Προς το περιεχόμενο

Κατανάλωση καυσίμου σε δίκυκλα

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators

Με το παπακι το πολυ πολυ να ειχα φυγει ευθεια, παντως πιρουετα στο αερα απο πεταγμα κωλου με 70 δε θα χα κανει :P

Αλλα τεσπα αυτο ειναι ασχετο με το θεμα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καθε επιλογη εχει και το ρισκο της. Αν τωρα εσυ προτιμας να κανεις 30 λεπτα να βρεις παρκινγκ ή να σκας ενα σορο ευρω σε βενζινες καθε μηνα τοτε ειναι δικο σου θεμα.

Εγώ που έχω μηχανή (Vstrom 650) και αυτοκίνητο (C4 1,6) ένα μόνο έχω να πω:

Το αυτοκίνητο δεν φαίνεται από τη σκόνη. Και ο νοών νοείτω.

Βάζω γύρω στα 30 ευρώ βενζίνη και βγάζω σχεδόν μιάμιση βδομάδα γυρνώντας όλη την Αθήνα. Συνολικά χρειάζομαι γύρω στα 100€ το μήνα και μετακινούμαι άνετα, παντού. Κοινώς, σώθηκα.

Με το αυτοκίνητο έκαιγα 200€ το μήνα χωρίς να υπολογίζω σε αυτά, τα έξοδα για parking, χάσιμο χρόνου, σπάσιμο νεύρων και τις κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα. :P

Τώρα, όσον αφορά την ασφάλεια, αν έχεις έναν καλό εξοπλισμό με παντελόνι, μπουφάν, καλό κράνος θα την γλυτώσεις με κανένα σπάσιμο στην καλύτερη. Αυτές είναι επιλογές που κάνουμε συνειδητά.

Αν θέλουμε και την ασφαλειά μας και να μην ταλαιπωρούμαστε με parking, παίρνουμε ταξί και ησυχάζει το κεφάλι μας. Κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά ας μην είμαστε και πλεονέκτες. :)

Γιατι δεν υπαρχει θεση ουτε για δειγμα, γιατι προφανως παω στη σχολη σε ωρες που ηδη εχει πηξει και οχι στις 7 το πρωι. :)

Σε αυτο βαλε και τα 10 λεπτα να φτασω στη σταση του μετρο απο εκει που παρκαρα...:P

Δεν έχεις ανακαλύψει την αλάνα δίπλα στον κινηματογράφο;

Γιατι δεν υπαρχει θεση ουτε για δειγμα, γιατι προφανως παω στη σχολη σε ωρες που ηδη εχει πηξει και οχι στις 7 το πρωι. :)

Σε αυτο βαλε και τα 10 λεπτα να φτασω στη σταση του μετρο απο εκει που παρκαρα...:P

ξέρω πολλούς απ την σχολη που αφήνουν τα αυτοκίνητα τους απέναντι, στο Jumbo!

αλλα ποσα να χωρέσει και αυτό... πάντως στο καινούριο κτίριο είχαν πει ότι θα έφτιαχναν υπόγειο parking,

αλλά τελικά πήρε ο Λεκάκης τον χώρο για να βάλει την αεροσήραγγα που του έστειλαν από Αγγλία... :-( :mad:

(το :-( :mad: είναι για τον Λεκάκη, οχι για την αεροσήραγγα)

• Moderators

Οδικως ειναι αδυνατον να κατεβω στη σχολη. Οχι οτι δε μπορω, απλα το κοστος ειναι περιπου μια 300ρα το μηνα :P

cbr 600 2002

ξερει κανεις

τι καταναλωση εχει σαν μεσο ορο?

Γύρω στα 4-4,5 λίτρα στα 100. Με δυναμική οδήγηση, όχι στα κόκκινα, απλά δεν λυπάσαι κ πολύ το γκάζι. Αχ ωραίο μηχανάκι.

Γύρω στα 4-4,5 λίτρα στα 100. Με δυναμική οδήγηση, όχι στα κόκκινα, απλά δεν λυπάσαι κ πολύ το γκάζι. Αχ ωραίο μηχανάκι.

το ειχες να υποθεσω?

Υποθέτω πως η κατανάλωση στα δίκυκλα θα μπορούσε να μειωθεί κι'άλλο, αν έκοβαν οι αναβάτες τη μαλακισμένη συνήθεια να <<ξεβιδώνουν>> το γκάζι όση ώρα περιμένουν στα φανάρια.

μια μικρή λεπτομέρεια.

στην συγκριση των καταναλώσεων πρεπει να μπαινει και ο παράγοντας χρόνος. μπορει ονομαστικά η κατανάλωση να ειναι ανα lt/km αλλα θα πρέπει να είναι (lt/km)*h διαδρομης.

Ακριβώς, για ποιο λόγο;

Εάν πω ότι το αυτοκίνητό μου έχει σταθερή κατανάλωση 7 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, τα ίδια θα κάψει είτε διανύσω αυτή την απόσταση σε 1 ή σε 2 ώρες. Βέβαια στην πράξη με την χαμηλότερη ταχύτητα θα κάψω λιγότερο, αλλά οκ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...