The_Judas Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Τελικά, η κάρτα που είχα στο δεύτερο pc με ubuntu 10.10 (TP-Link TG-3269) σταμάτησε ξαφνικά να δουλεύει. Συνέχεια connect-disconnect μου έβγαζε. Εβαλα το καλώδιο στην onboard (100Mbit) και δούλεψε κανονικά Σε άλλον υπολογιστή που την δοκιμάζω τώρα την tplink (σε ubuntu 9.10) δουλεύει κανονικά. Μπορεί να υπάρχει κάποιο confict με την onboard? υ.γ: Αντικατέστησα όλα τα καλώδια με cat6.
poulinos Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 δοκιμασε να κλεισεις την onboard.ισως και θεμα drivers.αλλαξε την κανα slot μηπως ξεκολλησει.αλλο λειτουργικο στο pc να δεις αν θα σου κανει το ιδιο προβλημα??
The_Judas Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Τελικά το πρόβλημα ήταν το 50μετρο cat6. Αυτό είναι που δημιουργεί το πρόβλημα Μεταφέροντας τον υπολογιστή κοντά στο switch με ένα καλώδιο 3μ δουλεύει μια χαρά χωρίς να χάνει την σύνδεση και με 1000Mbit. Ενα μέρος του καλωδίου περνάει εκτός σπιτιού. Λέτε να φταίει αυτό για την βλάβη του; Είναι τόσο ευαίσθητα αυτά τα καλώδια; Παρεμβολές από άλλα καλώδια είναι πιθανό να υπάρχουν; Δοκίμασα να το ξανακόψω και να το ξαναφτιάξω αλλά πάλι το ίδιο πρόβλημα μου έβγαλε.
papath Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Παρεμβολή δε νομιζω να παίζει, μιας και εχω 70μ καλώδιο cat5e που στο μεγαλύτερο μέρος παει παράλληλα και πολύ κοντα σε καλώδια ρεύματος. Προσοχή στη σειρα των καλωδίων, ειναι αυστηρός κανόνας. Πόσα MB/sec πιάνει με την αλλαγή?
The_Judas Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δεν είναι θέμα σειράς καλωδίων. Και το νέο καλώδιο που έβαλα πάλι χειροποίητο είναι. Εχω φτιάξει δεκάδες καλώδια και δεν έχω αχρωματοψία προς το παρόν. Κάπου αλλού χάλασε... δεν ξέρω που όμως. Παίζει να το δάγκωσε κανένα περιστέρι, έχει πολλά εδώ Τώρα πρέπει να το αλλάξω το 50μετρο. Ισως να πάρω cat5e για οικονομικούς λόγους. Με την αλλαγή πιάνει γύρω στα 35MB/sec... αυτό λόγω της παλαιότητας του δίσκου (IDE).
poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 για να παιξουν παρεμβολες πρεπει να περναει κοντα απο καλωδιο ρευαμτος.
The_Judas Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Θα το κοιτάξω και αυτό ως τελευταία λύση προτού αγοράσω νέο καλώδιο. Νομίζω περνάει κοντά... αλλά για 1-2 μέτρα μόνο από τα 50 της διαδρομής.
papath Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Το νεο καλώδιο δοκίμασε το πριν το εγκαταστήσεις. Κάνε το κουλουρα και δοκίμασέ το.
The_Judas Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δεν θα πάρω έτοιμο καλώδιο. Πρέπει να το περάσω μέσα από 3 τοίχους και μετά να το "βυσματώσω" με πρέσα ακροδεκτών. Οπότε αναγκαστικά τα το δοκιμάσω στην πράξη ή με ασύρματο lan tester. Το παλιό καλώδιο κανονικά δούλευε για μερικούς μήνες,δεν είχε εξ' αρχής πρόβλημα.
poulinos Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 να το παρει το ποταμι? welcome back.τωρα να πω anonymh na πω anonymous να πω με αλλο nickname απο αυτο που εφαγε ban??ας το παρει το ποταμι μπας και λυθει το προβλημα του.
The_Judas Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Επιστρέφω πάλι... για να σας πρήξω με το σήριαλ ethernet σύνδεση Είχα αναφέρει ότι το cat6 ήταν από τη μια μεριά προκατασκευασμένο και από την άλλη χειροποίητο. Ως τελευταία λύση είπα να το φτιάξω και από την άλλη χειροποίητο! Το έκανα αυτό και προς το παρόν δουλεύει εδώ και μια μέρα χωρίς αποσυνδέσεις. Ελπίζω να ήταν το τέλος της υπόθεσης. Τα καλώδια cat6 πάντως είναι απάλευτα στην συνδεσμολογία τους σε σχέση με τα cat5e. Το πλαστικό που διαχωρίζει τα συνεστραμένα ζεύγη δυσκολεύει πολύ την υπόθεση ευθυγράμμιση. Επίσης τα καλώδια δεν μπαίνουν σε μια ευθεία όλα... αλλά πάνω-κάτω εναλλάξ! Υπάρχουν κάποιοι οδηγοί που βοηθάνε σε αυτό (load bars) αλλά δεν έχω βρει πουθενά στην αγορά. Αν το ήξερα εξ αρχής, θα έπαιρνα cat5e. Άλλωστε μεγάλες διαφορές δεν πρόκειται να δω προς το παρόν όσο αφορά την ταχύτητα.
poulinos Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 . το εφτιαξες και δεν προλαβε να μας πει η anonymous τι προβλημα ηταν..δεν πειραζει.αποκτας και εμπειρια στο να φτιαχνεις utp cat6:) τιποτα δεν παει χαμενο.
papath Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Οπότε, απ'οτι καταλαβαίνω, το έτοιμο καλώδιο-RJ45 δεν είχε τις ιδιες αντιστοιχίες χρωμάτων με το πρότυπο ή κάτι παιζόταν με το βύσμα. Το CAT6 εχει πιο χοντρα καλώδια και εχω δει οτι υπάρχουν και βύσματα cat6, αλλά δεν εχω φτιάξει ποτέ να δω πόσο εύκολα γίνονται.
poulinos Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 μπορει.αν και πρεπει να εισαι ατυχος σε ετοιμο καλωδιο να βρεις προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.