας πάνω κάτω τι θα κάνει η εφαρμογή σου και το συζητάμε

Δημοσ.

Λοιπόν η εφαρμογή που έχω στο μυαλό μου θα απευθύνεται σε καθηγητές και θα είναι ουσιαστικά ένα βαθμολόγιο στο οποίο θα καταχωρούν όλες τις βαθμολογίες των μαθητών + σχόλια. Θα είναι αρκετά 'δυναμικό', δηλαδή θα υπάρχει επιλογή για τρίμηνα ή τετράμηνα (γυμνάσιο/λυκειο) και για κάθε τρίμηνο/τετραμηνο θα μπορούν να προστεθούν βαθμοί για απεριόριστα διαγωνίσματα (χε χε ποιος την χάρη των παιδιών :P).

Μπορεί να γίνει και σε excel το συγκεκριμένο, και ίσως ήδη να υπάρχουν αντίστοιχες εφαρμογές, αλλά θα ήθελα να φτιάξω και εγώ μία :)

Δημοσ.

Νομίζω πως δεν θα έχεις τόσα πολλά δεδομένα ώστε με Access να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Βέβαια, αν πας σε mysql ή σε sql server ή sqlite που είπε ο Xdanger, θα έχεις κάποια οφέλη σε ταχύτητα και αξιοπιστία. Π.χ. η Access θα θέλει που κ που να της κάνεις ένα compact and repair.

Νομίζω πως το μόνο που κερδίζεις με την Access είναι το portability της εφαρμογής (δεν χρειάζεται να κάνεις install τη mysql/sql server). Για την sqlite δεν ξέρω τι ισχύει. Κατά τα άλλα, όλες οι υπόλοιπες λύσεις υπερτερούν.

Δημοσ.

@planetlover

αν και ισχύουν όσα έγραψαν οι συμφορουμίτες παραπάνω προτείνω Access για τον σκοπό που την θέλεις. Είναι ευκολότερη και όντως portable. Δεν θα έχεις πρόβλημα με τον όγκο των δεδόμένων που θέλεις να αποθηκεύεις. Και μέσα από την vb.net είναι πολύ εύκολο να "στείλεις δεδομένα" στην Access.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ! Θα χρησιμοποιήσω Access τελικά γιατί το portability είναι κάτι που χρειάζομαι.

Μήπως ξέρει κάποιος κανα καλο extension για data grid? Είχα βρει αυτό αλλά η τιμή του είναι απαγορευτική! Τέλος, έχετε να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο για βάσεις δεδομένων access και σύνδεση με basic?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...